Homepagina » Mens en Dier » Jeugdzorg wil jongen (15) die alleen rauwe groenten eet uit huis plaatsen
Jeugdzorg wil jongen (15) die alleen groenten eet uit huis plaatsen

Jeugdzorg wil jongen (15) die alleen rauwe groenten eet uit huis plaatsen

Bureau Jeugdzorg is een spoedprocedure begonnen om de 15-jarige Tom Watkins uit huis te plaatsen. De Amsterdamse jongen eet uitsluitend rauwe groenten.

De jeugdorganisatie is de procedure gestart omdat moeder Francis Kenter weigert haar kind naar school te sturen.

Jeugdzorg wil de jongen voor het einde van dit jaar uit huis laten plaatsen zodat hij aan het begin van het nieuwe jaar gelijk naar de middelbare school kan gaan. Tom krijgt nu les van zijn moeder, hoewel ze daar geen toestemming voor heeft van de leerplichtambtenaar. Kenter zal de procedure aanvechten.

Groeihormonen

In 2008 werd een documentaire gemaakt over Francis en haar zoon Tom. Rauw werd onder meer onderscheiden met de Cinekid Kinderkast Juryprijs. Dit jaar ging een vervolg in première tijdens het documentairefestival IDFA. Gisteren werd de documentaire op televisie is uitgezonden.

Tom eet vanaf zijn vijfde alleen rauwe groenten. Zijn moeder stelt dat groeihormonen en antibiotica in vlees en zuivel slecht zijn voor haar zoon. Ze meent dat ongebakken, ongekookt en onverhit voedsel gezonder is. Voor Tom dus geen brood, pasta, rijst, vlees, vis, eieren, kaas of melk. Op zijn menu staan uitsluitend fruit, groenten, noten en zaden.

Slechte voeding

Ze weigert hem naar een reguliere middelbare school te sturen omdat hij dan slechte voeding zou krijgen. In de middagpauze halen ze eten uit de supermarkt of de kantine waar geen gezond voedsel is te krijgen, aldus Francis.

Al vier jaar lang zijn er drie officiële instanties met het gezin bezig, namelijk het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg, waar Francis onder toezicht staat. Ook bemoeien een leerplichtambtenaar en twee kinderartsen zich met de zaak. Ze lijken geen van allen een goede oplossing te hebben.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

166 reacties

 1. marga,soeverein mens

  Staat er niet in de bijbel, dat God voor de mens zorgt, door ons Fruit, groenten, noten en zaden te geven? En nu bemoeit iedereen zich met dit gezin omdat de moeder haar kind dat geeft, wat in de bijbel staat. Dat wat een mens nodig heeft. Wij nederlanders zijn groot omdat wij echt alles eten. Maar is dit wel zo gezond? Is het ongezond dat deze jongen kleiner blijft? Wat is goed en wat is fout? Laat dat lekker over aan de mens zelf. Deze vrouw doet niets fout en haar zoon ziet er gezond uit. Deze jongen wordt alleen maar onzeker gemaakt.

  3 likes
 2. Moeder, geef die jongen een rauw lunchpakket mee en vertrouw hem! Hij is 15 en kan/mag zijn eigen keuzes maken.

  Ik heb gisterenavond de docu bekeken. Moeder zégt dat de jongen zijn eigen keuzes mag maken, maar uit haar gedrag en woorden blijkt iets anders… en die jongen durft gewoon niet tegen zijn moeder in te gaan.

  Overigens gaat de discussie met jeugdzorg niet over het rauw eten… het gaat erom dat zij hem van school weghoudt!

  2 likes
 3. JEUGDZORG?????
  Je bedoelt pedo’s die kinderen via de wet kidnappen.

  Laat je niet bedriegen!!!

  2 likes
 4. Heb gisteren de documentaire gezien. Schandalige acties worden ondernomen tegen deze vrouw. Er is geen jeugdzorg of wie dan ook die zich bekommert om al die 15 jarigen die nog heel laat ‘s avonds door de stad zwerven met van alles en nog wat consumerend. Bovendien die heisa om rauwe groenten en de lengte van de jongen! Nee, geef hem lekker mais van Monsanto daar wordt hij heel gezond van!

  1 likes
 5. Hij ziet er wat ziekjes uit, een vriend van mij is ook vegetariër, ik vind hem er ook wat ziekjes uitzien. ik hoop dat ze een manier vinden om een beetje vlees te eten. maargoed ze doen maar. en je moet naar school gaan, het gaat niet erom dat hij geen vlees eet. maar DAT HIJ NIET NAAR SCHOOL GAAT. vind dat de moeder wat teveel overheerst.

  1 likes
 6. Jeugdzorg kan zich beter bezig houden met echt belangrijke zaken

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/12/wtf_de_neuk_da_fuq_w00t.html

  1 likes
 7. En terecht die jongen moet lijden omdat zijn moeder een stoornis en een onverwerkte trauma heeft uit haar jeugd. En bovendien bouwt die jonge helemaal geen resistentie op. En kom nou niet met allemaal flauwe kul, er is nog nooit iemand dood gegaan aan gekookt voedsel en een stukje gebakken vlees kijk maar om je heen.

  1 likes
 8. Moeilijk onderwerp want waar ligt de grens?

  verander het onderwerp is in geloof. kinderen worden door de ouders namelijk ook mee naar de kerk genomen omdat het moet van de ouders. waarom doet jeugdzorg daar dan niks aan?

  1 likes
 9. Heb de aflevering van de ncrv vanmorgen op uitzending gemist gezien.

  Moet zeggen desondanks ik de moeder er behoorlijk ongezond uit vind zien, stelt zij wel een oprechte vraag bij de doktoren die tot nu toe een antwoord schuldig blijven.

  Is die jongen nu zo klein omdat hij bepaalde stoffen mist, of zijn andere kinderen zo groot omdat het ‘reguliere’ eten barstensvol zit met groeihormonen en dergelijke?’

  Want wie kan garanderen dat een ‘plof’ kip die zn hele leven groeihormonen toegediend krijgt om zo een meer rendabel stukje vlees te kweken, die zelfde groeihormonen niet actief zijn/worden in het lichaam van de persoon die deze kip eet?

  over antibiotica nog maar te zwijgen..

  0 likes
 10. Ik kan alleen maar bewondering hebben voor die moeder. Ik probeer ook zoveel mogelijk groenten, fruit te eten. En zo min mogelijk vlees. En ii geef haar groot gelijk over al dat ‘vuiligheid’ dat in het dagelijks eten zit

  0 likes
 11. In dit geval terecht. De jongen durft niet tegen zijn moeder in te gaan en lijdt door dit waanzindieet aan groeiachterstand en aan geestelijke en lichamelijke verwaarlozing. De mens heeft niet voor niks de kookkunst uitgevonden.

  0 likes
 12. Volgens een arts is het geen kindermishandeling als je je 15 jarige iedere dag bij de snackbar laat eten ! Hij ziet er gezond uit, eigenlijk hetzelfde als toen ik 15 was. Natuurlijk kloppen de cijfers niet als je een kind dat gezond eet gaat vergelijken met de andere kids die troep eten, zo krijg je een vertekend beeld. Hij ziet er tenminste uit als een kind, en niet als een volwassene door de groeihormonen in het vlees…

  0 likes
 13. Wanneer je anders bent dan de meerderheid, maak je jezelf doelwit van alle “goedbedoelende” organisaties met macht.

  In de docu wordt ook gemeld dat er in vlees en melk groeihormonen zitten. Dat is een van de redenen waarom ze is overgegaan op vegetarisch eten. Een gezonde voedselkeuze is haast niet mogelijk uit het met E-nummers vervuilde aanbod (en alles wat niet op de verpakking staat) van alles wat we in onze supermarkten vinden.

  Wie is er ooit uit de ouderlijke macht ontzet vanwege het voedingspatroon? Zoals al opgemerkt is, wordt het weghouden van school aangepakt. De rest is alleen maar handig als extraatje om de boel op te kloppen.

  0 likes
 14. [quote name=”verbijsterd”]Heb gisteren de documentaire gezien. Schandalige acties worden ondernomen tegen deze vrouw. Er is geen jeugdzorg of wie dan ook die zich bekommert om![/quote]

  Kinderen hebben een aantal zaken nodig toegang tot goed onderwijs van een bekwaam persoon is een van die dingen verder is het rouw nuttigen van voedsel niet echt de beste manier, wij zijn daar niet (meer.) voor gebouwd onze spijsvertering kan het niet aan om enkel rouw voedsel te eten wat op de langetermijn een vorm van ondervoeding zal vormen. Verder heb ik beide documentaires gezien en deze wekken toch sterk de scheien dat de jongen best anders wil maar uit vermoedelijk uit respect voor zijn moeder niet doet. Hoe het ook is deze vrouw die voor het kind moet zorgen heeft teveel oog voor haar idealen en opvattingen en laat deze haar opvoeding volledig bepalen inplaats echt naar haar kind te luisteren en een beetje water bij de wijn te doen. Wat betreft de rond zwalkende kinderen helemaal mee eens.

  0 likes
 15. Mamma ziet er ook niet al te gezond uit geen idee hoe oud ze is maar ze lijkt wel in de 60 ! Hij is 15 lijkt wel 11 of 12!

  0 likes
 16. Als er ‘s avonds een stukje vlees achterblijft dan is m’n hele mond dik als ik wakker wordt.

  Niet te filmen.

  0 likes
 17. Ik heb de docu ook gezien en ik heb jeugdzorg vaker aan het werk gezien. Wat mij betreft is deze jongen gezond en is het ziekenhuis interessant aan het doen met statistieken over zijn lengte en voorspellingen over zijn lengte als volwassene. Maar elk mens is uniek en de formulering van de artsen deugt van geen kanten.
  Laat jeugdzorg zich bezig houden met kinderen die volgens de heersende maatschappelijke normen verwaarloosd worden en uit luiheid van de ouders op een diëet van fastfood en light frisdrank moeten leven. En daardoor heel erg ziek zijn door overgewicht en diabetes. Of ouders die stomweg de richtlijnen van het voedingscentrum volgen, gebaseerd op allerlei produktschappen die hun produkten veilig willen stellen. Die ouders verwaarlozen hun kinderen door desinteresse en domheid. De moeder van Tom getroost zich alle moeite om haar zoon gezond te laten leven en is bereid daarvoor de gevangenis in te gaan. Misschien is ze in haar voeding wat erg radikaal, maar het is een gezonde denkwijze. En laat die viespeuk die het allemaal aanhangig heeft gemaakt zich schamen voor zijn ongenuanceerde uitspraken en grofheden.

  0 likes
 18. Ik heb heel veel bewondering voor deze vrouw. Laat bureau Jeugdzorg zich is gaan verdiepen in alle ouders die hun kinderen volstoppen met ongezond voedsel.
  Laat ze zich is gaan verdiepen en voorlichting (nog meer) in Enummers. Of.. kindermishandeling. Waarom hangen kinderen op de bank of waar dan ook. Onderzoek dat maar eens, en haal alles erbij voeding, straling, electrosmoq noem maar op. Wie bepaalt of deze jongen te klein is of ondervoed is, waar haalt men de maatstaf vandaan. Chapeau voor deze vrouw. Wie bepaalt of deze vrouw er ongezond uitziet?
  Als ik kijk naar Marathonlopers denk ik ook weleens…..

  Laat mensen nu zelf eens bepalen hoe ze willen leven.

  0 likes
 19. [quote name=”Lilian”]Wanneer je anders bent dan de meerderheid, maak je jezelf doelwit van alle “goedbedoelende” organisaties met macht.

  In de docu wordt ook gemeld dat er in vlees en melk groeihormonen zitten. Dat is een van de redenen waarom ze is overgegaan op vegetarisch eten. Een gezonde voedselkeuze is haast niet mogelijk uit het met E-nummers vervuilde aanbod (en alles wat niet op de verpakking staat) van alles wat we in onze supermarkten vinden.

  Wie is er ooit uit de ouderlijke macht ontzet vanwege het voedingspatroon? Zoals al opgemerkt is, wordt het weghouden van school aangepakt. De rest is alleen maar handig als extraatje om de boel op te kloppen.[/quote]

  Niet in alle vlees en melk zitten groeihormonen. Dat is een door veelal vegetariers opgezette leugen. In Amerikaans vlees en melk vaak wel hier in Nederland niet. Graag goed uw huiswerk doen in plaats van napapegaaien. In biovlees, biologische zuivelprodukten en wilde vis zitten geen groeihormonen.

  0 likes
 20. Hoewel ik persoonlijk geen rauw eten door mijn strot krijg, vind ik het geen reden om sancties te willen nemen.In mijn werk heb ik te maken met jeugdzorg en weet dat ze het belangrijk vinden dat ouders betrokken blijven. Ik vind echter wel dat er aan ouders allerlei eisen worden gesteld oaangaande onderwijs, voeding, veiligheidseisen e.d. terwijl deze nogal interpretatiegevoelig zijn. Ik vind dat ouders best hun eigen keuzes mogen maken, ook als de maatschappij het niet altijd begrijpt.

  0 likes
 21. Die moeder moet maar eens het boek ‘The Vegetarian Myth: Food, Justice, and Sustainabilit’ fdoor Lierre Keith lezen, misschein dat er dan een belletje gaat rinkelen

  0 likes
 22. Ik vind het een goed initiatief van de moeder, voor haarzelf. Niet voor het kind. Je ziet dat hij gewoon snakt naar gewone dingen. Hoezo is brood ongezond? Laat ze haar meel zelf malen en dan brood bakken, SUPER Gezond.. Niet alle voedingswaren verliezen hun waarden na opwarmen, er zijn er zat die na het opwarmen (bakken, braden, grillen,.. meer vitaminen bevatten, of die komen in ieder geval meer vrij. Het kind mag nog geen snoepje of chipsje of tosti, etc.. Heeft zij dat gemist in haar jeugd?? Ze maakt misbruik van het moeder zijn!

  0 likes
 23. wat van buiten af komt kan de geest niet vergiftigen enkel wat men denkt kan dat! ik sluit mij niet aan bij ene partij. de handelingen van de vrouw zijn gebaseerd op angst, en ook dit kan nare gevolgen hebben voor de jongen. een goede (normale) opvoeding is belangrijk. De jongen moet ook leren zelfstandig denken en leren zelf keuzes te maken. de moeder kan haar zoon onvoorwaardelijk graag zien, welke keuzes hij ook maakt.

  0 likes
 24. Deze moeder heeft gelijk,ons voedsel is vergeven van de rotzooi,en dat ze haar zoon daar tegen wil beschermen kan ik me voorstellen.Dat zij haar zoon onttrekt
  aan de leer plicht vindt ik toch wel iets anders!
  Wanneer wordt er een docu gemaakt van ouders die hun kinderen overvoeren met fast dood?Daar hoor je nooit wat over,terwijl er te veel dikke kinderen zijn,die dagelijks junk rood eten,en niemand die er wat van zegt!Laat ze die kinderen maar een laten onderzoeken,die missen ook een heleboel essentiële stoffen in hun lichaam.

  0 likes
 25. wéér een prima voorbeeld van de omgekeerde wereld waarin we leven.
  hoe lang pikken we dit nog lieve mensen?!

  enige wat ik jammer vind is dat het jong e.a. allemaal over zich heen krijgt en mee moet maken, dat was niet nodig geweest.
  er zijn wel meer kids die zo eten zonder het centrum van aandacht te hoeven zijn.

  0 likes
 26. Vanavond maar eens extra vlees eten, gewoon omdat het gezond is en kan!!!!

  Maar als de moeder dit dieet wil volgen, betrek je kind er niet bij. Laat je kind beslissen als die volwassen genoeg is om zijn keuze’s te maken. Die jongen groeit bijna niet, en zal later dan ook mentaal en gezondheidsklachten kunnen krijgen. Sociale klachten omdat een meisje hem te klein vind, en hij niet geleerd heeft hij zich sociaal verder te ontwikkelen door het thuiszitten. Mentale omdat hij eerst niks mocht en nu wel. En gezondheid zal op langere termijn spelen. Kortom, niet gezond voor je kind.

  0 likes
 27. Moeder moet haar kind gewoon weer naar school laten gaan. Dan hoeft Bureau Jeugdzorg zich nergens mee te bemoeien.

  Een kind van 15 is oud genoeg om een paar uur per dag zonder toezicht te zijn en als dat betekent dat hij dan ongezonde dingen tot zich neemt zul je dat als ouder moeten bijsturen en wie weet kun je sommige dingen verbieden.

  Maar met 15 jaar is het bijna misdadig om altijd onder toezicht te moeten staan en hij moet het toch leren, over 3 jaar is hij 18…

  0 likes
 28. Schokkend dat ik hier zo veel reacties lees van mensen die dit allemaal normaal schijnen te vinden. Die jongen is systematisch ondervoed én wordt weggehouden van school waardoor hij zeer waarschijnlijk in een sociaal isolement zit. Echt tragisch om te zien dat een kind het slachtoffer wordt van zo’n doorgeslagen fanatieke ouder. In zo’n geval heeft de matschappij de plicht om in te grijpen.

  0 likes
 29. [quote name=”Netty”]Deze moeder heeft gelijk,ons voedsel is vergeven van de rotzooi,en dat ze haar zoon daar tegen wil beschermen kan ik me voorstellen.Dat zij haar zoon onttrekt
  aan de leer plicht vindt ik toch wel iets anders!
  Wanneer wordt er een docu gemaakt van ouders die hun kinderen overvoeren met fast dood?Daar hoor je nooit wat over,terwijl er te veel dikke kinderen zijn,die dagelijks junk rood eten,en niemand die er wat van zegt!Laat ze die kinderen maar een laten onderzoeken,die missen ook een heleboel essentiële stoffen in hun lichaam.[/quote]
  Super Size Me is een film die gaat over de effecten van Fastfood. De hoofdpersoon is een volwassene, geen kind maar de effecten van fastfood zijn duidelijk.

