Paranormaal

Eerste interview met een overledene

Help mee door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Negen jaar geleden werd Graham wakker en kwam hij tot de ontdekking dat hij niet meer leefde.

Hij leed aan het syndroom van Cotard. Mensen met deze zeldzame aandoening hebben de waan dat ze dood zijn, niet bestaan of dat organen of bloed ontbreken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij vertelde artsen dat zijn brein was gestorven of ontbrak. “Het was erg moeilijk om uit te leggen,” zei hij. “Het voelde alsof mijn brein niet meer bestond.”

Zeldzaam

Hoewel hij ademde en leefde als ieder ander mens kon hij niet accepteren dat zijn brein nog leefde. De artsen brachten Graham in contact met de neurologen Adam Zeman van de Universiteit van Exeter in Engeland en Steven Laureys van de Universiteit van Luik.

“Het was voor het eerst dat mijn secretaresse tegen me zei: “Het is belangrijk dat je contact opneemt met deze patiënt want hij zegt dat hij dood is’,” zei Laureys.

Niemand weet hoeveel mensen aan het syndroom van Cotard leiden. Een studie uit 1995 onder 349 psychiatrische patiënten in Hong Kong toonde aan dat twee van hen symptomen hadden die overeenkwamen met de Cotard-waan. Onderzoekers schatten dat het syndroom zeer zeldzaam is.

Sommige mensen die lijden aan het syndroom denken dat ze niet meer hoeven te eten of gaan zich ergeren aan hun lichaam. “Ik kon niets meer proeven of ruiken,” zei Graham. “Het had geen zin om te eten omdat ik dood was. Ik had geen gedachten. Alles was zinloos.”

Vegetatieve toestand

Na een PET-scan kwamen Zeman en Laureys tot een schokkende ontdekking. De stofwisseling in grote delen van zijn frontale en pariëtale kwabben was zo traag dat het leek alsof Graham zich in een vegetatieve toestand bevond.

Sommige van deze gebieden zijn onderdeel van het zogeheten defaultnetwerk, een netwerk van gebieden in de hersenen dat vooral actief is in een toestand van rust. Dit netwerk is een geïntegreerd systeem voor autobiografische, zelf controlerende en sociaal-cognitieve functies.

“Ik analyseer al 15 jaar PET-scans, maar ik heb nog nooit iemand gezien die met zulke abnormale resultaten overeind kon blijven en met mensen kon praten,” zei Laureys. “Zijn hersenfunctie doet denken aan iemand die slaapt of juist onder narcose is gebracht.” Hoewel hij nog niet weer helemaal de oude is, gaat het inmiddels wel een stuk beter met Graham.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sam
Sam
11 jaren geleden

De vegetatieve toestand is de ernstigste graad van functioneel hersenlijden die kan samengaan met langdurig overleven na coma. Patiënten in een vegetatieve toestand ontwaken uit een coma en lijken wel wakker te zijn. De ogen zijn overdag open, en de patiënt ademt spontaan en kan de indruk wekken rond te kijken. Er is echter geen gericht kijken en het is niet mogelijk contact met de patiënt te krijgen, ook geen oogcontact. Ook op aanspreken volgt geen reactie. De patiënt kan gapen, grimassen, en een dag- en nachtritme hebben, en in de mond geplaatst voedsel wordt soms doorgeslikt. Er is echter geen poging om van een bord te eten, en er worden geen doelbewuste bewegingen gemaakt, behalve soms terugtrekken bij pijnprikkels. Patiënten tonen enkel reflexbewegingen en zijn zich op geen enkel moment bewust van hun omgeving noch van zichzelf. Er is geen communicatie mogelijk.
Deze staat van zijn wordt ook wel wakker coma, wakend coma, coma vigil of apallisch syndroom genoemd. De term ‘decorticatie’ komt ook wel voor. Deze is echter onjuist omdat het suggereert dat alleen beschadigingen aan de hersenschors deze toestand veroorzaken.[1]
De toestand is meestal het gevolg van ernstig hersenletsel. Dit kan een acute, traumatische oorzaak hebben (bijvoorbeeld: een verkeersongeluk) of een niet-traumatische oorzaak, zoals bij bepaalde degeneratieve hersenziektes, of bij aangeboren hersenafwijkingen. Omdat de hersenstam doorgaans niet is beschadigd, blijven autonome fysiologische functies, zoals ademhaling en spijsvertering, nog intact.

Dus deze meneer is zich “Bewust” van zijn Vegetatieve toestand , ongelooflijk !! Dus weer het bewijs dat bewustzijn niet geproduceerd wordt door de hersens . Ook al is het een syndroom / ziekte .

Timothy Drake
Timothy Drake
11 jaren geleden

Misleidende titel weer..

Lampje
Lampje
11 jaren geleden

Als je dit zinnetje leest,“Zijn hersenfunctie doet denken aan iemand die slaapt of juist onder narcose is gebracht.”Klopt de titel tekst dan?Eerste interview met een overledene.

biko steve
biko steve
11 jaren geleden

Met andere woorden, de titel klopt niet.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x