Archeologie

Tombe van Egyptische prinses gevonden in Aboesir

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen hebben in Aboesir ten zuiden van Caïro de tombe gevonden van een prinses, zo liet de Egyptische minister van Oudheden weten.

De graftombe dateert van de vijfde Dynastie van de Egyptische oudheid (circa 2500 voor Christus). Mohamed Ibrahim zei dat de archeologen de voorkamer van het graf van prinses Shert Nebti hebben ontdekt.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De voorkamer bevat vier kalkstenen pilaren met hiërogliefen. De pilaren omschrijven de prinses als ‘de dochter van koning Men Salbo’.

Nieuw tijdperk

Ibrahim voegde toe dat de ontdekking is gedaan onder leiding van Miroslav Barta van het Tsjechisch Instituut voor Egyptologie. De opgravingen zijn gefinancierd door de Karelsuniversiteit Praag.

“De ontdekking van deze tombe markeert het begin van een nieuw tijdperk in de geschiedenis van de sarcofagen in Aboesir en Saqqara,” legde Ibrahim uit.

Opgravingsseizoen

Het Tsjechische team legde ook een gang in het zuidoostelijke deel van de voorkamer bloot. Men vermoedt dat de gang naar vier andere tombes leidt, waarvan er al twee los van elkaar zijn ontdekt.

De ontdekkingen zijn gedaan tijdens het nieuwe opgravingsseizoen dat in oktober begon, aldus voorzitter van de Hoge Raad voor Oudheden in Gizeh Usama al-Shini.

In de gang bevinden zich vier kalkstenen sarcofagen die beelden bevatten van een man, een man vergezeld door zijn zoon en twee mannen met een vrouw.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frits
Frits
11 jaren geleden

Er is veel meer gevonden op allerlei plaatsen, maar dat wordt verzwegen.
Waarom?
Om een idee instant te houden, een religie die niet zint op inzicht maar op macht.
Een van de problemen is dat mensen hun religie verliezen, hun houvast.
Men accepteert al niet dat je een dier bent met een denkvermogen, en dat wordt, heel subtiel, steeds in je hoofd geprent.
Wees eerlijk, je bent een dier met een denkvermogen en vervolgens kunnen we er alleen onze ego’s mee doden terwijl alle anderen de bananen krijgen.
En
Dat schockt we zijn geprogrammeerde apen:
Trouwen, men weet niet waarom, reproduceren. Het wordt je opgelegd en je denkt niet na… Waarom samen wonen? Waarom trouwen? Wie bepaalt dat … jij niet, want je bent gevangen.

Gwen
Gwen
11 jaren geleden

Tja Frits, daar schrijf je wat. Maar gelukkig hebben we als erfenis de Hermetica. Teksten waar de bron terug gaan tot en mogelijk verder dan de piramide tijd. Ze leven voort in de Hermes Trismegistus, Corpus Hermeticum, Asclepius. (De geschriften van Thot, door de Grieken later Hermes genoemd). De leer leeft voort tot vandaag de dag in de Gnostiek. Bekend is bv de uitspraak: Alles is 1. Zo boven, zo beneden. Elke plant, steen, dier en mens is met elkaar en met de kosmos verbonden. Het is ook de kennis van de wedergeboorte van de ziel. Dat alles eeuwig stroomt en zich vernieuwd in een eeuwige kringloop. Het is de weg voorbij de ego. o.a. Slavenburg heeft hier veel over geschreven. Het is inderdaad bedroefend dat macht en angst denken, hechting aan ego zo onze geschiedenis tot vandaag de dag heeft beinvloed.

Frits
Frits
11 jaren geleden

[quote name=”Frits”] want je bent gevangen.[/quote]
Het erge is dat je toelaat.

robert
robert
11 jaren geleden

ach hoe fijn weer een mummie, vroeger stookten ze mummies op in de stoomlocomotief, en wat had dit met de cabal of de ascentie te maken ??
en waren er e t spullen gevonden ?
waarom krijgen we de laatste weken deze suffe berichten die nergens over gaan ??
maar je zal dit bericht mischien niet doorlaten want je agenda is toch die van de orion matrix. en dan weet ik voldoende >

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x