Buitenland

Werkt bondskanselier Merkel voor de CIA?

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse NSA de Duitse geheime dienst BND als marionet gebruikt. De recente onthullingen komen steeds dichter bij bondskanselier Angela Merkel in de buurt.

Vermoed wordt dat ze haar minister van Binnenlandse Zaken en vertrouweling Thomas de Maizière zal offeren, maar zelf buiten schot zal blijven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Vorig jaar werd bekend dat de NSA onder meer Merkel had afgeluisterd. “Vrienden afluisteren, dat doe je niet,” zei ze toen. Tabloid Bild noemt die uitspraken nu ‘hypocriet’. De Duitse pers laat duidelijk haar afkeuring blijken over de leugens van de regering. Op 12 april zei de regering niets te weten over economische spionage door de NSA.

Er worden vraagtekens gezet bij de integriteit van Duitse politieke leiders, met name Angela Merkel. Sputnik-columnist Finian Cunningham vraagt zich af of Merkel in dienst is van het Amerikaanse inlichtingenapparaat en de geopolitieke interesses van Washington nastreeft.

Geheim pact

De BND hielp de Amerikanen aan gegevens van Duitse politici en bedrijven. Het zou gaan om verzoeken om telefoonnummers, e-mailadressen en locatiegegevens. De BND hielp de Amerikaanse collega’s ook om het Franse presidentieel paleis, de Europese Commissie en verschillende Europese defensiebedrijven – waaronder EADS en Eurocopter – te bespioneren.

De BND is al decennia onderdeel van het Amerikaanse inlichtingenapparaat, aldus Cunningham. De Duitse historicus Josef Foschepoth stelt dat de overheid van West-Duitsland in 1968 een geheim pact heeft gesloten met Washington en Londen, een zogeheten status of forces-akkoord. Dit is een akkoord tussen een land en een ander land dat strijdkrachten in dat land wil stationeren.

In de praktijk betekent dit dat Amerikaanse geheime diensten als de NSA en de CIA in Duitsland kunnen doen en laten wat ze willen, en dat alles met hulp van de BND en de federale overheid.

Udo Ulfkotte

De Duitse oud-journalist Udo Ulfkotte zei bovendien dat veel Duitse journalisten en politici in dienst van de CIA zijn en niet het Duitse volk vertegenwoordigen. De voormalig redacteur van de Frankfurter Allgemeine Zeitung biechtte op dat hij zelf jarenlang werd betaald door de CIA om leugens te publiceren.

Volgens Cunningham is er genoeg reden om aan te nemen dat ook andere Europese landen een geheime relatie hebben met de Amerikaanse overheid en de geopolitieke agenda van Washington uitvoeren.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JPvandenBerg
JPvandenBerg
9 jaren geleden

Logisch.

Lees het boek ‘Die Deutsche Karte’ van Gerd-Helmut Komossa.

In 1949 werd Duitsland gedwongen om een geheim pact te ondertekenen, waarin de soevereiniteit van Duitsland tot het jaar 2100 is opgeschort. Duitsland is officieel een vazalstaat van Amerika.

Ik kan me niet anders voorstellen, dan dat Nederland ook gedwongen werd om een vergelijkbaar pact te ondertekenen. Daarom moeten we Amerika ook altijd slaafs volgen.

Wie weet, welke Europese landen ook een vazalstaat van Amerika zijn?

http://rt.com/usa/germany-us-pact-komossa-978/

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden
trackback
Werkt bondskanselier Merkel voor de CIA? - FamilieBroer
9 jaren geleden

[…] artikel Werkt bondskanselier Merkel voor de CIA? is geplaatst op […]

ferrimassi
ferrimassi
9 jaren geleden

Het zal in Nederland niet anders zijn. We zijn in “45′ gewoon van bezetter gewisseld. De amerikanen hebben de afgelopen decennia in zeker 30 landen democratisch verkozen regeringen omvergeworpen.. Ukraine is daar een recent voorbeeld van. En nu willen ze de eu en usa integreren dmv ttp. Het spelletje is iedereen wel duidelijk nu.. Duitsland en Rusland moeten kosten wat het kost uit elkaar gehouden worden. Ze doen er alles aan om het grootste jongetje op het schoolplein te blijven. En als je het spel niet mee wilt spelen eindig je dood op het mediapark. Lang leve de “democratie”…

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x