Homepagina » Natuur en Milieu » Een man heeft een patent dat Monsanto kan vernietigen en de wereld voor altijd kan veranderen. Kijk dit filmpje
Een man heeft een patent dat Monsanto kan vernietigen en de wereld voor altijd kan veranderen. Kijk dit filmpje

Een man heeft een patent dat Monsanto kan vernietigen en de wereld voor altijd kan veranderen. Kijk dit filmpje

In 2006 kreeg mycoloog Paul Stamets een patent waar vrijwel geen ruchtbaarheid aan is gegeven. Waarom niet?

Directeuren uit de pesticidenindustrie zeggen dat het patent betrekking heeft op ‘de meest ontwrichtende technologie die ze ooit gezien hebben’. Ontwrichtend voor de industrie, welteverstaan.

Wat heeft Paul ontdekt? De mycoloog heeft uitgevogeld hoe hij de creaties van moeder natuur kan gebruiken om te voorkomen dat insecten gewassen aantasten.

Revolutie

Hij heeft insectendodende schimmels dusdanig veranderd dat ze geen sporen produceren. De schimmels trekken insecten aan, die vervolgens van binnenuit zelf veranderen in schimmels.

Het patent kan een revolutie teweegbrengen in de landbouw, als het de massa weet te bereiken.

De chemische bestrijdingsmiddelen van een bedrijf als Monsanto, die als een deken over de weilanden van boeren liggen, worden onder meer gelinkt aan de sterfte van bijen, hommels en vogels.

Gedwongen

Er is behoefte aan nieuwe manieren van gewasbescherming, voordat het te laat is.

Des te meer mensen op de hoogte worden gebracht van de negatieve gevolgen van landbouwgif, des te groter de druk wordt om veranderingen door te voeren.

Als mensen zich massaal bewust worden van de voordelen van duurzame, natuurlijke en biodynamische landbouw, en genetisch gemodificeerde gewassen steeds meer de rug toekeren, worden de landbouwreuzen langzaam maar zeker gedwongen om hun bedrijfsmodel aan te passen.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: Viriditas Wikimedia Commons

[Did You Know?]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Niet helemaal on topic: ze zijn nu al jaren in Nieuw Zeeland, Australië en Amerika natriumfluoride acetaat aan het strooien. Dit is dodelijk gif voor alles dat leeft. De korrels worden gegeten door vogels, kleine dieren en vissen die er vervolgens aan sterven. Hierdoor wordt het ook levensgevaarlijk voor mensen die dit voedsel eten. Ook mensen die afhankelijk zijn van de jacht worden erdoor getroffen.

  Als er een bosbrand ontstaat kunnen de korrels in brand vliegen waarbij een giftig gas (waterstoffluoride) vrij komt.

  De korrels werden uit vliegtuigen gedumpt waardoor bewoners soms het idee hadden dat het hagelde.

  Hele eco systemen worden bewust om zeep geholpen als onderdeel van Agenda 21.

  Nu het sinds kort ook wordt gedaan in Nieuw Zeeland, vermoed men dat het gerelateerd is aan de bunkers die er door de rijke varkens worden gebouwd. Men beoogt hiermee waarschijnlijk dat de locale bevolking wordt gereduceerd zodat er meer ruimte overblijft voor hen.

  Er zijn ook allerlei wetenschappers die er al voor waarschuwen. Er zijn inmiddels al meer dan 100 wetenschappelijke rapporten verschenen waarin de noodzaak van deze praktijken ernstig wordt betwijfeld. Het is extreem schadelijk.

  We wisten het al maar de betrokken daders zijn overduidelijk gekant tegen alle vormen van leven.

  Kan haast niet anders dan dat deze figuren worden bezeten door demonen. Alleen demonen hebben er geen belang bij dat ‘de schepping’ blijft zoals het was.

