Binnenland

Urk ‘blijft moedig weerstand bieden’: volledige prikgraad tussen 0 en 19 procent

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De gemeente Urk kleurt als enige Nederlandse gemeente ‘rood’ op de vaccinatiekaart. Urk loopt ver achter op de rest van het land.

De volledige vaccinatiegraad ligt tussen de 0 en 19 procent, meldt Flevopost. Op Urk heeft 20 tot 39 procent van de 18-plussers één vaccinatie gehad. In de rest van Nederland is volgens cijfers van het RIVM driekwart van de volwassenen ingeënt.

Afgewogen keuze

De GGD wil met inwoners ‘in gesprek’ over het halen van een coronaprik. Locoburgemeester Freek Brouwer zei tegen Omroep Flevoland dat de keuzevrijheid van het wel of niet halen van een vaccin benadrukt moet worden.

“De mensen hier op Urk maken zelf een afgewogen keuze en die respecteren wij. Ik weet dat sommigen zich vanuit geloofsredenen niet laten vaccineren, maar ook door geluiden op social media of via de site van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken besluiten mensen om geen vaccinatie te halen,” aldus Brouwer.

Heel weinig besmettingen

Hij zei ook dat er op Urk heel weinig besmettingen zijn. Het coronadashboard van de overheid laat zien dat er de afgelopen week slechts enkele ‘gevallen’ zijn gemeld. In de afgelopen zeven dagen zijn er gemiddeld nul ziekenhuisopnames en nul overlijdens geregistreerd.

Moleculair bioloog Peter Borger schrijft op Twitter: “Een klein dorpje bleef moedig weerstand bieden! Stoppen met testen. Als iedereen stopt met het ondersteunen van de pharmaffia dan kunnen we meteen terug naar normaal.”

4.7 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jelle
Jelle
10 maanden geleden

Ja Urk is een verstandig dorp , ?waar ik regelmatig kibbeling eet.

Katja
Katja
10 maanden geleden

Vreselijk dat er al zo veel mensen gevaccineerd zijn op Urk.

Als goed christen hoop ik dat er een test op het spike eiwit komt zodat we omgang met gevaccineerden kunnen voorkomen en ze kunnen uitsluiten.

Ik wil niet dat een gevaccinerde met mijn kind trouwt.

Jan Bruggink
Jan Bruggink
10 maanden geleden

Dat is het precies, dat testen. Dat houd deze plandemie in stand. Maar de domme schapen blijven naar de teststraat gaan om te kijken of ze ” gezond” zijn.

Freefighter
Freefighter
10 maanden geleden

Niet overal heeft de angstplandemie de hersencellen nog aangetast. Bravo.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

116
0
We lezen graag je reactie!x