Homepagina » Gezondheid » Veel giftige pesticiden in groente en fruit
paprika9234792834724234423

Veel giftige pesticiden in groente en fruit

Veel gegeten groenten en fruit zitten vol met chemische bestrijdingsmiddelen. Sla, tomaten, komkommers en appels bevatten de meeste schadelijke stoffen die onze hormoonhuishouding aantasten.

Het Pesticide Action Network (PAN), een groep internationale milieuorganisaties, luidde na een analyse de noodklok.

Het onderzoek op basis van gegevens van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid toont aan dat ons dagelijks eten is vervuild met de resten van meer dan 30 verschillende pesticiden die een negatief effect hebben op onze gezondheid.

Gevaarlijkse mengsels

Consumenten krijgen door de pesticiden meer last van chronische ziektes, worden minder vruchtbaar en krijgen vaker obesitas of diabetes. PAN waarschuwt voor de productie van steeds meer gevaarlijke mengsels vol hormoonverstorende pesticiden.

De milieuorganisatie wil scherpere Europese regels en een diepgaand onderzoek naar de invloed van deze middelen bij zeer lage concentraties. Zodoende kan worden gekeken of een lage dosis hormoonverstorende stoffen in groente en fruit ook schadelijk is voor de mens.

Lage doses

Toxicologen zijn er lange tijd vanuit gegaan dat kleine hoeveelheden van een schadelijke stof de gezondheid niet kunnen beïnvloeden. Uit onderzoek blijkt echter dat kankerverwekkende en hormoonverstorende stoffen ook in lage doses schadelijk zijn.

Onder meer begint de borstontwikkeling bij meisjes in vergelijking met 1990 twee jaar eerder en zijn mannen in dezelfde periode veel minder vruchtbaar geworden.

Biologisch

PAN adviseert consumenten biologisch eten te kopen waar geen chemische bestrijdingsmiddelen op zijn gespoten.

De hormoonverstorende stoffen komen echter niet alleen voor in voedsel. Zo worden in elektrische apparaten en meubels vlamvertragers verwerkt en bevatten sommige kassabonnen thermische inkt. Deze stoffen worden ook opgenomen via de huid.

Bron: Gelderlander.nl

Gerelateerd:

 Vind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Volgens mij is het gewoon beter als we allemaal onze eigen moestuin beginnen …aangezien het biologische eten nog altijd te duur is voor de meeste mensen..

  1 likes
 2. Biologisch hoeft niet duur te zijn mits je het koopt bij een biologische boerderijwinkel. In de supermarkt is het idd onbetaalbaar en vaak lang zo vers niet. Mooie bijkomstigheid is dat biologische producten veel voedzamer zijn, en je er dus veel minder van nodig hebt.

  Kijk hier voor adressen:
  http://www.bewustbiologisch.nl/index.php?p=1&c=1

  1 likes
 3. [quote name=”Femke”]Biologisch hoeft niet duur te zijn mits je het koopt bij een biologische boerderijwinkel. In de supermarkt is het idd onbetaalbaar en vaak lang zo vers niet. Mooie bijkomstigheid is dat biologische producten veel voedzamer zijn, en je er dus veel minder van nodig hebt.

  Kijk hier voor adressen:
  http://www.bewustbiologisch.nl/index.php?p=1&c=1%5B/quote%5D
  Dank voor de link!

  1 likes
 4. De laatse tijd hoor ik van meer mensen dat ze lopen te twijfelen of het zelf verbouwen wel zin heeft ,als je steeds die chemtrails over je heen krijgt.zelfs dat eigen initiatief word je ontnomen.
  Lijkt me beter om een maand lang alle voedsel dat niet biologisch verkregen is niet meer te kopen ,dan pak je de grote handel ,dus ook de vette elite,het kan even niet anders,het is een investering van 4 weken iets meer geld aan voeding uitgeven maar het leverd je zoveel op.
  Je moet het natuurlijk met z”n alle doen eenheid geeft macht !