  0 likes
 30. [quote name=”Netty”]Deze moeder heeft gelijk,ons voedsel is vergeven van de rotzooi,en dat ze haar zoon daar tegen wil beschermen kan ik me voorstellen.Dat zij haar zoon onttrekt
  aan de leer plicht vindt ik toch wel iets anders!
  Wanneer wordt er een docu gemaakt van ouders die hun kinderen overvoeren met fast dood?Daar hoor je nooit wat over,terwijl er te veel dikke kinderen zijn,die dagelijks junk rood eten,en niemand die er wat van zegt!Laat ze die kinderen maar een laten onderzoeken,die missen ook een heleboel essentiële stoffen in hun lichaam.[/quote]

  Dan kan ik je Super Size Me aanbevelen. Gaat niet over een kind, maar een volwassen man die zichzelf als experiment een maand beperkt tot een fastfood dieet om de gevolgen ervan te ervaren. Verbijsterend verhaal (verslaving, afkicken, ziek e.d.). De gevolgen voor een kind zal niet veel verschillen.

  http://www.imdb.com/title/tt0390521/

  Dit is het andere uiteinde. Wat met deze rauwkostjongen gebeurt is net zo verwerpelijk, alleen komt het niet vaak voor.

  Het is bij deze jongen ook nog zo dat hij ook niet alle groentes en fruit mag eten. Veel extra beperkingen binnen een toch al beperkt dieet.

  0 likes
 31. Wat een gelul in de ruimte over lengte. Moeder zelf is ook niet lang. Mijn broertje was op zijn 14de nog geen 1.40…Ben zelf ook klein van stuk. Is gewoon erfelijk bepaald en wij eten wel gekookt. Rauw voedsel is gezond. We eten vaker rauwe voeding, denk aan sla, andijvie, witte kool etc…Dat zijn allemaal dingen die je prima rauw kunt eten. Je moet gewoon uitkijken met bepaalde dingen zoals nachtschade zoals bv aardappelen en boontjes. Die kun je niet rauw eten. Het lijkt wel of we hier dezelfde hetze gaan krijgen als in de USA met rauwe melk….Vlees is sowieso niet iets wat we nodig hebben.

  0 likes
 32. [quote name=”Joke”]Ik heb heel veel bewondering voor deze vrouw. Laat bureau Jeugdzorg zich is gaan verdiepen in alle ouders die hun kinderen volstoppen met ongezond voedsel.
  Laat ze zich is gaan verdiepen en voorlichting (nog meer) in Enummers. Of.. kindermishandeling. Waarom hangen kinderen op de bank of waar dan ook. Onderzoek dat maar eens, en haal alles erbij voeding, straling, electrosmoq noem maar op. Wie bepaalt of deze jongen te klein is of ondervoed is, waar haalt men de maatstaf vandaan. Chapeau voor deze vrouw. Wie bepaalt of deze vrouw er ongezond uitziet?
  Als ik kijk naar Marathonlopers denk ik ook weleens…..

  Laat mensen nu zelf eens bepalen hoe ze willen leven.[/quote]

  Dit is meten met twee maten. Waarom zou een instantie zich wel mogen bezighouden met alle zaken die je opnoemt, maar niet met een kind dat struktureel ondervoed wordt? Beetje raar om te zeggen dat mensen zelf moeten bepalen hoe ze leven terwijl je een hele opsomming maakt waar Jeugdzorg zich volgens jou mee bezig moet houden.

  0 likes
 33. De mens heeft eeuwenlang het holbewonersdieet gegeten, daar is onze spijsvertering dan ook op afgesteld. Maar dat bestaat wel uit meer dan alleen rauwe groente; ook fruit, granen, vet en af en toe vlees en vis horen daarbij. Geen wonder dat deze jongen ondervoed is.

  De moeder heeft gelijk dat in de supermarkt voornamelijk troep ligt, maar haar dieet is net zo goed veel te eenzijdig. Ze ziet er dan ook slecht uit, als een anorexiapatiënt en lijkt veel ouder dan ze is. En dat ligt toch echt aan haar dieet.

  Maar bovenal is ze overbeschermend naar haar zoon. Deze vrouw heeft onverwerkte trauma’s, manipuleert haar naïeve zoon en doet er alles aan om hem afhankelijk van haar te houden, zodat hij haar niet verlaat.

  Jeugdzorg moet vooral weggehouden worden bij deze knul, maar een liefdevol pleeggezin zou hem heel goed doen. Want zoals ik vandaag iemand zag schrijven: ‘sommige mensen vinden gelijk hebben belangrijker dan gelukkig zijn’.

  Laat die knul daar niet de dupe van worden.

  0 likes
 34. [quote name=”Joke”]Ik heb heel veel bewondering voor deze vrouw. Laat bureau Jeugdzorg zich is gaan verdiepen in alle ouders die hun kinderen volstoppen met ongezond voedsel.[/quote]

  Het ene extreme is geen reden het andere ongemoeid te laten.

  [quote name=”Joke”]
  Laat mensen nu zelf eens bepalen hoe ze willen leven.[/quote]

  Dat is nou precies wat de moeder NIET doet. Zij bepaalt alles voor haar zoon, schrijft hem de wet voor. Die jongen wordt gewoon gemanipuleerd haar waanideeën te aanvaarden.

  Oh ja, schrijf niet ‘is’ als je ‘eens’ bedoelt. Een zeer storende vorm van gemakzucht is dat.

  0 likes
 35. Laten ze (de moeder/jeugdzorg) in vredesnaam die jongen beginnen met gestoofd voedsel te geven; aan de ene kant is uit onderzoek gebleken dat je daar het beste op groeit en aan de andere kant zou hij wel eens last van zijn ingewanden kunnen krijgen als hij ineens patat, ed gaat eten. Ik vind dat die jongen zelf meer inspraak zou moeten krijgen, hij is geen klein kind meer! Die moeder moet onder ogen zien dat ze hem niet meer 24/7 kan controleren. Laat haar inzien dat ze hem niet meer kan opzadelen met haar levensvisie. Hij geeft zelf aan waar hij behoefte aan heeft. Zo deed ik ook bij mijn eigen kinderen: de ene is vegetarisch en de andere wil gewoon vlees eten. Respecteer die keuze gewoon!! Toch vraag ik me af of die groeistoornis van dat rauwe voedsel komt. Het kan net zo goed in zijn genen zitten. En het is wel zo dat de meeste kinderen te snel in de volwassenheid schieten. Dat vang je op door biologisch te eten en af en toe ‘gewoon’ erbij om je afweer daartegen op peil te houden. Dus eet eens zo af en toe een patatje.

  0 likes
 36. Buro jeugd ZORG ? Opheffen dat buro alleen maar ellende.

  0 likes
 37. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Lilian”]Wanneer je anders bent dan de meerderheid, maak je jezelf doelwit van alle “goedbedoelende” organisaties met macht.

  In de docu wordt ook gemeld dat er in vlees en melk groeihormonen zitten. Dat is een van de redenen waarom ze is overgegaan op vegetarisch eten. Een gezonde voedselkeuze is haast niet mogelijk uit het met E-nummers vervuilde aanbod (en alles wat niet op de verpakking staat) van alles wat we in onze supermarkten vinden.

  Wie is er ooit uit de ouderlijke macht ontzet vanwege het voedingspatroon? Zoals al opgemerkt is, wordt het weghouden van school aangepakt. De rest is alleen maar handig als extraatje om de boel op te kloppen.[/quote]

  Niet in alle vlees en melk zitten groeihormonen. Dat is een door veelal vegetariers opgezette leugen. In Amerikaans vlees en melk vaak wel hier in Nederland niet. Graag goed uw huiswerk doen in plaats van napapegaaien. In biovlees, biologische zuivelprodukten en wilde vis zitten geen groeihormonen.[/quote]

  Niet alleen papegaaien ze elkaar na, ze vergeten stuk voor stuk te vermelden hoeveel vegetariërs,(veegans) gezondheidsproblemen hebben, omdat men niet gevarieerd eet,, en omdat enkel rauwe groenten, de weg is naar gezondheidsproblemen.

  0 likes
 38. Ik zag laats bij de tv-show een stukje over een hartchirurg die 98 jaar oud is en nog helemaal niks mankeert (niet eens 1 klein ouderdomskwaaltje). De man heeft tot zijn 95e nog volop geopereerd. Deze man bleek ook nog veganist. Voor mij het bewijs dat er nog heel veel niet bekend is mbt eten.

  Ik heb de docu niet gezien. Maar ik denk wel als je het allemaal zo overdrijf, dat het een beetje uit balans is.

  0 likes
 39. [quote name=”Aardebewoner”]Niet in alle vlees en melk zitten groeihormonen. Dat is een door veelal vegetariers opgezette leugen. In Amerikaans vlees en melk vaak wel hier in Nederland niet. Graag goed uw huiswerk doen in plaats van napapegaaien. In biovlees, biologische zuivelprodukten en wilde vis zitten geen groeihormonen.[/quote]

  Zeggen ze… Ooit wel eens een test gezien of gedaan? Bio-industrie is geschikt voor de goed gelovige groene consument. Als je echt bio wil, moet je het helemaal zelf doen in een groot omhulsel, zodat alle vervuilde grond, water en lucht gefilterd kan worden. Dat is bio, wat verkocht wordt is oplichterij. kippetjes en koeitjes mogen iets langer buiten staan, geweldig! Maar kan je dat ook aflezen aan het stukje waren wat je koopt als het in plastic verpakt zit? Kan je ook zien of het beestje geen gelatine of anti-biotica, als voorbeeld, heeft gekregen? It’s easy to be fooled my friend. 😉

  OT,
  Ik vind dat men die moeder en haar zoon maar eens met rust moeten laten.(sowieso geen media hype er overheen laten komen). Als Tom oud genoeg is voor een eigen mening zal hij daar echt wel voor uitkomen, zo niet dan is hij het er of mee eens of nog niet sterk genoeg om een eigen mening te vormen. Wie zijn wij om er over te oordelen? Moet je kijken wat “wij” doen met onze terra… Wij hebben geen recht van spreken totdat ieder z’n zaakjes op order heeft. Als individu, zowel collectief.

  Love to all, happiness for all…

  0 likes
 40. [quote name=”Little Rascal”]Die moeder moet maar eens het boek ‘The Vegetarian Myth: Food, Justice, and Sustainabilit’ fdoor Lierre Keith lezen, misschein dat er dan een belletje gaat rinkelen[/quote]

  Alleen raw food salades is niet een dieet waarvoor mensen werkelijk gemaakt zijn. Echter als bijgerecht bij je vis, vlees en koolhydraten (zoals aardappelen, rijst en pasta, bulgur) heel mooi en creatief. De mens kan alles eten van bultrug tot boerenkool en dat komt door de uitvinding van het vuur waarmee we kunnen koken en niet alleen om er warm bij te zitten (bij dat vuur). Ook is dat vuur gebruikt voor onze indutrie (echter dat is weer een ander verhaal dan eten maken met vuur).

  0 likes
 41. Ouders(moeder), zucht!

  0 likes
 42. [quote name=”verbijsterd”]Heb gisteren de documentaire gezien. Schandalige acties worden ondernomen tegen deze vrouw. Er is geen jeugdzorg of wie dan ook die zich bekommert om al die 15 jarigen die nog heel laat ‘s avonds door de stad zwerven met van alles en nog wat consumerend. Bovendien die heisa om rauwe groenten en de lengte van de jongen! Nee, geef hem lekker mais van Monsanto daar wordt hij heel gezond van![/quote]

  Ja een verschil van 10 tot 15 centimeter duh.. Wie weet waren zijn verre voorouders liliputters sja..

  0 likes
 43. Neem mij niet kwalijk, maar hier zijn wel heel veel ongenuanceerde en veroordelende uitspraken schering en inslag. Ik ga niet iedereen hier op het forum aanhalen, is teveel. Zelf ben ik praktisch mijn hele leven met mijn 3 kinderen vegetariër en wij zien er niet ongezond uit; twee van mijn zonen zijn behoorlijk lang (190) en dat terwijl hun vader iets groter (175) is dan ik (164), dus nou niet bepaald groot (misschien gemiddeld) op de leeftijd van 65 en 66 jaar oud; een dochter is 170). Mijn buurkinderen eten van de schijf van vijf en drie van de vier zien er behoorlijk ongezond uit. Nu ben ik niet zo dom om dat aan het eten van mijn buurvrouw te wijten. Er zullen andere factoren zijn die daarin een rol spelen. Bovendien zijn er mensen die er gewoon erfelijk bleek uitzien, en tja, in deze zonnebankcultuur moet je wel bruin zijn anders ben je niet gezond. Jullie bakken ze wel erg bruin; opeens zijn er weer zoveel deskundologen tjongejongejonge. Allemaal wel kort door de bocht. En makkelijk hoor (vorige uitzending over dit geval) om een arts die tegen vegetarisch dieet en raw food is (duidelijk gehersenspoeld met de schijf van vijf ofwel napraten) ten tonele te voeren om zogenaamd een deskundig waarschuwend praatje te houden. Welk doel dient zij? Vond het niet professioneel. Persoonlijk (ik kom uit het medische circuit) ken ik behoorlijk wat verplegend personeel en artsen die ook vegetariër zijn. Dat moeten fysisch wel slappe en zwakke figuren zijn.
  Dan nog wat tussendoor: die vrouw ziet er helemaal niet ongezond uit: dit wil men zo zien en dan is het zo. Het is een oudere moeder, maar ze ziet er goed uit. Is geen lillige vette vrouw. Of kijken jullie altijd maar weer naar die gelikte vrouwen op TV, in de bladen, die stijf staan van de make-up; is dat de maatstaf? Ik zou ze wel eens zien, al die vrouwen zonder make-up. Als je geen blos op je wangen hebt, ben je niet gezond. Kul! Echt misselijk om haar op die manier te bejegenen. Wie ben je dan zelf? Vervolg!

  0 likes
 44. Maar als hij 20 is en opzich zelf gaat wonen. En verliefd raakt op een meisje dat alles eet wat dan?? Ik bedoel moeder kan niet altijd op zijn eet gewoontes letten. Of later zijn vrouw uitzoeken.

  0 likes
 45. [quote name=”mo66″]Moeder moet haar kind gewoon weer naar school laten gaan. Dan hoeft Bureau Jeugdzorg zich nergens mee te bemoeien.[/quote]
  Niet helemaal waar. Moeder moet zich aan de regels voor correct onderwijs houden. Als zij kan aantonen dat zij zelf in staat is haar zoon kwalitatief goed onderwijs te geven dan mag zij haar zoon thuis houden. Er zijn in Nederland meer mensen die hun eigen kinderen les geven, of laten geven.
  Het rauwe groenten regime waaraan zij haar zoon onderwerpt heeft hier dus niets mee te maken.
  Het echte probleem is dat Francis niet inziet dat ze zich in de huidige maatschappij heeft te schikken naar de regels die de veelal onwetende meerderheid heeft opgesteld. Als ze zich binnen de lijntjes begeeft die deze regels aangeven, dan is er echt heel veel mogelijk!
  De aandacht op zich vestigen door een TV-reportage is niet echt het slimste wat Francis kon doen, natuurlijk.

  0 likes
 46. Voor mij heeft die vrouw de trekken van een fanatiek mens. En de jong staat onder haar invloed. Hij krijgt al zijn geheel leven hersenspoeling van haar, dus wat zal hij zeggen? Als ik zo oud was, heb ik ook nagepraat wat mijn moeder zegde.

  De slavenmens – de lulu amelu -, heeft in zijn genetica een sterke tendens om van iedere flauwekul een religie te maken. Zo ook deze vrouw. En die jong moet het uitlepelen.

  0 likes
 47. de moeder is gewoon fout bezig dat het kind verse groente wil laten eten is een goed ding maar dat ze het kind niet naar school laat gaan is een twede hiervoor mag zij goed bestrafd worden maar om met bemoeienis dat kind uit huis te plaatsen vind ik ?? veel,s te ver gaan .naar school gaan oke maar bemoei je daar verder niet mee .n ieder voet het kind op naar eigen inzicht .

  0 likes
 48. Laat ieder mens in zijn /haar waarde, ieder mens heeft een Vrije Wil. Dus alle instanties weten niet waar ze mee bezig zijn. Gewoon allemaal OPHEFFEN.

  0 likes
 49. En weer valt heel Nederland over een nieuws item van de MSM, alleen omdat die vrouw haar kind opvoedt met andere ideeen.
  I.p.v een idee wat de andere 98% procent van de bevolking heeft.

  Het is volgens mij weer typisch een “voorbeeld stellen” voor alle mensen die een ander idee over opvoeden hebben.

  0 likes
 50. [quote name=”Roswell Grey”][quote name=”Joke”]Ik heb heel veel bewondering voor deze vrouw. Laat bureau Jeugdzorg zich is gaan verdiepen in alle ouders die hun kinderen volstoppen met ongezond voedsel.[/quote]

  Het ene extreme is geen reden het andere ongemoeid te laten.

  [quote name=”Joke”]
  Laat mensen nu zelf eens bepalen hoe ze willen leven.[/quote]

  Dat is nou precies wat de moeder NIET doet. Zij bepaalt alles voor haar zoon, schrijft hem de wet voor. Die jongen wordt gewoon gemanipuleerd haar waanideeën te aanvaarden.

