Homepagina » Het Complot » Vaticaan en maffia spil in witwasschandaal

Vaticaan en maffia spil in witwasschandaal

De bank van het Vaticaan ligt onder vuur nu het Italiaanse OM de bank ervan verdenkt geld van Siciliaanse maffiabazen wit te wassen.

Het Instituut voor Religieuze Werken weigert vooralsnog details van een bankrekening van een priester vrij te geven die wordt verdacht van witwasspraktijken en fraude.

Ninni Treppiedi werd ontslagen als priester toen het Italiaanse openbaar ministerie afgelopen lente werd getipt over geld dat vanaf zijn parochie werd doorgesluisd naar de maffia. Het ging om miljoenen euro’s die tussen 2007 en 2009 zijn overgemaakt.

Maffiabaas Denaro

Het openbaar ministerie verdenkt Treppiedi ervan betrokken te zijn geweest bij witwaspraktijken die werden overzien door maffiabaas Matteo Messina Denaro, ook wel bekend als de ‘Diabolik’. Hij is al sinds 1993 voortvluchtig. Naar verluidt is de voormalige parochie van Treppiedi in Aclamo nabij Trapani de rijkste kerkelijke gemeenschap binnen de Siciliaanse maffia.

Openbaar aanklager Marcello Viola diende zes weken geleden een verzoek in om gegevens over de rekening van Treppiedi openbaar te maken. Het Vaticaan houdt vol dat de zaak niet gerelateerd is aan de maffia, hoewel het bevestigt het verzoek te hebben ontvangen.

“De brief die het Vaticaan op 9 mei heeft ontvangen sprak niet over witwaspraktijken of de maffia, aldus de woordvoerder van het Vaticaan tegenover de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Banden met de maffia

Het schandaal kwam twee weken na het ontslag van de topman van de bank van het Vaticaan, Ettore Gotti Tedeschi, voor het eerst in het nieuws. Tedeschi zou documenten hebben gelekt en zijn werk niet goed hebben gedaan. Er loopt al een onderzoek naar hem wegens vermeende witwaspraktijken.

Gespeculeerd wordt dat Tedeschi is weggestuurd omdat hij op de hoogte was van de banden tussen het Vaticaan en de maffia en namen en gegevens over bankrekeningen doorspeelde aan de politie.

Butler

Onlangs ontkende het Vaticaan dat de butler van paus Benedictus werd gebruikt als zondebok in het VatiLeaks-schandaal. Butler Paolo Gabriele wordt nog steeds verhoord over gevoelige documenten die hij zou hebben overhandigd aan klokkenluiders. De stukken onthullen onder meer de corruptie binnen het Vaticaan en banden tussen de Heilige Stoel en Italiaanse corporaties.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 Vind je dit goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. heel apart.. dit had ik totaal niet verwacht.haha. nee zonder gein.. het wordt tijd dat deze mensen ALLES opbiechten wat ze gedaan hebben.. wat mij betreft zijn ze daarna vrij, en dat ook zij net als ons vrij mogen zijn..

  0 likes
 2. [quote name=”hoppa”]heel apart.. dit had ik totaal niet verwacht.haha. nee zonder gein.. het wordt tijd dat deze mensen ALLES opbiechten wat ze gedaan hebben.. wat mij betreft zijn ze daarna vrij, en dat ook zij net als ons vrij mogen zijn..[/quote]

  dus ik begrijp uit de negatieve duimpjes dat we niet kunnen vergeven nadat ze alles opgebiegd hebben??

  0 likes
 3. Vroeger had je dieven.
  Toen gingen de mensen zelf stelen.
  Nu doet de kerk het,
  en ben ik een god vreezend mens.

  0 likes
 4. wat kan je anders verwachten van spaghettivreters.

  0 likes
 5. Ik ben benieuwt wat de paus nu te zeggen heeft.

  We gaan vooruit.
  vroeger werd u uitgemoord, als u niet in de kerk geloofde.
  Nu stelen we alleen uw geld.
  en naaien we uw kinderen

  0 likes
 6. [quote name=”Ik”]Vroeger had je dieven.
  Toen gingen de mensen zelf stelen.
  Nu doet de kerk het,
  en ben ik een god vreezend mens.[/quote]

  is dit niet zoals ze je aangepraat hebben beste ik.. ik snap je woede.. ik heb jaren lang woede gehad tegen deze mensen.. ben er nooit een meter mee opgeschoten.. denk nu als ze alles opbiechten, zodat de hele wereld weet van hun daden, dan heb ik er vrede mee..

