CoronaBuitenland

Facebook in de problemen? Hoe vaccinbedrijven de ‘factcheckers’ financieren

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

FactCheck.org, een ‘factchecker’ die wordt ingezet om ‘desinformatie’ over vaccins te bestrijden, wordt indirect gefinancierd door Johnson & Johnson, de fabrikant van één van de coronavaccins.

FactCheck.org, dat ‘onafhankelijk’ beweert te zijn, wordt gefinancierd door onder andere de Robert Wood Johnson Foundation, een organisatie die voor meer dan 1,8 miljard dollar aan aandelen in Johnson & Johnson bezit, en wordt gerund door Richard Besser, een voormalig directeur van het CDC, het Amerikaanse RIVM.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Samenzwering

Onder andere Michael Rectenwald, die tot 2019 als professor verbonden was aan de New York University, waarschuwt dat de vaccinmakers factcheckers financieren. Hij sprak eerder in gesprek met RT UK van een ‘samenzwering’. Beelden van het interview circuleren op dit moment op social media.

Ondertussen wordt er gewerkt aan een ingrijpende censuurwet. De Europese Commissie, het Europees Parlement en de EU-lidstaten zijn het eens geworden over strengere wetgeving die ‘consumenten beter moet beschermen’. De zogeheten Digital Services Act (DSA) regelt onder andere het verwijderen van ‘illegale berichten en desinformatie’.

Veel meer

“We hebben een deal. De DSA zal ervoor zorgen dat datgene wat offline illegaal is ook online als illegaal wordt gezien en behandeld,” zei Margrethe Verstager, de Europese Commissaris die gaat over mededinging.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering zei: “Deze wetgeving is een doorbraak in hoe we desinformatie aanpakken.” Ze voegde toe dat Big tech-bedrijven nu veel meer moeten doen en moeten samenwerken met ‘onafhankelijke’ factcheckers.

5 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sommers
sommers
1 jaar geleden

het zijn gewoon criminelen

Jag
Jag
1 jaar geleden

En maar pamperen. We zijn volwassen mensen die zelf onderzoek kunnen doen, wat waarheid is en niet. Als dat via via voor ons geregeld wordt hangt er een naar luchtje aan.

Rinus
Rinus
1 jaar geleden

Komt de bochen bouwer ook terug? Een nazi rijk zonder nazi krant is niks natuurlijk

Steve Schaisse
Steve Schaisse
1 jaar geleden

Ik heb geen Facebook, instagram, tiktok, liked-in,Twitter enz enz
Zal er ook nooit van komen, ik maak me er niet druk om, zijn toch allemaal fake personen wat daar vertoeven, de meeste stervelingen weten toch niet meer wat het echte leven is, ze leven nu al in een fake meta wereld, die liggen nu al te huilen en te bibberen met een bloedende an#s en een krom, scheef getrokken gezicht van de VacciNazi…
Mijn oproep aan hun, ga naar buiten, zonder Schwabphone en kijk eens om je heen !

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x