Homepagina » Buitenland » Van de pest tot sarin: Hoe overheden experimenteren op nietsvermoedende burgers
Van de pest tot miltvuur: Hoe overheden experimenteren op nietsvermoedende burgers

Van de pest tot sarin: Hoe overheden experimenteren op nietsvermoedende burgers

In 1963 sproeide het Britse leger met vliegtuigen cadmiumzinksulfide in de atmosfeer boven Norwich. Het is één van de vele voorbeelden van geheime experimenten die in de jaren vijftig en zestig zijn gedaan door het Britse ministerie van Defensie.

Professor Ulf Schmidt van de Universiteit van Kent heeft alle experimenten uitgewerkt in zijn boek Secret Science. Het boek bevat een overzicht van al het legeronderzoek naar chemische en biologische wapens in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada sinds de Eerste Wereldoorlog.

Het boek beschrijft de lange geschiedenis van onderzoek waarbij experimenten met chemische en biologische wapens op mens en dier door de voormalige geallieerden tijdens de 20e eeuw werden uitgevoerd.

Sarin

Het brengt ook het ethische traject en de cultuur van de militaire wetenschap die is ontstaan als antwoord op het eerste gebruik van Duitsland van chemische wapens in de Eerste Wereldoorlog in kaart.

Potentieel dodelijke bacteriën werden uitgesproeid in de lucht boven nietsvermoedende burgers. In 1953 stierf de 20-jarige luchtmachtingenieur Ronald Maddison als gevolg van blootstelling aan het zenuwgas sarin. Hij kreeg te horen dat hij extra salaris en vrije dagen zou krijgen als hij zou deelnemen aan het experiment.

Londense metro

Schmidt ontdekte dat een overheidswetenschapper in 1963 een bacterie in de Londense metro had vrijgelaten die een pestachtige ziekte veroorzaakt. Reizigers waren niet op de hoogte van het experiment.

Van de pest tot miltvuur: Hoe overheden experimenteren op nietsvermoedende burgersHet ging om Bacillus globigii, een bacterie die voedselvergiftiging, ooginfecties en sterfte kan veroorzaken. Wetenschappers probeerden te achterhalen of aerosolen zich verplaatsten via het transportnetwerk of het airconditioningsysteem van de metro.

Gaskamer

Schmidt stelt dat door de jaren heen is geëxperimenteerd op meer dan 21.000 soldaten. De destijds 20-jarige korporaal Harry Hogg vertelt over zijn ervaringen in een gaskamer die werd gebruikt om chemische wapens te testen. “Het leek een eeuwigheid te duren. Ze openden de deuren en we kwamen allemaal op handen en voeten naar buiten. Eén man was net een dier. Hij probeerde gras te eten en was helemaal gek geworden.”

In 2008 bood de overheid excuus aan voor het gebruiken van soldaten als proefkonijn. 670 slachtoffers kregen een schadevergoeding. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

Boekentip: Secret Science – Human Experimentation in Chemical and Biological Warfare Research, 1915-2015

[RT]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
5 jaren geleden

Het moorddadige onmenselijke USA-CIA-ISRAEL-MOSSAD regiem, plaatsen in alle Rusland omkransende gekochte nieuwe landen hun BIOLOGISCHE GIF LABARATORIUMS, in Kazachstane, Georgië, Oekraine, wat de Russen binnen kort noopt om de hele boel the Nuken, uit zelf verdediging.
Waarschijnlijk kent U deze sites al, zo niet daar staat het te lezen !
Washington’s blog.com -VT to day.

huisheks
huisheks
5 jaren geleden

Hoezo Chem Trails ? Hoezo zeggen mensen nog steeds; dat zou de overheid nooit doen tegen de burgerij ! Ha, wie nog in sprookjes gelooft, is niet goed bij zijn hoofd.
Jaren lang worden we willens en wetens vergiftigd en we slikken het als zoete koek.
We zijn gewoon niks anders waard, anders zouden we het niet langer meer accepteren..
Domheid wordt afgestraft.

