Homepagina » Natuur en Milieu » Vergeet alles wat u hebt gehoord. Ontdek hoeveel kouder het in de afgelopen 200 jaar is geworden in West-Europa
jaar

Vergeet alles wat u hebt gehoord. Ontdek hoeveel kouder het in de afgelopen 200 jaar is geworden in West-Europa

Jaar in jaar uit beweren bekende personen en de media dat de aarde opwarmt als gevolg van klimaatverandering en dat warmterecords bij bosjes sneuvelen.

Wat zegt de wetenschap hier eigenlijk over? Kloppen de uitspraken wel?

Enkele dagen geleden is er een studie verschenen in het tijdschrift Quaternary Science Reviews, waarin wordt gekeken hoe de temperatuur in de afgelopen millennia is veranderd.

De onderzoekers wilden vaststellen hoe warm het in het vroege Holoceen was in West-Europa, en dan met name het Centraal Massief (foto) in Frankrijk.

14 graden

Ze hebben de temperaturen afgeleid uit pollenonderzoek.

Uit gegevens die zijn verstrekt door Météo-France blijkt dat de temperatuur tussen 1981 en 2017 in de regio gemiddeld zeven graden bedroeg.

In datzelfde gebied was het in het Holoceen gemiddeld 11,3 graden, met een maximumtemperatuur van 14 graden zo’n 7800 jaar geleden.

Graad of zeven warmer

Het was toen dus een graad of zeven warmer dan nu.

Gedurende het Holoceen daalde de temperatuur geleidelijk in Frankrijk.

Afgelopen 200 jaar

In de afgelopen 200 jaar is het in het Centraal Massief tussen de 2,1 en 3,3 graden kouder geworden, schrijven de wetenschappers onder leiding van Edouard Bard van het Collège de France.

[NoTricksZone]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. In de era van de antichrist alles wordt ondersteboven, tegen alle logica, voor waar gemaakt Goed is Slecht en Slecht is Goed. Dit om een algemene cognitief disonantie te oorzaken om ons naar auto-destructie te leiden. Wij, de slavenras, zijn niet meer nodig en ons collectief IQ is een gevaar geworden. Nu dat we gewerkt hebben aan infrastructure en technologies die ons in principe overbodig zal maken. De combinatie 5G, zelfrijdende vervoer, IoT techs zijn klaar om de humanoids in werking te brengen. Deze eten niet, slapen niet, zeuren niet. Veel makkelijker om als koning op aarde te kunnen leven. Aan ons om onze angsten opzij te laten en vechten voor ons bestaan. De leden van de klik, verspreid over de hele wereld zijn nu heel zichtbaar. Hun woorden verraaden ze. We moeten de slangenkoppen neutraliseren want ze zijn op het punt ons te vernietigen. De ene die koppig blijven over klimaatverandering ( de nieuw business model) terwijl het wordt keer op keer bewezen dat de mensheid maar een minimaal invloed over heeft. De ene die 0% CO2 promoten terwijl ze weten dat met 0% CO2 is er geen leven op aarde, zijn de ene die verwijdert moeten worden. Achter de gordijnen aan het stuur, alle konijklijke huizen van Europa, De liberal democraten, de koppen aan de top van de industries, de bankiers en hun lakkeien. Ze moeten publiek gestraft worden en opgesloten worden voor conspiratie tegen de mensheid. Zolang we niet assimileren dat we gehijacked zijn door een andere ras voor exploitatie en consumptie, zijn we onze eigen graf aan het graven. Tijd is beperkt, laten we ons niet beinvloeden door alle hysterias die proberen ons onzeker en zwak te maken.

  18 likes
 2. De een zegt dit de ander het totaal tegenovergestelde. Dat gebeurt nogal eens onder “wetenschappers” . Hoe kunnen meetresultaten en/of conclusies zo ver uiteenlopen ?
  Eerst warmt het op, dan blijkt het toch weer af te koelen. Dan is vet slecht voor je gezondheid en dan weer onontbeerlijk voor een goede gezondheid. Dan is een paar glaasjes wijn per dag goed voor hart en bloedvaten en dan krijg je er weer kanker van. Dan is zout slecht voor je en dan is zout bijzonder goed voor je enz. enz.. Er worden nogal wat pogingen gedaan om mensen totaal in verwarring te brengen en tot wanhoop te drijven.Een van de twee die stelling neemt in dergelijke contradicties moet doelbewust liegen en dient dan ook publiekelijk aan de schandpaal genageld te worden en vervolgens nooit meer serieus genomen te worden. Eens een (doelbewuste) leugenaar altijd een leugenaar !

  13 likes
 3. Ten tijde van de zondvloed was de zeespiegel ook een stuk hoger.
  Maar wij leven nu. En stel dat het gewoon waar is, van die zeespiegelstijging, waarom zou je dan niet alles op alles zetten om minder broeikasgassen uit te stoten?
  Waarom zijn mensen zo gehecht aan het verbranden van fossiele brandstoffen?

  0 likes
  • @Dolex, het is niet waar dat de zee schrikbarend snel stijgt. De metingen zeggen heel iets anders dan al die doemscenarios die volledig uit de duim gezogen blijken. Waarom zou je dan toch blijven veronderstellen dat die zeespiegel stijgt ?

   1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

NU.nl

NU.nl komt opnieuw met krankzinnige maatregel: ‘De wereld is totaal gek geworden’

Sinds pakweg een jaar is het ontkennen ...

co2

CO2 naar record ondanks lockdown. ‘Peperdure klimaatplannen kunnen prullenbak in’

Terwijl het grootste deel van de wereld ...