CoronaBinnenland

Wat zit er achter deze nepwetenschap die de hele wereld gijzelde?

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

Eind 2020 bleek uit een studie in het International Journal of Infectious Diseases dat hydroxychloroquine (HCQ) een gunstig effect had bij coronapatiënten als ze het middel vanaf de eerste dag van de ziekenhuisopname toegediend krijgen.

Bij de patiënten die het middel kregen, was het risico om op de ic te belanden ruim de helft (53 procent) lager.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het landelijk onderzoek onder 1064 patiënten werd uitgevoerd door internist-infectiologen Jolanda Lammers en Paul Groeneveld van Isala in Zwolle. Ze spraken van een verrassend resultaat. Maar liefst 14 ziekenhuizen bleken bereid hun gegevens te delen.

we

Opmerkelijke onderzoeksresultaten

Lammers en Groeneveld concludeerden dat HCQ – in tegenstelling tot eerdere berichten – wel degelijk effectief is tegen COVID-19. De patiënten die werden behandeld met het middel gingen significant minder vaak naar de ic. De opmerkelijke onderzoeksresultaten werden bevestigd door Amerikaanse wetenschappers.

Toen de politiek, die werd misleid door Pharmaffia, HCQ verbood, schreef het Radboudumc, een misleidend verhaal over monocyten, die onder invloed van HCQ minder interferonen zouden produceren en dat dit tegen een positief effect van het middel zou pleiten, merkt moleculair bioloog Peter Borger op in een draad op X.

“Het is onwaarschijnlijk dat hydroxychloroquine gunstig is bij het bestrijden van virale infecties, waaronder het coronavirus SARS-CoV-2. Onderzoekers vonden dat hydroxychloroquine de werking van [monocyten] remt. Deze cellen zijn juist belangrijk bij de bestrijding van infecties,” schreef het Radboudumc.

Pseudowetenschap en misleiding

“We ontdekten dat hydroxychloroquine de ontwikkeling van dit beschermende mechanisme van ‘getrainde immuniteit’ verhindert. Dat is de reden dat we verwachten dat hydroxychloroquine geen gunstig effect heeft op de immuunrespons bij een SARS-CoV-2-infectie,” zei internist-nefroloog Raphaël Duivenvoorden van het Radboudumc.

Dit is pseudowetenschap en misleiding, stelt Borger. “Waarom? Omdat men klinisch vaststelt dat HCQ een zeer positief effect heeft op het ziekteverloop en leidt tot veel minder ic-opnames. Dat bij HCQ in vitro, in een laboratoriumsetting, monocyten veel minder interferonen produceren… so what?”

“We hebben hier te maken met twee onafhankelijke waarnemingen die niks met elkaar te maken hebben,” benadrukt Borger. “Het Radboudumc doet net alsof ze wel iets met elkaar te maken hebben, maar dit is misleiding en pseudowetenschap.”

Wat zit er achter deze nepwetenschap?

Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt wijst erop dat de mensheid (bewust?) een middel is onthouden dat mogelijk het leven van ‘uw opa’ had kunnen redden, zonder noemenswaardige bijwerkingen.

“Artsen werden verketterd door politici en rondetafelwetenschappers om het feit dat sommige artsen hun patiënten hielpen met dit middel,” zegt Van der Vegt.

Hij verwijst naar een recente studie uit België die aantoont dat HCQ werkzaam is tegen COVID-19. De uitkomst van dit onderzoek was dat de met HCQ behandelde patiënten na 28 dagen een 57 procent lagere sterftekans hadden dan patiënten in de controlegroep.

we

“Wat zit er achter deze nepwetenschap die de hele wereld gijzelde?” vraagt Borger.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rinskedevries.
Rinskedevries.
7 maanden geleden

De zelfbenoemde “elite” van o.a. het WEF

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
7 maanden geleden

Geld,van miljardairs en grote investeerders in big pharma!

KeEsC
KeEsC
7 maanden geleden

Je kunt je beter afvragen WIE erachter zitten: Een stel enorme geldwolven

NooT
NooT
7 maanden geleden

“Wat zit er achter deze nepwetenschap die de hele wereld gijzelde?”
Dat er veel mensen dood moesten gaan om maximaal angst te zaaien en de coronaleugen geloofwaardig te laten lijken.

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x