Lilith
Lilith
Reactie op  huisheks
5 jaren geleden

@Huisheks, kun je mij vermisschien vertellen wat je zelf hiertegen hebt ondernomen?

joke1
joke1
Reactie op  Lilith
5 jaren geleden

Wat je kan doen is op briefgeld alles opschrijven wat er mis is in deze wereld en de wereld wakker maken op deze manier.
Op briejes van 50 heeft weinig zijn omdat die zelde worden terug gegeven als wissel geld.
Het beste is groot geld inwissleen in kleiner briefgeld, want dan kan je meer mensen bereiken.

huisheks
huisheks
Reactie op  Lilith
5 jaren geleden

Beste Lilith; heb vaak genoeg in mijn kennissen en vriendenkring dit onderwerp aangesneden om mensen in beweging te krijgen, te gaan protesteren of om een handtekeningen actie op touw te zetten.
Steeds weer hoorde ik dat ik een doemdenker was, ik zag spoken en moest mij met wat aardsere zaken gaan bezig houden. Ongeloof en domheid gingen hier samen. Ook de lokale politici zien het niet ( of willen het niet zien) Vragen gesteld aan o.a. Helga van Leur; die zich niet eens verwaardigde te antwoorden. What more do you want me to do?

EllenB
EllenB
Reactie op  huisheks
5 jaren geleden

Ik heb alle politieke partijen aangeschreven.
Niet één partij wou hier iets mee doen.
Ook Groen Links niet.
De S.P. had wel eens kamervragen gesteld hierover, maar heeft geen bevredigend antwoord gekregen.
Nee, via de politiek gaan we dit gevecht niet winnen.

emka
emka
Reactie op  huisheks
5 jaren geleden

Ooit eens bij nagedacht dat je ook werkelijk spoken ziet?
Zomaar een vraag.

Marcel
Marcel
5 jaren geleden

Ik snap nooit waarom dit iedere keer “experimenten” worden genoemd. Onderzoeken of een bacterie zich via luchtkanalen verspreidt? Dat weten ze niet en dat is het motief? Natuurlijk.

Het motief is duidelijk en het woord “experiment” is een laatste poging die verschrikkelijke waarheid nog enigszins bij je vandaan te houden.

janssen
janssen
5 jaren geleden

Een groepje wetenschappers die door een systeem zijn vrijgesteld om door hun vrijstelling zonder schuldgevoel experimenten uit te voeren op hun medemens, is dat ook overheid ? Als dat waar is dan hoef ik zo’n overheid niet. Er zijn altijd verdachte individuen die via wat men democratische verkiezingen noemt een machtspositie proberen te verkrijgen en van daaruit hun frustraties en ongenoegen op de bevolking loslaten ! ( Oorlog, macht, persoonlijk ongenoegen enz., enz. )

huisheks
huisheks
Reactie op  janssen
5 jaren geleden

Door wie worden “wetenschappers” gesponserd?
En waarom doen zij dit ? Alleen maar voor geld.
Vergiftig je medemens voor “a fistfull of Dollars “.

EllenB
EllenB
Reactie op  huisheks
5 jaren geleden

Nee, het gaat ze niet alleen om geld.
Dacht ik vroeger ook, maar ik heb de psyche van de psychopaat nu een tijdje bestudeerd, en ben erachter gekomen dat het ze vooral om ‘controle’ gaat.
Ze willen alles naar hun eigen hand kunnen zetten.
Ze zien ons, gewone mensen, als gebruiksvoorwerpen.
Die gebruik je, en als je er niks meer aan hebt, gooi je ze gewoon weg.
Dat wij ziek worden door hun acties, boeit ze totaal niet.
We zijn gewoon met te veel, en daardoor kunnen ze ons niet genoeg onder controle houden, dus maken ze ons (voorlopig) gewoon ziek.

Deze lui, zijn echt totaal anders dan wij.
Ze hebben geen emoties. Uitgezonderd woede, dan.
Ze zien mensen met gevoel, gewoon als ‘zwak’.
Emoties staan doeltreffend optreden alleen maar in de weg.
Het maakt je minder productief, en je bent minder goed in staat om (hun) orders uit te voeren.

Ik moet bij hen altijd denken aan Herman van Veen : ‘Een geweten is iets moois, maar als je het hebt, ben je wel zwaar gehandicapt’.

Armonicus
Armonicus
5 jaren geleden

” In 1953 stierf de 20-jarige luchtmachtingenieur Ronald Maddison als gevolg van blootstelling aan het zenuwgas sarin. Hij kreeg te horen dat hij extra salaris en vrije dagen zou krijgen als hij zou deelnemen aan het experiment.”

