Homepagina » Binnenland » Tweede huis burgemeester Halsema zet kwaad bloed: ‘Rijke linkse kliek leeft goed van uw belastingcenten’
halsema
Foto: Jos van Zetten CC BY 2.0

Tweede huis burgemeester Halsema zet kwaad bloed: ‘Rijke linkse kliek leeft goed van uw belastingcenten’

Burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) van Amsterdam heeft samen met haar partner Robert Oey een tweede woning in Amsterdam gekocht. Naast de ambtswoning aan de Herengracht hebben ze een pand in Landelijk Noord gekocht.

Het stel betaalde voor de woning een slordige zeven ton. Saillant detail: het pand is slechts deels voorzien van isolerende beglazing.

Er zijn grote twijfels of zij van het nieuwe pand een tweede woning mogen maken.

Verbieden

De gemeentelijke regels verbieden namelijk bewoning van een tweede huis voor Amsterdammers.

Als ze er wel mag wonen, kan Halsema mooi met haar vloot peperdure luxe Audi’s heen en weer rijden tussen de Herengracht en Landelijke Noord.

Op social media ligt de GroenLinkser flink onder vuur.

Regels gelden voor iedereen, behalve voor de elite

Herr Flick schrijft: “Omdat je er aan één natuurlijk niet genoeg hebt om je illegale wapens op te slaan en je graag asielzoekers onderdak wil gaan geven. De rijke linkse kliek leeft goed van uw belastingcenten en giften!”

“Hier zie je weer dat GroenLinks gewoon de oude CPN is. Communistische club, regels gelden voor iedereen, behalve voor de bestuurders, de elite. Zij kunnen alles doen, het volk betaalt en draagt wel. Zoon met pistool…allemaal normaal,” twittert Jack Marsman.

Illegale vergunning

En Paul Visser zegt: “Door een illegale vergunning aan Halsema te verstrekken wordt er een woning aan de woningvoorraad onttrokken waarmee de doorstroom die nodig is om de schaarse woonruimte te verdelen, wordt gefrustreerd. Laat het niet gebeuren!”

Annabel Nanninga, FvD-fractievoorzitter in Amsterdam, wijst erop dat Halsema ‘solidaire’ linkse principes negeert die GroenLinks aan iedereen opdringt.

Ze verwacht dat de vergunning niet doorgaat:


[Parool]Vond je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Iedereen in Nederland kan een zekere welvaart genieten.
  Het is wel bijzonder dat sommigen met een bestuurlijke functie een welvaart genieten die ze voor anderen willen beperken c.q. ontzeggen. Dat is het verhinderen van gelijke kansen en een creëren van een ongelijke verdeling van welvaart.
  Hetzelfde geldt voor het opdringen van warmtepompen en zonnepanelen.
  Of misgunnen van vliegvakanties.
  Typisch voor Groenlinks en D66.
  En er is bijna niemand die deze vorm van discriminatie in de openbaarheid aan wil aanvechten of zelfs maar benoemen.
  We zijn een raar land aan het worden.

  26 likes
  • @Herman, die genieten geen welvaart. Genieten doe je van het leven. Zij zijn gewoon hebzuchtig en ze kennen het leven zelf überhaupt niet eens. Ik kan er niet jaloers op worden. Wat een mens aan levenservaring en bewustzijn kan opdoen is niet te koop met al het geld in de wereld. Zij zijn net zo armoedig als de rest van het volk omdat het alleen maar een macht systeem betreft. Het volk heeft niet genoeg, zij hebben nooit genoeg. Als je nooit genoeg hebt ben je net zo armoedig als de rest van het volk.

   8 likes
   • Tante Maart Geerink

    Maar ook de levenservaringen kunnen zij gaan beperken en de levens van mensen inkorten doen zij ook nog. Het is verder nuttig om te weten dat de salafisten het vuile werk voor de PVV opknappen.

    1 likes
 2. Voor een normaal persoon is 1 huis al een enorm kostbaar goed , sommigen jongeren die pas starten kunnen dat zelfs niet betalen . Laat staan 2 woningen hoe kan dat en nog wel in Amsterdam ook waar de prijzen de pan uit rijzen waar betaal je zoiets van , is je inkomen zo uitermate veel dan ? Ik vermoed dat laatste een veel te riant inkomen , en wel van ons belasting geld .

  13 likes
 3. Zal uiteindelijk wel wapendepot gaan worden als ze er niet mogen gaan wonen.

  9 likes
 4. Do as i say, not as i do.

  8 likes
 5. Wellicht zegt ze haar ambt op

  7 likes
 6. Deze woning staat in Holysloot een klein dorpje achter Monnickendam wel gelegen aan het water wat volgens GroenLinks de komende jaren met enkele meters gaat stijgen. Wel vreemd dat Halsema deze woning koopt met al die voorkennis. Of zal het allemaal wel meevallen met die klimaatverandering? IK denk het eigenlijk wel, een verstandig mens met voorkennis gaat toch geen investering doen van zeven ton als het straks onder water staat. En zij is niet de enig er zijn al meer klimaatdrammers die huizen aan het water hebben gekocht en aan de oceaan, je kan het allemaal terug vinden op internet.

  3 likes
 7. Tja, we hebben het proletariaat al lang een volmacht gegeven. Het blijft natuurlijk achteraf janken en al die kritiek van andere partijen … ze zouden wellicht hetzelfde of iets soortgelijks doen, als dat niet al het geval is. Die proberen daar gewoon weer stemmen mee te winnen en ons te overtuigen van hun oprechtheid. bla bla bla

  2 likes
 8. Typisch geval van politiek geweld; en geweld kun je m.i. het beste bestrijden met? juist: geweld
  En voor de minkunkels die geweld niet zien zitten, nou, dat die dan maar de kop op het blok leggen voor dit soort criminele uitvreters.

  1 likes
 9. Links is de middeleeuwse kliek van het tijdperk van het WIEL en de rechts is de verlichte kliek van het tijdperk zonder wiel dus we gaan straks een gehele ommezwaai maken van het leidende geheel. Dat zullen een hoop ego’s pijn gaan doen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

halsema

‘Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt. Ze moet aftreden’

In Amsterdam waren vandaag duizenden mensen op ...

minister

Minister De Jonge spreekt zichzelf tegen. Hoe menselijk is hij nu echt?

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge noemde ...