  Oh ja, schrijf niet ‘is’ als je ‘eens’ bedoelt. Een zeer storende vorm van gemakzucht is dat.[/quote]

  Een moeder bepaalt de regels en dat is hier ook. In sommige huishoudens mag door kinderen niet gerookt worden en weer andere niet meer als twee zakken snoep gesnoept worden en weer andere huishoudens meg niet dit of dat. Deze jongen mag denk ik heus wel zeggen dit of dat lus ik nou wil je dat klaar maken en als dat in haar regels past dan is dat tot ok. Dat kind eet gezond en daar is niks mis mee. Ooit de boek van peter kelder gelezen ? Vele genezen door rauw voedsel als men van ieder kleur iedere dag wat ervan eet.

  0 likes
 51. het is niet wat in de mond komt wat giftig is, maar wat uit de mond komt.

  0 likes
 52. deze moeder leeft naar het beleid van vrije wil.. dat is helemaal ok. maar waarom voed ze haar zoon willoos op? ook hij heeft toch een vrije wil? alleen mag hij deze niet ontwikkelen van haar en dat is een foute zaak..

  ik ben tegen “jeugdzorg” die de kinderen alleen maar benadeeld maar in dit geval zou een “uit huis plaatsing” beter zijn voor deze jongen zodat ook hij zijn vrije wil kan ontwikkelen.. zo verknipt als hij nu opgevoed wordt, wordt hij klaar gestoomd als psychopaat…

  0 likes
 53. Kinderen die aan obesitas lijden worden ook met regelmaat onder toezicht gezet of zelfs uit huis geplaatst. Verwaarlozing dmv voeding kan op meerdere manieren, en als jeugdzorg daar lucht van krijgt zullen ze terecht toezicht houden of ingrijpen.

  Persoonlijk vind ik het zorgwekkend dat de moeder, die ongetwijfeld het beste met haar kind voor heeft, zo rigide met haar kind omgaat. Ze stelt dat de jongen een vrije keus heeft. Maar heeft hij dat wel echt? Ze komt over als een behoorlijk dominante vrouw en als Tom echt zelf zou mogen kiezen, dan zou ze hem wel naar school laten gaan. Maar Tom mag niet naar school want daar ‘zijn de verleidingen’. Als er in het bijzijn van moeder aan hem wordt gevraagd of hij zijn eigen keuzes mag maken zegt hij ja. Maar dat staat haaks op dat hij zegt dat hij wel eens iets anders zou willen eten. En als hij echt zijn eigen keuzes mag maken zou ze hem niet thuis hoeven te houden. Dan zou ze het accepteren als hij op school besluit iets anders dan rauw te eten.
  De bezorgdheid van kinderartsen wordt door Francis genegeerd. Het laat haar alleen verder zoeken naar alles dat háár ideeën bevestigt. Aan verder ziekenhuisonderzoek hebben ze niet meegewerkt. Ondertussen is Tom niet alleen te klein en komt bepaalde stoffen te kort, ook wordt hij in een sociaal isolement gestopt. Je kind gezond willen laten eten is uiteraard een heel goed ding. Maar je kan er ook in doorslaan. De gevolgen van dit dieet, en het is een experiment want het is helemaal niet duidelijk wat dit dieet doet als je er van kinds af aan mee opgroeit, worden misschien op latere leeftijd nog wel veel duidelijker. Mag je zo’n experiment wel aangaan met een kind, dat in eerste instantie daar dus níet zelf over kan beslissen? Als de schade eenmaal is aangericht is het te laat.
  Uit huis plaatsing is zeker niet het eerste waar je voor zou moeten kiezen. Moeder heeft dat zelf in de hand, door Tom gewoon naar school te laten gaan.

  0 likes
 54. Kan maar één ding over zeggen werkelijk na het zien van de documentaire: je kunt het ook overdrijven. En dat bedoel ik naar beide zijden toe. Zowel naar de artsen die zich “zorgen maken” over de groei van de jongen, als de moeder die in zoveel dingen angstige feiten ontdekt omtrent voedsel, “Weet je wel dat in alle pinda’s een schimmel zit…” en “Vis zit vol met kwik en dat gaat in je hersenen zitten..”. Wat betreft de leerplicht, lijkt het er op dat de moeder haar zoon niet naar een reguliere school wil laten gaan omdat ze bang is dat hij zich dan niet aan de spijsregels weet te houden.

  Ikzelf ben me hele leven met biologisch voedsel opgevoed en ook mijn ouders zagen mij liever geen snoepgoed of ander niet-biologisch voedsel eten en raadden mij dat ook sterk af. Des al niet te min heb ik me af en toe toch tegoed gedaan aan snoep omdat de verleiding toch te groot was of hebben ze me laten eten bij mensen die niet biologisch aten. Het was misschien beter van niet, maar om het nou zo enorm in te dammen. Daarom vind ik persoonlijk geen reden om je kind van school te houden uit angst voor wat-ie zal eten.

  Dus ik zou zeggen: laat die jongen toch gewoon naar school gaan en let er op wat-ie daar leert (mocht je niet eens zijn met de leerstof) en laat hem eten wat-ie wil. Een soort “hyper-correctie” van beide kanten, overheid en de moeder. Maar goed, dat is mijn eigen mening =)

  0 likes
 55. [quote name=”Jan Strobos”]Laat ieder mens in zijn /haar waarde, ieder mens heeft een Vrije Wil. Dus alle instanties weten niet waar ze mee bezig zijn. Gewoon allemaal OPHEFFEN.[/quote]

  Moeder heeft een vrije wil. Een kind dat vanaf zijn 5e zo’n extreem dieet krijgt heeft dat niet.

  0 likes
 56. Vervolg 1: Natuurlijk hebben die kinderartsen en meerderen hier ten tonele gevoerd, geen goed antwoord op. Zijn kinderartsen opgeleid in diëten? Wat weten ze überhaupt van voedingsstoffen? Zijn ze wel kritisch genoeg naar wat men voorgeschoteld krijgt door de voedingsindustrie? Bemoeien ze zich daarmee? Nee! De zogenaamde “weten”schappers doen alsof zij de wijsheid en het weten in pacht hebben: dat hebben ze niet. Ze sjoemelen wat af en zitten te vaak op een spoor, wat inhoudt kort-zichtig of smal-zichtig zo U wilt. Open minded zijn ze niet, belopen de platgetreden paden, een enkele creatieve geest daar gelaten en die wordt nog door de “weten”schapsreligie weggepest ook! Maar ja, in het land der blinden , is eenoog koning toch? Kijk maar naar de medicijnenmaffia BIG PHARMA. Die is er alles aangelegen dat waarheid over hun praktijken en giftige producten niet naar buiten komt. Ze spiegelen ons prachtige resultaten van hun gifmengsels voor. Ze zorgen ervoor dat alles wat natuurlijk en heilzaam is wordt verboden: staan achter de patententerreuruitvinding weet u wel? Begonnen bij HOECHST, IG FARBEN, voor de 1e WW, Nazi-Duitsland! En wie heeft te allen tijden de patenten over van alles? Drie keer raden! Moet ik nog meer uitweiden? En dan de vegetariërs uitschelden voor leugenaars wat betreft melk en vlees etc. Mijn hemel: juist de bewuste vegetariër probeert zich zo verantwoordelijk mogelijk te voeden. De leugenaars kunt u vinden in de voedingsindustrie, industrie nota bene! Hoe gek kun je zijn om alles over te dragen aan industrieën (geldmakers), die zich totaal niet verantwoordelijk voelen voor uw en mijn gezondheid: het grote geld dat telt! Vervolg!

  0 likes
 57. Ik vind als moeder dat je best mag doen wat jij goed vindt, maar je moet wel een soort van middenweg vinden. Ik heb zelf een dochtertje van zes die ik zo ver heb dat als ze uit school komt een stuk fruit pakt in plaats van snoep of koek, en er komt ook elke dag vers aan groenten en fruit op tafel. Maar een keer in de week is het gewoon frietdag hoor. En we hebben ook gewoon met de Sinterklaas lekker een chocoladeletter opgegeten. Ik ben ook geen voorstander van al die suiker die tegenwoordig overal in zit (en andere zaken), maar het moet toch ook mogelijk zijn een compromis te vinden. Maar dat is natuurlijk mijn mening.

  0 likes
 58. Enige tijd geleden las ik dat uit een onderzoek was gebleken dat er nogal wat kinderen zijn die bijna alleen maar fastfood voorgeschoteld krijgen. Zal buro jeugdzorg daar nu ook achterheen gaan? Belachelijk natuurlijk.
  Wat dat onderwijs betreft, laat haar maar aantonen dat ze dit kan, zo’n vastberaden type zorgt er wel voor dat het goed gaat.

  0 likes
 59. Niks mis met die twee.Het was natuurlijk te verwachten dat ze aan de paal genageld zouden worden door de gevestigde kudde en hun delegeerders. Volgens mij zit het wel snor met die twee. Kun je van jeugdzorg niet zeggen. En het klootjesvolk moet maar fijn tegen de televisie gaan zitten schreeuwen met een krat bier er bij. Laat een ander met rust.

  0 likes
 60. Rauwe voeding ok maar af en toe een boterhammetje kan geen kwaad maak dan zelf brood deze jongen is voor mij heel zielig geeft ook niet echt antwoord mamma is zeer dominant ! Zo krijgt hij nooit vriendjes op school en af en toe een mac donalds met vriendjes daar ga je niet dood aan ! Ben zelf vegetarier maar af en toe moet het kunnen ! Je moet niet doorslaan en dat doet deze dame zeer zeker !

  0 likes
 61. Vervolg 4: Ik was denk ik vergeten te vermelden dat ik een ex-schoondochter heb die ook raw food eet, mijn kleinkinderen dientengevolge ook. Zij is daarmee begonnen in Nederland, zij is Mexicaanse) en je zag haar opknappen. Haar huid, figuur etc. dat werd alleen maar beter. Toegegeven, het is niet alleen maar raw food, ze eet ook eieren van bonafide afkomst. Geen melk, geen vlees, geen tarwe. Wel,haver en boekweit.
  Verder op het voorgaande aangesloten: die ouders doen heel veel met ze en stoppen ze niet in een crèche, schoolgebouw waar men kinderen klaar stoomt tot bruikbare robotten en hen essentiële kennis onthoudt.
  En ze leren ook omgaan met elkaar en er wordt niet gepest. Er is heel duidelijk een goed toezicht.

  0 likes
 62. [quote name=”Janssens Tina”]Ik vind het een goed initiatief van de moeder, voor haarzelf. Niet voor het kind. Je ziet dat hij gewoon snakt naar gewone dingen. Hoezo is brood ongezond? Laat ze haar meel zelf malen en dan brood bakken, SUPER Gezond.. Niet alle voedingswaren verliezen hun waarden na opwarmen, er zijn er zat die na het opwarmen (bakken, braden, grillen,.. meer vitaminen bevatten, of die komen in ieder geval meer vrij. Het kind mag nog geen snoepje of chipsje of tosti, etc.. Heeft zij dat gemist in haar jeugd?? Ze maakt misbruik van het moeder zijn![/quote]

  Dat klopt idd bij tomaat b.v komen er juist door verwarming stoffen beter vrij, licopeen of zo?

  0 likes
 63. Ik heb mijn reactie verwoord in deze video: http://www.youtube.com/watch?v=FzMj3_4bbxc

  0 likes
 64. [quote name=”Aphoenicius”][quote name=”mo66″]Moeder moet haar kind gewoon weer naar school laten gaan. Dan hoeft Bureau Jeugdzorg zich nergens mee te bemoeien.[/quote]
  Niet helemaal waar. Moeder moet zich aan de regels voor correct onderwijs houden. Als zij kan aantonen dat zij zelf in staat is haar zoon kwalitatief goed onderwijs te geven dan mag zij haar zoon thuis houden. Er zijn in Nederland meer mensen die hun eigen kinderen les geven, of laten geven.
  Het rauwe groenten regime waaraan zij haar zoon onderwerpt heeft hier dus niets mee te maken.
  Het echte probleem is dat Francis niet inziet dat ze zich in de huidige maatschappij heeft te schikken naar de regels die de veelal onwetende meerderheid heeft opgesteld. Als ze zich binnen de lijntjes begeeft die deze regels aangeven, dan is er echt heel veel mogelijk!
  De aandacht op zich vestigen door een TV-reportage is niet echt het slimste wat Francis kon doen, natuurlijk.[/quote]

  Toch wel gek eigenlijk dat je op de wereld komt en dan ineens gezegd wordt dat je je binnen lijntjes moet houden die iemand verzonnen heeft.Moest ik ineens aan denken.Zouden er daarom zigeuners zijn ?

  0 likes
 65. Voor iedereen die dit loeder van een moeder denkt te moeten verdedigen, een goede tip: neem zelf geen kinderen, u bent compleet ongeschikt. U mag allang blij zijn dat u niet reeds in een inrichting bent beland.

  0 likes
 66. Wat zijn er hier veel mensen die denken dat veganisme tot voedingstekorten leidt; Terwijl het juist die mensen zijn die voedingstekorten hebben.

  Als je je een beetje hebt verdiept in het veganisme dan weet je dat alle voedingsstoffen (alle vitamines en mineralen die je per dag nodig hebt dus) afkomstig zijn van fruit/groente. De reden dat mensen claimen dat ze melk drinken is omdat ze calcium nodig hebben. Vlees en zuivel zijn allemaal tweedehands in dat opzicht, omdat het dier dat het product levert (melk etc.) het gras opeet en daar dus die calcium uithaalt. Wat mensen niet weten is dat alle producten die afkomstig zijn van dieren kanker veroorzaakt, of iig je immuunsysteem aantasten (waardoor je uiteindelijk dus kanker krijgt). (Net als snoep, chips en andere door mensen gemaakte producten) Zie China Study.

  Maar je gaat toch geen rauwe groenten eten toch? Jawel, want als je het kookt dan zijn vrijwel alle vitaminen en mineralen verloren gegaan en zie ik eigenlijk niet in dat je die groente nog eet. In theorie hoef je geen groente te eten, want als je een gevarieert fruitdieet eet (waar ons lichaam voor ontworpen is; zie het 80/10/10 dieet) en daar alle vitaminen en mineralen uithaalt die je per dag nodig hebt hoef je helemaal geen groente te eten. Dit is echter onbetaalbaar voor de gemiddelde Nederlander/mens dus kan je je fruitdieet supplementeren met groente waar een overschot aan vitaminen en mineralen in zit. (mits niet verhit boven 40 graden!)

  Dan krijgen we nog het vitamine b12 verhaal. Mensen zeggen altijd dat als ze vlees eten dit probleem niet hebben. Nou als je dit zo zeker weet, test jezelf eens op b12. 😉 Als het dier waar je je product van eet/drinkt geen voedsel heeft gegeten waar b12 in zit heb je een grote kans dat jij ook geen b12 binnenkrijgt. Waar komt deze b12 vandaan dan? Uit de aarde. Net als alle andere vitaminen en mineralen. Vitamine D is als rauwe veganist alleen te krijgen door in de zon te zitten.

  0 likes
 67. lieve mensen, ik zou zeggen bekijk het interview met deze 64 jarige (prachtige)vrouw die al meer dan 30 jaar rauw eet en ook simpel uitlegd waarom zij denkt dat dit het voor de mens ook bedoeld is om rauw te eten… Ik zelf ben mijn hele leven al een echte bourgondische alles-eter. Maar ben na, ondere andere het zien van dit interview (en vele aanverwante artikelen en filmpjes) ervan overtuigd dat dit is hoe de natuur het bedoelt heeft. Ga zelf, hoe moeilijk ik het ook denk dat het is, ook aan de rauw. http://www.liloumace.com/Sexy-raw-foods-the-awakening-of-human-potential-Karyn-Calabrese-Chicago-IL_a1521.html

  0 likes
 68. Dit is ook wel een leuke. Voor en Na fotoos van mesnen die met rauw begonnen zijn. http://www.welikeitraw.com/rawfood/before_after/index.html

  0 likes
 69. @Jeffrey
  Een levenswijze wat gebaseerd is op angst. Wat is dat voor een leven dan? Het is een ultieme vorm van controle denkend het leven te slim af te zijn. Het is compleet door geslagen.

  0 likes
 70. Ik wil ook graag mijn woorden uitdrukken in een filmpje. check http://www.youtube.com/watch?v=oL7raftgKkE

  0 likes
 71. Het komt in de documentaire misschien niet helemaal uit de verf, maar er speelt hier wel iets meer dan alleen maar de overtuiging dat raw food de meest gezonde voeding is.
  De ascetische levenswijze van moeder wordt ook ingegeven in haar streven naar verlichting. Zij wil haar lichaam rein houden vanwege het tijdperk waarin wij leven. Binnen dit zeer strenge dieet voegt zij ook nog periodes van vasten toe waarin zij uitsluitend groentensappen drinkt. Deze spirituele levensovertuiging geeft zij ook aan haar zoon mee.
  Ascetische levenswijzen om tot verlichting te komen zijn van alle tijden.
  Zonder hierover een mening te willen geven, acht ik de PERSOONLIJKE vrijheid een groot goed. Dat betekent echter ook dat je zeer zorgvuldig moet omgaan met het opvoeden van kinderen (indoctrineren) binnen het klimaat van een dergelijke persoonlijke keuze.

  0 likes
 72. Volgens mij was er nog een vervolg 3, dus tussen 1 + 3. Waar nu?

  0 likes
 73. En hoe zit het eigenlijk met pasgeboren baby’s dan? Krijgen die dan ook meteen rauw voedsel? Want JA in moedermelk zitten groeihormonen! (cortisol, parathyroïdhormoon) En zit het bordevol met vetzuren, aminozuren, glucose en ja CALCIUM. Iets wat deze moeder beweerd wat wij mensen niet nodig schijnen te hebben.

