Homepagina » Buitenland » Van de pest tot sarin: Hoe overheden experimenteren op nietsvermoedende burgers
Van de pest tot miltvuur: Hoe overheden experimenteren op nietsvermoedende burgers

Van de pest tot sarin: Hoe overheden experimenteren op nietsvermoedende burgers

In 1963 sproeide het Britse leger met vliegtuigen cadmiumzinksulfide in de atmosfeer boven Norwich. Het is één van de vele voorbeelden van geheime experimenten die in de jaren vijftig en zestig zijn gedaan door het Britse ministerie van Defensie.

Professor Ulf Schmidt van de Universiteit van Kent heeft alle experimenten uitgewerkt in zijn boek Secret Science. Het boek bevat een overzicht van al het legeronderzoek naar chemische en biologische wapens in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada sinds de Eerste Wereldoorlog.

Het boek beschrijft de lange geschiedenis van onderzoek waarbij experimenten met chemische en biologische wapens op mens en dier door de voormalige geallieerden tijdens de 20e eeuw werden uitgevoerd.

Sarin

Het brengt ook het ethische traject en de cultuur van de militaire wetenschap die is ontstaan als antwoord op het eerste gebruik van Duitsland van chemische wapens in de Eerste Wereldoorlog in kaart.

Potentieel dodelijke bacteriën werden uitgesproeid in de lucht boven nietsvermoedende burgers. In 1953 stierf de 20-jarige luchtmachtingenieur Ronald Maddison als gevolg van blootstelling aan het zenuwgas sarin. Hij kreeg te horen dat hij extra salaris en vrije dagen zou krijgen als hij zou deelnemen aan het experiment.

Londense metro

Schmidt ontdekte dat een overheidswetenschapper in 1963 een bacterie in de Londense metro had vrijgelaten die een pestachtige ziekte veroorzaakt. Reizigers waren niet op de hoogte van het experiment.

Van de pest tot miltvuur: Hoe overheden experimenteren op nietsvermoedende burgersHet ging om Bacillus globigii, een bacterie die voedselvergiftiging, ooginfecties en sterfte kan veroorzaken. Wetenschappers probeerden te achterhalen of aerosolen zich verplaatsten via het transportnetwerk of het airconditioningsysteem van de metro.

Gaskamer

Schmidt stelt dat door de jaren heen is geëxperimenteerd op meer dan 21.000 soldaten. De destijds 20-jarige korporaal Harry Hogg vertelt over zijn ervaringen in een gaskamer die werd gebruikt om chemische wapens te testen. “Het leek een eeuwigheid te duren. Ze openden de deuren en we kwamen allemaal op handen en voeten naar buiten. Eén man was net een dier. Hij probeerde gras te eten en was helemaal gek geworden.”

In 2008 bood de overheid excuus aan voor het gebruiken van soldaten als proefkonijn. 670 slachtoffers kregen een schadevergoeding. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

Boekentip: Secret Science – Human Experimentation in Chemical and Biological Warfare Research, 1915-2015

[RT]


Vond je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Hoezo Chem Trails ? Hoezo zeggen mensen nog steeds; dat zou de overheid nooit doen tegen de burgerij ! Ha, wie nog in sprookjes gelooft, is niet goed bij zijn hoofd.
  Jaren lang worden we willens en wetens vergiftigd en we slikken het als zoete koek.
  We zijn gewoon niks anders waard, anders zouden we het niet langer meer accepteren..
  Domheid wordt afgestraft.

  33 likes
  • @Huisheks, kun je mij vermisschien vertellen wat je zelf hiertegen hebt ondernomen?

   1 likes
   • Beste Lilith; heb vaak genoeg in mijn kennissen en vriendenkring dit onderwerp aangesneden om mensen in beweging te krijgen, te gaan protesteren of om een handtekeningen actie op touw te zetten.
    Steeds weer hoorde ik dat ik een doemdenker was, ik zag spoken en moest mij met wat aardsere zaken gaan bezig houden. Ongeloof en domheid gingen hier samen. Ook de lokale politici zien het niet ( of willen het niet zien) Vragen gesteld aan o.a. Helga van Leur; die zich niet eens verwaardigde te antwoorden. What more do you want me to do?

    4 likes
    • Ooit eens bij nagedacht dat je ook werkelijk spoken ziet?
     Zomaar een vraag.

