Homepagina » Binnenland » Obama haalt na ‘overwinning van het volk’ hard uit naar zorgverzekeraars
obama293472394872334232

Obama haalt na ‘overwinning van het volk’ hard uit naar zorgverzekeraars

Vanmiddag besloot het Amerikaanse Hooggerechtshof de omstreden zorgwet van president Obama overeind te houden.

Het besluit ziet hij als een overwinning voor alle Amerikanen. Nu kan geen ziekte of ongeluk nog leiden tot iemands financiële ondergang, aldus de bewindsman.

De rechters van het hof hebben zich drie maanden lang in stilte over de kwestie gebogen en kwamen na drie openbare zittingsdagen tot hun eindoordeel.

Hulp

Momenteel zijn zo’n 50 miljoen Amerikanen verstoken van een zorgverzekering. De enorm gestegen zorgkosten brengen veel gezinnen in financiële problemen. Minder welgestelde mensen gaan hulp krijgen bij het betalen van hun ziektekostenpremie, zo benadrukte de president. Na de bekendmaking van de beslissing daalden de beurzen op Wall Street. Vooral de farmaceutische bedrijven moesten terrein prijsgeven.

In zijn toespraak haalde Obama hard uit naar de verzekeringsmaatschappijen. “Ze kunnen nu geen Amerikanen meer discrimineren die ziek zijn of je meer laten betalen omdat je een vrouw bent. Bovendien kunnen ze nu ook niet meer net zo lang rekeningen blijven sturen totdat je failliet bent. Nu heb je als je ziek bent eindelijk een net zo grote kans kwalitatief goede zorg te krijgen als ieder ander.”

Overwinning

Volgens de president moet Obamacare worden gezien als een overwinning voor mensen in het land wiens leven beter wordt door deze wet. Hij riep het land op vanaf nu vooruit te kijken en het debat na de beslissing van het Hooggerechtshof niet nog een keer over te doen.

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney is nog altijd fel gekant tegen de wet. Hij zei dat hij de wet weer wil terugdraaien als hij tot president wordt gekozen.

Twee jaar geleden ging het Amerikaanse Congres akkoord met de hervorming van het zorgstelsel. Obamacare was het belangrijkste binnenlandse project van Obama’s eerste termijn. Hij krijgt iets voor elkaar wat talloze presidenten voor hem niet is gelukt: een verzekering voor bijna elke Amerikaan.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Debb3
Debb3
9 jaren geleden

En toch blijf ik zeggen dat Obama licht in zich draagt hoe gek het ook klinkt hij wordt ook maar bestuurd dit is een grote teken dat er toch dingen aan het veranderen is.. Die Mitt Romney zal zwaar gaan verliezen nu mensen met meer bewustzijnde rond lopen … Oyeah!

joris
joris
9 jaren geleden

dit is voor de”modale” Amerikaan een zegen, en misschien een eerste bescheiden voorteken van de fundamentele veranderingen waar zowat iedereen met iets of wat hersens en goede intenties globaal zit op te wachten.Nu maar hopen dat dit geen éénmalig fenomeen is en dat het kan gelinkt worden aan verdere positieve uitingen op alle vlakken van het menselijk bedrijf, waar ook ter wereld.Want laat ons eerlijk zijn…zoals het zich tot op heden laat aanzien in de wereld houdt de menselijke soort dit geen volle eeuw meer uit…absoluut niet…Dus, mogen wij dit als een éérste hoopvol teken beschouwen van wat noodzakelijkerwijs zou moeten komen ? Ik heb hierbij zo heel sterk het gevoel dat types als Romney en de ganse kliek waartoe ze behoren hun dagen hebben gehad.En ik hoop oprecht dat dit van mijn kant géén “Wishfull thinking”is.

joris
joris
9 jaren geleden

Hallo Debb, wat je zegt over Obama… daar heb ik zo’n beetje altijd al hetzelfde gevoel over.Alhoewel…laten we voorzichtig blijven in onze verwachtingen .Het gebeurd zo licht dat we van onze verwachtingen een projektie maken zonder dat we dat weten…Dus laten we ons voorlopig houden bij de blote realiteit waar we in (moeten) leven…We zien wel hoe het loopt.Met hoop koesteren is niks mis…het is, trouwens het enige wsat ons in deze aktuele “klotewereld” nog rest.Dàt loslaten betekent een definitief eindpunt en er zijn er nog genoeg van ons slag opver om dàt niét te willen…voor ons niet en zéker niet voor onze kinderen en kleinkinderen.Ik ben 62 en ik heb mei ’68 enz… enz… meegemaakt.Dat was ook een heel hoopvolle en intense tijd, en daar is uiteindelijk weinig substantieels van terecht gekomen.Hoop en een zo positief mogelijke instelling tegenover wat er gebeurd is het enige wapen wat ons als individu kan recht en in onze waardigheid houden.

I. Koopmans
I. Koopmans
9 jaren geleden

Obama is een van God gezondene, een Engel, voor vele Amerikanen, uiteindelijk voor alle Amerikanen, wat fantastisch! Ik ben vol ontzag wat er gaande is…

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

fransen

Wat een beelden! MILJOENEN Fransen de straat op tegen vaccinpas

Voor de derde zaterdag op rij vonden ...

gevaccineerden

Gevaccineerden dragen corona mogelijk net zo makkelijk over als ongevaccineerden: ‘Dit is mega’

Ook bij de reguliere media begint het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

51
0
We lezen graag je reactie!x