Buitenland

Kijken: Duizenden Duitsers vormen menselijke ketting rond vliegbasis tegen het gebruik van drones

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij Ramstein, een Amerikaanse vliegbasis in Duitsland, zijn zo’n 5500 betogers samengekomen om te protesteren tegen het gebruik van drones. De basis zou een belangrijke rol spelen bij drone-activiteiten in het Midden-Oosten.

De duizenden aanwezige betogers vormden een menselijke ketting rond de militaire basis om de aandacht te vestigen op de ernst van de drone-activiteiten. “De drone-aanvallen zorgen ervoor dat mensen in het Midden-Oosten radicaliseren,” zei het Duitse parlementslid Tabea Rössner.

“Ramstein moet gesloten worden,” stelde vredesactivist Reiner Braun.

Volgens de organisatie waren er tussen de 5000 en 7000 mensen op de been. Activisten spreken van de grootste actie ooit tegen de Amerikaanse basis. Ze stellen vast dat de weerstand onder burgers tegen drones alsmaar toeneemt.

Voormalig drone-bestuurder Brandon Bryant onthulde in 2013 voor het eerst in Der Spiegel dat Ramstein een belangrijk knooppunt is voor de coördinatie van de wereldwijde drone-oorlog die Washington voert in Afghanistan, Irak, Pakistan, Somalië en Jemen.

Hij vertelde later aan een Duitse parlementaire commissie dat alle gegevens van de vliegtuigen op Ramstein worden verwerkt. Hij voegde toe dat de drones niet direct worden bestuurd vanaf de basis.

De Duitse en Amerikaanse overheid hebben het belang van de basis steeds gebagatelliseerd. Kritische vragen over de rol van Ramstein in het drone-programma werden ontweken. Critici stellen dat drones hun doelen vaak missen.

De demonstratie begon op vrijdag en duurde tot en met zondag.

[Common Dreams]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Kijken: Duizenden Duitsers vormen menselijke ketting rond vliegbasis tegen het gebruik van drones | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden

[…]   Robin de Boer    14 juni 2016 […]

P
P
6 jaren geleden

Ik zie het probleem van die drones niet hoor. Terroristen bombarderen zonder dat een piloot zijn leven hoeft te wagen??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x