Financieel

Bernie Sanders: “Hebzuchtige en roekeloze banken hebben het leven van miljoenen Amerikanen vernietigd”

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als het aan de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders ligt gaat dit verkiezingsjaar vooral over het intomen van het grootkapitaal. Hij belooft frauderende bankiers vervolgd te krijgen, iets wat acht jaar na de bankencrisis nauwelijks is gebeurd.

De Democratische senator uit de staat Vermont zei de grote banken te zullen ontmantelen als hij het Witte Huis overneemt. Hij heeft aangekondigd binnen 100 dagen de ‘too big to fail’-banken te benoemen en ze binnen een jaar op te delen.

Sanders, die de laatste tijd flink inloopt op rivaal Clinton, wil ook een wet invoeren die de scheiding tussen zakenbanken en algemene banken regelt. Hij wijst op de nauwe banden tussen de Clintons en Wall Street. Het echtpaar dankt een groot deel van hun vermogen aan spreekbeurten bij banken.

Het campagneteam van Clinton heeft bovendien de hulp ingeroepen van Gary Gensler, een oud-partner van Goldman Sachs, die volgens Sanders heeft geholpen het systeem te bedriegen. ‘The Bern’ waarschuwt voor de gevaren van schaduwbanken, ongereguleerde financiële entiteiten die na 2008 veel taken van banken hebben overgenomen.

“Hun hebzucht, hun roekeloosheid en hun illegale gedrag hebben het leven van miljoenen Amerikanen vernietigd,” zei Sanders over Wall Street. “Fraude is een verdienmodel op Wall Street. Het is geen uitzondering op de regel. Het is de regel.”

[FD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Bernie Sanders moet de nieuwe VS-president worden en moet verder alle miljonairs/miljardairs hun vermogens onder de aller armste laten verdelen. Ook moeten de aller rijksten met hun geld opvang voor vluchtelingen in de regio regelen.

nunki
nunki
6 jaren geleden

Mocht deze man ooit per ongeluk president van de U.S.A. worden, dan denk ik dat hij vrij snel door iets van een medische aandoening zomaar eens dood neer kan vallen. Een marionet is makkelijk vervangbaar, maar legt de achterliggende macht niet bloot. Don’t ever mention the men behind the curtain.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Moet je eens kijken wie het zegt!

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

Deze mens is dus een anti reptiel en dat is moedig in een wereld die door reptielen wordt beheert !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x