CoronaMens en Dier

Van Houwelingen wil ziekenhuisdata boven tafel, maar Kamercommissie blokkeert zijn verzoek: ‘Ongehoord’

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!

Forum voor Democratie probeert al maanden te achterhalen hoeveel procent van de coronapatiënten in ziekenhuizen gevaccineerd en niet-gevaccineerd is. Zowel het ministerie van Volksgezondheid als het RIVM weigert die data te geven.

“Ik kan ze in ieder geval niet geven,” zei RIVM-baas Jaap van Dissel tijdens een technische briefing tegen Kamerlid Pepijn van Houwelingen. “Het langere antwoord ontvangt u binnenkort.” Dat antwoord kwam maar niet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

Van Houwelingen verzocht het RIVM donderdag tijdens een vergadering van de commissie voor VWS opnieuw om binnen een week de beschikbare Covid-19-data op ziekenhuisniveau met de Kamer te delen. Een meerderheid van de commissie sprak geen steun uit voor het verzoek.

Ongelooflijk

“Ik kan nauwelijks geloven wat ik hoor,” reageerde Van Houwelingen. “Het is gewoon een verzoek om een reden waarom data niet geleverd kunnen worden. Als we daar als commissie al voor gaan liggen – dat is echt ongelooflijk in mijn ogen.”

Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) zei: “Ik doe hier niet aan werkverschaffing. Als het RIVM zegt ‘dat leveren we niet’, dan is dat voor mij voldoende. Daarmee moet het ook een keer klaar zijn.”

Dat kan gewoon niet

“Ik zie hier heel duidelijk het individuele recht op informatie van mijn collega geschonden worden,” sprak Fleur Agema (PVV). “Je hebt het individuele recht – artikel 68 van de Grondwet – op informatie. Dus hoe kan nou een meerderheid dat grondwettelijke recht overrulen?”

“Volgens mij kan dat gewoon helemaal niet,” benadrukte Agema.

Ongehoord

Van Houwelingen vroeg verontwaardigd: “Wat zijn toezeggingen dan nog waard?” De voorzitter zei dat er geen meerderheid is om het verzoek als commissie te doen en dat daarmee de kous af is, waarna Van Houwelingen wegliep.

“Het is ongehoord,” zei hij na afloop. “Dit laat zien dat het kartel alles blokkeert. Ze blokkeren informatie, maar ze blokkeren zelfs toezeggingen die we al hebben gekregen. We kunnen alleen maar verandering bewerkstelligen in Nederland als we dat kartel eerst breken.”

4.9 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Er is maar één reden, WAAROM deze gegevens door het ministerie van Volksgezondheid en het RIVM worden geblokkeerd: deze gegevens zouden bewijzen, dat, net zoals in de meeste andere landen, er méér “corona”-patiënten WEL gevaccineerd waren dan niet.

Alleen als de gegevens niet de gewenste uitslag geven, is er namelijk voor het kartel een goede reden om ze niet naar buiten te brengen.

Ik ben het 100% met Pepijn van Houwelingen eens, dat het kartel eerst gebroken moet worden, voordat er op een eerlijke manier politiek bedreven kan worden.

Zoals ik al eens eerder schreef, zit het grootste deel van de Tweede Kamerleden er bij voor spek en bonen.

EN een bepaald deel (dan denk ik in DIT geval even aan Attje Kuiken) heult ook nog eens mee met het kartel.

Dat zal dan wel te maken hebben met de wens om op termijn een lucratief baantje te veroveren in de private of overheidssector.

Attje zegt ook, dat het nu maar eens klaar moet zijn. Waar haalt die arrogante bitch het vandaan om dat zó maar even te bepalen?

Het is volgens mij NOOIT eerder vertoond, dat gekozen Tweede Kamerleden op een dergelijke manier geschoffeerd worden.

En als wij dan nog een betrouwbare rechtsspraak zouden hebben, dan zou je je daar nog toe kunnen wenden. Maar dat heeft heden ten dage ook niet veel zin meer.

Er is GEEN scheiding van machten meer, zoals dat ooit WEL bedoeld was.

Even off topic:

Vanochtend las ik op Telegram dat een rechter in Canada bepaald heeft, dat de brandstof van de truckers teruggegeven moet worden.

De politie heeft dat ook gedaan.

DAT is informatie, die je op de MSM niet zult horen en zien.

OOK zijn ze bezig in Amerika om het geld, dat door GoFundMe was geconfisqueerd (een instantie met sympathieën voor BLM) via de rechterlijke macht terug te halen.

Dit zijn een paar zéér positieve ontwikkelingen en in mijn optiek de moeite waard om te delen.

Kees Z.
Kees Z.
2 jaren geleden

Van Houwelingen’s verzoek zou de realiteit blootleggen dat vaccinatie geen fluit heeft te maken met gezondheid.
Natuurlijk vormt het kartel een gesloten front, immers zoiets mag nooit worden aangetoond.
“Het kartel breken” kan denk ik alleen door actie te voeren zoals de Canadezen doen, maar dat vraagt moed en doorzettingsvermogen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

Mensen zorg ervoor dat de 5g weg gaat!!
Vaccine is chippen en gelinkt met de 5 g..

Doe je mobiletelefoon weg.. WANT DAN ZIJN ZE VERLOREN!! Een landlijn is het beste!

Henriette
Henriette
2 jaren geleden

Niet meer verbaasd, de partij waar ik jaren geleden altijd op stemde.
Nu heb ik zo spijt en zou willen weten waar het daar mis is gegaan?

Back to top button
149
0
We lezen graag je reactie!x