  1 likes
 5. @ Blup
  graag gedaan

  @Lil
  Ik woon in een grote stad, Tilburg. Ik ga 1x per week naar de Bioboerderij ‘t Schop in Hilvarenbeek waar ik mijn biovlees en een deel van de groenten haal. Meestal deel ik de rit daarheen met anderen. Het andere deel haal ik bij ‘Ut rooi bietje’in Tilburg, Dit bedrijf heeft buiten het feit dat het volledig verantwoorde voeding bied ook een maatschappelijk belang. Het ondersteund mensen bij hun terugkeer in de maatschappij.

  Wat betreft chemtrails en de mate van watervervuiling ben ik met je eens dat dat een groot effect heeft op onze leefomgeving en ons voedsel. Helaas kan ik ze niet uit de lucht plukken.

  Wat ik wel kan doen, is zoveel mogelijk de schade voor mijzelf beperken door bewust te eten, voor anderen door te informeren, voor onze planeet door de manier waarop mijn voedsel geproduceerd is zo dier- en landvriendelijk te maken als mogelijk. En dat heeft altijd ruimte voor verbetering!

  1 likes
 6. Het valt niet mee om niet in aanraking te komen met gif.
  Fabrikanten bagatelliseren de nadelen, vervalsen onderzoeken en chanteren politici.
  Het is dan ook vechten tegen de bierkaai.
  Wat we kunnen doen is zuiveringszout gebruiken om het lichaam tegen
  deze troep te beschermen.

  Lees meer over zuiveringszout: http://www.karbonat.nl

  1 likes
 7. exopolitics: VN het wallstreet kapictalisme van de vrije markt binnen euro groene politieke partijen,welke juiste uitleg voor biogroenten,
  het gebruik van regenwater of accidrain, aangevuld met chemtrailchemische oorlogstoffen en ga zo door, binnen en buiten de peperdure milieuconferenties binnen en buiten de VN,de metro dd 19/6/12 Rio. De planeet is op sterven na dood, het klimaat is om zeep, oceanen vergiftigd, eindeloze hongernood in het vooruitzicht, al wist men dat sinds 1992 VN-chef Ban Ki-Moon Waarom zouden Extraterrestrials deze problemen moeten oplossen, ufocoverups medewerkers binnen de Veiligheidsraad tot de samenstelling van de algemene vergadering…minister Paul Magnette, maak u keuze als vlaming tegen of voor Extraterrestrials zonder grondige bestudering uit het oog te verliezen

  0 likes
 8. nou da’s mooi allemaal!, groente, vlees en vis eten is niet gezond, was en verzorgingsprodukten zijn ook niet aan te raden, het water zit vol fluoride en wie weet wat meer, de ene complot theorie na de andere krijg je om je oren of dan weer het einde volgens de bijbel of dankzij niburu anders wel volgens de mayakalender of er komt een invasie aliens zo niet dan word je leven wel verziekt door de NWO affijn zo kunnen we nog wel even doorgaan, laten we massaal een ecologisch verantwoord stuk henneptouw pakken 😉

  0 likes
 9. [quote name=”Robert”]Volgens mij is het gewoon beter als we allemaal onze eigen moestuin beginnen …aangezien het biologische eten nog altijd te duur is voor de meeste mensen..[/quote]
  Pik gewoon een taktisch gelegen stukje gemeentegrond en begin gewoon met wat vrienden!

  0 likes
 10. @Robbert,
  dat is al steeds meer in opkomst..oa mensen die een ‘buurt-tuin’ beginnen, geeft ook een verbroedering in een wijk, het beeld van de toekomst..alles samen doen en ..delen!

  @Femke
  Een boerderijwinkel.dat is in de grote stad nog schaars. In de supermarkt t’ja, hopenlijk is alles werkelijk biologisch,alhoewel alle zaden zijn gemanipuleerd
  Ik woon in een buitengebied..op de boer, mijn dochter verbouwd biologisch..de rest halen we bij’eko-plaza’dus gezond, maar..welke invloed hebben de Chemtrails op al onze gewassen? Is toch vreemd dat dit al jare wereldwijd in de publiciteit staat..maar nog steeds plaatsvindt??
  Dat we al jaren op vele fronten worden vergiftigd is duidelijk, ik denk ook niet dat de Oranjes ook troep op hun bordjes krijgen..dan mis ik wel die verbroedering..