  Hier laat ik het maar bij.

  0 likes
 74. Het moet niet gekker worden hier in Nederland. Deze jongen en zijn moeder zijn naar mijn mening heel gezond bezig. Ieder ander die brood met kaas en vlees en melk en dan nog maar niet te praten over alle zooi in het voedsel dat in onze supermarkt ligt eet die loopt het grote risico om later een ziekte te krijgen en die kunnen ze ook niet genezen want die kennis hebben de zogenaamde wetenschappers niet in huis. En voor wat de groei betreft zijn het juist de “normale” kinderen die niet de juiste lengte hebben want ze groeien zo hard door alle suikers die de zogenaamde wetenschappers toestaan in onze voeding. Allemaal voor de omzet maar niet voor onze gezondheid. Als protest stel ik voor om allemaal aan de rauwkost te gaan voor zolang het nodig is. Worden we allemaal een stuk gezonder en word er niets meer verdiend aan pillen en behandelingen die ons zogenaamd zouden moeten helpen. Hoe komt het toch dat er steeds meer kanker gevallen voorkomen en chronisch zieken. Zouden die allemaal aan worteltjes en bietjes zitten? Ik denk het niet.En dan nog Jeugdzorg. Als ik ergens mijn buik van vol heb is het van Jeugdzorg. Uit eigen ervaring spreek ik als ik zeg dat ze kinderen traumatiseren door Uit Huis Plaatsingen en alle regels die ze er bij verzinnen. Opsluiten die lui die omwille van de macht denken kinderen bij hun ouders weg te kunnen halen om de meest idiote redenen. Wanneer komt er eens eens opstand tegen deze idioterie van alle regeltjes en wetten van onze staat. Word wakker mensen en kijk en luister wat ze aan het doen zijn. We raken alles kwijt, ook wat ons het meeste lief is.

  0 likes
 75. Ik heb de dokumentaire bekeken. Wat ikzelf denk is dat met al die chemtrailsproeiingen van tegenwoordig en de vieze chemische laag die overal op al de gewassen komt, wat is er eigenlijk zo gezond aan rauwkost tegenwoordig? Ook biologische gewassen worden vergiftigd door die sproeiingen. Wat mij betreft mishandelt deze moeder haar kind zowel lichamelijk als geestelijk. Ik ben geen voorstander van uit huis plaatsen maar in dit geval denk ik, zo snel mogelijk weg bij die krankzinnige vrouw. je kunt ook als vegetarier gezond eten en dan groenten EN granen en olie.

  0 likes
 76. [quote name=”Roaring Mouse”]Voor iedereen die dit loeder van een moeder denkt te moeten verdedigen, een goede tip: neem zelf geen kinderen, u bent compleet ongeschikt. U mag allang blij zijn dat u niet reeds in een inrichting bent beland.[/quote]

  De inzichten zullen metertijd veranderen naar dit

  0 likes
 77. [quote name=”pietje”]Rauwe voeding ok maar af en toe een boterhammetje kan geen kwaad maak dan zelf brood deze jongen is voor mij heel zielig geeft ook niet echt antwoord mamma is zeer dominant ! Zo krijgt hij nooit vriendjes op school en af en toe een mac donalds met vriendjes daar ga je niet dood aan ! Ben zelf vegetarier maar af en toe moet het kunnen ! Je moet niet doorslaan en dat doet deze dame zeer zeker ![/quote]

  Wake Up! Orienteer je maar eens wat je eet bij Mac Donalds..Kankerverwekkende zooi! Doe een test, doe een broodje hamburger in een glazen pot, na 2 maanden zie je nog steeds geen schimmel..RA Ra? Daarbij,voordat de mens vuur kon maken aten we allemaal Raw Food en was de mensheid Oersterk,nu krijgen we een Griepprik..puur GIF!
  In Lak’ech

  0 likes
 78. Sorry hoor,

  maar die vrouw is te ver doorgeslagen in de dingen, en wil helemaal niks aannemen van anderen, behalve die tjappie-goeroe met z’n sekte-achtige gelul. “…als je met blote voeten loopt gaat je pijn weg…” Vertel ze dat in de 3e Wereld landen.

  Extremisme is nooit goed.

  Veel dingen die wij eten zijn ongezond idd, maar alleen konijnenvoer is niet goed voor je lichaam, en ik vreet zelf alles rauw, van wortels tot spruiten en ik vind het lekkerder dan zoete snacks…

  Af en toe moet je dingen eten die slecht voor je zijn.

  En zoals die vrouw in die documentaire alles maar effe “googled”, dat gaat nergens over. Voor alles is op internet wel een positieve bevestiging te vinden, als je maar goed genoeg zoekt.

  En die jongen leek me ook niet echt een gelukkig kind als ik eerlijk ben.

  0 likes
 79. Het is misschien al gezegd, maar ik moet zeggen dat die mevrouw er erg gezond uitziet en een dito uitstraling heeft (NOT). Maar ze heeft het goed recht een leven te leiden zoals zij wil. Naast dat deze mevrouw flink doorslaat, doen onze zogenaamde goed bedoelde instanties dat eveneens. Ingrijpen mag wat mij betreft pas al deze jongen op de IC terecht dreigt te komen, is niet aan de orde. En wat is erop tegen dat iemand wellicht moedwillig dom gehouden wordt? Dat is toch sowieso een gangbare zaak op deze aardbol? en ook dat is nog maar de vraag. Schei uit: storm in een glas water.

  0 likes
 80. LAAT JZ ZICH MAAR EENS BEZIG GAAN HOUDEN MET KINDEREN DIE MET WAPENS ROND LOPEN EN DIE ZELFS HÉÉL MAKKELIJK KUNNEN KRIJGEN DOOR GEWOON EEN VERGUNNING HEEL MAKKELIJK VIA PAPPIE OF MAMMIE HEBBEN..
  WE HEBBEN HIER IN ALPHEN AD RIJN VAN GEZIEN DAT HET BETER IS JE KIND OP TE VOEDEN MET ZADEN EN NOTEN ALS MET EEN DODELIJK WAPEN..
  EN DAN NOG IETS.. DE PSYCH. HULP VANUIT JZ IS ER EEN DIE BIJNA NET ZO ONGELOOFWAARDIG ALS DE NASA IS..

  ME PET AF VOOR DEZE MOEDER !! EN MISSCHIEN DRAAFT ZE WEL VR DOOR.. MAAR.. HET IS EN BLIJFT HÁÁR KIND EN NIET VAN EEN WAARDELOZE INSTELLING ALS BURO JZ!
  DIE ZIJN ZELF AAN HEROPVOEDING TOE!

  0 likes
 81. Tja deze mensen passen duidelijk niet in het plaatje van de witte boorden criminelen. Dat moet en zal de kop worden ingedrukt. Stel je eens voor dat deze mensen te gezond zijn, want dat zou wel eens van invloed kunnen zijn op hun directe omgeving.

  Wederom zijn het WEER de zogenaamde kinderbeschermers met hun bemoeizucht van iets wat juist een goede zaak is.

  Uiteraard zullen ze ook wel andere situaties aan treffen maar deze jongen lijkt mij niets te mankeren.

  Deze moeder heeft volkomen gelijk: “Wat je ook pakt in de super het zit boordevol met troep zelfs biologisch!!” Let daar maar eens op.

  Het is precies wat Jamie Oliver zegt over lekkeren gezond eten “gebruik je fantasie”

  0 likes
 82. Als de allopathie ook maar een milimeter kans ziet zit ze er bovenop. Zij zien ons bij voorkeur als zieken waaraan gesleuteld moet worden. Wat een bemoeizucht.
  De overwegingen tegen ons onderwijs en alles er omheen kan ik heel goed invoelen. Maar een kind moet op den duur wel zelfstandig in dit leven kunnen functioneren en aansluiting hebben.

  0 likes
 83. Waarom worden deze mensen niet gewoon met rust gelaten door onze “corrupte staat der nederlanden”?Drze moeder is heel wat verantwoorder bezig dan de gemiddelde nederlander die alles eet,pikt en slikt!Laat die hulpverleningsinstanties zich bemoeien met kinderen die totaal niet opgevoed worden en sávonds en s’nachts over straat zwerven.

  0 likes
 84. mijn zoon van18 zit in ons keldertje. mag niet naar buiten hoor. ik wil m niet aan luchtvervuiling blootstellen en die zon is ook zo schadelijk. Krijgt elke dag een handje nootjes.. Mag stomme jeugdzorg zich niet mee bemoeien hoor. Trouwens contact met leeftijdgenootjes is heel slecht ze dragen ook vieze bacteriën bij zich. Ik geef hem zelf les. Hij is het er ook helemaal mee eens hoor. Weet ie veel.
  Lief he.

  0 likes
 85. Beste niburu redactie.
  De kop van het artikel zou ook . “jongen die niet naar school mag” kunnen zijn. Of “15 jarige jongen zonder recht op zelfbeschikking”
  Of wat dacht u van “mishandeld kind”
  U doet aan stemmingmakerij!

  0 likes
 86. hij moet snel behandeld worden,
  anders levert hij 10-14 cm in van zijn maximale lengte…

  wat is dat voor een totaal NIET wetenschappelijke onderbouwde uitspraak,
  who cares dat deze jongen 10cm kleiner is..

  zijn gezondheid is het belangrijkste en als dit niet tegen zijn wil in is…

  laat hem en zijn moeder dan met rust.

  0 likes
 87. Ja, dit gebeurt er dus als je niet volgens het systeem leeft!
  Wat ik zie, is een gezonde lieve verzorgde jongen en een zeer zorgzame beschermde moeder. Dat het jongetje er jonger uit ziet en kleiner is, vind ik helemaal niet gek. Het is natuurlijk wel te verklaren, want als dat ventje gewoon gezond eet en al die groeihormonen en andere troep niet binnen krijgt…dan klopt dat natuurlijk niet met groeicurve die een dokter bezit…van de standaard kinderen uit het systeem.
  Echter als ik oude foto’s van mij zelf zie, toen ik dus 15 was, zie je ook een ventje van een jaar of 12 en ik at wel alles wat los en vast zat, maar ik werd er alleen niet dik van of groter en kreeg (toen helaas) geen ouder uiterlijk door.
  Kijk ik naar de moeder, zie ik wel een moeder die geen vol postuur heeft…maar dat zie je vaker bij mensen met grote zorgen.

  Maar, om nu te zeggen dat ze er slecht uit ziet, nee totaal niet, maar wel getekend door die zorgen.
  Vind je het gek, stel je zelf eens voor, JE KIND KAN WORDEN AFGENOMEN en vergeet ook al die negatieve aandacht niet van: tv programma’s, interviews en het vechten tegen het systeem. Dat gaat je natuurlijk echt niet in de koude kleren zitten.
  Jah, het kind gaat niet naar school. Is dat slecht!? weet niet, ik zou zeggen test het. Daar kan je pas echt goed op antwoorden, als het kind onderzocht is(heb niet heel de docu gezien, die word toch door het knip en plak werk gemanipuleerd om een bepaald beeld over te dragen) op gedrag, kennis etc.

  0 likes
 88. Vervolg: je mag 2000 tekens gebruiken, maar kennelijk toch een te lang bericht…met 15 tekens over.

  Lees hier ook dat het kind onderdrukt word. Denk dat het wel mee valt, want het is: 1. Heel spannend in een rechtszaal. 2. Er staat een camera voor zijn neus, menig kind zal, dat dood eng vinden. 3. Hij zal vast de spanning van zijn moeder voelen en weten dat hij naar een ander gezin geplaatst kan worden, das echt een trauma voor een kind. Dus nee niet gek, dat hij stiller overkomt op tv.
  Dus jah…als ik het zo zie, wens ik de moeder heel veel sterkte met het vechten tegen het systeem…!

  0 likes
 89. Met deze mensen is fysiek gezien niks mis. Mentaal is een ander verhaal (en ook al gaat hij nu patat en gekookte groenten eten en naar school gaan, daarmee zal het helaas niet veranderen…)

  0 likes
 90. Wat een zorgwekkende reactie padja.

  0 likes
 91. Bij de TV-show een arts gezien die op zijn 95ste nog hart operaties deed en zeer gezond was.
  Deze meneer was al zijn leven lang veganist, dus blijkbaar geen enge ziekte.
  Voor mij mag de moeder ook wel wat soepeler zijn.
  Lengte is geen bewijs van gezondheid, in tegendeel, kijk eens in een bejaardenhuis of je er mensen vind boven 2 meter.

  0 likes
 92. De jongen lijdt aantoonbare schade, zowel fysiek als mentaal. Wordt zwaar geïndoctrineerd door zijn moeder, mist geestelijke en emotionele ontwikkeling doordat hij opgroeit in een glazen kooi.

  Jongens van zijn leeftijd horen een lading vriendjes te hebben, kattenkwaad uit te halen, aan meisjes te friemelen en zijn vleugels uitslaan.

  Ik zie een grauw ventje, met een groeistoornis, geen sociaal leven buiten zijn moeder, onderontwikkeld op alle vlakken, leerachterstand en gehersenspoeld. Kinderen in de groei hebben essentiele vetten nodig voor de ontwikkeling van hun hersenen, die krijgt hij niet, zijn hersenen zijn dus aantoonbaar onderontwikkeld.

  Volkomen terecht dat hij daar weg moet.

  0 likes
 93. Ik heb de jngen horen spreken en hij verkeerd is uitstekende toestand.
  Zolang de jongen mee kan op elk toetsbaar vak is er niemand die deze vrouw iets zou moeten maken.
  Sterker nog, er zou een instantie moeten komen die deze kinderen eens? per jaar een zeer lichte keuring geeft.

  Dat is humaan.

  0 likes
 94. Kijk een verder op youtube (bv. overleven in NL :Rauw), daar zie je nog meer filmpjes van Tom.
  Het blijft tv natuurlijk, maar daar moet je doorheen prikken…

  En je ziet een grauw ventje…!?!?
  Kan, misschien staat je tft wat flets is, maar ik zie dat niet.

  quote:
  De jongen lijdt aantoonbare schade, zowel fysiek als mentaal.

  Dat klopt!!! ben ik helemaal mee eens!
  Door al deze aandacht en instanties.
  Echt zielig, voor dat ventje…die wordt geestelijk alle kanten op gegooid één grote achtbaan.
  Enerzijds, vriendjes die alles eten wat los en vast zit, je zelf continue moeten verdedigen dat je dat niet wilt/kan/mag.
  Lijkt me heeeeeel moeilijk!!!

  En dan ook nog al die media aandacht…ga er maar aan staan.

  Je zou dat kunnen vergelijken: vriendje rookt of erger….maar jij mag dat niet van je ouders!!!
  Nou dan moet je sterk in je schoenen staan!
  En nu gaat het over eten…!

  Maar goed, ik zie dit liever dan een kind, die geïndoctrineerd word door het ‘geloof’ en geen tv mag kijken en elke zondag (met hoofddeksel) verplicht 2x lopend naar de kerk moet.

  0 likes
 95. Die jongen heeft dus écht geen jeugd! Wordt totaal gebrainwashed door zijn moeder door alleen maar rauwkost te eten. Goede zaak wat de Jeugdzorg doet door die arme knul in een ander gezin te plaatsen. Wat denkt die moeder wel door hem zo op te voeden?

  Padja, dat meen je toch echt niet serieus toch? Zo doe je aan vrijheidsberoving en dat vindt ik nog een graadje erger dan wat die vrouw haar zoon aandoet! Echt superverschrikkelijk om je bloedeigen kind op te sluiten in een KELDER! Shame on you!

  0 likes
 96. [quote name=”Diago”]Ik heb de jngen horen spreken en hij verkeerd is uitstekende toestand.
  Zolang de jongen mee kan op elk toetsbaar vak is er niemand die deze vrouw iets zou moeten maken.
  Sterker nog, er zou een instantie moeten komen die deze kinderen eens? per jaar een zeer lichte keuring geeft.

  Dat is humaan.[/quote]
  Dat vindt jij HUMAAN???????????

  0 likes
 97. Heeft deze jongen ooit een keuze gehad? Hij leeft zijn moeders wens, zoals zovele kinderen dat doen. Ik word hier verdrietig van!

  0 likes
 98. Wow wat is de media goed he!

  quote:
  Die jongen heeft dus écht geen jeugd! Wordt totaal gebrainwashed door zijn moeder door alleen maar rauwkost te eten.

  Waarop is dit gebaseerd, uit persoonlijke ontmoeting met het ventje…of geoordeeld uit het 2 minuten youtube filmpje.

  Nou zo te zien, moet er nog een hoop gebeuren.

  0 likes
 99. [quote name=”Lacri”]Met deze mensen is fysiek gezien niks mis. Mentaal is een ander verhaal (en ook al gaat hij nu patat en gekookte groenten eten en naar school gaan, daarmee zal het helaas niet veranderen…)[/quote]
  Er is fysiek wel degelijk iets mis: zijn groei blijft enorm achter.

  0 likes
 100. [quote name=”kengai”]Bij de TV-show een arts gezien die op zijn 95ste nog hart operaties deed en zeer gezond was.
  Deze meneer was al zijn leven lang veganist, dus blijkbaar geen enge ziekte.
  Voor mij mag de moeder ook wel wat soepeler zijn.
  Lengte is geen bewijs van gezondheid, in tegendeel, kijk eens in een bejaardenhuis of je er mensen vind boven 2 meter.[/quote]
  Veganist is iets anders dan dit. Overigens is niemand zijn leven lang veganist om de simpele reden dat iedereen als eerste voedsel melk krijgt.