  0 likes
 7. Ja, vroeger werd je inderdaad uitgemoord door de katholieke kliek, klopt. Nu gebeurt het echter door een tak van de Islam, het meest “vredelievende” geloof op aarde…

  0 likes
 8. [quote name=”hoppa”][quote name=”hoppa”]heel apart.. dit had ik totaal niet verwacht.haha. nee zonder gein.. het wordt tijd dat deze mensen ALLES opbiechten wat ze gedaan hebben.. wat mij betreft zijn ze daarna vrij, en dat ook zij net als ons vrij mogen zijn..[/quote]

  dus ik begrijp uit de negatieve duimpjes dat we niet kunnen vergeven nadat ze alles opgebiegd hebben??[/quote]

  opgebiecht 🙂

  0 likes
 9. [quote name=”Taalpurist”][quote name=”hoppa”][quote name=”hoppa”]heel apart.. dit had ik totaal niet verwacht.haha. nee zonder gein.. het wordt tijd dat deze mensen ALLES opbiechten wat ze gedaan hebben.. wat mij betreft zijn ze daarna vrij, en dat ook zij net als ons vrij mogen zijn..[/quote]

  dus ik begrijp uit de negatieve duimpjes dat we niet kunnen vergeven nadat ze alles opgebiegd hebben??[/quote]

  opgebiecht :-)[/quote]

  haha sorry mijn grote vriend.. zit al 14 jaar niet meer op school.. soms weet ik het niet meer.. haha.

  0 likes
 10. man man man wat die allemaal niet uitvreten . pedofilie , mensen oplichten ,liegen, oorlog voeren , verbieden en lomp houden nu weer witwassen is een bijbel dit maar dan negatief zo veel berichten van gehoord en dan nog zich heilig gedragen .

  0 likes
 11. Het celibaat is niet zonder reden uitgevonden door de kerk.

  Als ze niet “mogen” trouwen hoeft er ook geen geld naar hun partner en kinderen.

  Om geld te genereren en dit binnen de kerk te houden is het celibaat in het leven te roepen.

  Een kliek “gelovigen” die het gewone volk bang maakt met een sprookjesboek.

  Maar als je genoeg aan de kerk geeft kom je wel in de hemel.

  0 likes
  • Toen de Gezegende dit gezegd had, groette hij hen allen met de woorden: Vrede zij met jullie, Breng mijn Vrede voort. Let erop dat jullie niemand misleiden door te zeggen “zie hier”, of “zie daar” want de Zoon der Mensen verblijft in jullie binnenste. Volg hem! Die hem zoeken zullen hem vinden. Ga zo heen en verkondig het evangelie van het Koninkrijk. Leg geen andere bepaling op dan die welke ik jullie heb gesteld. En vaardig geen wet uit zoals de wetgever, opdat jullie daar geen gevangenen van worden”. Toen hij dit gezegd had, ging hij heen.

   0 likes
 12. Opbiechten is niet genoeg, het Vaticaan moet verdwijnen en geheimen moeten worden blootgelegd en pedofiellijnen opgerold.
  Religie is een leugen, een dekmantel voor de plebs om de zuivere mens te ontaarden.

  Namasté

  0 likes
  • volg enkel Jezus christus !spiegel je niet aan het Vaticaan met hun leugens ,zij volgen jezus niet !
   zij zullen een zwaar gods oordeel krijgen doordat zij het woord misbruiken (laat u net misleiden)
   Jezus is de enige weg ,waarheid en het leven,groetjes aan iedereen xxx

   0 likes
 13. [quote name=”Ik”]Vroeger had je dieven.
  Toen gingen de mensen zelf stelen.
  Nu doet de kerk het,
  en ben ik een god vreezend mens.[/quote]
  als er al een god bestaat heeft ie in ieder geval niks met de kerk te maken de kerk is er alleen om de mensen angst aan te jagen.

