Homepagina » Gezondheid » Huisarts komt met boek over het leugenachtige verhaal dat fluoride ‘goed’ zou zijn voor het gebit
Huisarts komt met boek over het leugenachtige verhaal dat fluoride 'goed' zou zijn voor het gebit

Huisarts komt met boek over het leugenachtige verhaal dat fluoride ‘goed’ zou zijn voor het gebit

Bijna iedereen is wel bekend met fluoride. Er is nauwelijks tandpasta te krijgen waar het niet in zit.

Mondwater, tandenstokers, vullingen – overal kom je het tegen. Maar wist je ook dat fluoride een giftig industrieel afvalproduct is?

Zo giftig dat het, als het in de natuur terecht komt, gewassen verschroeit, vee zijn maalkiezen laat verliezen en mensen ziek maakt?

Verdienen

Zo bijtend dat het in grote containers moet worden opgeslagen omdat het zich overal doorheen vreet?

Een product dat in eerste instantie hooguit kon worden verkocht aan fabrieken die verdelgingsmiddelen voor ratten en kakkerlakken maakten?

Toen kwam iemand op het idee om dit afvalproduct een waarde te geven en er aldus flink aan te verdienen.

Grootste medische zwendel

Huisarts komt met boek over het leugenachtige verhaal dat fluoride 'goed' zou zijn voor het gebitZo begon het leugenachtige verhaal dat fluor ‘goed’ zou zijn voor het gebit en dat we zelfs ons drinkwater zouden moeten fluorideren.

De fluoridering van het drinkwater groeide uit tot de grootste medische zwendel van de 20e eeuw.

Een kleine artsengroep onder leiding van Hans Moolenburgh ging de strijd aan.

Vuile streken

Zij wisten hoe fluoride de integriteit van het menselijk lichaam aantast, bij kortstondig gebruik al tot klachten leidt en uiteindelijk kankerverwekkend is.

Moolenburgh kwam achter de vuile streken die door bedrijven en overheden werden geleverd om hun fluorideringsplannen door te drijven.

De huisarts was in de jaren zeventig het middelpunt van de strijd tegen de fluoridering van drinkwater.

Regelrechte aanval

Hij was als huisarts tegen de fluoridering, wat toen een veel groter maatschappelijk thema was dan nu de orgaandonatie.

Er ontstond onder leiding van Moolenburgh een kerngroep die dwars tegen de gevestigde orde van de overheid en professoren inging.

Bij de arts vielen geregeld de schellen van de ogen, toen het hem duidelijk werd dat het niet ging om een tandheelkundige dwaling, maar om een regelrechte aanval op de vrijheid van de mens.

Keerpunt

Een keerpunt in de discussie was de lezing van de prominente Amerikaanse wetenschapper Burke waarin hij het verband aantoonde tussen fluoridering en de toename van het aantal kankergevallen in Amerikaanse steden.

In 1976 stak de Tweede Kamer een stokje voor verdergaande fluoridering, maar het zit nog altijd in de meeste tandpasta’s, vaak in de vorm van natriumfluoride.

Het boek ‘De nieuwe watergeuzen: de geschiedenis van de fluorideringsstrijd’ van Moolenburgh is hier verkrijgbaar.

[Haarlems Dagblad]


Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

44 reacties

 1. Hoe oud zouden wij kunnen worden als we ons in ons leven konden verschonen van alle (onnodig) ziekmakende invloeden en omstandigheden ?

  16 likes
  • Dat zou exact 14 jaar verschil maken.

   6 likes
   • Ooh, 14 jaar exact ? Ook als je echt zou leven volgens de wetten van moeder natuur ? Niet dat wij dat nog aan zouden kunnen met onze aangeleerde gemakzucht, maar er zijn toch voorbeelden voor handen, al heel lang. Zonder fluor of vaccinaties en zonder ziekten.

    http://www.gedachtenvoer.nl/page/hoe-gezond-zou-je-kunnen-zijn.html

    1 likes
    • Denk niet dat je slim bent, dat is iets voor domme mensen...

