CoronaBinnenland

Van Haga over geheime OMT-opnames: ‘Er staan dingen op die wij en de burgers van Nederland niet mogen horen’

Help mee door deze info met je vrienden op je social media te delen!

BVNL ging deze week in gesprek met het ministerie van VWS over de geheime OMT-opnames waar de partij van Wybren van Haga al bijna een jaar om vraagt.

Tijdens het gesprek, dat je hier kunt beluisteren, kwam hij tot de conclusie dat deze informatie bewust wordt achtergehouden, met een politieke motivatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

‘Ik hoor wat u zegt’ en ‘dat vindt u’, was het herhaaldelijke antwoord van VWS-ambtenaren op zijn vragen waarom Woo-verzoeken over de schimmige geluidsopnames van OMT-vergaderingen stelselmatig worden vertraagd en getraineerd.

Koste wat het kost geheim

Het ministerie voert het ‘belang van de Staat’ aan als excuus, maar dat mag volgens de Wet open overheid (Woo) niet zonder gedegen onderbouwing worden ingezet en al helemaal niet als er geen sprake meer is van een nood- of crisissituatie. Dat meerdere organisaties en staatsrechtkundigen daar al op gewezen hebben, vindt het ministerie niet relevant.

De OMT-opnames blijven ‘voorlopig’ veilig opgeborgen in het archief.

“Dit gesprek heeft bevestigd wat wij vermoedden: deze opnames moeten koste wat het kost geheim blijven, omdat er dingen op staan die wij en de burgers van Nederland niet mogen horen,” reageert Van Haga.

Rechter

“Het besluit om geen openheid van zaken te geven, heeft niets te maken met de wet, of het belang en de veiligheid van de Staat en haar burgers, maar alles met politieke en persoonlijke belangen van de mensen die bij die vergaderingen betrokken waren,” vervolgt hij.

De volgende stap is de rechter. “Want die opnames, die moeten vrijgegeven worden,” benadrukt Van Haga.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 205 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
2 maanden geleden

“Dit gesprek heeft bevestigd wat wij vermoedden: deze opnames moeten koste wat het kost geheim blijven, omdat er dingen op staan die wij en de burgers van Nederland niet mogen horen,” 

Nee maar……wat een conclusie…..

Jef
Jef
2 maanden geleden

Als de rechter een positieve uitspraak omtrent dit, zijn de banden plots verdwenen. Of nee, er is een geluidsopname abusievelijk overheen gezet.

Jammer
Jammer
2 maanden geleden

Nou beste van Haga, veel succes bij de rechter, want het zal wel weer een kwestie van vriendjes uit de wind houden worden. Tegen die tijd hebben ze daar in Den Haag een nog grotere doofpot besteld.

Margie
Margie
2 maanden geleden

Hr. Van Haga. Ga door. !!!!! Alleen zo leer je de rioolratten kennen. Heb het al eerder gezegd. En net als voor Pepijn,wees voorzichtig. !!!!!!!! Vertrouwen doe ik ze niet. Nooit.

Back to top button
71
0
We lezen graag je reactie!x