Tja, die vrije dagen heeft hij gekregen…….

gery
gery
Reactie op  Armonicus
5 jaren geleden

conclusie: neem niet deel aan experimenten als je dat gevraagd wordt!

Martijn1205
Martijn1205
Reactie op  gery
5 jaren geleden

Tja daar heb je gelijk in, ik heb alleen zo’n vermoeden dat er nogal eens wat druk gezet wordt op deelname en dat deze dus niet geheel vrijwillig is.

Math
Math
5 jaren geleden

chemtrails, vaccins, gmo-voeding. electro-smog, ultra fijnstof en medicatie (lichamelijk en geestelijk) beschadigen zowel ons fysieke immuunsysteem en geestelijke “immuunsysteem”. Wie hier verantwoordelijk voor is mag U zelf invullen. Nederlanders zijn geen domme mensen , maar zijn onjuist onderwezen en worden constant met desinformatie overspoeld. De verdeel en heers en geef ze spelen en brood tactiek wordt hierbij toegepast., en de technologie en wetgeving is de “zweep” van de 21-ste eeuw. Met financiële schulden als waarborg voor onze paardenkleppen mentaliteit. Ieder voor zich en samen bestaat niet meer. Wiskundig gezegd: Nazie Europa in het kwadraat. Ze hebben na 1945 het legeruniform ingeruild voor een economisch kostuum. “jongens houd vol , in ons hart zijn bij U.”

huisheks
huisheks
Reactie op  Math
5 jaren geleden

Het gros is WEL dom, want ze steken als struisvogels de kop in het zand.
Als ik het niet zie, dan is het er niet.
En onjuist onderwezen klopt niet, want er is genoeg info te vinden en te verkrijgen.
Maar je VERANTWOORDELIJKHEDEN nemen daarin is de Nederlander het allerslechtste in. De Zwarte Pieten discussie is belangrijker dan o.a. Chem Trails !

Hendrik
Hendrik
5 jaren geleden

Als de boeren nu ook Nine for News gaan lezen, zullen ze denk ik,ook gaan denken hoe zit dat met alle dierziekten ,die we in het verleden hebben gehad??

http://www.nieuwsgrazer.nl/11hoe/SDkU

joke1
joke1
Reactie op  Hendrik
5 jaren geleden

als alle deze site en andere site die de mens wakker maken op fecebook zetten en dit alle versturen naar kennissen via de mail enz. Op briefgeld je boodschap schrijft zodat de mens weet wat er gaande is en dat men ten duur opstaat en niet een weekje herrie maakt maar totdat men echt opstapt deze klere-leiders.

wolfje
wolfje
Reactie op  joke1
5 jaren geleden

beste joke 1: het interesseert de kennissen geen ene zier. echt niet

Hendrik
Hendrik
5 jaren geleden

Vliegen als een als Vogel , onze Ab.

http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/het-lab-van-onze-ab/

joke1
joke1
5 jaren geleden

Waarom pikken wij dit alles?
Is het normaal dat wij voor de overheid moeten werken en als proefkonijnen gebruikt te worden, voor wat?
DE overheid hoort te werken voor ons en niet andersom.

Richard
Richard
Reactie op  joke1
5 jaren geleden

Zolang wij in het fabeltje blijven geloven dat wij een overheid nodig hebben blijft het hele circus gewoon doordraaien.

U vraagt, wij draaien.

Bewusznie
Bewusznie
5 jaren geleden

Goh een aantal mooie opsommingen van de eventuele gebeurtenissen. Interessant dat dat nog steeds verkondigd kan worden met een verontrustende lading.
Het is een beetje het klokkenluidersspel waarin alle bewustzoekenden alternativos in terecht geraakt zijn.
Misschien eerder interessant om te bedenken dat als we zo chemisch van alle kanten benaderd worden, hoe sterk een mensenlichaam(geest) wel niet is.
Je zou ook kunnen afvragen of ze mensen, het lichaam of juist de geest willen breken..
In ieder geval zou je met besef van hun doel naar de oplossing kunnen toewerken. Ik denk alleen dat angst geen enkele zin heeft.

x

Check Also

desinformatie

‘Pas op voor desinformatie verspreid door wappies als Mark Rutte’

Het Nederlandse leger heeft sinds de corona-uitbraak ...

leger

Leger ‘bespioneerde’ Jensen.nl, gele hesjes en Viruswaarheid: ‘Big Brother is watching you’

Het Nederlandse leger heeft sinds het begin ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x