Buitenland

Kijk: Amerikaan uit Izjoem doorprikt leugens over oorlog in Oekraïne

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

De Amerikaan Stephen James Humberd woont sinds 2014 in de Oekraïense stad Izjoem, die onlangs is bevrijd. Hij had in eerste instantie geen idee wie wie bombardeerde. Hij ging ervan uit dat de Russen Izjoem bombardeerden en kon zich niet voorstellen dat het Oekraïense leger de eigen bevolking zou bombarderen.

Later kwam hij tot de ontdekking dat het Oekraïense leger verantwoordelijk was voor de bombardementen. Ze bombardeerden het volk uit propagandaoverwegingen, aldus Humberd. Het leger wilde mensen bang maken voor de Russen en voorbereiden op een confrontatie.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niet aangestuurd door Zelenski

De Amerikaan zegt dat hij goed is behandeld door het Russische leger. Hij begrijpt waarom president Poetin Oekraïne is binnengevallen. “De NAVO heeft gelogen. Toen de Sovjet-Unie viel, is afgesproken dat de NAVO niet verder naar het Oosten zou opschuiven. Maar dat is precies wat ze de afgelopen 20 jaar hebben gedaan, langzaam maar zeker.”

Over het Oekraïense leger zegt Humberd dat het niet wordt aangestuurd door president Zelenski, maar door buitenlandse machten. Hij kent een aantal jonge mannen uit Izjoem. “Zij willen niet vechten,” zegt hij.

4.8 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
6 maanden geleden

En de mainstream media blijven alles gewoon glashard ontkennen. Iemand die een beetje kan nadenken snapt onmiddellijk dat er veel meer schuilt achter deze oorlog dan wat men ons wil doen geloven.

Niet bang
Niet bang
6 maanden geleden

Het wordt tijd dat de m.s.m hun mond gaan open doen. Ze maken zich compleet belachelijk.

Fransdo
Fransdo
6 maanden geleden

Kun je nagaan hoe wij hier in het Westen belazerd worden door onze eigen politici en de MSM. Walgelijk gewoon.

Thoughtful
Thoughtful
6 maanden geleden

Breekt er ergens in de wereld een oorlog uit?: CIA

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x