  0 likes
 101. De mens is een omnivoor. Dat wil niet zeggen dat we niet zonder vlees en vis kunnen, maar ons gebit en ons spijsverteringsstelsel zijn die van een alleseter. Een gorilla bijvoorbeeld, een herbivoor, heeft een veel langer darmkanaal. Dit is om zijn voedsel beter te kunnen verteren.

  Het geslacht Homo (mensachtigen), waar wij toe behoren, ontstond bijna twee miljoen jaar geleden. De Homo Erectus (rechtopgaande mens) was een verzamelaar en een jager. Dat weten we aan zijn gebit en zijn werktuigen.
  De Homo Erectus kookte. Er zijn resten gevonden van een vuurplaats van 1 miljoen jaar oud. Het voordeel van koken is dat moeilijk verteerbare planten beter verteerbaar worden voor ons lichaam en je dus bepaalde stoffen en beter uit kunt krijgen.
  De Homo Habilis leefde ongeveer in dezelfde tijd en ook daarvan zijn sterke aanwijzingen dat ze oa leefden van de jacht.
  Neanderthalers (Homo Sapiens Neanderthalensis, vanaf een kwart miljoen jaar geleden) aten veel plantaardig maar waren ook vaardige jagers. Ook zij kookten.
  Ook de Cro-magnon mens en de moderne mens aten dierlijke producten en kookten.

  Dus even een vraag: Waar is de bewering op gebaseerd dat mensen van oorsprong alleen maar rauw en plantaardig aten? Gaat dat terug naar de uitgestorven voorganger Australopithecus Robustus? (een voorganger van het geslacht homo) Deze was inderdaad een planteneter en stierf ongeveer een miljoen jaar terug uit. De Australopithecus Africanus, leefde tussen de 3 en 2 miljoen jaar geleden, at waarschijnlijk ook hoofdzakelijk planten maar er zijn wel werktuigen gevonden die duiden op de jacht. Dan is er nog de vondst van ‘Lucy’, een Australopithecus Afarensis, die tussen de 4 en 3 miljoen jaar geleden leefde. Sporen op de tanden van Lucy doen sterk denken aan het knagen op botten.

  0 likes
 102. [quote name=”Wasbeertjuh”][quote name=”Diago”]Ik heb de jngen horen spreken en hij verkeerd is uitstekende toestand.
  Zolang de jongen mee kan op elk toetsbaar vak is er niemand die deze vrouw iets zou moeten maken.
  Sterker nog, er zou een instantie moeten komen die deze kinderen eens? per jaar een zeer lichte keuring geeft.

  Dat is humaan.[/quote]
  Dat vindt jij HUMAAN???????????[/quote]

  Heb je poep in je ogen?

  Gedwongen discutabele schooling.
  Gevaar van verwerkt voedsel en vergif als frisdrank.
  Vermangelde Jersey Shore geleerde leeftijds genoten.

  Gooi jij je kind daar tussen ?

  0 likes
 103. [quote name=”Wesley”]De jongen lijdt aantoonbare schade, zowel fysiek als mentaal. Wordt zwaar geïndoctrineerd door zijn moeder, mist geestelijke en emotionele ontwikkeling doordat hij opgroeit in een glazen kooi.

  Jongens van zijn leeftijd horen een lading vriendjes te hebben, kattenkwaad uit te halen, aan meisjes te friemelen en zijn vleugels uitslaan.

  Ik zie een grauw ventje, met een groeistoornis, geen sociaal leven buiten zijn moeder, onderontwikkeld op alle vlakken, leerachterstand en gehersenspoeld. Kinderen in de groei hebben essentiele vetten nodig voor de ontwikkeling van hun hersenen, die krijgt hij niet, zijn hersenen zijn dus aantoonbaar onderontwikkeld.

  Volkomen terecht dat hij daar weg moet.[/quote]

  Het is moeilijk om alle proteinne uit voedsel te halen, maar niet onmogelijk.
  Ik ken een aantal MMA vechters die rouw eten, ga daar maar aanstaan.

  Hoe kan het toch dat ik het niet eens ben met 99% van de dingen die jij uitkraamt.

  0 likes
 104. Rerious Request dj’s mogen een week niet eten,maar krijgen wel groente en vruchten sap te drinken om hun conditie op peil te houden dan is het dus blijkbaar niet zo slecht als men graag doet geloven!

  0 likes
 105. [quote name=”Wesley”]
  Er is fysiek wel degelijk iets mis: zijn groei blijft enorm achter.[/quote]

  Dat stukje is allang ontkracht !
  Wel de berichten blijven lezen. Als je het daar niet mee eens bent, geef dan een argument, waarom je het niet eens bent.

  Maar deze reacties neigt naar een dikke muur en neigt naar een grammofoon plaat die blijft hangen.

  0 likes
 106. [quote name=”CLEO”]Heeft deze jongen ooit een keuze gehad? Hij leeft zijn moeders wens, zoals zovele kinderen dat doen. Ik word hier verdrietig van![/quote]

  Tjonge…
  Kiezen andere kinderen dan zelf, hebben zij een keuze als klein zijn!?!?!

  Nee, ouders bepalen en voeden het kind op naar hun eigen richtlijnen en hoe ze het zelf hebben geleerd of zijn gaan vinden hoe het moet.

  Kom op droog je tranen en bekijk het eens van een andere kant.

  0 likes
 107. [quote name=”Netty”]Rerious Request dj’s mogen een week niet eten,maar krijgen wel groente en vruchten sap te drinken om hun conditie op peil te houden dan is het dus blijkbaar niet zo slecht als men graag doet geloven![/quote]
  Eh 1 week lang of jaren lang, zit een duidelijk verschil in

  0 likes
 108. [quote name=”Little Rascal”][quote name=”Netty”]Rerious Request dj’s mogen een week niet eten,maar krijgen wel groente en vruchten sap te drinken om hun conditie op peil te houden dan is het dus blijkbaar niet zo slecht als men graag doet geloven![/quote]
  Eh 1 week lang of jaren lang, zit een duidelijk verschil in[/quote]

  Veruit! de meeste mensen/varkens hebben geen benul wat de werking is van het eten dat ze elke dag in hun systeem gooien.

  Wel willen nu nu hun gebrainwashte mening over dit verhaal delen.

  0 likes
 109. [quote name=”ReneH”]Wow wat is de media goed he!

  quote:
  Die jongen heeft dus écht geen jeugd! Wordt totaal gebrainwashed door zijn moeder door alleen maar rauwkost te eten.

  Waarop is dit gebaseerd, uit persoonlijke ontmoeting met het ventje…of geoordeeld uit het 2 minuten youtube filmpje.

  Nou zo te zien, moet er nog een hoop gebeuren.[/quote]

  Helemaal mee eens!

  0 likes
 110. Ik vind het niet mis dat je deze jongen alleen vegatarisch voedsel van de moeder binnen krijgt. In hulsvruchten en groenten en fruit zit al alles aan vitaminen in wat een mens nodig heb…en de jonge kent het niet anders…..verglijk hem met kinderen die kleurstoffen en kunstmatig voedsel binnen krijgen….dat zijn meestal heel erg drukke kinderen met een stornis en of concentratieproblemen. Waar ik het niet mee eens ben is….dat de moeder haar kind van school weglaat……..zo mist de jongen de sociale kontakt, wat een kind zeker nodig heb om zich normaal te kunnen ontwikkelen.

  0 likes
 111. [quote name=”ReneH”][quote name=”Wesley”]
  Er is fysiek wel degelijk iets mis: zijn groei blijft enorm achter.[/quote]

  Dat stukje is allang ontkracht !
  Wel de berichten blijven lezen. Als je het daar niet mee eens bent, geef dan een argument, waarom je het niet eens bent.

  Maar deze reacties neigt naar een dikke muur en neigt naar een grammofoon plaat die blijft hangen.[/quote]
  Het is helemaal niet ontkracht. Jij verwijst naar jezelf die nog een kinderlichaampje had op een leeftijd dat dat niet meer had gemoeten en de rest wijt je aan het ontbreken van groeihormoon.

  Nu is het je wellicht ontgaan omdat je teveel in je eigen wereldbeeld hangt maar wanneer iemand volledig vegatarisch eet, en dus geen groeihormoon (want geen vlees) binnenkrijgt blijven deze personen onder normale omstandigheden helemaal niet achter in de groei. Dus geen groeihormoon, wel normale lengte.

  Deze jongen blijft zorgelijk achter in de groei en dat is volledig te wijten aan het ontbreken van essentiele stoffen die een kind in de groei nodig heeft, niet aan het ontbreken van groeihormoon.

  0 likes
 112. [quote name=”Diago”]
  Heb je poep in je ogen?

  Gedwongen discutabele schooling.
  Gevaar van verwerkt voedsel en vergif als frisdrank.
  Vermangelde Jersey Shore geleerde leeftijds genoten.

  Gooi jij je kind daar tussen ?[/quote]
  Wat is het gevaar van verwerkt voedsel?

  Wat vind jij discutabel aan het onderwijs?

  Jersey Shore is een tv-serie, klopt dat? Wat heeft dat met een jongetje te maken die rauw eet, waarvan de moeder hem van school wil houden omdat zij niet wil dat hij valt voor de verleidingen van niet-rauw voedsel?

  0 likes
 113. [quote name=”ReneH”][quote name=”CLEO”]Heeft deze jongen ooit een keuze gehad? Hij leeft zijn moeders wens, zoals zovele kinderen dat doen. Ik word hier verdrietig van![/quote]

  Tjonge…
  Kiezen andere kinderen dan zelf, hebben zij een keuze als klein zijn!?!?!

  Nee, ouders bepalen en voeden het kind op naar hun eigen richtlijnen en hoe ze het zelf hebben geleerd of zijn gaan vinden hoe het moet.

  Kom op droog je tranen en bekijk het eens van een andere kant.[/quote]
  Inderdaad.

  En als een ouder daarin volledig faalt zijn er gelukkig instanties die opkomen voor het kind.

  0 likes
 114. [quote name=”Wesley”]
  Het is helemaal niet ontkracht. Jij verwijst naar jezelf die nog een kinderlichaampje had op een leeftijd dat dat niet meer had gemoeten en de rest wijt je aan het ontbreken van groeihormoon.

  Nu is het je wellicht ontgaan omdat je teveel in je eigen wereldbeeld hangt maar wanneer iemand volledig vegetarisch eet, en dus geen groeihormoon (want geen vlees) binnenkrijgt blijven deze personen onder normale omstandigheden helemaal niet achter in de groei. Dus geen groeihormoon, wel normale lengte.

  Deze jongen blijft zorgelijk achter in de groei en dat is volledig te wijten aan het ontbreken van essentiële stoffen die een kind in de groei nodig heeft, niet aan het ontbreken van groeihormoon.[/quote]

  Klopt heb me zelf even als voorbeeld genomen! Gezonde jongen, lieveling’s eten patat met frikandel.

  Maar, ik ken de grote van andere familie leden niet…jij wel!?
  Dus die ‘achterstand in groei’ is een aanname, op basis van hun ‘eet wijze’.
  Die ‘achterstand’ is op basis van deze gegevens gewoon niet te bepalen.

  Kijk naar het ventje…daar zit gewoon een gezonde jongen, gezonde kleur, haar, uiterlijk. Die volgens artsen 10 á 15 centimeter onder een norm zit, zo zijn er wel meerdere, die wel ‘normaal/volgens de standaard’ eten…en dan is er niks aan de hand.

  Je hebt nu eenmaal lange en kleine mensen, dikke en dunne…
  Wat jammer dat nu net hij, onder de kleine valt.
  Ben benieuwd wat er had geweest, als hij de standaard lengte had gehad…had dan zijn oren te groot geweest of neus te lang, ogen te slecht.

  Je bent het niet eens met hun eet gedrag, dat is je goed recht…maar helaas, ja, ventje is iets kleiner, kan verschillende redenen hebben.

  Als blijkt dat vader 2 mtr is, dan praten we weer verder.

  0 likes
 115. [quote name=”Wesley”]
  En als een ouder daarin volledig faalt zijn er gelukkig instanties die opkomen voor het kind.[/quote]

  Falen op basis van ons systeem….ja!

  Is dit falen!?!?!

  0 likes
 116. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Lilian”]Wanneer je anders bent dan de meerderheid, maak je jezelf doelwit van alle “goedbedoelende” organisaties met macht.

  In de docu wordt ook gemeld dat er in vlees en melk groeihormonen zitten. Dat is een van de redenen waarom ze is overgegaan op vegetarisch eten. Een gezonde voedselkeuze is haast niet mogelijk uit het met E-nummers vervuilde aanbod (en alles wat niet op de verpakking staat) van alles wat we in onze supermarkten vinden.

  Wie is er ooit uit de ouderlijke macht ontzet vanwege het voedingspatroon? Zoals al opgemerkt is, wordt het weghouden van school aangepakt. De rest is alleen maar handig als extraatje om de boel op te kloppen.[/quote]

  Niet in alle vlees en melk zitten groeihormonen. Dat is een door veelal vegetariers opgezette leugen. In Amerikaans vlees en melk vaak wel hier in Nederland niet. Graag goed uw huiswerk doen in plaats van napapegaaien. In biovlees, biologische zuivelprodukten en wilde vis zitten geen groeihormonen.[/quote]

  Goed lezen! Er staat “In de docu wordt gemeld…”

  0 likes
 117. [quote name=”-Voter-“]En terecht die jongen moet lijden omdat zijn moeder een stoornis en een onverwerkte trauma heeft uit haar jeugd. En bovendien bouwt die jonge helemaal geen resistentie op. En kom nou niet met allemaal flauwe kul, er is nog nooit iemand dood gegaan aan gekookt voedsel en een stukje gebakken vlees kijk maar om je heen.[/quote]
  daarom is het zo druk bij de dokter en de ziekenhuizen!
  je gaat niet direct dood aan alle troep in het eten maar krijg je wel allerlei symtomen van verkeerd voedsel(E-nummers).

  0 likes
 118. Kijk eens hoe zelfs op een forum iedereen over elkaar heen valt over de (op)voeding van die jongen.

  Guttegut, wat weten we het toch allemaal weer beter!

  Vind je het gek dat die moeder zegt dat ze haar zoon niet naar school stuurt, omdat het voedingspatroon niet begrepen en gerespecteerd wordt?

  Op school ben je dan een buitenstaander, een rare, een moederskindje, een noem-maar-op-kind, toch? Want we weten het allemaal veel beter dan die moeder…

  Dus wat leren we hiervan? Precies, bescherming tegen pesterij, want kinderen kunnen genadeloos tegen elkaar zijn. Ik hoef niet verder te kijken dan de 2 zelfmoorden als gevolg van pesten.

  0 likes
 119. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Diago”]
  Heb je poep in je ogen?

  Gedwongen discutabele schooling.
  Gevaar van verwerkt voedsel en vergif als frisdrank.
  Vermangelde Jersey Shore geleerde leeftijds genoten.

  Gooi jij je kind daar tussen ?[/quote]
  Wat is het gevaar van verwerkt voedsel?

  Wat vind jij discutabel aan het onderwijs?

  Jersey Shore is een tv-serie, klopt dat? Wat heeft dat met een jongetje te maken die rauw eet, waarvan de moeder hem van school wil houden omdat zij niet wil dat hij valt voor de verleidingen van niet-rauw voedsel?[/quote]

  Ik ben hier niet om jou te onderwijzen, maar als dit serieus vragen voor je zijn stel ik je voor minimaal een jaar vrij te nemen, en eens wat onderzoek te doen naar de effecten.

  Succes.

  0 likes
 120. [quote name=”Lilian”]Kijk eens hoe zelfs op een forum iedereen over elkaar heen valt over de (op)voeding van die jongen.

  Guttegut, wat weten we het toch allemaal weer beter!

  Vind je het gek dat die moeder zegt dat ze haar zoon niet naar school stuurt, omdat het voedingspatroon niet begrepen en gerespecteerd wordt?

  Op school ben je dan een buitenstaander, een rare, een moederskindje, een noem-maar-op-kind, toch? Want we weten het allemaal veel beter dan die moeder…

  Dus wat leren we hiervan? Precies, bescherming tegen pesterij, want kinderen kunnen genadeloos tegen elkaar zijn. Ik hoef niet verder te kijken dan de 2 zelfmoorden als gevolg van pesten.[/quote]

  Heel goed punt, daarom stuin ik deze vrouw op dit vlak.
  Iedereen beschermt zigzelf omdat ze hun kinderen weerloos overdragen aan school.instanties/injecties en wat dan allemaal niet.
  Zonder enig!!! idee te hebben wat dit nu echt voor invloed heeft op het mensje.

  DAAROM! valt iedereen over de vrouw, want stel je eens voor dat 98% van de nederlanders het bij het verkeerde eind hebben.

  Nou ik steek me hand ervoor in het vuur, dat ze het idd bij het verkeerde eind hebben om hun kinderen als een gevoeloos volgend schapen slaafje op laten groeien.

  Let op je eten, bewaak je kinderen.
  Of dat nu zo extreem moet als deze mevrouw valt over te praten, maar zij zit dichter bij de waarheid dan menig die over haar heen valt.

  0 likes
 121. [quote name=”ReneH”][quote name=”Wesley”]
  Het niet aan het ontbreken van groeihormoon.[/quote]

  Klopt heb me zelf even als voorbeeld genomen! Gezonde jongen, lieveling’s eten patat met frikandel.

  Maar, ik ken de grote van andere familie leden niet…jij wel!?
  Dus die ‘achterstand in groei’ is een aanname, op basis van hun ‘eet wijze’.
  Die ‘achterstand’ is op basis van deze gegevens gewoon niet te bepalen.

