Mens en Dier

Jeugdzorg wil jongen (15) die alleen rauwe groenten eet uit huis plaatsen

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bureau Jeugdzorg is een spoedprocedure begonnen om de 15-jarige Tom Watkins uit huis te plaatsen. De Amsterdamse jongen eet uitsluitend rauwe groenten.

De jeugdorganisatie is de procedure gestart omdat moeder Francis Kenter weigert haar kind naar school te sturen.

Jeugdzorg wil de jongen voor het einde van dit jaar uit huis laten plaatsen zodat hij aan het begin van het nieuwe jaar gelijk naar de middelbare school kan gaan. Tom krijgt nu les van zijn moeder, hoewel ze daar geen toestemming voor heeft van de leerplichtambtenaar. Kenter zal de procedure aanvechten.

Groeihormonen

In 2008 werd een documentaire gemaakt over Francis en haar zoon Tom. Rauw werd onder meer onderscheiden met de Cinekid Kinderkast Juryprijs. Dit jaar ging een vervolg in première tijdens het documentairefestival IDFA. Gisteren werd de documentaire op televisie is uitgezonden.

Tom eet vanaf zijn vijfde alleen rauwe groenten. Zijn moeder stelt dat groeihormonen en antibiotica in vlees en zuivel slecht zijn voor haar zoon. Ze meent dat ongebakken, ongekookt en onverhit voedsel gezonder is. Voor Tom dus geen brood, pasta, rijst, vlees, vis, eieren, kaas of melk. Op zijn menu staan uitsluitend fruit, groenten, noten en zaden.

Slechte voeding

Ze weigert hem naar een reguliere middelbare school te sturen omdat hij dan slechte voeding zou krijgen. In de middagpauze halen ze eten uit de supermarkt of de kantine waar geen gezond voedsel is te krijgen, aldus Francis.

Al vier jaar lang zijn er drie officiële instanties met het gezin bezig, namelijk het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg, waar Francis onder toezicht staat. Ook bemoeien een leerplichtambtenaar en twee kinderartsen zich met de zaak. Ze lijken geen van allen een goede oplossing te hebben.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
verbijsterd
verbijsterd
9 jaren geleden

Heb gisteren de documentaire gezien. Schandalige acties worden ondernomen tegen deze vrouw. Er is geen jeugdzorg of wie dan ook die zich bekommert om al die 15 jarigen die nog heel laat ’s avonds door de stad zwerven met van alles en nog wat consumerend. Bovendien die heisa om rauwe groenten en de lengte van de jongen! Nee, geef hem lekker mais van Monsanto daar wordt hij heel gezond van!

pleiadian
pleiadian
9 jaren geleden

Moeder, geef die jongen een rauw lunchpakket mee en vertrouw hem! Hij is 15 en kan/mag zijn eigen keuzes maken.

Ik heb gisterenavond de docu bekeken. Moeder zégt dat de jongen zijn eigen keuzes mag maken, maar uit haar gedrag en woorden blijkt iets anders… en die jongen durft gewoon niet tegen zijn moeder in te gaan.

Overigens gaat de discussie met jeugdzorg niet over het rauw eten… het gaat erom dat zij hem van school weghoudt!

Jeroen
Jeroen
9 jaren geleden

Hij ziet er wat ziekjes uit, een vriend van mij is ook vegetariër, ik vind hem er ook wat ziekjes uitzien. ik hoop dat ze een manier vinden om een beetje vlees te eten. maargoed ze doen maar. en je moet naar school gaan, het gaat niet erom dat hij geen vlees eet. maar DAT HIJ NIET NAAR SCHOOL GAAT. vind dat de moeder wat teveel overheerst.

marga,soeverein mens
marga,soeverein mens
9 jaren geleden

Staat er niet in de bijbel, dat God voor de mens zorgt, door ons Fruit, groenten, noten en zaden te geven? En nu bemoeit iedereen zich met dit gezin omdat de moeder haar kind dat geeft, wat in de bijbel staat. Dat wat een mens nodig heeft. Wij nederlanders zijn groot omdat wij echt alles eten. Maar is dit wel zo gezond? Is het ongezond dat deze jongen kleiner blijft? Wat is goed en wat is fout? Laat dat lekker over aan de mens zelf. Deze vrouw doet niets fout en haar zoon ziet er gezond uit. Deze jongen wordt alleen maar onzeker gemaakt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

166
0
We lezen graag je reactie!x