  0 likes
 14. [quote name=”hoppa”]heel apart.. dit had ik totaal niet verwacht.haha. nee zonder gein.. het wordt tijd dat deze mensen ALLES opbiechten wat ze gedaan hebben.. wat mij betreft zijn ze daarna vrij, en dat ook zij net als ons vrij mogen zijn..[/quote]

  Even een kleine opmerking:
  We denken dat we “VRIJ” zijn.

  Groeten….

  0 likes
 15. [quote name=”hoppa”][quote name=”Ik”]Vroeger had je dieven.
  Toen gingen de mensen zelf stelen.
  Nu doet de kerk het,
  en ben ik een god vreezend mens.[/quote]

  is dit niet zoals ze je aangepraat hebben beste ik.. ik snap je woede.. ik heb jaren lang woede gehad tegen deze mensen.. ben er nooit een meter mee opgeschoten.. denk nu als ze alles opbiechten, zodat de hele wereld weet van hun daden, dan heb ik er vrede mee..[/quote]

  Ik denk dat de paus zich zelf zo belangrijk vind als vertegenwoordiger van god. Dat opbiechten en foutjes vergeven genoeg is.
  Religie is tenslotte belangrijker dan religieus leven.

  0 likes
 16. De beerput gaat eindelijk open! Er zal vast nog veel meer shit naar buiten komen! Laat maar komen, dan worden er in rap tempo meer mensen wakker! De kerken en de banken; houden jullie ze dom dan houden wij ze arm…

  0 likes
 17. Alles wat ik heb te zeggen is kijk eens de aflevering van History channel

  Brad Meltzer’s Decoded Vatican

  0 likes
 18. Ik heb veel onderwerpen onderzocht en meestal kom je bij de paus uit als persoon van de wolf in schaapkleding.
  Alle wegen leiden naar Rome en wel naar het centrum [vaticaanstad].
  Vooral in de kelder van de paus moeten hele interessante dingen te vinden zijn [die ze ons geheim willen houden].

  De paus vindt dat zijn volgelingen geen voorbehoedsmiddelen mogen gebruiken [geen condooms], maar zelf stapt hij in zijn pausmobiel met kogelvrijglas [= voorbehoedsmiddel] en dan heeft hij een bewaker voor zijn woning staan met een uzi [voorbehoedsmiddel].

  Zelf is hij dus niet ervan overtuigd dat hij beschermd wordt door God.

  Op youtube is een briljant nummer over de paus te vinden.
  Zoek voor:
  tim minchin pope song reason rally

  0 likes
 19. We geloven allen in God of JHWH of Alla of de Grote Geest,of het Licht.
  Maar niemand geloofd meer in Hun schijnheilige personeel.
  Het is wel klaar met het Vaticaan.
  Over en uit, opdonderen!
  En eerst nog even alle achterovergedrukte archeologische artefacten met bewijzen van onze Scheppers en Buitenaardsen prijsgeven.
  Vuile dieven zijn het geweest, eeuwen lang. Jezus hebben ze tot op de dag van vandaag steeds weer aan het kruis getimmerd.
  Geboren in een stal in armoede!
  Moet je die viespeuk zien met zijn gouden muts en een gouden troon , BAH !
  We worden wakker he.
  Liefde daar kunnen ze niet zo goed tegen.
  Dus dat is ons wapen!
  Negeer de duivels is Rome en dan sterft het vanzelf wel uit.
  Alles komt aan het licht!
  Wat vuil is en wat rein is.
  Namaste!

  0 likes
 20. als we de kleuren van de kerk bekijken volgens de kleurenschaal van de kosmos , van materie en antimaterie , moet je de foto bekijken zwart is materie en wit antimaterie , de kerk liegt niet ze zijn gericht op materie met op de keel antiematerie , dat kleine deeltje gevoel
  misbruiken ze dan ook nog , zonde !
  de rechtvaardige rechters zullen oordelen en veroordelen , is het spijtig of niet ? in ieder geval zeker rechtvaardig

  0 likes
 21. Als je even op Google zoekt naar the borgias, zoals de serie op tv, dan kom je te weten dat het Vaticaan is ontstaan uit de rijkste family , dus maffia, beetje te vergelijken met de Rockefellers, Rothschild family. En als je dan nog verder gaat dan kom je e achter dt ook het geloof nergens overgaat, dan alleen oorlog en verderf.