  Kijk naar het ventje…daar zit gewoon een gezonde jongen, gezonde kleur, haar, uiterlijk. Die volgens artsen 10 á 15 centimeter onder een norm zit, zo zijn er wel meerdere, die wel ‘normaal/volgens de standaard’ eten…en dan is er niks aan de hand.

  Je hebt nu eenmaal lange en kleine mensen, dikke en dunne…
  Wat jammer dat nu net hij, onder de kleine valt.
  Ben benieuwd wat er had geweest, als hij de standaard lengte had gehad…had dan zijn oren te groot geweest of neus te lang, ogen te slecht.

  Je bent het niet eens met hun eet gedrag, dat is je goed recht…maar helaas, ja, ventje is iets kleiner, kan verschillende redenen hebben.

  Als blijkt dat vader 2 mtr is, dan praten we weer verder.[/quote]
  Jij doet net alsof je de keuze hebt tussen alleen rauwkost en alleen patat en frikandel.

  er zit ook nog een heel groot gebied tussen. Je kunt ook gezond eten zonder dat je alleen maar rauw voedsel eet.

  De achterstand in de groei is niet mijn analyse maar van een arts die in de volledige documentaire aan het woord komt.

  Een jongen van zijn leeftijd heeft bepaalde vetten nodig voor de ontwikkeling van zijn hersenen die gewoon niet of onvoldoende in zijn dieet voorkomen. Dat is gewoon feitelijk vast te stellen, wat ook is gebeurd.

  0 likes
 122. [quote name=”ReneH”]
  Als blijkt dat vader 2 mtr is, dan praten we weer verder.[/quote]

  Heb je de documentaire niet gezien? Hij was op tv afgelopen maandag. Is nog terug te kijken op diverse kanalen (deel 1 ook). De vader komt in beeld, zijn oudere broer ook (enorm grote lange gast). Broer is weggegaan bij moeder wegens ruzie over het verplicht rauw eten. Het klopt dat lengte van een persoon niet alles zegt, maar het verschil tussen Tom en broer (qua bouw) is aanzienlijk.

  0 likes
 123. [quote name=”Diago”]Ik ben hier niet om jou te onderwijzen, maar als dit serieus vragen voor je zijn stel ik je voor minimaal een jaar vrij te nemen, en eens wat onderzoek te doen naar de effecten.

  Succes.[/quote]

  Ik weet mijn eigen mening wel over deze onderwerpen. Jij laat doorschemeren anders over deze zaken te denken. Bijvoorbeeld: ik vind het onderwijs in de regel niet discutabel. Jij wel. Dan zegt mijn open-minded instelling dat ik graag wil weten waarom, zodat ik iets van je kan opsteken.

  0 likes
 124. Eigenlijk lust ik die moeder wel rauw.

  0 likes
 125. [quote name=”Diago”][quote name=”Lilian”]Kijk eens hoe zelfs op een forum iedereen over elkaar heen valt over de (op)voeding van die jongen.

  Guttegut, wat weten we het toch allemaal weer beter!

  Vind je het gek dat die moeder zegt dat ze haar zoon niet naar school stuurt, omdat het voedingspatroon niet begrepen en gerespecteerd wordt?

  Op school ben je dan een buitenstaander, een rare, een moederskindje, een noem-maar-op-kind, toch? Want we weten het allemaal veel beter dan die moeder…

  Dus wat leren we hiervan? Precies, bescherming tegen pesterij, want kinderen kunnen genadeloos tegen elkaar zijn. Ik hoef niet verder te kijken dan de 2 zelfmoorden als gevolg van pesten.[/quote]

  Heel goed punt, daarom stuin ik deze vrouw op dit vlak.
  Iedereen beschermt zigzelf omdat ze hun kinderen weerloos overdragen aan school.instanties/injecties en wat dan allemaal niet.
  Zonder enig!!! idee te hebben wat dit nu echt voor invloed heeft op het mensje.

  DAAROM! valt iedereen over de vrouw, want stel je eens voor dat 98% van de nederlanders het bij het verkeerde eind hebben.

  Nou ik steek me hand ervoor in het vuur, dat ze het idd bij het verkeerde eind hebben om hun kinderen als een gevoeloos volgend schapen slaafje op laten groeien.

  Let op je eten, bewaak je kinderen.
  Of dat nu zo extreem moet als deze mevrouw valt over te praten, maar zij zit dichter bij de waarheid dan menig die over haar heen valt.[/quote]
  `
  Dankjewel Diago. Tenminste iemand die het begrijpt.

  0 likes
 126. [quote name=”Lilian”]
  Vind je het gek dat die moeder zegt dat ze haar zoon niet naar school stuurt, omdat het voedingspatroon niet begrepen en gerespecteerd wordt?

  Op school ben je dan een buitenstaander, een rare, een moederskindje, een noem-maar-op-kind, toch? Want we weten het allemaal veel beter dan die moeder…

  Dus wat leren we hiervan? Precies, bescherming tegen pesterij, want kinderen kunnen genadeloos tegen elkaar zijn. Ik hoef niet verder te kijken dan de 2 zelfmoorden als gevolg van pesten.[/quote]

  De reden dat de moeder hem niet naar school stuurt heeft niks met pesterijen te maken. Hij mag niet naar school omdat ze wil dat hij niet aan verleidingen bloot staat, ook al zegt ze dat hij zelf mag bepalen wat hij eet.

  En afgezien daarvan bescherm je een kind echt niet tegen pesten door hem dan maar sociaal te isoleren. Veel beter is het om hem sociaal weerbaar te maken. Een kind sociaal isoleren is niet bepaald gezond te noemen.

  0 likes
 127. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Diago”]Ik ben hier niet om jou te onderwijzen, maar als dit serieus vragen voor je zijn stel ik je voor minimaal een jaar vrij te nemen, en eens wat onderzoek te doen naar de effecten.

  Succes.[/quote]

  In nederland word het Quadrivium niet meer geleerd, tegenwoordig krijgt men een verwaterde versie van een opleiding, wat ervoor zorgt dat merendeel niet meer instaan is krietisch te denken, laar staan zigzelf te monitoren.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Quadrivium
  Ben wel benieuwd wat je ervan vind.

  0 likes
 128. Kijk de jongen praat wel met de moeder mee. Maar zou hij wel vrienden hebben en een sociaal leven??Anders heeft de jongen wat gemist!Maar als een regering als de onze gaat dwingen??DAAG DEMOCRATIE!!! DAAG VRIJHEID VAN EEN EIGEN MENINGUITING.Ja je mag demonsteren maar met de rug tegen de muur en een pistool tegen je hoofd.Nee om zo iets te willen bereiken moet je een uitzonderingsgeval zijn, zoals de Jehova,s Getuigen die wel alles voorelkaar krijgen.Ik kots van ons SYSTEEM.Bemoeizieke politieke varkens!!

  0 likes
 129. [quote name=”Hunting Wolf”]Kijk de jongen praat wel met de moeder mee. Maar zou hij wel vrienden hebben en een sociaal leven??Anders heeft de jongen wat gemist!Maar als een regering als de onze gaat dwingen??DAAG DEMOCRATIE!!! DAAG VRIJHEID VAN EEN EIGEN MENINGUITING.[/quote]

  Deze vragen worden beantwoord in de docu’s. Ga ze effe kijken, ze zijn erg goed weergegeven.

  0 likes
 130. [quote name=”Wesley”][quote name=”Lacri”]Met deze mensen is fysiek gezien niks mis. Mentaal is een ander verhaal (en ook al gaat hij nu patat en gekookte groenten eten en naar school gaan, daarmee zal het helaas niet veranderen…)[/quote]
  Er is fysiek wel degelijk iets mis: zijn groei blijft enorm achter.[/quote]
  Misschien is dit wel de normale groei en horen mensen gewoon niet tegen de twee meter aan te zitten. Mijn kinderen eten ‘normaal’. Mijn oudste is de kleinste van de klas. Ik heb ze beide de eerste drie maanden borstvoeding gegeven en alles ging prima tot deskundigen zich gingen bemoeien en met groeicurves kwamen aanzwaaien, me helemaal opgefokt kregen en beweerden dat ik mijn kind de HELE DAG door in een draagdoek tegen mijn naakte bovenlichaam moest dragen zodat hij kon drinken wanneer en zoveel hij wou, anders ging het niet goedkomen. Dit advies kwam niet van geitewollensokken fanatiekelingen, maar van deskundige erkende instanties. Ik hoef vast niet te vertellen dat ik hier geen gehoor aan gegeven heb.

  0 likes
 131. Die vrouw mishandelt haar kind door haar kind een goed deel van ons palet van goed voedsel te onthouden. Die salades die ze maakt zijn een prachtig deel van een goede maaltijd echter niet een complete maaltijd waarbij ook koolhydraten in de vorm van aardappels of rijst of iets an tarweprodukten (en andere koolhydraten) in horen te zijn en ook eiwitten in de vorm van vlees, vis of schelpdieren en zo horen bij een goede uitgebalanceerde maaltijd. Effetjes kun je dit volhouden (wat ze wil en doet) maar op de langere termijn geeft het kwalitatieve tekorten en ook veelal kwantitatieve tekorten. Het lijkt me heel erg duidelijk. De achterstand in de groei en ook in de geestelijke ontwikkeling van de jongen geeft het wel aan. Mensen zijn namelijk omnivoren !

  0 likes
 132. [quote name=”Lacri”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lacri”]Met deze mensen is fysiek gezien niks mis. Mentaal is een ander verhaal (en ook al gaat hij nu patat en gekookte groenten eten en naar school gaan, daarmee zal het helaas niet veranderen…)[/quote]
  Er is fysiek wel degelijk iets mis: zijn groei blijft enorm achter.[/quote]
  Misschien is dit wel de normale groei en horen mensen gewoon niet tegen de twee meter aan te zitten. Mijn kinderen eten ‘normaal’. Mijn oudste is de kleinste van de klas. Ik heb ze beide de eerste drie maanden borstvoeding gegeven en alles ging prima tot deskundigen zich gingen bemoeien en met groeicurves kwamen aanzwaaien, me helemaal opgefokt kregen en beweerden dat ik mijn kind de HELE DAG door in een draagdoek tegen mijn naakte bovenlichaam moest dragen zodat hij kon drinken wanneer en zoveel hij wou, anders ging het niet goedkomen. Dit advies kwam niet van geitewollensokken fanatiekelingen, maar van deskundige erkende instanties. Ik hoef vast niet te vertellen dat ik hier geen gehoor aan gegeven heb.[/quote]
  Je hebt de adviezen van deskundigen omtrent voeding niet aangenomen en nu is je kind het kleinste van de klas….tja. En wat wil je daar precies mee aantonen?

  0 likes
 133. Schandelijk dat dit soort informatie op televisie komt. Schandelijk dat mensen die het gezien hebben op tv gelijk oordelen hebben over de (bewuste) moeder….

  Dit is nou precies wat de Elite wil.
  Gezonde voeding bannen uit de voedings industrie !! Uit de Supermarkten, uit het beeld van wat de Mens leert… !

  EEN AAP EET GEEN VLEES… ! EET OOK RAUWE GROENTEN, ZADEN EN NOTEN

  Dit is grote schande voor ons land en de gehele wereld!
  Tijdens gourmette moet ik aanhoren dat die moeder een mishandelaar is! Mensen doe je ogen eens open, en zie hoe gezond die jongen eruit ziet !

  Het is een groot MACHTS spelletje…
  Meer en meer Regeltjes,, om te zorgen dat de overheid makkelijk het recht in eigen hand kan nemen in dergelijke situaties. Problem Reaction Solution !

  BAH ! BAH EN NOG EENS BAH

  0 likes
 134. [quote name=”Aardebewoner”]Die vrouw mishandelt haar kind door haar kind een goed deel van ons palet van goed voedsel te onthouden. Die salades die ze maakt zijn een prachtig deel van een goede maaltijd echter niet een complete maaltijd waarbij ook koolhydraten in de vorm van aardappels of rijst of iets an tarweprodukten (en andere koolhydraten) in horen te zijn en ook eiwitten in de vorm van vlees, vis of schelpdieren en zo horen bij een goede uitgebalanceerde maaltijd. Effetjes kun je dit volhouden (wat ze wil en doet) maar op de langere termijn geeft het kwalitatieve tekorten en ook veelal kwantitatieve tekorten. Het lijkt me heel erg duidelijk. De achterstand in de groei en ook in de geestelijke ontwikkeling van de jongen geeft het wel aan. Mensen zijn namelijk omnivoren ![/quote]

  Ik ben het met je eens, maar dit is wel een sterk! tegen geluid als het gaat om de voeding die kinderen normaliter eten.

  Als de media daar nu eens opduikt, de schade die bubbel drankjes doen aan onze jeugt, Energy drankjes die de stofwisseling compleet vernietigen.

  Ik kan uren door gaan.

  0 likes
 135. Wat die dame wel of niet goed doet gaat niemand wat aan. Haar zoon is niet zo slap als iedereen wel suggereerd, zijn broer woont in Engeland omdat hij het niet wilde, alleen maar keuzes. Er is niks noemenswaardig aan de hand behalve dat wij eten verwerken dat volgestopt is met troep om economische redenen. Er staat bestaat een mooie film van 1,5 uur die HUNGRY FOR CHANGE heet.De moeite waard te bekijken. Oordelen is niet aan ons. Ook niet aan jeugdzorg.

  0 likes
 136. [quote name=”Diago”]Ik heb de jngen horen spreken en hij verkeerd is uitstekende toestand.
  Zolang de jongen mee kan op elk toetsbaar vak is er niemand die deze vrouw iets zou moeten maken.
  Sterker nog, er zou een instantie moeten komen die deze kinderen eens? per jaar een zeer lichte keuring geeft.

  Dat is humaan.[/quote]

  Nee, hij verkeerd niet; dat is verkeerd. Hij verkeert in uitstekende toestand. Let toch eens op schrijffouten als je wilt dat het overkomt wat je schrijft!

  0 likes
 137. [quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”]
  Vind je het gek dat die moeder zegt dat ze haar zoon niet naar school stuurt, omdat het voedingspatroon niet begrepen en gerespecteerd wordt?

  Op school ben je dan een buitenstaander, een rare, een moederskindje, een noem-maar-op-kind, toch? Want we weten het allemaal veel beter dan die moeder…

  Dus wat leren we hiervan? Precies, bescherming tegen pesterij, want kinderen kunnen genadeloos tegen elkaar zijn. Ik hoef niet verder te kijken dan de 2 zelfmoorden als gevolg van pesten.[/quote]

  De reden dat de moeder hem niet naar school stuurt heeft niks met pesterijen te maken. Hij mag niet naar school omdat ze wil dat hij niet aan verleidingen bloot staat, ook al zegt ze dat hij zelf mag bepalen wat hij eet.

  En afgezien daarvan bescherm je een kind echt niet tegen pesten door hem dan maar sociaal te isoleren. Veel beter is het om hem sociaal weerbaar te maken. Een kind sociaal isoleren is niet bepaald gezond te noemen.[/quote]

  Dat gedeelte heb je dan gemist in de docu. Kijk nog maar eens.

  0 likes
 138. [quote name=”Arzi”]Wat die dame wel of niet goed doet gaat niemand wat aan. Haar zoon is niet zo slap als iedereen wel suggereerd, zijn broer woont in Engeland omdat hij het niet wilde, alleen maar keuzes. Er is niks noemenswaardig aan de hand behalve dat wij eten verwerken dat volgestopt is met troep om economische redenen. Er staat bestaat een mooie film van 1,5 uur die HUNGRY FOR CHANGE heet.De moeite waard te bekijken. Oordelen is niet aan ons. Ook niet aan jeugdzorg.[/quote]

  Ik ga em bekijken.

  0 likes
 139. Het is jammer dat deze vrouw met haar slechte vibes dit type dieet vertegenwoordigt. Die jongen heeft dus niet voldoende voedingsstoffen gekregen, maar als hij dat wel had gehad met hetzelfde dieet, was er fysiek niets mis met hem geweest.

  Verder vind ik het hypocriet dat al die ‘zorginstellingen’ zich zo ongelooflijk ‘zorgen’ maken over een jongen, terwijl miljarden mensen ziek zijn en jong sterven door ondervoeding of juist overvoeding (en vergiftiging).

  ‘The world is a business.’

  0 likes
 140. [quote name=”FR”]Schandelijk dat dit soort informatie op televisie komt. Schandelijk dat mensen die het gezien hebben op tv gelijk oordelen hebben over de (bewuste) moeder….

  Dit is nou precies wat de Elite wil.
  Gezonde voeding bannen uit de voedings industrie !! Uit de Supermarkten, uit het beeld van wat de Mens leert… !

  EEN AAP EET GEEN VLEES… ! EET OOK RAUWE GROENTEN, ZADEN EN NOTEN

  Dit is grote schande voor ons land en de gehele wereld!
  Tijdens gourmette moet ik aanhoren dat die moeder een mishandelaar is! Mensen doe je ogen eens open, en zie hoe gezond die jongen eruit ziet !

  Het is een groot MACHTS spelletje…
  Meer en meer Regeltjes,, om te zorgen dat de overheid makkelijk het recht in eigen hand kan nemen in dergelijke situaties. Problem Reaction Solution !

  BAH ! BAH EN NOG EENS BAH[/quote]

  Hier ben ik het voor 100% mee eens…..de troep wat de kinderen nu binnen krijgen, wat de lezers hier normaal voedsel noemen, is puur vergif…..

