Chemtrails

Veroorzaken chemtrails mysterieuze chemische ‘sneeuw’ in Turkse stad?

Help door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Inwoners van Dilovası in de Turkse provincie Kocaeli beginnen vragen te stellen over een mysterieuze substantie die op auto’s, bomen, kleding en moestuinen wordt aangetroffen.

De Turkse krant Milliyet meldde dat overheidsfunctionarissen onderzoek doen naar de bron van deze vreemde substantie. Zijn chemtrails de oorzaak?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Wetenschappelijke en Technische Onderzoeksraad van Turkije TÜBİTAK heeft pas een onderzoek ingesteld naar de zaak nadat lokale media meldden dat de substantie niet uit kleding kan worden gewassen. “Onze teams hebben monsters genomen en de bron van de substantie zal spoedig worden onthuld,” zei provinciegouverneur van Kocaeli Ercan Topaca. “Als het om een fabriek blijkt te gaan kunnen we deze dwingen haar deuren te sluiten.”

“Mijn producten waren tenminste 7.500 euro waard maar ik moet ze nu weggooien,” zei Alaattin İllik uit Dilovası. “De substantie bedekt ook de ramen van mijn kas waardoor zonlicht wordt geblokkeerd.” Hij voegde toe dat alle bladeren van zijn kool waren bedekt met een witte chemische deken.

Verhullen

De lokale autoriteiten worden ervan beschuldigd dat ze de vervuiling verhullen, zo meldt Digital Journal. Er staan zo’n 200 fabrieken in het gebied. In februari dit jaar ontdekten milieufunctionarissen dat 1.000 ton industrieel afval was gedumpt tussen twee dorpen in het gebied rond Dilovası. Een maand daarvoor publiceerde de Universiteit van Kocaeli dat ‘abnormaal grote hoeveelheden’ zware metalen waren aangetroffen in de borstvoeding van lokale moeders en uitwerpselen van hun baby’s.

De autoriteiten ontkennen een verhoogd gezondheidsrisico in de regio. Twee lokale burgemeesters dienden zelfs een aanklacht in tegen professor Onur Hamzaoğlu, de auteur van de studie naar de zware metalen, omdat hij door zijn onderzoek ‘angst en paniek zou verspreiden’. De universiteit heeft opdracht gekregen een onderzoek in te stellen naar de professor, aldus EurasiaNet. Professor Hamzaoğlu wil op zijn beurt dat een onafhankelijke onderzoekscommissie de mysterieuze substantie analyseert.

Chemtrails

Ook chemtrails worden genoemd als mogelijke verklaring voor de onbekende chemische deken. Het gaat dan om vliegtuigen die verschillende materialen in de stratosfeer brengen. In dagen na het veelvuldig sproeien van chemtrails worden vaak vreemde materialen en substanties aangetroffen die lijken op de mysterieuze witte laag waarmee Dilovası op bepaalde momenten bedekt is.

In tegenstelling tot contrails die relatief snel oplossen blijven chemtrails hangen en waaieren ze bovendien uit om een kunstmatige wolk te vormen. In sommige gevallen laten deze chemtrails overblijfselen van deeltjes achter, evenals spinnenwebachtige filamenten en kleverige substanties zoals die ook zijn aangetroffen in Dilovası.

Video: In 1997 was in een aflevering van het Amerikaanse televisieprogramma Unsolved Mysteries te zien hoe inwoners van Oakville in de staat Washington ziek werden van een mysterieuze witte substantie die uit de lucht kwam vallen.

{qtube vid:=EvRusfXUaW4}

Bronnen: Naturalnews.com, Hurriyetdailynews.com en Treehugger.com

Gerelateerd:

 

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x