     Als je echt zou leven in de natuur met al haar wetten dan zouden we waarschijnlijk niet oude worden dan 30.
     (Roofdieren, recht van de strerkste, ziektes… mmm misschien zelf nog korter lol)

     Gebruik zelf al jaren geen fluoride.
     Fluoride is een neurotoxin die de hersenen aanvreet en dus ook kanker verwekt.

     Wat ik raar vind is dat niemand meer herinnerd op hoeveel manieren zo ons al hebben proberen te vergiftigen.
     Met als voorbeeld bvb lood in de benzine?
     Nu hebben we ongelood en niemand kijkt ervan op, maar ook daar is een vlinke strijd getreden om het lood uit de benzine te krijgen.
     Vele rechtszaken zijn beïnvloed en het scheelde niet veel of we waren al in grote aantallen minder.
     Andere voorbeelden zijn nu luchtvervuiling (gemtrails), water vervuiling (door bvb fluoride of lood), voedsel (gmo’s of bestrijdings middelen) lichamelijk (vacinaties) en als laatste maar zeker niet een mindere… geestelijke armoede (domme mensen zijn makkelijker beïnvloedbaar, ongezonder en doen mooi mee met links of rechts gezwets wat hun afleid van een oplossing)

     Anyhoe, droom maar fijn door lieven mensen!
     Zolang we alleen kijken naar het nu kunnen we niets leren van het verleden en gaan we de zelfde fouten maken in de toekomst…. ik wens ons succes, dat zullen we nodig hebben…

     1 likes
     • Tot de jaren’50 hadden bijna alle woningen loden waterleidingen.
      Ieder glaasje water was een zeker glaasje kerkhof. Maarja wat niet weet?
      Kolenkachels, CO2 etc.etc.

      Zoals ik verderop in mijn reactie aangeef tot de jaren 60 had 75% rotte tanden of een kunstgebit vanaf 1970 geboren en de intrede van de fluor behandelingen lopen de mensen nu met perfecte gebitjes. En het suikergebruik in ons voedsel is alleen maar toegenomen. Ra Ra. Oké de tandtechniek is beter geworden, maar dat kan geen 75% van de rotte tanden verklaren.

      3 likes
     • ook nog toevoegingen in tabak,

      0 likes
  • 5 jaar ouder als we stoppen met open haarden, houtkachels, oliekachels, barbecues, vuurkorven, vuurwerk, wierook, olielampjes en kaarsen.
   Allemaal fijnstof.
   Dat is dan wel “natuurlijk” fijnstof, dat onze oerouders met hun open vuren in hun hutten of grotten zoveel inademden dat ze hun longen ermee asfalteerden.

   5 likes
  • Het gaat niet alleen om hoe oud je kan worden maar vooral ook in wat voor lichamelijke conditie. Veel mensen zijn jaren afhankelijk van medicijnen en medische ingrepen en kunnen al kwakkelend soms nog best oud worden.
   Zelf moet ik bijvoorbeeld uitkijken met wat ik eet, terwijl veel mensen schijnbaar alles kunnen eten en dan getroffen worden door een zieke of al van alles onder de leden hebben. Dan denk ik dat er toch iets niet klopt. Zo fiets ik als bijna-vijftiger hele afstanden, terwijl mensen jonger dan ik dat niet doen of afhankelijk zijn van een scootmobiel.

   1 likes
 2. Fluoride maakt de tanden niet sterk, maar bros. En het heeft ook een effect op de hersenen. De mind wordt dom en inflexibel. En precies daarvoor heeft het de duistere kliek in de tandenpasta verstopt, daarvoor is het bedoeld.

  Er bestaat een tandenpasta zonder fluoride, dat is de Sensodyne Classic met het rode streepje. Helaas krijg ik ze maar hier in Duitsland, in NL heb ik ze nog nergens gezien.

  3 likes
 3. Wat heb jij liever? Gezond verstand en scherpheid van geest en wat voorzichtiger zijn met waar je op bijt? of wat harder tand grazuur en afgestompte zintuigen vanwege chemisch beschadigde hersenen?
  Ik weet wel wat ik liever heb…

  7 likes
 4. 1x tandenpoetsen per dag is genoeg.
  Doe dit al m’n hele leven 36 jaar en heb nooit wat met m’n gebit. Ook geen pijntjes of gaatjes. En alle whitening producten links laten liggen.