  0 likes
 141. [quote name=”Wesley”][quote name=”Lacri”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lacri”]Met deze mensen is fysiek gezien niks mis. Mentaal is een ander verhaal (en ook al gaat hij nu patat en gekookte groenten eten en naar school gaan, daarmee zal het helaas niet veranderen…)[/quote]
  Er is fysiek wel degelijk iets mis: zijn groei blijft enorm achter.[/quote]
  Misschien is dit wel de normale groei en horen mensen gewoon niet tegen de twee meter aan te zitten. Mijn kinderen eten ‘normaal’. Mijn oudste is de kleinste van de klas. Ik heb ze beide de eerste drie maanden borstvoeding gegeven en alles ging prima tot deskundigen zich gingen bemoeien en met groeicurves kwamen aanzwaaien, me helemaal opgefokt kregen en beweerden dat ik mijn kind de HELE DAG door in een draagdoek tegen mijn naakte bovenlichaam moest dragen zodat hij kon drinken wanneer en zoveel hij wou, anders ging het niet goedkomen. Dit advies kwam niet van geitewollensokken fanatiekelingen, maar van deskundige erkende instanties. Ik hoef vast niet te vertellen dat ik hier geen gehoor aan gegeven heb.[/quote]
  Je hebt de adviezen van deskundigen omtrent voeding niet aangenomen en nu is je kind het kleinste van de klas….tja. En wat wil je daar precies mee aantonen?[/quote]
  Dat mijn kind kerngezond is, en NIET alleen rauwe groenten en fruit eet zoals deze jongen en toch de kleinste is. En nee, hij heeft geen groeiachterstand, hij hoort gewoon niet bij de reuzen. Is dat zo erg? Had ik hem dag en nacht aan mijn blote borsten moeten hangen en me binnenshuis moeten opsluiten enkel om hem nu een centimeter of 5 – 10 groter te hebben? Mijn zoon is gezond. Deze jongen is dat fysiek ook.

  0 likes
 142. [quote name=”Lacri”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lacri”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lacri”]Met deze mensen is fysiek gezien niks mis. Mentaal is een ander verhaal (en ook al gaat hij nu patat en gekookte groenten eten en naar school gaan, daarmee zal het helaas niet veranderen…)[/quote]
  Er is fysiek wel degelijk iets mis: zijn groei blijft enorm achter.[/quote]
  Misschien is dit wel de normale groei en horen mensen gewoon niet tegen de twee meter aan te zitten. Mijn kinderen eten ‘normaal’. Mijn oudste is de kleinste van de klas. I…wou, anders ging het niet goedkomen. Dit advies kwam niet van geitewollensokken fanatiekelingen, maar van deskundige erkende instanties. Ik hoef vast niet te vertellen dat ik hier geen gehoor aan gegeven heb.[/quote]
  Je hebt de adviezen van deskundigen omtrent voeding niet aangenomen en nu is je kind het kleinste van de klas….tja. En wat wil je daar precies mee aantonen?[/quote]
  Dat mijn kind kerngezond is, en NIET alleen rauwe groenten en fruit eet zoals deze jongen en toch de kleinste is. En nee, hij heeft geen groeiachterstand, hij hoort gewoon niet bij de reuzen. Is dat zo erg? Had ik hem dag en nacht aan mijn blote borsten moeten hangen en me binnenshuis moeten opsluiten enkel om hem nu een centimeter of 5 – 10 groter te hebben? Mijn zoon is gezond. Deze jongen is dat fysiek ook.[/quote]Er is een verschil tussen klein zijn en zorgelijk klein zijn.

  Verder EET deze jongen WEL alleen rauwe dingen. Dus begrijp ik niet waarom je het wilt vergelijken met je zoon die geen rauw dieet volgt.

  Een lichaam in de groei heeft bepaalde stoffen nodig die niet in het dieet van deze jongen voorkomen. Ergo, zijn moeder onthoudt hem essentiële bouwstoffen om haar eigen voedselfundamentalisme te kunnen uitoefenen.

  Voor een volwassene kan een rauw dieet niet echt kwaad volgens artsen, voor een kind wel.

  0 likes
 143. [quote name=”FR”]Schandelijk dat dit soort informatie op televisie komt. Schandelijk dat mensen die het gezien hebben op tv gelijk oordelen hebben over de (bewuste) moeder….

  Dit is nou precies wat de Elite wil.
  Gezonde voeding bannen uit de voedings industrie !! Uit de Supermarkten, uit het beeld van wat de Mens leert… !

  EEN AAP EET GEEN VLEES… ! EET OOK RAUWE GROENTEN, ZADEN EN NOTEN

  Dit is grote schande voor ons land en de gehele wereld!
  Tijdens gourmette moet ik aanhoren dat die moeder een mishandelaar is! Mensen doe je ogen eens open, en zie hoe gezond die jongen eruit ziet !

  Het is een groot MACHTS spelletje…
  Meer en meer Regeltjes,, om te zorgen dat de overheid makkelijk het recht in eigen hand kan nemen in dergelijke situaties. Problem Reaction Solution !

  BAH ! BAH EN NOG EENS BAH[/quote]

  Je snap wel dat een aap op zijn eigen stront kauwt om daar essentiele voedingstoffen uit te halen.
  En wat deze vrouw doet is precies het zelfde wat religieuze fanaten doen.
  Je kind afsluiten voor sociale contacten en hem afgezonderd houden.
  Het is heel lief bedoeld maar het kind zal zo altijd achterblijven.

  Jammer maar helaas, gelukkig heeft ze niet nog een kind dat ze kan verpesten.

  *ik heb er niks op tegen dat het kind vegetarisch eet, vooral volhouden als je het wil. Maar dit is indoctrineren.

  0 likes
 144. [quote name=”Lilian”][quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”]
  Vind je het gek dat die moeder zegt dat ze haar zoon niet naar school stuurt, omdat het voedingspatroon niet begrepen en gerespecteerd wordt?

  Op school ben je dan een buitenstaander, een rare, een moederskindje, een noem-maar-op-kind, toch? Want we weten het allemaal veel beter dan die moeder…

  Dus wat leren we hiervan? Precies, bescherming tegen pesterij, want kinderen kunnen genadeloos tegen elkaar zijn. Ik hoef niet verder te kijken dan de 2 zelfmoorden als gevolg van pesten.[/quote]

  De reden dat de moeder hem niet naar school stuurt heeft niks met pesterijen te maken. Hij mag niet naar school omdat ze wil dat hij niet aan verleidingen bloot staat, ook al zegt ze dat hij zelf mag bepalen wat hij eet.

  En afgezien daarvan bescherm je een kind echt niet tegen pesten door hem dan maar sociaal te isoleren. Veel beter is het om hem sociaal weerbaar te maken. Een kind sociaal isoleren is niet bepaald gezond te noemen.[/quote]

  Dat gedeelte heb je dan gemist in de docu. Kijk nog maar eens.[/quote]

  Okee, heb ik zojuist gedaan. Bij de 15e minuut verklaart de moeder dat ze niet wil dat hij naar school gaat omdat hij dan met ander voedsel in aanraking komt.
  Bij 21:50 zegt ze dat, nadat hij gedoubleerd is (is blijven zitten), ze die school en andere scholen ongeschikt vindt om hem te onderwijzen zoals zij dat wil.
  De enige keer dat het woordje ‘pesten’ voorkomt is als zijn broer (25 minuut 40) zegt dat Tom er geen last van heeft als mensen hem ermee pesten. Verder komt het woord pesten nergens in de hele documentaire voor, en is er niks te vinden wat er op duidt dat hij gepest zou worden.

  Moeder wil niet dat hij naar school gaat omdat ze niet wil dat hij verleid wordt door andere levenswijzen. Dat zegt ze letterlijk.

  Kijk hem zelf ook nog maar eens.

  0 likes
 145. [quote name=”Wesley”]
  Je hebt de adviezen van deskundigen omtrent voeding niet aangenomen en nu is je kind het kleinste van de klas….tja. En wat wil je daar precies mee aantonen?[/quote]
  Dat mijn kind kerngezond is, en NIET alleen rauwe groenten en fruit eet zoals deze jongen en toch de kleinste is. En nee, hij heeft geen groeiachterstand, hij hoort gewoon niet bij de reuzen. Is dat zo erg? Had ik hem dag en nacht aan mijn blote borsten moeten hangen en me binnenshuis moeten opsluiten enkel om hem nu een centimeter of 5 – 10 groter te hebben? Mijn zoon is gezond. Deze jongen is dat fysiek ook.[/quote]Er is een verschil tussen klein zijn en zorgelijk klein zijn.

  Verder EET deze jongen WEL alleen rauwe dingen. Dus begrijp ik niet waarom je het wilt vergelijken met je zoon die geen rauw dieet volgt.

  Een lichaam in de groei heeft bepaalde stoffen nodig die niet in het dieet van deze jongen voorkomen. Ergo, zijn moeder onthoudt hem essentiële bouwstoffen om haar eigen voedselfundamentalisme te kunnen uitoefenen.

  Voor een volwassene kan een rauw dieet niet echt kwaad volgens artsen, voor een kind wel.[/quote]

  In 80% van de producten die jij je kind dagelijks geeft, zitten GMO’s, deze beschadigen de ingewanden van je kind en maakt een dik.
  Samen met soda pop zuiker en aspertaam beschadig je de hersenen, dagelijks…

  Het kind die rouw eet, is stukken gezonder dan jij en je gezin, steek ik me hand voor in het vuur.

  Soms heb ik het idee dat jij een forum Trol bent, zo onlogiesch doe jij je voor.

  0 likes
 146. [quote name=”Diago”][quote name=”Wesley”]
  Je hebt de adviezen van deskundigen omtrent voeding niet aangenomen en nu is je kind het kleinste van de klas….tja. En wat wil je daar precies mee aantonen?[/quote]
  Dat mijn kind kerngezond is, en NIET alleen..ook.[/quote]Er is een verschil tussen klein zijn en zorgelijk klein zijn.

  V… kwaad volgens artsen, voor een kind wel.[/quote]

  In 80% van de producten die jij je kind dagelijks geeft, zitten GMO’s, deze beschadigen de ingewanden van je kind en maakt een dik.
  Samen met soda pop zuiker en aspertaam beschadig je de hersenen, dagelijks…

  Het kind die rouw eet, is stukken gezonder dan jij en je gezin, steek ik me hand voor in het vuur.

  Soms heb ik het idee dat jij een forum Trol bent, zo onlogiesch doe jij je voor.[/quote]
  Ja, alle artsen hebben het fout. Alleen jij en deze voedselfundamentalist weten hoe het zit.

  Er zit een heeeeeeel groot grijs gebied tussen alleen rauw vreten en alleen patat, kant en klaar en gefrituurd voedsel.

  Verder heb jij werkelijk geen flauw benul van mijn dieet en de gezondheid van mijn gezin en al helemaal niet welke producten ik mijn kind dagelijks geef, waag je dus niet aan uitspraken over ons.

  Je kunt heel gezond eten, wat niet rauw is. Als je gewoon verse producten gebruikt hoef je die echt niet alleen maar rauw te eten. het voedingscentrum heeft een hele goede site op dit gebied. Maar die werken natuurlijk voor big pharma, illuminatti en wat zo nog meer. Jij weet het beter, gebaseerd op 2 uur googelen (net zoals moeder aangeeft in de documentaire).

  Maar eet jij ook uitsluitend rauw?

  0 likes
 147. [quote name=”Wesley”]
  Ja, alle artsen hebben het fout. Alleen jij en deze voedselfundamentalist weten hoe het zit.

  Er zit een heeeeeeel groot grijs gebied tussen alleen rauw vreten en alleen patat, kant en klaar en gefrituurd voedsel.

  Verder heb jij werkelijk geen flauw benul van mijn dieet en de gezondheid van mijn gezin en al helemaal niet welke producten ik mijn kind dagelijks geef, waag je dus niet aan uitspraken over ons.

  Je kunt heel gezond eten, wat niet rauw is. Als je gewoon verse producten gebruikt hoef je die echt niet alleen maar rauw te eten. het voedingscentrum heeft een hele goede site op dit gebied. Maar die werken natuurlijk voor big pharma, illuminatti en wat zo nog meer. Jij weet het beter, gebaseerd op 2 uur googelen (net zoals moeder aangeeft in de documentaire).

  Maar eet jij ook uitsluitend rauw?[/quote]

  Je begint al onzinnig “Alle artsen hebben het fout, alleen jij en deze voedselfundementilist”

  Een arts weet niets over voedsel nog de effecten ervan op de stofwisseling.
  Bemoeien ze zig er wel mee worden ze uit het ambt gezet.

  Ik heb heel weinig respect voor jou en de verzorging die jij je kinderen geeft omdat ik je meerde keren anderen op hun gedrag aan heb zien spreken, en je ze zien invrijven kwa het bloed aan de handen als ze hun kinderen niet injecteren met kwik gevulde GMO bommen onder de naam “ziekte preventie”.
  Als je je kind tegen beter weten in wel! laat injecteren, zoals jij. omdat je te weinig rugengraad hebt om je eigen nieuwe kennis en pad te volgen, maakt voedsel al helemaal weinig uit, mij neem je niet in de maling.

  En nee ik eet niet alleen rauw (geen belangen verstrengeling dus)

  Ken je na gaan.

  0 likes
 148. Het is zo bizar om de reactie’s te horen en lezen.
  Wat bekrompen eigenlijk!!!
  Als het niet volgens het systeem gaat, nou oei paniek en tijd voor aanval.
  Want, het eigenlijk begint al heel vroeg, kindje kan nog niet lopen, kindje die volgens de norm niet zindelijk is, jongens moet houden van voetbal en meisjes van Barbie poppen…ojee als je daar van afwijkt!, kindje moet sporten want dat is gezond…sport je kind niet?, kindje eet niet met de pot mee…paniek, op latere leeftijd zou een jongen bier moeten drinken….drink je geen bier? etc. etc. (Ik hoop dat de boodschap een beetje overkomt)

  Wijk je daar van af, dan komen de vragen en goed bedoelde adviezen of erger….een heel land, media etc valt over je heen.
  In hoeveel gezinnen komt het niet voor, dat er een kern gezond kind is, die niet met de pot mee eet en iets anders eenzijdig voorgeschoteld krijgt.
  Nogmaals, er zit daar een gezond uitziende jongen, laat het jochie 10 á 15 cm kleiner zijn dan leeftijdgenootjes, daar krijgt de voeding nu de schuld van…zo weer opgelost!
  Maar ik ken genoeg voorbeelden van kinderen, die ook niet goed of eenzijdig eten…die zowel groot als klein, dik of dun zijn. Ik ken ook vrouwen die volgens de norm te dik zijn, daar word elk kwaaltje, die men heeft ook direct naar verwezen. bijvoorbeeld: kan je niet zwanger worden, eerst even afvallen….maar hoeveel te dikke vrouwen zijn niet zwanger geworden.
  Roken…vul het zelf maar in….ook zo’n voorbeeld en ga zo maar door.
  Das makkelijk en fijn voor die dokters dat ze iets hebben gevonden, ja hij eet niet goed, nou ik denk dat het ventje gezonder eet dan menig kind en ik heb er respect voor !
  Maar ik zou juist willen weten: wat is conditie van het kind, is hij veel ziek, vaak moe etc. en toets het kind op de belangrijke vakken, dat is belangrijk…die lengte zegt me niet zo veel, daar zijn er meer van om wat voor reden dan ook!

  Maar dat het anders is dan anders….jah eng he!

  0 likes
 149. [quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”][quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”]

  Precies, bescherming tegen pesterij, want kinderen kunnen genadeloos tegen elkaar zijn.[/quote]

  De reden dat de moeder hem niet naar school stuurt heeft niks met pesterijen te maken.
  [/quote]

  Dat gedeelte heb je dan gemist in de docu.[/quote]

  Moeder wil niet dat hij naar school gaat omdat ze niet wil dat hij verleid wordt door andere levenswijzen.[/quote]

  Ok, het woordje pesten valt dan niet in deze docu, maar wel de uitleg dat het voedingspatroon van haar en haar zoon niet begrepen wordt. Overigens wordt er door diverse media ruimschoots aandacht besteed aan de inmiddels ondergedoken jongen en daar valt het woord pesten wel als reden te besluiten hem thuis te houden.

  Wanneer de druk bij het kind wordt gelegd, om op school de voeding te wijzigen, plaatst de school het kind tussen 2 vormen van gezag in. Die van de school en die van de moeder. Hoe lastig is dat? En is hij dan nog bezig met schoolse zaken? Sinds wanneer bepaalt de school wat jij in je lunchbox hebt zitten? Hoe makkelijk word het kind een doelwit als het voedingspatroon op school onder een vergrootglas gelegd wordt?

  In Nederland is op ieder kind de leerplichtwet van toepassing. Toch zou ik durven zeggen dat situaties waarin de machtsverhoudingen ongelijk geworden zijn, een uitzondering moeten toelaten.

  De huidige situatie komt nu op mij over als een wedstrijdje gelijk hebben van Bureau Jeugdzorg. En dan zal BJ natuurlijk niet aan het kortste eind willen trekken, desnoods met behulp van een rechter.

  0 likes
 150. [quote name=”Lilian”][quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”][quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”]

  Precies, bescherming tegen pesterij, want kinderen kunnen genadeloos tegen elkaar zijn.[/quote]

  De reden dat de moeder hem niet naar school stuurt heeft niks met pesterijen te maken.
  [/quote]

  Dat gedeelte heb je dan gemist in de docu.[/quote]

  Moeder wil niet dat hij naar school gaat omdat ze niet wil dat hij verleid wordt door andere levenswijzen.[/quote]

  Ok, het woordje pesten valt dan niet in deze docu, maar wel de uitleg dat het voedingspatroon van haar en haar zoon niet begrepen wordt. Overigens wordt er door diverse media ruimschoots aandacht besteed aan de inmiddels ondergedoken jongen en daar valt het woord pesten wel als reden te besluiten hem thuis te houden.

