Buitenland

Kijken: Parlementslid doorprikt 3 mythes over de NAVO

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Het Duitse parlementslid Sevim Dagdelen (Die Linke) doorprikte woensdag in de Duitse Bondsdag drie mythes over de NAVO. De leiders van de 31 NAVO-landen waren op dat moment bijeen in het Litouwse Vilnius, op de stoep van Rusland en bondgenoot Wit-Rusland.

De eerste mythe die Dagdelen noemde: de NAVO is een defensieve alliantie. “Was het niet de NAVO die in strijd met het internationaal recht een oorlog begon tegen Joegoslavië en daarbij burgers, tv-stations en de Chinese ambassade bombardeerde?” vroeg ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Was het niet de NAVO die 20 jaar lang oorlog voerde in Afghanistan, met honderdduizenden burgerdoden en oorlogsmisdaden tot gevolg?” voegde het parlementslid toe. “Noem je dit defensief?”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Regelrechte leugen

De tweede mythe: de NAVO is een bondgenootschap van democratieën. “Dat is historisch gezien een regelrechte leugen,” benadrukte Dagdelen.

Ze noemde als voorbeeld Portugal, haar fascistische Salazar-regime en brute koloniale oorlogen in Afrika. De illegale oorlogen van de Verenigde Staten en hun bondgenoten hebben alleen al de afgelopen 20 jaar 4,5 miljoen slachtoffers gemaakt. “Is dit hoe democratie eruitziet?”

De derde mythe: de NAVO beschermt mensenrechten. Ondertussen worden gevangenen in Guantanamo nog altijd gemarteld en hangt journalist Julian Assange in de VS een gevangenisstraf van 175 jaar boven het hoofd omdat hij oorlogsmisdaden van dit NAVO-lid aan het licht bracht.

Dat is toch schandalig

De waarheid is simpel: NAVO-leden maken deel uit van een oorlogsalliantie die gericht is op expansie en die het internationaal recht en mensenrechten met voeten treedt, zei Dagdelen, terwijl er vanuit de Bondsdag applaus opsteeg.

Wie lid is van de NAVO verliest zijn democratische soevereiniteit. En wie lid is van de NAVO moet bloeden. Eén op de vijf Duitse kinderen leeft in armoede, terwijl het defensiebudget groeit en groeit. “Dat is toch schandalig.”

Het is hoog tijd dat we dit moordzuchtige militaire bondgenootschap opheffen en na 78 jaar is het ook tijd dat de VS eindelijk hun troepen, inclusief nucleaire wapens, terugtrekken uit Duitsland, besloot het parlementslid.

4.9 251 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Steven
Steven
10 maanden geleden

Precies!!

Annette
Annette
10 maanden geleden

APPLAUS voor deze Sevim Dagdelen van Die Linke, die ijzersterk die “vredelievende” NAVO blootlegt.

ALLES wat zij zegt is 100% waar.

Natuurlijk zal dit alles voor het merendeel van de ninefornews-lezers bekend zijn. Maar dan toch is het super om dit nog eens haarfijn uitgelegd te krijgen.

De NAVO, uiteraard onder de “bezielende” leiding van de Verenigde Staten is niets anders dan een zéér oorlogszuchtige moordmachine. En DAT niet sinds gisteren, maar al tientallen jaren.

En het ergste is ook nog eens, dat alle landen die hierin verenigd zijn, zich verplichten om MEE te doen. Ook als zij daar NIETS voor voelen. Dat maakt de USA geen bal uit.

Na de Tweede Wereldoorlog, waarbij de wereldleiders zeiden: DIT NOOIT MEER!!! Daarna werd de North Atlantic Treaty Organisation opgericht.

Dit was bedoeld om de wereld “veiliger” te maken.

Als je kijkt naar de afgelopen vijftig, zelfs zestig jaar, dan zie je, dat er ongelooflijk veel oorlogen zijn geweest. Natuurlijk niet zo groots als de Tweede Wereldoorlog, maar toch…..

Uiteraard waren bij iedere OORLOG de Verenigde Staten betrokken. Deze zijn, bewezen, heel wat oorlogszuchtiger dan die zogenaamde Russische Beer.

Altijd zijn de pijlen gericht geweest op de Sovjet Unie. Zelfs nu heel wat staten daar niet meer toe behoren, is het plan van de cabal nog steeds om de Russen te verslaan. Ik zag gisteren juist een stukje, waarin een gesprek was tussen Jacob Rothschild en Poetin. Daarin werd duidelijk, dat Poetin NOOIT gehoor zou geven aan de wensen van de cabal.

Regelmatig lees ik in commentaren, dat Nederland beter af zou zijn, als zij niet alleen de EU zou verlaten, maar ook de NAVO, de Verenigde Naties en de Wereld Gezondheids Organisatie.

Daar ben ik het uiteraard 100% mee eens. Maar om dat te bereiken, is er nog een héél lange weg te gaan.

William
William
10 maanden geleden

Nu daad bij het woord

Henk
Henk
10 maanden geleden

Amen!

Deze expantie drift dient volgens mij alleen dat er een dictatuur gebouwt wordt onder het mom van democratie. Er wordt wast met geld gestrooit en leiders, politici van landen trappen in de val. uiteraard hun boeit het niet, zijn hebben immuniteit en vast genoeg kleingeld om tot aan hun dood om voor zelf te voorzien.

Precies dezelfde woorden die Kaag, Rutte, Dilan Yeşilgöz-Zegerius, Ursela von de Leyen en die hele troep gebruikt om mensen te misleiden.

Handig, veilig en democratie.
Dan moet je toch beginnen op te letten.

https://www.youtube.com/watch?v=eHRwl6gdnj4

PROF: RYSZARD LEGUTKO: “Two minutes of truth, of bitter truth” in the …
PROF: RYSZARD LEGUTKO: “Two minutes of truth, of bitter truth” in the European Parliament Ryszard Legutko 20.4K subscribers Subscribe 49K Share Save 804K views 2 months ago During…

(waarschijnlijk beste speech ooit gehouden in E.U. parlament met Ursela von der Leyen aanwezig en dus luisteraar.)

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x