  0 likes
 11. Op wat voor grond wordt biologische teelt bedreven, en wat voor luchtvervuiling daalt er op neer? Precies.
  Het lijkt me dat gezond eten met gif nog altijd beter is dan ongezond eten met gif.

  0 likes
 12. maar wat heeft het voor zin om ‘biologisch’ (wat dat ook mag zijn behalve voor de zakkenvullers) of zelf te gaan laten groeien als de chamtrails en troep die ze in de lucht spuiten toch het water en de grond infecteren…

  were fucked

  0 likes
 13. Overigens, voor ik het vergeet, komend weekend houden zo een 170 biologische boeren en tuinders een open dag, dat is dus 23/24-06-12. Een goed moment wellicht om kennis te maken met hun producten.

  Op deze link kun je zien welke boeren meedoen
  http://www.lekkernaardeboer.nl/

  0 likes
 14. Hallo gasten,

  Ik zal jullie een tip geven:eet hollands product,je wil niet weten aan welke regels wij ons moeten houden.Gezonder kan niet

  0 likes
 15. Femke positieve info, hoop dat we in amsterdam en andere steden voorelkaar kunnen krijgen om b.v.b een leegstaande kantoor ruimte te kunnen gaan gebruiken om dit soort produkten te kunnen stallen ,een soort markt direkt van de boer/thuis kweker, want veel mensen hebben echt de mogelijkheden niet om dat soort ritjes te maken. en pitza,s kunnen tog ook overal naar toe gereden worden waarom niet met groente en fruit,gelukkig heb ik een goede bio shop om de hoek

  0 likes
 16. ook ik ben blij dat ik een stukje grnd heb weten te bemachtigen bij mij in de buurt en ook ik gebruik geen ROTSOOI om mijn piepers en groenten te besmeuren lekker vers zo van mijn arbeid zelf,s mijn aarbeidjes zijn lekkerder dan uit een winkel .maar kijk nu eens in duitsland daar hebbenze schappen vol met bio groenten,s liggen .en?? hjet ziet er allemaal zeer goed uit niet zo verlept als bij sommige bio winkels hier in de omgeving .en ? ik zit ook nog eens onder een aan/afvoer baan van schiphol en toch smaakt mijn groente er niet minder om .tot nog toe

  0 likes
 17. Het heeft met biologies voedsel niet alleen te maken met geen of weinig gifstoffen,maar met de grote hoeveelheid voeding stoffen die er in zitten (als je het goed doet)en die zorgen er voor dat de viezigheid ook weer naar buiten komen, ik ben zo goed als nooit meer ziek, en ik eet ook nog gewoon voedsel.

  0 likes
 18. Het is niet alleen de voeding die ons ziek maakt, maar de ook het nieuwe asbest dat STRALING heet , maakt vele slachtoffers zie ook STOP UMTS,NL

  Dit is een enorme ramp ,ik spreek uit ervaring

  0 likes
 19. Biologisch

  “PAN adviseert consumenten biologisch eten te kopen waar geen chemische bestrijdingsmiddelen op zijn gespoten.”

  Bij mij weten is ook biologisch groente/fruit een keer bespoten ipv meerdere keren bij andere dus niet wat er wordt gemeld. Weet iemand hierop het juiste antwoord?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

Eind 2017 onthulde de New York Times dat het Pentagon in het geheim onderzoek deed naar UFO's. Daarbij werd een belangrijk detail weggelaten.

Amerikaanse overheid beëindigt paranormaal UFO-project vanwege demonische krachten. Dit lijkt op sciencefiction, maar is het niet

Eind 2017 onthulde de New York Times ...

De Europese democratie bestaat niet meer. Waarom de Europese Commissie moet worden afgeschaft

De Europese democratie bestaat niet meer. Waarom de Europese Commissie moet worden afgeschaft

Nadat de SP PvdA’er Frans Timmermans op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.