  Wanneer de druk bij het kind wordt gelegd, om op school de voeding te wijzigen, plaatst de school het kind tussen 2 vormen van gezag in. Die van de school en die van de moeder. Hoe lastig is dat? En is hij dan nog bezig met schoolse zaken? Sinds wanneer bepaalt de school wat jij in je lunchbox hebt zitten? Hoe makkelijk word het kind een doelwit als het voedingspatroon op school onder een vergrootglas gelegd wordt?

  In Nederland is op ieder kind de leerplichtwet van toepassing. Toch zou ik durven zeggen dat situaties waarin de machtsverhoudingen ongelijk geworden zijn, een uitzondering moeten toelaten.

  De huidige situatie komt nu op mij over als een wedstrijdje gelijk hebben van Bureau Jeugdzorg. En dan zal BJ natuurlijk niet aan het kortste eind willen trekken, desnoods met behulp van een rechter.[/quote]De school bepaalt niet wat er in zijn lunchbox zit, maar ook niet wat er in dat van een ander zit.

  En ja, kinderen zijn hard tegen elkaar. Moet je zo’n jongen daar dan mee opzadelen?

  0 likes
 151. [quote name=”Diago”][quote name=”Wesley”]
  Ja, a
  Maar eet jij ook uitsluitend rauw?[/quote]

  Je begint al onzinnig “Alle artsen hebben het fout, alleen jij en deze voedselfundementilist”

  En nee ik eet niet alleen rauw (geen belangen verstrengeling dus)

  Ken je na gaan.[/quote]
  ik leg er helemaal niet wakker van wat iemand die geen flauw benul van mijn manier van opvoeden heeft van mijn manier van opvoeden vindt.

  Maar zelf eet je niet rauw? Waarom vergiftig jij jezelf dan? Je beweert toch heel de tijd (impliciet) dat je alleen de keuze tussen een gestoord dieet zoals deze vrouw en haar zoon en ongezond vergif? Ik vergiftig mijn kind toch met voedsel omdat ik niet rauw eet. Mijn kind krijgt toch volgens jou geen goed voedsel binnen en dat baseer jij toch louter op het feit dat wij geen rauw dieet volgen?

  Wat betreft inentingen. Wanneer van de 1000 onderzoeken 950 aangeven dat het raadzaam is dan vertrouw ik daarop en niet op het oordeel van een half geinformeerde internetheld die de bel heeft horen luiden maar geen enkel benul heeft waar de klepel hangt. Dat toon je al aan door te beweren dat artsen die zich bemoeien met voedsel uit hun ambt worden gezet. Dat is gewoon verzonnen. Je hebt niet 1 voorbeeld van een arts die uit zijn ambt is gezet wegens het geven van voedingsadvies.

  Als je kijkt op http://www.voedingscentrum.nl zul je zien dat al je bizarre claims weerlegt worden door mensen die er voor hebben gestudeerd itt iemand zoals jij die op één of andere conspiracy website heeft gelezen dat we worden vergiftigd (vandaar dat de levensverwachting in Nederland het hoogst is van de wereld, omdat we worden vergiftigd. Erg logisch inderdaad).

  0 likes
 152. [quote name=”Wesley”][quote name=”Diago”][quote name=”Wesley”]
  Ja, a
  Maar eet jij ook uitsluitend rauw?[/quote]

  Je begint al onzinnig “Alle artsen hebben het fout, alleen jij en deze voedselfundementilist”

  En nee ik eet niet alleen rauw (geen belangen verstrengeling dus)

  Ken je na gaan.[/quote]
  ik leg er helemaal niet wakker van wat iemand die geen flauw benul van mijn manier van opvoeden heeft van mijn manier van opvoeden vindt.

  Maar zelf eet je niet rauw? Waarom vergiftig jij jezelf dan? Je beweert toch heel de tijd (impliciet) dat je alleen de keuze tussen een gestoord dieet zoals deze vrouw en haar zoon en ongezond vergif? Ik vergiftig mijn kind toch met voedsel omdat ik niet rauw eet. Mijn kind krijgt toch volgens jou geen goed voedsel binnen en dat baseer jij toch louter op het feit dat wij geen rauw dieet volgen?

  Wat betreft inentingen. Wanneer van de 1000 onderzoeken 950 aangeven dat het raadzaam is dan vertrouw ik daarop en niet op het oordeel van een half geinformeerde internetheld die de bel heeft horen luiden maar geen enkel benul heeft waar de klepel hangt. Dat toon je al aan door te beweren dat artsen die zich bemoeien met voedsel uit hun ambt worden gezet. Dat is gewoon verzonnen. Je hebt niet 1 voorbeeld van een arts die uit zijn ambt is gezet wegens het geven van voedingsadvies.
  .[/quote]

  Ik eet in de basis erg goed, groente shakes, biologisch vlees waar ik kan, en geniet af en toe van een lekkere snack!

  Verder ga ik met jou niet heen en weren, geef jij je kinderen lekker te eten als synthetische zombies, geef ze nog een paar injecties, en dan ben jij weer ontspannen, kijken de schapen je ook niet scheef aan.

  Dag Wesley, ik wens je een hoop geluk toe.

  0 likes
 153. [quote name=”Lilian”][quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”][quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”]

  De reden dat de moeder hem niet naar school stuurt heeft niks met pesterijen te maken.
  [/quote]

  Dat gedeelte heb je dan gemist in de docu.[/quote]

  Moeder wil niet dat hij naar school gaat omdat ze niet wil dat hij verleid wordt door andere levenswijzen.[/quote]

  Ok, het woordje pesten valt dan niet in deze docu, maar wel de uitleg dat het voedingspatroon van haar en haar zoon niet begrepen wordt.

  Wanneer de druk bij het kind wordt gelegd, om op school de voeding te wijzigen, plaatst de school het kind tussen 2 vormen van gezag in. Die van de school en die van de moeder. Sinds wanneer bepaalt de school wat jij in je lunchbox hebt zitten?

  De huidige situatie komt nu op mij over als een wedstrijdje gelijk hebben van Bureau Jeugdzorg.[/quote]

  De school bepaalt helemaal niks over zijn lunchtrommel. Het gaat er om dat de moeder vindt dat Tom verleid wordt door met andere voeding in aanraking te komen. De school zelf staat daar buiten, het is Tom’s eigen keus, die hij enerzijds van moeder mag hebben en anderzijds dus blijkbaar niet want dat is nou precies de reden dat hij niet naar school mag gaan.

  Jeugdzorg zegt in de docu dat ze hem niet wegens voeding uit huis gaan plaatsen. Maar ze vinden wel dat hij naar school moet gaan. En los van zijn voeding, is het sociaal isoleren van een kind ongezond.

  Dat de media er zo bovenop springt vind ik ook heel ongezond voor hem. Waar de moeder zeker een grote hand in heeft. Vergeet niet dat ze Tom heeft gezegd dat hij een pionier is en dat ze het roerend eens was met de raw-goeroe dat het dus aan Tom is om het land op andere gedachten te brengen. Mocht hij gewoon naar school en zou ze hem niet tot voorbeeld willen maken, was er weinig aan de hand geweest.

  0 likes
 154. [quote name=”Diago”][quote name=”Wesley”][quote name=”Diago”][quote name=”Wesley”]
  Ja, a
  Maar eet jij ook uitsluitend rauw?[/quote]

  Ken je na gaan.[/quote]
  ik leg er helemaal niet wakker van wat iemand die geen flauw benul van mijn manier van opvoeden heeft van mijn manier van opvoeden vindt.

  Maar zelf eet je niet rauw? Waarom vergiftig jij jezelf dan? Je beweert toch heel de tijd (impliciet) dat je alleen de keuze tussen een gestoord dieet zoals deze vrouw en haar zoon en ongezond vergif? Ik vergiftig mijn kind toch met voedsel omdat ik niet rauw eet. Mijn kind krijgt toch volgens jou geen goed voedsel binnen en dat baseer jij toch louter op het feit dat wij geen rauw dieet volgen?

  Wat betreft inentingen. Wanneer van de 1000 onderzoeken 950 aangeven dat het raadzaam is dan vertrouw ik daarop en niet op het oordeel van een half geinformeerde internetheld die de bel heeft horen luiden maar geen enkel benul heeft waar de klepel hangt. Dat toon je al aan door te beweren dat artsen die zich bemoeien met voedsel uit hun ambt worden gezet. Dat is gewoon verzonnen. Je hebt niet 1 voorbeeld van een arts die uit zijn ambt is gezet wegens het geven van voedingsadvies.
  .[/quote]

  Ik eet in de basis erg goed, groente shakes, biologisch vlees waar ik kan, en geniet af en toe van een lekkere snack!

  Verder ga ik met jou niet heen en weren, geef jij je kinderen lekker te eten als synthetische zombies, geef ze nog een paar injecties, en dan ben jij weer ontspannen, kijken de schapen je ook niet scheef aan.

  Dag Wesley, ik wens je een hoop geluk toe.[/quote]
  Het enige wat jij weet van de voeding welke ik mijn kind (het is er maar 1) geef is dat het niet rauw is. Net zoals jouw eigen voeding.

  De rest fantaseer je er zelf bij, inclusief je conclusie. Eet je wel genoeg dierlijke producten? Veganisten hebben vaak B12 tekort wat verwardheid en angst kan veroorzaken.

  0 likes
 155. It is obvious to me that NOBODY cares for the boy. EVERYBODY use him for their ego to prove they are right. Very sad!

  0 likes
 156. [quote name=”Wesley”]
  Het enige wat jij weet van de voeding welke ik mijn kind (het is er maar 1) geef is dat het niet rauw is. Net zoals jouw eigen voeding.

  De rest fantaseer je er zelf bij, inclusief je conclusie. Eet je wel genoeg dierlijke producten? Veganisten hebben vaak B12 tekort wat verwardheid en angst kan veroorzaken.[/quote]

  Ik fantaseer niets, ik zie je schapen reacties dagelijks langs komen.
  De manier waarop je andere mensen aanspreekt die zig volgens de nieuwe ongeindoctorneerde kennis proberen te bewegen.

  En nu pak ik je gewoon een keer aan.
  -Was a long time coming.
  -End of Story.

  0 likes
 157. [quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”][quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”][quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”]

  De reden dat de moeder hem niet naar school stuurt heeft niks met pesterijen te maken.
  [/quote]

  Dat gedeelte heb je dan gemist in de docu.[/quote]

  Moeder wil niet dat hij naar school gaat omdat ze niet wil dat hij verleid wordt door andere levenswijzen.[/quote]


  De huidige situatie komt nu op mij over als een wedstrijdje gelijk hebben van Bureau Jeugdzorg.[/quote]

  De school bepaalt helemaal niks over zijn lunchtrommel. Het gaat er om dat de moeder vindt dat Tom verleid wordt door met andere voeding in aanraking te komen. De school zelf staat daar buiten, het is Tom’s eigen keus, die hij enerzijds van moeder mag hebben en anderzijds dus blijkbaar niet want dat is nou precies de reden dat hij niet naar school mag gaan.

  Jeugdzorg zegt in de docu dat ze hem niet wegens voeding uit huis gaan plaatsen. Maar ze vinden wel dat hij naar school moet gaan. En los van zijn voeding, is het sociaal isoleren van een kind ongezond.

  Dat de media er zo bovenop springt vind ik ook heel ongezond voor hem. Waar de moeder zeker een grote hand in heeft. Vergeet niet dat ze Tom heeft gezegd dat hij een pionier is en dat ze het roerend eens was met de raw-goeroe dat het dus aan Tom is om het land op andere gedachten te brengen. Mocht hij gewoon naar school en zou ze hem niet tot voorbeeld willen maken, was er weinig aan de hand geweest.[/quote]

  Inmiddels vindt heel Nederland er nu wat van, dus er is genoeg over gezegd. Ik laat het nu los en over aan diegenen die er wel over gaan. Bedankt voor de discussie 🙂

  0 likes
 158. [quote name=”Diago”][quote name=”Wesley”]
  Het enige wat jij weet van de voeding welke ik mijn kind (het is er maar 1) geef is dat het niet rauw is. Net zoals jouw eigen voeding.

  De rest fantaseer je er zelf bij, inclusief je conclusie. Eet je wel genoeg dierlijke producten? Veganisten hebben vaak B12 tekort wat verwardheid en angst kan veroorzaken.[/quote]

  Ik fantaseer niets, ik zie je schapen reacties dagelijks langs komen.
  De manier waarop je andere mensen aanspreekt die zig volgens de nieuwe ongeindoctorneerde kennis proberen te bewegen.

  En nu pak ik je gewoon een keer aan.
  -Was a long time coming.
  -End of Story.[/quote]
  Die ongeindoctrineerde kennis is vaak gewoon een tegendraads geluid van mensen die er de ballen verstand van hebben, ergens iets hebben opgevangen of feiten volstrekt verkeerd uitleggen (omdat ze er de ballen verstand van hebben).

  Verder fantaseer jij wel aantoonbaar, ik heb me namelijk nooit uitgelaten op dit forum over wat ik mijn kind te eten geef, het enige wat ik heb gezegd is dat ze geen rauwe voeding krijgt, althans, niet alleen maar.

  Vervolgens gaat je fantasie met je aan de haal en denk jij dat ik ze vergiftig of volprop met synthetische rotzooi. Mijn dochter heeft zelfs geen babyvoeding uit een potje gehad maar alles werd door ons zelf gekookt. Je hebt werkelijk geen flauw benul wat er bij ons op tafel staat maar je weet hier wel op basis van halve informatie en een berg fantasie te vertellen dat ik mijn dochter vergiftig. Ik hoop dat je begrijpt dat je voor een weldenkend mens onmogelijk serieus te nemen bent.

  0 likes
 159. [quote name=”Lilian”][quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”][quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”][quote name=”Liquid”][quote name=”Lilian”]

  Inmiddels vindt heel Nederland er nu wat van, dus er is genoeg over gezegd. Ik laat het nu los en over aan diegenen die er wel over gaan. Bedankt voor de discussie :)[/quote]

  Ben ik geheel met je eens. 🙂

  0 likes
 160. Helaas weten we nog steeds niet alles m.b.t. voeding. Wat ik wel weet is dat het jongetje op deze manier sociaal geisoleerd wordt en geen goede vooreiding krijgt om weerbaar te worden in de harde maatschappij. Terecht dat die moeder aangepakt wordt. De leerplicht is er tenslotte niet voor niks.

  0 likes
 161. [quote name=”padja”]mijn zoon van18 zit in ons keldertje. mag niet naar buiten hoor. ik wil m niet aan luchtvervuiling blootstellen en die zon is ook zo schadelijk. Krijgt elke dag een handje nootjes.. Mag stomme jeugdzorg zich niet mee bemoeien hoor. Trouwens contact met leeftijdgenootjes is heel slecht ze dragen ook vieze bacteriën bij zich. Ik geef hem zelf les. Hij is het er ook helemaal mee eens hoor. Weet ie veel.
  Lief he.[/quote]

  Goede reactie. je kind sociaal isoleren omdat je doordraaft is goed gestoord.

  0 likes
 162. [quote name=”Aaltje”][quote name=”padja”]mijn zoon van18 zit in ons keldertje. mag niet naar buiten hoor. ik wil m niet aan luchtvervuiling blootstellen en die zon is ook zo schadelijk. Krijgt elke dag een handje nootjes.. Mag stomme jeugdzorg zich niet mee bemoeien hoor. Trouwens contact met leeftijdgenootjes is heel slecht ze dragen ook vieze bacteriën bij zich. Ik geef hem zelf les. Hij is het er ook helemaal mee eens hoor. Weet ie veel.
  Lief he.[/quote]

  Goede reactie. je kind sociaal isoleren omdat je doordraaft is goed gestoord.[/quote]

  Is dit ook echt zo.
  Haar kind mag niet 9 uur van huis zonder verandwoordelijke supervisie, wie zegt dat hij niet op straat mag spelen?

  0 likes
 163. Zeg Wesley het blijkt dat je totaal geen verstand van veganisme hebt, anders kwam je niet met onzin dat kinderen ook melk drinken als babies, dat klopt moedermelk, maar geen melk van een ander diersoort, dat is onnatuurlijk.
  Veganisten promoten juist het drinken van moedermelk, dus is het gewoon veganistisch om melk te drinken van je eigen soort.

  0 likes
 164. [quote name=”kengai”]Zeg Wesley het blijkt dat je totaal geen verstand van veganisme hebt, anders kwam je niet met onzin dat kinderen ook melk drinken als babies, dat klopt moedermelk, maar geen melk van een ander diersoort, dat is onnatuurlijk.
  Veganisten promoten juist het drinken van moedermelk, dus is het gewoon veganistisch om melk te drinken van je eigen soort.[/quote]

  Hij kraamt wel meer uit, dat hij zijn kinderen zelf gemaakte organische baby hapjes geeft geloof ik ook geen hol van, hij verdedigt het schapen leven met hakken in de grond, week in week uit.

  0 likes
 165. Er is helemaal niks mis met het uitsluitend eten van rauwe groenten en fruit op zich. MAAR deze dame lijdt aan orthorexia nervosa en DAT is wel een probleem.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Faalangst

Faalangst! Hoe kom je er vanaf?

Ben je ooit zo bang of onzeker ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

faber

Mevrouw Faber ontmaskert klimaatactivist Lars (12) als naïef kindsoldaatje: ‘Je reinste manipulatie!’

PVV-senator Marjolein Faber las de 12-jarige ‘klimaatactivist’ ...

deutsche bank

Hoe u gaat meebetalen om Deutsche Bank, de bank van foute miljardairs en terreurverspreiders, overeind te houden

Deutsche Bank is technisch failliet. Hetzelfde geldt ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.