Financieel

Eeuwenoud bankierscomplot ontmaskerd: “Rente is vergelijkbaar met gewelddadige roofoverval”

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De vooraanstaande Romeinse senator Cato de Oude, die twee eeuwen voor Christus leefde, beschreef bankiers als moordenaars, maar hij verdiende zelf ook een enorm vermogen met het uitlenen van geld tegen rente.

De Romeinse beschaving was voor een groot deel te danken aan bankierende moordenaars zoals hij, zo schrijft Volkskrant-columnist Peter de Waard.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bankieren was erg lucratief in het oude Rome. Cato’s achterkleinzoon Brutus, bekend van de samenzwering tegen keizer Caesar, werd steenrijk door tegen een woekerrente van 48 procent geld uit te lenen aan de stad Salamis op Cyprus. Wie niet kon betalen ging naar de gevangenis.

Doodstraf

Na hete begin van de jaartelling werd het heffen van rente binnen het christendom, de islam en het jodendom verboden.

De heilige Ambrosius van Milaan, zei: “Als iemand rente neemt dan verricht hij een gewelddadige overval, en dan zal hij niet in leven blijven.”

Hij vergeleek rente dus met een roofoverval waar op dat moment de doodstraf op stond. Bankierende moordenaars werden opgehangen, tenzij ze een ander geloof aanhingen.

Joodse geldhandelaren

In de vroege middeleeuwen kwam het bankieren in handen van joodse geldhandelaren die niet aan joden, maar wel aan christenen konden lenen.

Daar kwam verandering in toen de machtige en invloedrijke de’ Medici’s uit Florence het internationale bankwezen vormgaven en het heffen van rente de normaalste zaak van de wereld werd.

[Volkskrant]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bram
Bram
7 jaren geleden

Rentes zijn erger dan een roofoverval.
Half jaartje therapie 1x per week en je bent er psychisch weer bovenop bij een overval.
Maar als de rente op je hypotheek met 2% stijgt, dan ben je de komende jaren zoet met de eindjes (elke maand )aan elkaar te knopen.
Velen redden dat niet en komen in aanmerking voor een dwangverkoop.
Een dikke schuld is het resultaat. De meeste partners zijn op dat moment al uitelkaar. En de kinderen zijn hierdoor beschadigd.

De regels zijn wel wat strenger geworden, onder het mom van “bescherming van de klant”. Maar dat moest wel als je 40.000 mensen per jaar in de schuldsanering plaatst.
Met accijns verhogen en oorlog voeren probeert de overheid het (verloren) geld terug te verdienen.
Weg is weg. Tijd voor nieuwe ideeën.

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Rente op een vrijwillig aangegane lening is roof? Niemand wordt gedwongen een lening af te sluiten en bovendien de rentes dalen onophoudelijk door ontelbaar veel gratis geld rondstrooien door een private maffia bank in Frankfurt, je krijgt zowaar rente/geld toe! Maar wat te denken van geld afpersen onder dwang met gewapende ambtenaren in de vorm van belasting! Dat is roof pur sang in een vorm die zijn weerga niet kent en zodra de overheden te kort hebben dan verhogen ze keer op keer de dwangsommen en wie niet mee wil doen die komt uiteindelijk kaalgeplukt achter de stalen deuren.

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
7 jaren geleden
atomnics
atomnics
7 jaren geleden

ik heb het al eens eerder vermeld bij dit artikel: https://www.ninefornews.nl/hoe-de-bankierselite-er-alles-aan-doet-om-de-waarheid-verborgen-te-houden-voor-het-volk/

en ga het nogmaals zeggen in dit artikel

Rente mensen dat is geld wat er niet is! en is in feite schuld wat never nooit betaald kan worden. En zo houden ze ons zoet met onverwachte kosten hier en daar en wij maar lekker werken voor ons geld zodat wij zogenaamd onze rente schulden kunnen aflossen wat onmogelijk is. Je bent er namelijk nooit klaar mee al denk je eindelijk al mijn schulden afgelost komt er hier en daar wel wat om de hoek kijken om rente op te bouwen.

Een ander voorbeeld: voor iedere euro groot of klein wat de bank creëert en uitleent wil het intrestkosten hebben over het gecreëerde uitgeleende euro munt/biljet.
Dit is dus de big fat mind fuck truc en ja ze weten het allang al hoe de vork in zijn steel zit. Al staat de rente op %0,00001 waar tover je die geld vandaan? al zou je hele leven lang ervoor werken red je het nog niet nooit zelfs.

Zelfs banken kunnen het niet betalen ook hun komen daar nooit vanaf van hun eigen rente schuld hoeveel geld ze ook printen of slaan. Het is de rente (schuld) wat onbetaalbaar is en altijd zal blijven zolang we dit systeem blijven voeden. ja mensen wij zijn slaven voor de rente voor leven

Er worden bail-outs gedaan om de banken te redden van hun intrestkosten en ja ze doen dat al maar te graag zonder medelijden alleen maar om de rente trucje systeem tot leven te houden en dat er zogenaamd geen ander oplossing er voor is.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x