CoronaBinnenland

‘Ernstige misleiding’ in Trouw over effecten coronavaccinatie op zwangerschap: ‘Beschamende journalistiek’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Coronavaccinatie beschermt niet alleen zwangeren, maar zorgt ook voor minder doodgeboren kinderen, kopte Trouw dinsdag. Dat zou blijken uit onderzoek. Wetenschapper Marc Jacobs nam het artikel onder de loep en concludeert dat dit op basis van de gegevens helemaal niet gezegd kan worden.

Dr. Jacobs, die zelf al veel meta-analyses heeft uitgevoerd, heeft de originele studie opgezocht en de data die zijn gebruikt om de meta-analyse te doen.

Niet gelukt

Het artikel in Trouw beweert dat het effect van vaccinatie op doodgeboorte 0,85 is. In dit geval is de proportie doodgeboorte/niet-doodgeboorte 15 procent kleiner in de vaccinatiegroep dan in de controlegroep. Deze 0,85 weerspiegelt de gemiddelde kans op niet-doodgeboorte, legt Jacobs uit. Die kans reikt echter van 0,73 naar 0,99. “Op de keper [beschouwd], kun je dus helemaal niet zeggen dat vaccinatie beschermt,” schrijft hij in een bericht dat circuleert op social media.

Het is de wetenschapper daarnaast niet gelukt om de betrouwbaarheidsintervallen van de studie te repliceren. Wel kon hij de gemiddelde effecten repliceren en daaruit blijkt dat de kans op doodgeboorte na vaccinatie bij een nieuw persoon helemaal niet beter hoeft te zijn. “Het gehele effect vervalt wanneer je de studie opsplitst per study design.”

Ernstige misleiding

Orthopedagoog en publicist Hans Koppies reageert: “Minder doodgeboren kinderen door het coronavaccin wordt niet gestaafd door de data waarnaar verwezen wordt. Ernstige misleiding in Trouw. Des te laakbaarder omdat zwangere vrouwen behoefte hebben aan zorgvuldige adviezen en betrouwbare berichtgeving. Beschamende journalistiek”

Onlangs bleek dat het coronavaccin alleen is getest op 44 zwangere muizen. Bij de helft is de zwangerschap afgerond en daarna is het onderzoek gestopt. Op basis van dit Franse onderzoek is geconcludeerd dat het vaccin veilig is voor zwangere vrouwen. De onderzoekers bleken bovendien banden te hebben met vaccinmakers Pfizer en BioNTech.

4.8 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T,A
T,A
10 maanden geleden

baby moordenaars

Niet bang
Niet bang
10 maanden geleden

Trouw is zo ongelofelijk k.t krant. 20 jaar abonnement op gehad. Na de vele leugens 2 jaar geleden opgezegd. Deze krant is zelfs de kattenbak niet waard.

ProAsfalt
ProAsfalt
10 maanden geleden

Potje vitamine C, 1000mg per tablet: bij zwangerschap of lactatie medisch advies inwinnen.

Maar dit pseudovaccin erin laten rammen alsof er niets aan de hand is.

Totaal bezopen, maar het zal wel aan mij liggen.

Jaco
Jaco
10 maanden geleden

Die prik werkt heel goed als je geen kinderen wil. De morningafterpil doet het makkelijker. Dus als je kinderen wil……….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

52
0
We lezen graag je reactie!x