     4 likes
    • Ik heb alle politieke partijen aangeschreven.
     Niet één partij wou hier iets mee doen.
     Ook Groen Links niet.
     De S.P. had wel eens kamervragen gesteld hierover, maar heeft geen bevredigend antwoord gekregen.
     Nee, via de politiek gaan we dit gevecht niet winnen.

     0 likes
   • Wat je kan doen is op briefgeld alles opschrijven wat er mis is in deze wereld en de wereld wakker maken op deze manier.
    Op briejes van 50 heeft weinig zijn omdat die zelde worden terug gegeven als wissel geld.
    Het beste is groot geld inwissleen in kleiner briefgeld, want dan kan je meer mensen bereiken.

    7 likes
 2. ” In 1953 stierf de 20-jarige luchtmachtingenieur Ronald Maddison als gevolg van blootstelling aan het zenuwgas sarin. Hij kreeg te horen dat hij extra salaris en vrije dagen zou krijgen als hij zou deelnemen aan het experiment.”

  Tja, die vrije dagen heeft hij gekregen…….

  10 likes
 3. chemtrails, vaccins, gmo-voeding. electro-smog, ultra fijnstof en medicatie (lichamelijk en geestelijk) beschadigen zowel ons fysieke immuunsysteem en geestelijke “immuunsysteem”. Wie hier verantwoordelijk voor is mag U zelf invullen. Nederlanders zijn geen domme mensen , maar zijn onjuist onderwezen en worden constant met desinformatie overspoeld. De verdeel en heers en geef ze spelen en brood tactiek wordt hierbij toegepast., en de technologie en wetgeving is de “zweep” van de 21-ste eeuw. Met financiële schulden als waarborg voor onze paardenkleppen mentaliteit. Ieder voor zich en samen bestaat niet meer. Wiskundig gezegd: Nazie Europa in het kwadraat. Ze hebben na 1945 het legeruniform ingeruild voor een economisch kostuum. “jongens houd vol , in ons hart zijn bij U.”

  12 likes
  • Het gros is WEL dom, want ze steken als struisvogels de kop in het zand.
   Als ik het niet zie, dan is het er niet.
   En onjuist onderwezen klopt niet, want er is genoeg info te vinden en te verkrijgen.
   Maar je VERANTWOORDELIJKHEDEN nemen daarin is de Nederlander het allerslechtste in. De Zwarte Pieten discussie is belangrijker dan o.a. Chem Trails !

   4 likes
 4. Ik snap nooit waarom dit iedere keer “experimenten” worden genoemd. Onderzoeken of een bacterie zich via luchtkanalen verspreidt? Dat weten ze niet en dat is het motief? Natuurlijk.

  Het motief is duidelijk en het woord “experiment” is een laatste poging die verschrikkelijke waarheid nog enigszins bij je vandaan te houden.

  12 likes
 5. Als de boeren nu ook Nine for News gaan lezen, zullen ze denk ik,ook gaan denken hoe zit dat met alle dierziekten ,die we in het verleden hebben gehad??

  http://www.nieuwsgrazer.nl/11hoe/SDkU

  6 likes
  • als alle deze site en andere site die de mens wakker maken op fecebook zetten en dit alle versturen naar kennissen via de mail enz. Op briefgeld je boodschap schrijft zodat de mens weet wat er gaande is en dat men ten duur opstaat en niet een weekje herrie maakt maar totdat men echt opstapt deze klere-leiders.

   3 likes
 6. Het moorddadige onmenselijke USA-CIA-ISRAEL-MOSSAD regiem, plaatsen in alle Rusland omkransende gekochte nieuwe landen hun BIOLOGISCHE GIF LABARATORIUMS, in Kazachstane, Georgië, Oekraine, wat de Russen binnen kort noopt om de hele boel the Nuken, uit zelf verdediging.
  Waarschijnlijk kent U deze sites al, zo niet daar staat het te lezen !
  Washington’s blog.com -VT to day.

  9 likes
 7. Een groepje wetenschappers die door een systeem zijn vrijgesteld om door hun vrijstelling zonder schuldgevoel experimenten uit te voeren op hun medemens, is dat ook overheid ? Als dat waar is dan hoef ik zo’n overheid niet. Er zijn altijd verdachte individuen die via wat men democratische verkiezingen noemt een machtspositie proberen te verkrijgen en van daaruit hun frustraties en ongenoegen op de bevolking loslaten ! ( Oorlog, macht, persoonlijk ongenoegen enz., enz. )

  3 likes
  • Door wie worden “wetenschappers” gesponserd?
   En waarom doen zij dit ? Alleen maar voor geld.
   Vergiftig je medemens voor “a fistfull of Dollars “.

