Binnenland

Uitvaartverzorgers kampen met nieuw fenomeen: ‘Ik word aan de lopende band geconfronteerd met bizarre zaken’

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Vorige maand zijn er in Nederland meer mensen overleden dan verwacht. Er was in april een oversterfte van ruim 350 per week, meldt het CBS, dat pas later informatie verwacht te ontvangen over de oorzaken van de sterfgevallen.

Ondertussen worden uitvaartverzorgers geconfronteerd met een nieuw fenomeen, waar diverse artsen eerder al voor hebben gewaarschuwd. “Waar ik in december veelal te maken kreeg met plotselinge sterfgevallen op relatief jonge leeftijd, zo krijg ik afgelopen tijd te maken met een nieuw fenomeen: zeer agressief en snelgroeiende carcinomen en metastasen op vrij jonge leeftijd. In ieder geval nog lang geen 80-plus,” schrijft uitvaartverzorger Anja de Roos op social media.

“Drie telefoontjes van mensen die een voorgesprek aanvragen. Drie op één dag! Drie relatief jonge mensen tussen de 50 en 60 jaar. En bizar genoeg alle drie dezelfde diagnose: uitzaaiingen in de hersenen. Alle drie een prognose van enkele weken tot maanden,” voegt De Roos toe.

Binnen no time game over

Mensen voelen zich ziek, gaan naar de huisarts, krijgen een doorverwijzing naar het ziekenhuis, krijgen een diagnose en vervolgens is het binnen no time game over.

Donderdag liet ze weten dat ze de afgelopen weken vijf voorgesprekken heeft gehad met jonge mensen tussen de 48 en 59 jaar. “Allen uitzaaiingen hersenen. Uitbehandeld. Daarnaast vijf overlijdensmeldingen, van 1,5 tot twee weken ziek zijn, tot stilstand. Dit maakt mij verdrietig.”

“Ik word aan de lopende band geconfronteerd met bizarre zaken,” benadrukt de uitvaartverzorger. “Dit zou Pieter Omtzigt toch onderzoeken? Waarom horen wij hier niets over? Waarom zo geheimzinnig?”

Wel erg veel

Het valt ook andere uitvaartverzorgers op dat er veel mensen overlijden. Iemand reageert: “Ik sprak gisteren een uitvaartondernemer. Wat hij zei, is te erg voor woorden. Alsjeblieft, neem die prik niet, houd vol, doe het niet!” Op de vraag wat hij precies zei, klonk het antwoord: “Dat er veel mensen plotseling overlijden. Zomaar omvallen. Ook jonge, gezonde mensen. En dat ik die prik nooit moet nemen.”

Ene Dennis voegt toe: “Kennis van mij is begrafenisondernemer. Ongeacht waaraan men is overleden, valt het hem op dat er wel erg veel mensen van 60 en ouder momenteel overlijden.”

4.8 172 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

162 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
1 jaar geleden

De feiten zijn duidelijk. De vraag is, want dat is blijkbaar de magie die ’t moet gaan doen. Hoe lang kan de Mainstream Media dit nog onder ’t tapijt vegen?

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Laat ik het dan maar meteen hardop zeggen: Dat er veel (extra) mensen zouden overlijden was de bedoeling ook. Men ligt nu als het ware op schema. Dit heet Democide.

Engelbracht
Engelbracht
1 jaar geleden

Hoe lang blijf dat moordenaars kliek nog buiten de gevangenis, het is niet meer te begrijpen dat die ploerten nog vrij rond lopen

maikel
maikel
1 jaar geleden

ook een soort great reset, maar dan anders….

Back to top button
162
0
We lezen graag je reactie!x