Het Complot

Vaticaan en maffia spil in witwasschandaal

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De bank van het Vaticaan ligt onder vuur nu het Italiaanse OM de bank ervan verdenkt geld van Siciliaanse maffiabazen wit te wassen.

Het Instituut voor Religieuze Werken weigert vooralsnog details van een bankrekening van een priester vrij te geven die wordt verdacht van witwasspraktijken en fraude.

Ninni Treppiedi werd ontslagen als priester toen het Italiaanse openbaar ministerie afgelopen lente werd getipt over geld dat vanaf zijn parochie werd doorgesluisd naar de maffia. Het ging om miljoenen euro’s die tussen 2007 en 2009 zijn overgemaakt.

Maffiabaas Denaro

Het openbaar ministerie verdenkt Treppiedi ervan betrokken te zijn geweest bij witwaspraktijken die werden overzien door maffiabaas Matteo Messina Denaro, ook wel bekend als de ‘Diabolik’. Hij is al sinds 1993 voortvluchtig. Naar verluidt is de voormalige parochie van Treppiedi in Aclamo nabij Trapani de rijkste kerkelijke gemeenschap binnen de Siciliaanse maffia.

Openbaar aanklager Marcello Viola diende zes weken geleden een verzoek in om gegevens over de rekening van Treppiedi openbaar te maken. Het Vaticaan houdt vol dat de zaak niet gerelateerd is aan de maffia, hoewel het bevestigt het verzoek te hebben ontvangen.

“De brief die het Vaticaan op 9 mei heeft ontvangen sprak niet over witwaspraktijken of de maffia, aldus de woordvoerder van het Vaticaan tegenover de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Banden met de maffia

tedeschi29348739487234Het schandaal kwam twee weken na het ontslag van de topman van de bank van het Vaticaan, Ettore Gotti Tedeschi, voor het eerst in het nieuws. Tedeschi zou documenten hebben gelekt en zijn werk niet goed hebben gedaan. Er loopt al een onderzoek naar hem wegens vermeende witwaspraktijken.

Gespeculeerd wordt dat Tedeschi is weggestuurd omdat hij op de hoogte was van de banden tussen het Vaticaan en de maffia en namen en gegevens over bankrekeningen doorspeelde aan de politie.

Butler

Onlangs ontkende het Vaticaan dat de butler van paus Benedictus werd gebruikt als zondebok in het VatiLeaks-schandaal. Butler Paolo Gabriele wordt nog steeds verhoord over gevoelige documenten die hij zou hebben overhandigd aan klokkenluiders. De stukken onthullen onder meer de corruptie binnen het Vaticaan en banden tussen de Heilige Stoel en Italiaanse corporaties.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hoppa
hoppa
10 jaren geleden

heel apart.. dit had ik totaal niet verwacht.haha. nee zonder gein.. het wordt tijd dat deze mensen ALLES opbiechten wat ze gedaan hebben.. wat mij betreft zijn ze daarna vrij, en dat ook zij net als ons vrij mogen zijn..

hoppa
hoppa
10 jaren geleden

[quote name=”hoppa”]heel apart.. dit had ik totaal niet verwacht.haha. nee zonder gein.. het wordt tijd dat deze mensen ALLES opbiechten wat ze gedaan hebben.. wat mij betreft zijn ze daarna vrij, en dat ook zij net als ons vrij mogen zijn..[/quote]

dus ik begrijp uit de negatieve duimpjes dat we niet kunnen vergeven nadat ze alles opgebiegd hebben??

Ik
Ik
10 jaren geleden

Vroeger had je dieven.
Toen gingen de mensen zelf stelen.
Nu doet de kerk het,
en ben ik een god vreezend mens.

Ik
Ik
10 jaren geleden

wat kan je anders verwachten van spaghettivreters.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

32
0
We lezen graag je reactie!x