Homepagina » Financieel » Eeuwenoud bankierscomplot ontmaskerd: “Rente is vergelijkbaar met gewelddadige roofoverval”
Eeuwenoud bankierscomplot ontmaskerd: "Rente is vergelijkbaar met gewelddadige roofoverval"

Eeuwenoud bankierscomplot ontmaskerd: “Rente is vergelijkbaar met gewelddadige roofoverval”

De vooraanstaande Romeinse senator Cato de Oude, die twee eeuwen voor Christus leefde, beschreef bankiers als moordenaars, maar hij verdiende zelf ook een enorm vermogen met het uitlenen van geld tegen rente.

De Romeinse beschaving was voor een groot deel te danken aan bankierende moordenaars zoals hij, zo schrijft Volkskrant-columnist Peter de Waard.

Bankieren was erg lucratief in het oude Rome. Cato’s achterkleinzoon Brutus, bekend van de samenzwering tegen keizer Caesar, werd steenrijk door tegen een woekerrente van 48 procent geld uit te lenen aan de stad Salamis op Cyprus. Wie niet kon betalen ging naar de gevangenis.

Doodstraf

Na hete begin van de jaartelling werd het heffen van rente binnen het christendom, de islam en het jodendom verboden.

De heilige Ambrosius van Milaan, zei: “Als iemand rente neemt dan verricht hij een gewelddadige overval, en dan zal hij niet in leven blijven.”

Hij vergeleek rente dus met een roofoverval waar op dat moment de doodstraf op stond. Bankierende moordenaars werden opgehangen, tenzij ze een ander geloof aanhingen.

Joodse geldhandelaren

In de vroege middeleeuwen kwam het bankieren in handen van joodse geldhandelaren die niet aan joden, maar wel aan christenen konden lenen.

Daar kwam verandering in toen de machtige en invloedrijke de’ Medici’s uit Florence het internationale bankwezen vormgaven en het heffen van rente de normaalste zaak van de wereld werd.

[Volkskrant]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bram
Bram
4 jaren geleden

Rentes zijn erger dan een roofoverval.
Half jaartje therapie 1x per week en je bent er psychisch weer bovenop bij een overval.
Maar als de rente op je hypotheek met 2% stijgt, dan ben je de komende jaren zoet met de eindjes (elke maand )aan elkaar te knopen.
Velen redden dat niet en komen in aanmerking voor een dwangverkoop.
Een dikke schuld is het resultaat. De meeste partners zijn op dat moment al uitelkaar. En de kinderen zijn hierdoor beschadigd.

De regels zijn wel wat strenger geworden, onder het mom van “bescherming van de klant”. Maar dat moest wel als je 40.000 mensen per jaar in de schuldsanering plaatst.
Met accijns verhogen en oorlog voeren probeert de overheid het (verloren) geld terug te verdienen.
Weg is weg. Tijd voor nieuwe ideeën.

Kees Loodtviool
Kees Loodtviool
Reactie op  Bram
4 jaren geleden

Dan moet je ook geen huis kopen als je daar niet tegen kunt. Dan ga je maar huren. Wat een flauwekul zeg, iets willen kopen waar je eigenlijk geen geld voor hebt, zodat je moet lenen, en dan zijn de uitleners de gebeten hond. Zo lust ik er nog wel een paar.

an argie
an argie
Reactie op  Kees Loodtviool
4 jaren geleden

@Kees,

Als die uitleners dat geld dan ook nog eens daadwerkelijk in hun bezit hebben, dan heb ik daar überhaubt geen moeite mee.
Waar ik wél moeite mee heb is het feit dat de banken dit geld uit het niets creëren. Uit lucht. Met een druk op de knop verschijnen er getalletjes op een beeldscherm en is deze lening een feit. Dit heet “fractionele reserve”. Een bank hoeft maar een heel klein deel van het te lenen bedrag in kas te hebben, terwijl wij stervelingen het gehele bedrag zouden moeten bezitten wanneer we dit zouden willen uitlenen.

En JUIST daar wrikt ‘m de schoen. Er moet namelijk wél over het gehele bedrag rente worden betaald. En wanneer dit niet langer op te brengen is, dan
confisqueert een bank de “asset”. Hoeveel risico loopt een bank dan? 0,0!

Lees eens het boek van Ad Broere – Geld komt uit het niets.

René van Zalk uut the Middle of Nowhere
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
Reactie op  Bram
4 jaren geleden

Niemand is verplicht geld te lenen. Dus moet je achteraf niet gaan lopen zeiken.

