Gezondheid

Veel giftige pesticiden in groente en fruit

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel gegeten groenten en fruit zitten vol met chemische bestrijdingsmiddelen. Sla, tomaten, komkommers en appels bevatten de meeste schadelijke stoffen die onze hormoonhuishouding aantasten.

Het Pesticide Action Network (PAN), een groep internationale milieuorganisaties, luidde na een analyse de noodklok.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het onderzoek op basis van gegevens van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid toont aan dat ons dagelijks eten is vervuild met de resten van meer dan 30 verschillende pesticiden die een negatief effect hebben op onze gezondheid.

Gevaarlijkse mengsels

Consumenten krijgen door de pesticiden meer last van chronische ziektes, worden minder vruchtbaar en krijgen vaker obesitas of diabetes. PAN waarschuwt voor de productie van steeds meer gevaarlijke mengsels vol hormoonverstorende pesticiden.

De milieuorganisatie wil scherpere Europese regels en een diepgaand onderzoek naar de invloed van deze middelen bij zeer lage concentraties. Zodoende kan worden gekeken of een lage dosis hormoonverstorende stoffen in groente en fruit ook schadelijk is voor de mens.

Lage doses

Toxicologen zijn er lange tijd vanuit gegaan dat kleine hoeveelheden van een schadelijke stof de gezondheid niet kunnen beïnvloeden. Uit onderzoek blijkt echter dat kankerverwekkende en hormoonverstorende stoffen ook in lage doses schadelijk zijn.

Onder meer begint de borstontwikkeling bij meisjes in vergelijking met 1990 twee jaar eerder en zijn mannen in dezelfde periode veel minder vruchtbaar geworden.

Biologisch

PAN adviseert consumenten biologisch eten te kopen waar geen chemische bestrijdingsmiddelen op zijn gespoten.

De hormoonverstorende stoffen komen echter niet alleen voor in voedsel. Zo worden in elektrische apparaten en meubels vlamvertragers verwerkt en bevatten sommige kassabonnen thermische inkt. Deze stoffen worden ook opgenomen via de huid.

Bron: Gelderlander.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert
Robert
11 jaren geleden

Volgens mij is het gewoon beter als we allemaal onze eigen moestuin beginnen …aangezien het biologische eten nog altijd te duur is voor de meeste mensen..

Femke
Femke
11 jaren geleden

Biologisch hoeft niet duur te zijn mits je het koopt bij een biologische boerderijwinkel. In de supermarkt is het idd onbetaalbaar en vaak lang zo vers niet. Mooie bijkomstigheid is dat biologische producten veel voedzamer zijn, en je er dus veel minder van nodig hebt.

Kijk hier voor adressen:
http://www.bewustbiologisch.nl/index.php?p=1&c=1

andersom
andersom
11 jaren geleden

exopolitics: VN het wallstreet kapictalisme van de vrije markt binnen euro groene politieke partijen,welke juiste uitleg voor biogroenten,
het gebruik van regenwater of accidrain, aangevuld met chemtrailchemische oorlogstoffen en ga zo door, binnen en buiten de peperdure milieuconferenties binnen en buiten de VN,de metro dd 19/6/12 Rio. De planeet is op sterven na dood, het klimaat is om zeep, oceanen vergiftigd, eindeloze hongernood in het vooruitzicht, al wist men dat sinds 1992 VN-chef Ban Ki-Moon Waarom zouden Extraterrestrials deze problemen moeten oplossen, ufocoverups medewerkers binnen de Veiligheidsraad tot de samenstelling van de algemene vergadering…minister Paul Magnette, maak u keuze als vlaming tegen of voor Extraterrestrials zonder grondige bestudering uit het oog te verliezen

adriana
adriana
11 jaren geleden

nou da’s mooi allemaal!, groente, vlees en vis eten is niet gezond, was en verzorgingsprodukten zijn ook niet aan te raden, het water zit vol fluoride en wie weet wat meer, de ene complot theorie na de andere krijg je om je oren of dan weer het einde volgens de bijbel of dankzij niburu anders wel volgens de mayakalender of er komt een invasie aliens zo niet dan word je leven wel verziekt door de NWO affijn zo kunnen we nog wel even doorgaan, laten we massaal een ecologisch verantwoord stuk henneptouw pakken 😉

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x