Binnenland

Urk ‘blijft moedig weerstand bieden’: volledige prikgraad tussen 0 en 19 procent

Help ons door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De gemeente Urk kleurt als enige Nederlandse gemeente ‘rood’ op de vaccinatiekaart. Urk loopt ver achter op de rest van het land.

De volledige vaccinatiegraad ligt tussen de 0 en 19 procent, meldt Flevopost. Op Urk heeft 20 tot 39 procent van de 18-plussers één vaccinatie gehad. In de rest van Nederland is volgens cijfers van het RIVM driekwart van de volwassenen ingeënt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Afgewogen keuze

De GGD wil met inwoners ‘in gesprek’ over het halen van een coronaprik. Locoburgemeester Freek Brouwer zei tegen Omroep Flevoland dat de keuzevrijheid van het wel of niet halen van een vaccin benadrukt moet worden.

“De mensen hier op Urk maken zelf een afgewogen keuze en die respecteren wij. Ik weet dat sommigen zich vanuit geloofsredenen niet laten vaccineren, maar ook door geluiden op social media of via de site van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken besluiten mensen om geen vaccinatie te halen,” aldus Brouwer.

Heel weinig besmettingen

Hij zei ook dat er op Urk heel weinig besmettingen zijn. Het coronadashboard van de overheid laat zien dat er de afgelopen week slechts enkele ‘gevallen’ zijn gemeld. In de afgelopen zeven dagen zijn er gemiddeld nul ziekenhuisopnames en nul overlijdens geregistreerd.

Moleculair bioloog Peter Borger schrijft op Twitter: “Een klein dorpje bleef moedig weerstand bieden! Stoppen met testen. Als iedereen stopt met het ondersteunen van de pharmaffia dan kunnen we meteen terug naar normaal.”

4.7 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jelle
Jelle
2 jaren geleden

Ja Urk is een verstandig dorp , ?waar ik regelmatig kibbeling eet.

Katja
Katja
2 jaren geleden

Vreselijk dat er al zo veel mensen gevaccineerd zijn op Urk.

Als goed christen hoop ik dat er een test op het spike eiwit komt zodat we omgang met gevaccineerden kunnen voorkomen en ze kunnen uitsluiten.

Ik wil niet dat een gevaccinerde met mijn kind trouwt.

Jan Bruggink
Jan Bruggink
2 jaren geleden

Dat is het precies, dat testen. Dat houd deze plandemie in stand. Maar de domme schapen blijven naar de teststraat gaan om te kijken of ze ” gezond” zijn.

Freefighter
Freefighter
2 jaren geleden

Niet overal heeft de angstplandemie de hersencellen nog aangetast. Bravo.

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x