Buitenland

Van de pest tot sarin: Hoe overheden experimenteren op nietsvermoedende burgers

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1963 sproeide het Britse leger met vliegtuigen cadmiumzinksulfide in de atmosfeer boven Norwich. Het is één van de vele voorbeelden van geheime experimenten die in de jaren vijftig en zestig zijn gedaan door het Britse ministerie van Defensie.

Professor Ulf Schmidt van de Universiteit van Kent heeft alle experimenten uitgewerkt in zijn boek Secret Science. Het boek bevat een overzicht van al het legeronderzoek naar chemische en biologische wapens in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada sinds de Eerste Wereldoorlog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Het boek beschrijft de lange geschiedenis van onderzoek waarbij experimenten met chemische en biologische wapens op mens en dier door de voormalige geallieerden tijdens de 20e eeuw werden uitgevoerd.

Sarin

Het brengt ook het ethische traject en de cultuur van de militaire wetenschap die is ontstaan als antwoord op het eerste gebruik van Duitsland van chemische wapens in de Eerste Wereldoorlog in kaart.

Potentieel dodelijke bacteriën werden uitgesproeid in de lucht boven nietsvermoedende burgers. In 1953 stierf de 20-jarige luchtmachtingenieur Ronald Maddison als gevolg van blootstelling aan het zenuwgas sarin. Hij kreeg te horen dat hij extra salaris en vrije dagen zou krijgen als hij zou deelnemen aan het experiment.

Londense metro

Schmidt ontdekte dat een overheidswetenschapper in 1963 een bacterie in de Londense metro had vrijgelaten die een pestachtige ziekte veroorzaakt. Reizigers waren niet op de hoogte van het experiment.

Van de pest tot miltvuur: Hoe overheden experimenteren op nietsvermoedende burgersHet ging om Bacillus globigii, een bacterie die voedselvergiftiging, ooginfecties en sterfte kan veroorzaken. Wetenschappers probeerden te achterhalen of aerosolen zich verplaatsten via het transportnetwerk of het airconditioningsysteem van de metro.

Gaskamer

Schmidt stelt dat door de jaren heen is geëxperimenteerd op meer dan 21.000 soldaten. De destijds 20-jarige korporaal Harry Hogg vertelt over zijn ervaringen in een gaskamer die werd gebruikt om chemische wapens te testen. “Het leek een eeuwigheid te duren. Ze openden de deuren en we kwamen allemaal op handen en voeten naar buiten. Eén man was net een dier. Hij probeerde gras te eten en was helemaal gek geworden.”

In 2008 bood de overheid excuus aan voor het gebruiken van soldaten als proefkonijn. 670 slachtoffers kregen een schadevergoeding. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

Boekentip: Secret Science – Human Experimentation in Chemical and Biological Warfare Research, 1915-2015

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
8 jaren geleden

Het moorddadige onmenselijke USA-CIA-ISRAEL-MOSSAD regiem, plaatsen in alle Rusland omkransende gekochte nieuwe landen hun BIOLOGISCHE GIF LABARATORIUMS, in Kazachstane, Georgië, Oekraine, wat de Russen binnen kort noopt om de hele boel the Nuken, uit zelf verdediging.
Waarschijnlijk kent U deze sites al, zo niet daar staat het te lezen !
Washington’s blog.com -VT to day.

huisheks
huisheks
8 jaren geleden

Hoezo Chem Trails ? Hoezo zeggen mensen nog steeds; dat zou de overheid nooit doen tegen de burgerij ! Ha, wie nog in sprookjes gelooft, is niet goed bij zijn hoofd.
Jaren lang worden we willens en wetens vergiftigd en we slikken het als zoete koek.
We zijn gewoon niks anders waard, anders zouden we het niet langer meer accepteren..
Domheid wordt afgestraft.

Marcel
Marcel
8 jaren geleden

Ik snap nooit waarom dit iedere keer “experimenten” worden genoemd. Onderzoeken of een bacterie zich via luchtkanalen verspreidt? Dat weten ze niet en dat is het motief? Natuurlijk.

Het motief is duidelijk en het woord “experiment” is een laatste poging die verschrikkelijke waarheid nog enigszins bij je vandaan te houden.

janssen
janssen
8 jaren geleden

Een groepje wetenschappers die door een systeem zijn vrijgesteld om door hun vrijstelling zonder schuldgevoel experimenten uit te voeren op hun medemens, is dat ook overheid ? Als dat waar is dan hoef ik zo’n overheid niet. Er zijn altijd verdachte individuen die via wat men democratische verkiezingen noemt een machtspositie proberen te verkrijgen en van daaruit hun frustraties en ongenoegen op de bevolking loslaten ! ( Oorlog, macht, persoonlijk ongenoegen enz., enz. )

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x