Homepagina » Gezondheid » Deze twee nieuwe onderzoeken maken in één oogopslag duidelijk waarom de overgrote meerderheid van de bevolking ziek is
Deze twee onderzoeken maken in één oogopslag duidelijk waarom de overgrote meerderheid van de bevolking ziek is

Deze twee nieuwe onderzoeken maken in één oogopslag duidelijk waarom de overgrote meerderheid van de bevolking ziek is

Uit een Duitse overheidsstudie is gebleken dat bijna alle kinderen in Duitsland sporen van plastic in hun lichaam hebben. Deze chemicaliën hebben hormoonverstorende en toxische eigenschappen.

Het plastic is onder meer afkomstig uit voedsel- en drinkwaterverpakkingen, kookgerei en kleding.

“Onze studie toont duidelijk aan dat plastic ingrediënten, die op steeds grotere schaal geproduceerd worden, in steeds grotere hoeveelheden in ons lichaam opduiken,” zei coauteur Marike Kolossa-Gehring.

Zorgen

De onderzoekers maken zich vooral zorgen over de hoge concentraties perfluoroctaanzuur (PFOA) die werden gemeten.

Een kwart van de kinderen heeft een concentratie boven de drempelwaarde die veilig wordt geacht.

Deze stof is schadelijk voor het voortplantingssysteem en giftig voor de lever.

Bijna driekwart

Andere chemicaliën worden in verband gebracht met obesitas, kanker en ontwikkelingsstoornissen.

Uit een analyse door Duitse en Noorse universiteiten blijkt daarnaast dat bijna driekwart van alledaagse plastic producten zoals yoghurtbakjes en drankverpakkingen stoffen bevatten die giftig zijn.

De universiteiten namen monsters van 34 consumentenproducten en onderwierpen die aan een diepgaande chemische analyse die is gepubliceerd in vakblad Environmental Science and Technology.

Verrast

Uit de analyse is gebleken dat 74 procent van de monsters tenminste één component bevatte die negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid.

“We waren over de hele lijn verrast door het enorme aantal chemicaliën dat we aantroffen in de producten,” zei hoofdonderzoeker Lisa Zimmerman van de Goethe-Universiteit.

Van die chemicaliën is overigens het grootste deel onbekend.

[IPS, IPS]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rop schreef:

  Gewoon alles afschaffen wat ziek verwekkend is , maar aangezien dat mensen gewoon domweg alles kopen en niet nadenken over een product en gewoon een machine is van de maatschappij met een onbewust gedrag van hem en haar betreden ze en delen het heden en de toekomst erin, in ieder geval komt er een generatie aan of is en dank zij het voortplanting gedrag van hem en haar zullen kinderen van hem en haar in een ziekmakende maatschappij leven, ja wat kan dan dommer zijn dan kinderen in deze maatschappij te zetten.

  15 likes
  • Herman de Graaf schreef:

   We dachten op keurmerken en keuringsinstituten te kunnen vertrouwen.
   In de veronderstelling dat de Overheid (is een door het volk een gedelegeerde taak) het beste met ons voor heeft.
   Niets is minder waar. Het volk wordt bedrogen, vergiftigd en uitgekleed.

   15 likes
  • jani schreef:

   “rop” Precies wat u zegt, wees zélf verstandig en laat je niks opdringen. Al het overbodige negeren. Echter, ik ben het niet eens met : ” geen kinderen in deze maatschappij. ” Er zullen best meer ‘Greta Thunberg’s ‘ zijn.

   2 likes
   • rop schreef:

    Jani, Dat je niet eens bent ,geen kinderen meer neerzetten is je goed recht, maar als deze kinderen gebruikt worden op een klimaattop of dergelijke beïnvloedingen en ze om een hysterische wijzen haar gedrag te vertonen om de klimaat top te beïnvloeden ZOALS HET NIEUWE BERICHT HIER OVER BERICHT wordt ze eigenlijk gebruikt of misbruikt, zoals deze er zullen best meer Greta Turnberg zijn, en al deze Greta,s en vele zullen ook zeker misleid worden van die kinderen in de maatschappij die men gaat neerzetten voor niet alleen deze doel maar voor vele doelen, uiteindelijk de fouten die voorgangers maken of eigenlijk de inzichten die niet duidelijk zijn over een vermeende toekomst zullen zij die erop worden ingeënt ook weer fouten maken, en bespeelt worden door de voorgangers die hun fouten zo destijds gemaakt verbloemen door speculaties,,kinderen neer zetten moet maar eens goed worden over nagedacht in wat voor maatschappij ze worden gezet.

    3 likes
    • jani schreef:

     ‘Rop’ Je hebt gelijk!! Nadat ik de laatste beelden van haar zag op tv tijdens haar toespraak, schrok ik. Haar grimas…echt eng. Zo heb ik haar niet eerder gezien.

     3 likes
 • IIS schreef:

  Te absurd voor woorden hoe wij allen niet alleen mentaal en fysiek ziek worden gemaakt, maar zelfs bewust chemisch gecastreerd en gesteriliseerd worden door hormoonverstorende drank- en voedselverpakkingen te gebruiken.

  …..”Hormoonverstoorders – vooral in de vorm van parabenen, ftalaten, bisphenol A – zitten in alles wat we aanraken (computers, telefoons), kledij, eten en drinken (via pesticiden en in plastic bakjes maar ook PET-flesjes), in shampoos, crèmes voor de huid, parfums, haarverf, cosmetica, speelgoed, papflessen en ga zo maar door….”

  https://www.mo.be/opinie/de-ban-van-hormoonverstorende-stoffen-eu-wetgeving-knoeit-met-onze-gezondheid

  23 likes
 • Ron schreef:

  Ik ben reeds meer dan 60 jaar opgevoed met plastic en zie ik leef. Iemand spreekt van plastieksoep en daar ben ik mee akkoord maar ineens is plastic een boeman voor de gezondheid terwijl destijds de schadelijke weekmakers vervangen werden. Was dat dan niet vervangen door een gezonder alternatief? Sterke mensen moeten we zijn sproeistoffen, weekmakers, plastics , CO2, roet, GGO, GMO, stikstof, bewerkte voedingsmiddelen, chemische middelen, vaccinaties, zware en lichte metalen, radioactiviteit, oei wat ben ik niet al vergeten en ik LEEF. Straf hé. Ik zou zeggen hoe meer experten hoe meer er zich interessant proberen te maken om de staatskas op te lichten door subsidie.

  6 likes
 • x

  Check Also

  duitse

  Duitse artsen noemen coronabeleid ‘georganiseerde misdaad’

  Op 30 augustus, een dag na het ...

  duitse

  Duitse gezondheidsminister brutaal eerlijk over lockdown: dit nooit meer

  Duitsland had winkels en kapsalons niet moeten ...

  >