Homepagina » Buitenland » “Uw broer creëerde ISIS”: Tirade van studente tegen Jeb Bush wordt internethit
"Uw broer creëerde ISIS": Tirade van studente tegen Jeb Bush wordt internethit

“Uw broer creëerde ISIS”: Tirade van studente tegen Jeb Bush wordt internethit

Aankomend presidentskandidaat Jeb Bush heeft een nieuwe felle tegenstander, een 19-jarige studente die met haar betoog in één klap een online sensatie is geworden. “Uw broer heeft ISIS gecreëerd,” verweet ze Bush, waarbij ze verwees naar zijn broer George W. Bush onder wiens presidentschap Amerika Irak binnenviel.

“Is dat een vraag?” antwoordde Bush. “U hoeft niet zo pedant tegen me te doen,” aldus Ivy Ziedrich, die niet onder de indruk was van de houding van Jeb Bush nadat ze hem net had geconfronteerd met de gevolgen van het beleid van zijn broer in Irak. De confrontatie is een grote hit op het internet en wordt op vele plaatsen gedeeld. Ziedrich is er zelf nog een beetje beduusd van.

"Uw broer creëerde ISIS": Tirade van studente tegen Jeb Bush wordt internethit

Ivy Ziedrich (Nikita Lee)

Tijdens een bijeenkomst voor Republikeinen zei Bush dat de terugtrekking van het Amerikaanse leger uit Irak volgens hem heeft bijgedragen aan de opkomst van de terreurgroep ISIS. Na afloop confronteerde de 19-jarige studente politicologie hem. Volgens haar had Bush het fout en is het de schuld van zijn broer George W. dat ISIS vandaag de dag zo sterk staat.

Bush zei eerder dat hij net als zijn broer Irak zou zijn binnengevallen, maar krabbelde later terug. Toen hij nogmaals naar zijn mening werd gevraagd zei hij dat hij de vraag verkeerd begrepen had en er verder niet op in wilde gaan, omdat hij daarmee de militairen die hun leven hadden verloren in Irak te schande zou maken.

“Je kunt de geschiedenis herschrijven zoveel je wilt, maar het is een simpel feit dat we nu in een veel onstabielere wereld leven omdat Amerika zich heeft teruggetrokken,” zei Bush, waarna hij zich omdraaide en wegliep. De rechtvaardiging voor de inval in Irak was dat het land zou beschikken over massavernietigingswapens, maar dat bleek later niet waar te zijn.

[AD]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

En nu heel snel weg hier denkt Jeb, die “trut”is me veel te bijdehand en drukt me hier publiekelijk met m’n neus op de feiten. Terwijl mijn spindoctors me hadden verzekerd dat er alleen makke schapen en/of medestanders zouden komen !

Ritchie
Ritchie
6 jaren geleden

Overal waar Amerika de wereld zijn “helpende hand” biedt Tunesie , Egypte , Lybie , Syrie , Irak of Afganistan , Ze laten altijd een totaal verscheurt land met tienduizenden doden en totale vernietiging achter en daar loopt de totale westerse wereld achteraan . It’s all about money , nothing more nothing less …

Westbound
Westbound
6 jaren geleden

Propagandaminister Goebbels had er wèl een passend antwoord op gegeven. Die Jeb Bush stelt niets voor.

Rolf
Rolf
6 jaren geleden

Altijd als er goeie vragen gesteld worden of moeilijke punten aangehaald worden gaan die klojos er als een speer van door, onder het mom van, ik ga nu geen vragen beantwoorden, geen tijd, of een ander kutsmoesje.

Het is hun werk! Dat moet je dan toch ook kunnen verantwoorden!!

PS. sorry voor mijn wellicht grove taalgebruik.

x

Check Also

powell

Volledig gevaccineerde oud-minister Colin Powell gestorven aan corona

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin ...

clinton

Voormalig Clinton-adviseur: Amerika verandert onder Biden in ‘totalitaire staat’

Voormalig Clinton-adviseur Naomi Wolf waarschuwde deze week ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

10
0
We lezen graag je reactie!x