   1 likes
   • Nee, het gaat ze niet alleen om geld.
    Dacht ik vroeger ook, maar ik heb de psyche van de psychopaat nu een tijdje bestudeerd, en ben erachter gekomen dat het ze vooral om ‘controle’ gaat.
    Ze willen alles naar hun eigen hand kunnen zetten.
    Ze zien ons, gewone mensen, als gebruiksvoorwerpen.
    Die gebruik je, en als je er niks meer aan hebt, gooi je ze gewoon weg.
    Dat wij ziek worden door hun acties, boeit ze totaal niet.
    We zijn gewoon met te veel, en daardoor kunnen ze ons niet genoeg onder controle houden, dus maken ze ons (voorlopig) gewoon ziek.

    Deze lui, zijn echt totaal anders dan wij.
    Ze hebben geen emoties. Uitgezonderd woede, dan.
    Ze zien mensen met gevoel, gewoon als ‘zwak’.
    Emoties staan doeltreffend optreden alleen maar in de weg.
    Het maakt je minder productief, en je bent minder goed in staat om (hun) orders uit te voeren.

    Ik moet bij hen altijd denken aan Herman van Veen : ‘Een geweten is iets moois, maar als je het hebt, ben je wel zwaar gehandicapt’.

    1 likes
 8. Waarom pikken wij dit alles?
  Is het normaal dat wij voor de overheid moeten werken en als proefkonijnen gebruikt te worden, voor wat?
  DE overheid hoort te werken voor ons en niet andersom.

  4 likes
 9. De huidige wetenschapsrol is de mensen binnen de denkkaders te houden,ons blij maken met bijvoorbeel rotsachtige planeten op 4500 lichtjaar afstand (miljoenen jaren reizen) ,allemaal zodat we zo min mogelijk kritisch naar onszelf en onze samenleving kijken.
  Alle alternatieve leefwijzen anders dan het hedonistische,losbandige en vooral destructieve westerse, zijn eerst door de kerk verkettert en verbrand,om hedendaags door de overheid dubbel te worden belast,te worden gebagataliseerd en aan geld verslaafd zijn gemaakt zodat het onbetaalbaar is en wordt.
  Huisheks heeft compleet gelijk dat ze zegt dat het de mensen niet kan schelen.
  Mensen hun welzijn komt pas in het geding ,als het tastbaar is,door de overheid op het 8uur hersenspoeljournaal getoond is of 100.000likes op facebook heeft.
  Het kwaad MOET een gezicht hebben met een baard en tulband,pas dan komen de mens-drones passief in actie.
  Ik heb medelijden met mijn arme naasten, want zij die niet willen weten,wandelen in een groot mistig gebied der onwetendheid zonder uitgang.
  De moderne mens is verworden tot een “ghost in the shell” en niet te helpen.
  Wat wij kunnen doen is geweldloos burgerlijk ongehoorzaamheid/staking,want er is geen krachtiger burgerinitiatief dan dat.
  Ook al hebben Ghandi, Martin Luther King en zovelen meer het leven erbij gelaten,hun nalatenschap is voortdurend en voorbeeldig.

  3 likes
 10. Goh een aantal mooie opsommingen van de eventuele gebeurtenissen. Interessant dat dat nog steeds verkondigd kan worden met een verontrustende lading.
  Het is een beetje het klokkenluidersspel waarin alle bewustzoekenden alternativos in terecht geraakt zijn.
  Misschien eerder interessant om te bedenken dat als we zo chemisch van alle kanten benaderd worden, hoe sterk een mensenlichaam(geest) wel niet is.
  Je zou ook kunnen afvragen of ze mensen, het lichaam of juist de geest willen breken..
  In ieder geval zou je met besef van hun doel naar de oplossing kunnen toewerken. Ik denk alleen dat angst geen enkele zin heeft.

  2 likes
 11. Ach, de tijd van spielerei is allang voorbij.
  Technieken zijn verfijnt en geperfectioneerd.
  De oorlog is in volle gang.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

leger

Leger ingezet bij boerenprotest in Den Haag: ‘Nederlandse regering is bang’

Verbaasde reacties op de inzet van het ...

vn

VN zet mogelijk leger in om klimaatagenda door te drukken. Deense professor schetst huiveringwekkend beeld

De VN gaat mogelijk het leger inzetten ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.