  5 likes
 5. Gewoon je tanden poetsen met kokosolie gemengd met een beetje zuiveringszout (backing soda) of Keltisch zeezout. Zelfs knoflookgeur verdwijnt door het poetsen hiermee en tandsteen.

  2 likes
 6. De Tweede Kamer stak alleen stokje voor fluoridering van het drinkwater, verder nergens, dus in tandpasta is het toegestaan.
  Daarnaast protesteerden ook mensen die niet tegen fluoride an sich waren, maar die niet wilden dat de overheid ongevraagd genees- of preventiemiddelen aan de bevolking toedient. Dat zou de weg openzetten naar veel meer middelen in drinkwater.

  7 likes
 7. Hitler gebruikte Fluor als mindcontrol, het maakt mensen gewillig voor overheersing.
  Lees en huiver!
  http://rense.com/general79/hd3.htm
  http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/how-safe-is-fluoride/
  http://skeptics.stackexchange.com/questions/14042/did-the-nazis-maliciously-fluoridate-drinking-water
  en zo is er nog veel meer te vinden over Fluor. Mijn advies is blijf er ver vandaan.
  Er zijn altijd figuren, die middelen proberen te verspreiden, die de massa kan controleren om zichzelf te verrijken en macht te geven.

  6 likes
 8. “Een keerpunt in de discussie was de lezing van de prominente Amerikaanse wetenschapper Burke waarin…”

  Doe mij eens laten weten welke “…prominente Amerikaanse wetenschapper Burke…” dat is?

  2 likes
  • ““Fluoridation and cancer, age-dependence of cancer mortality related to artificial fluoridation”, which was originally put forward in 1975 and then again in 1977 by Dr. Dean Burk and fellow fluoridation opponent John Yiamouyiannis¹. However, the paper was not well received by the majority of scientists at the time and the paper’s methodology was criticized, such as for failure to adjust for important variables. Numerous subsequent scientific studies from the US, Ireland, Taiwan, Wales, Australia, and New Zealand, including a review of over 50 published studies contradicted Burk’s conclusion and found no evidence to support such an outrageous claim.”

   https://skepticalvegan.com/2012/07/11/fluoride-cancer-quackery/

   4 likes
 9. Het is jammer dat we als schapen (zal een voorvoegsel weglaten) alles slikken wat ons gegeven wordt door gebrek aan kennis CQ onderwijs, wat dat betreft beter een eigenwijze “bok”
  Wie of wat is nog te vertrouwen ?
  Onze intuïtie ? maar horen we die nog , in een gestimuleerde rechterhersenhelft wereld ?

  2 likes
 10. Gebruik zelf een ionische tandenborstel. Geen tandpasta meer nodig. Kreeg een opmerking dat mijn tanden er beter uitzagen. Voor wat er dan nog van over is. In het verleden erg veel gesnoept en eetproblemen gehad dus voor wat er nog resteert probeer ik het te onderhouden. Bij Kruidvat hebben ze ook een tandpasta zonder fluoride. Die gebruik ik voor op de ragertjes tussen de tanden.

  1 likes
 11. Maar het resultaat:

  vanaf de geboren 1970 en de intrede van de fluoride tandpasta en behandelingen, loopt iedereen met een gaaf gebit.

  Vergelijk dat maar eens met de bekkies uit de jaren 1950 1960

  2 likes
 12. Bij de DIO drogist: Himalaya tandpasta zonder fluoride.

  0 likes
 13. Weleda heeft ook verschillende tandpasta’s zonder fluorides en andere troep (bv. schuimmiddelen) en voor verschillende kwalen.

  http://www.weleda.nl/verzorging/mondverzorging

  P.s. kosten rond de 4,30 a 5,- in NL, in Duitsland rond de 3,85,-

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

belgische

Belgische huisarts kan niet langer zwijgen over ‘coronacrisis’: ‘Ik steek mijn nek uit’

Toen de corona-epidemie uitbrak in China voelde ...

huisarts

Huisarts die coronapatiënten met succes behandelde: ‘RIVM blokkeert dit geneesmiddel’

Huisarts Rob Elens gaf zijn coronapatiënten een ...