  0 likes
 22. geloof maakt meer kapot dan drank goed kan maken………

  0 likes
 23. Het Vaticaan heeft helemaal niks, noppes, nada te maken met God, Jezus of wat voor spiritualiteit dan ook. Gewone aardbewoners met net zoveel boevenstreken.
  Een voortzetting van de Romeinse hiërarchie, machthebbers.

  0 likes
 24. [quote name=”Lambert en Sjaak”]geloof maakt meer kapot dan drank goed kan maken………[/quote]

  Die houden we erin – prachtig

  0 likes
 25. [quote name=”hoppa”]heel apart.. dit had ik totaal niet verwacht.haha. nee zonder gein.. het wordt tijd dat deze mensen ALLES opbiechten wat ze gedaan hebben.. wat mij betreft zijn ze daarna vrij, en dat ook zij net als ons vrij mogen zijn..[/quote]

  Als ik na ga hoeveel schade kinderen oplopen van sexueel misbruik. En hoeveel volwassenen ik ontmoet die nu nog steeds diep gebukt gaan onder z,on ervaring.
  Kan ik gerust speken, dat deze mensen levenslang gekregen hebben.

  Vergeven is voor de slachtoffers zelf een heilzame zaak.
  Maar aan echte vergeving komen ze pas na een jaren lang proces. Als ze er al aan toekomen, om z,on proces op te starten.

  Maar daarmee heb je de daders nog niet genezen.

  Weet je Hoppa, volgens mij ben jij niet zo vrij.
  Als je hoort wat een pedofief met kinderen uitspookt en je bent gelijk aan het vergeven, dan ben je op zijn minst iets aan het onderdrukken.

  0 likes
 26. @hoppa
  (heel apart.. dit had ik totaal niet verwacht.haha. nee zonder gein.. het wordt tijd dat deze mensen ALLES opbiechten wat ze gedaan hebben.. wat mij betreft zijn ze daarna vrij, en dat ook zij net als ons vrij mogen zijn..

  Vergeven werkt niet.
  De structuur van de kerk is na de dood van die paus John Paul 1e niet veranderd.
  Dat betekend dat de mafia, vrijmetselaars nog steeds verwoven zijn met de doctrines van de kerk/vaticaan.
  Je weet toch wat de vrijmetselaars aanbidden? Hier bijvoorbeeld een directe verklaring van 1 vrijmetselaar
  http://www.youtube.com/watch?v=w3TTIiGcSLw

  Jep goed gehoord Lucifer.

  Dit kan niet vergeven worden dit moet aangepakt worden en KEIHARD!!!!!!!

  0 likes
 27. Aha daarom had JEZUS zo,n hekel aan de farizeèrs en de SCHRIFTGELEERDEN.

  0 likes
 28. RenéevanZalkNunspeed

  Het klopt idd dat de maffia is geïnfiltreerd in het vaticaan, zelfs een Katholiek/Christelijke website (dewaarschuwing) geeft het toe.
  Volgens deze website heeft de huidige paus er niets mee te maken.

  0 likes
 29. [quote name=”Sipco”]Aha daarom had JEZUS zo,n hekel aan de farizeèrs en de SCHRIFTGELEERDEN.[/quote]
  Ik snap wat je bedoelt maar volgens mij had Jezus aan niemand een hekel. Als ik me goed herinner keerde hij iemand zelfs zijn andere wang toe? Maar idd ook Jesus zal zijn voorkeuren gehad hebben…

  0 likes
 30. In mijn ogen deugt de katholieke kerk totaal NIET: daar hebben we nu toch TIG voorbeelden van. Aanpakken dus die handel: keigoed!! En ik geloof wel degelijk dat de huidige paus van al deze dingen op de hoogte is: het is één smerige troep bij elkaar, die de wereld lang onnozel en bang heeft gemaakt. Gelukkig zijn we nu slimmer gewoorden dankzij internet… zij kunnen ons niet langer voor de gek houden, maar dan moeten we wel ALLEMAAL tegen die katholieke kliek opstaan: OCCUPY HET VATICAAN zou ik zeggen! Sandra

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

ziekenhuis

Corona: Man maakt foto’s in ‘leeg’ ziekenhuis, moet 3 maanden de cel in

Een man die twee uur heeft rondgelopen ...

5G

5G veroorzaakt coronavirus? Deze theorie gaat viraal op WhatsApp

Een theorie die stelt dat 5G de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.