Gezondheid

Huisarts komt met boek over het leugenachtige verhaal dat fluoride ‘goed’ zou zijn voor het gebit

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna iedereen is wel bekend met fluoride. Er is nauwelijks tandpasta te krijgen waar het niet in zit.

Mondwater, tandenstokers, vullingen – overal kom je het tegen. Maar wist je ook dat fluoride een giftig industrieel afvalproduct is?

Zo giftig dat het, als het in de natuur terecht komt, gewassen verschroeit, vee zijn maalkiezen laat verliezen en mensen ziek maakt?

Verdienen

Zo bijtend dat het in grote containers moet worden opgeslagen omdat het zich overal doorheen vreet?

Een product dat in eerste instantie hooguit kon worden verkocht aan fabrieken die verdelgingsmiddelen voor ratten en kakkerlakken maakten?

Toen kwam iemand op het idee om dit afvalproduct een waarde te geven en er aldus flink aan te verdienen.

Grootste medische zwendel

Huisarts komt met boek over het leugenachtige verhaal dat fluoride 'goed' zou zijn voor het gebitZo begon het leugenachtige verhaal dat fluor ‘goed’ zou zijn voor het gebit en dat we zelfs ons drinkwater zouden moeten fluorideren.

De fluoridering van het drinkwater groeide uit tot de grootste medische zwendel van de 20e eeuw.

Een kleine artsengroep onder leiding van Hans Moolenburgh ging de strijd aan.

Vuile streken

Zij wisten hoe fluoride de integriteit van het menselijk lichaam aantast, bij kortstondig gebruik al tot klachten leidt en uiteindelijk kankerverwekkend is.

Moolenburgh kwam achter de vuile streken die door bedrijven en overheden werden geleverd om hun fluorideringsplannen door te drijven.

De huisarts was in de jaren zeventig het middelpunt van de strijd tegen de fluoridering van drinkwater.

Regelrechte aanval

Hij was als huisarts tegen de fluoridering, wat toen een veel groter maatschappelijk thema was dan nu de orgaandonatie.

Er ontstond onder leiding van Moolenburgh een kerngroep die dwars tegen de gevestigde orde van de overheid en professoren inging.

Bij de arts vielen geregeld de schellen van de ogen, toen het hem duidelijk werd dat het niet ging om een tandheelkundige dwaling, maar om een regelrechte aanval op de vrijheid van de mens.

Keerpunt

Een keerpunt in de discussie was de lezing van de prominente Amerikaanse wetenschapper Burke waarin hij het verband aantoonde tussen fluoridering en de toename van het aantal kankergevallen in Amerikaanse steden.

In 1976 stak de Tweede Kamer een stokje voor verdergaande fluoridering, maar het zit nog altijd in de meeste tandpasta’s, vaak in de vorm van natriumfluoride.

Het boek ‘De nieuwe watergeuzen: de geschiedenis van de fluorideringsstrijd’ van Moolenburgh is hier verkrijgbaar.

[Haarlems Dagblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martin
Martin
5 jaren geleden

1x tandenpoetsen per dag is genoeg.
Doe dit al m’n hele leven 36 jaar en heb nooit wat met m’n gebit. Ook geen pijntjes of gaatjes. En alle whitening producten links laten liggen.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Wat heb jij liever? Gezond verstand en scherpheid van geest en wat voorzichtiger zijn met waar je op bijt? of wat harder tand grazuur en afgestompte zintuigen vanwege chemisch beschadigde hersenen?
Ik weet wel wat ik liever heb…

exegese
exegese
5 jaren geleden

Hoe oud zouden wij kunnen worden als we ons in ons leven konden verschonen van alle (onnodig) ziekmakende invloeden en omstandigheden ?

Franss
Franss
5 jaren geleden

De Tweede Kamer stak alleen stokje voor fluoridering van het drinkwater, verder nergens, dus in tandpasta is het toegestaan.
Daarnaast protesteerden ook mensen die niet tegen fluoride an sich waren, maar die niet wilden dat de overheid ongevraagd genees- of preventiemiddelen aan de bevolking toedient. Dat zou de weg openzetten naar veel meer middelen in drinkwater.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

44
0
We lezen graag je reactie!x