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Rente op een vrijwillig aangegane lening is roof? Niemand wordt gedwongen een lening af te sluiten en bovendien de rentes dalen onophoudelijk door ontelbaar veel gratis geld rondstrooien door een private maffia bank in Frankfurt, je krijgt zowaar rente/geld toe! Maar wat te denken van geld afpersen onder dwang met gewapende ambtenaren in de vorm van belasting! Dat is roof pur sang in een vorm die zijn weerga niet kent en zodra de overheden te kort hebben dan verhogen ze keer op keer de dwangsommen en wie niet mee wil doen die komt uiteindelijk kaalgeplukt achter de stalen deuren.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  weg met ons
4 jaren geleden

Tja niemand wordt gedwongen maar hoeveel keus heb je nu helemaal als je een dak boven je hoofd wilt? Of een belachelijke lening (hypotheek) aangaan waarmee je hopelijk ooit daadwerkelijk een eigen huis hebt met alle risico voor jou of tot in het eeuwige afhankelijk zijn van een andere partij die je maandelijks moet smeren om te zorgen dat je een dak boven je hoofd je niet ontnomen wordt.

Het is toch idioot dat er aan de ene kant mensenrechten verdragen getekend en al zijn die mensen van een dak boven hun hoofd behoren te garanderen maar dat tegelijkertijd de woningmarkt gewoon een big business tak is waar winst maken van veel groter belang is dan mensen voorzien van een dak boven het hoofd. Het zou verboden moeten zijn om op dit soort vlakken hoger dan met de kostprijs te handelen, zo ook wbt de financiering aka verbod op rente (wat zoals uit het artikel wel weer blijkt eigenlijk altijd het geval zou moeten zijn).

Verder helemaal met je eens dat die afpers praktijken van die organisatie welke zichzelf de overheid noemt maar eens op moeten houden. Dat is het kwaad zelve zoals het naar voren wordt geschoven in het boek Het Einde van al het Kwaad (gratis in ebook vorm).

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
4 jaren geleden
atomnics
atomnics
4 jaren geleden

ik heb het al eens eerder vermeld bij dit artikel: https://www.ninefornews.nl/hoe-de-bankierselite-er-alles-aan-doet-om-de-waarheid-verborgen-te-houden-voor-het-volk/

en ga het nogmaals zeggen in dit artikel

Rente mensen dat is geld wat er niet is! en is in feite schuld wat never nooit betaald kan worden. En zo houden ze ons zoet met onverwachte kosten hier en daar en wij maar lekker werken voor ons geld zodat wij zogenaamd onze rente schulden kunnen aflossen wat onmogelijk is. Je bent er namelijk nooit klaar mee al denk je eindelijk al mijn schulden afgelost komt er hier en daar wel wat om de hoek kijken om rente op te bouwen.

Een ander voorbeeld: voor iedere euro groot of klein wat de bank creëert en uitleent wil het intrestkosten hebben over het gecreëerde uitgeleende euro munt/biljet.
Dit is dus de big fat mind fuck truc en ja ze weten het allang al hoe de vork in zijn steel zit. Al staat de rente op %0,00001 waar tover je die geld vandaan? al zou je hele leven lang ervoor werken red je het nog niet nooit zelfs.

Zelfs banken kunnen het niet betalen ook hun komen daar nooit vanaf van hun eigen rente schuld hoeveel geld ze ook printen of slaan. Het is de rente (schuld) wat onbetaalbaar is en altijd zal blijven zolang we dit systeem blijven voeden. ja mensen wij zijn slaven voor de rente voor leven

Er worden bail-outs gedaan om de banken te redden van hun intrestkosten en ja ze doen dat al maar te graag zonder medelijden alleen maar om de rente trucje systeem tot leven te houden en dat er zogenaamd geen ander oplossing er voor is.

bezoeker
bezoeker
4 jaren geleden

Dat rente niet werkt is heel simpel te begrijpen. Als je alleen maar 1 euro hebt en dus op de markt brengt en je leent deze uit maar je wilt dan wel 2 euro voor terug hebben, waar moet die andere euro dan vandaan komen? Er is immers maar 1 euro op de markt gebracht. Waarom hebben mensen moeite hiermee om dit te begrijpen? Iedereen die aan dit principe verdient zal er alles aan doen om het te verdoezelen en niemand zal het erkennen. Dit heet letterlijk slapend rijk worden. En dat is nu net wat de elite wil.

De regering is er nu eenmaal op gericht de burger uit te melken. Begrijp wel de regering = de rijke = de elite. Van oudsher is de burger degene die opdraait voor de lasten van de heer/landheer/regering etc.. degenen met de macht dus. Je wordt geboren en gemerkt (BSN), je wordt tot slaaf opgeleid (gehoorzaam en onderdanig), aan het werk gezet (om de staatskas te vullen) en daarna mag je de pijp uit. Belastingontduiking wordt tegenwoordig zwaarder bestraft dan een roofoveral!…rarara hoe kan da????

Zonder rente is er geen schuld en zonder schuld heeft de elite geen riante inkomen meer. Dan kunnen vele financiële instellingen de deuren sluiten. De huidige economie is een zeepbel en het is een kwestie van tijd of de ellende breekt los. En dat gaat er aan komen.

x

Check Also

italië

Zo besteedt Italië de miljarden van het EU-herstelfonds: ‘Dit heeft niets met corona te maken’

Italië krijgt naar verwachting ruim 200 miljard ...

mondkapjes

Wat een baas: Italiaanse burgemeester VERBIEDT mondkapjes

De Italiaanse burgemeester Vittorio Sgarbi heeft in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x