  28 likes
  • Ik vind het ronduit schandalig dat het bericht van Mike niet meer dan 4 likes heeft gekregen! Men is hier waarschijnlijk ook al aangetast door het landbouwgif waar hier ook gretig mee rondgestrooid wordt! En niet te vergeten alle vergif wat in ons voedsel zit. Vele van ons gedragen zich hier ook al als echte zombies. Het interesseert schijnbaar weinigen van ons wat er met ons en onze prachtige planeet gebeurt! Ik weet helaas dat het toch tevergeefse moeite is om mensen te bewegen in actie te komen! Deels zijn we blijkbaar al te ver heen, en deels is het gewoon laksheid! Als wij alles maar hebben, en in luxe kunnen leven, wat zullen we ons dan druk maken over de ver van ons bed show! (Maar niet heus!)

   19 likes
   • @Oehes66
    gelijk heb je je kan doen dat je niets weet.
    je kan je kop in het zand steken.
    je kan ook alleen maar van je zelf.
    ze kunnen ook alleen van luxe houden.
    maar eens zal het ook hen raken en dan lopen ze verdwaast rond.
    je nu eenmaal egotrippers maar ze komen zichzelf tegen.

    5 likes
   • Heb geduld, het artikel is pas een paar uur geplaatst en sommige reageerders zitten nog op hun werk.

    4 likes
   • Ja maar die demonen, waarom moeten die nu weer van stal gehaald worden?
    Ik hou helemaal niet van demonen.

    Dus geen Like voor mike. (rijmt)

    0 likes
  • Inderdaad dat is niet te begrijpen hoe ze mens planeet en dieren gewoon uitmoorden,
   uit ons voedsel hebben ze alle nuttige stoffen gehaald en vervangen die DNA met pesticiden wat de mens opeet. En die directeurs hebben de oplossing???

   Enkel als je geen mens meer bent kan je dat doen. Voor geld doen ze alles
   Ik hecht geen geloof aan dit verhaal dat er een patent is van 2006 om mosanto te stoppen
   ze gaan geen 12j wachten mosanto dan zodat die zijn verhaal kan doen.
   Sorry die ruimen ze dan op! ongeloofwaardig is dit want waarom 12j later is er nog niets mee gedaan?

   6 likes
 2. Uhm….dus linksom of rechtsom blijven we gewoon insecten massaal doden? Insecten die nu massaal worden vergiftigd #monsanto, en ipv, dan liever door de uitgevogelde creatie van moeder natuur @meneer Paul Stamets massaal veranderen in een hoopje schimmels? Want wij mensen moeten toch wel goed en gezond voedsel tot ons nemen natuurlijk? Of snap ik iets niet….

  Ik juich elke nieuwe technologie van harte toe als het de aarde, de natuur in zijn geheel ten goede komt, want daar profiteerd ook de mens van. Maar voor dit patent zie ik geen verbetering in voor de o zo belangrijke insecten.

  10 likes
 3. Deze industrie wordt nog 5j toestemming gegeven door te gaan met vergiftiging? Moet gisteren stoppen ipv vandaag?

  5 likes
 4. waarom geeft deze man de informatie niet gewoon vrij zodat andere mensen het ook gewoon kunnen maken en toepassen, dan doe je wat voor de mensheid, in plaats van wachten totdat het eindelijk goed gekeurd word.

  8 likes
 5. En hij leeft nog?!

  Als het echt geweldig is als dat het lijkt, moet dit toch snel de wereld kunnen veroveren?! 2006??!
  Waar is het wachten op?!

  6 likes
 6. Oei, gemodificeerde schimmels,

  Een boom heeft een vele malen ingewikkelder DNA structuur dan een mens of dier . Dat is niet voor niets. Een boom moet overleven mijn zijn voeten in de grond, daar waar andere levens vormen ook hun voedsel uit halen. Wil een boom zelf niet opgegeten worden dan moet hij zich weren tegen van alles en nog wat.
  Nu is het zo dat schimmels de oudste levens vormen op aarde zijn,dat komt om dat schimmels via hun sporen door het universum reizen via een orkaan verlaten zij de planeet.
  Tevens zijn schimmels de grootste levens vormen op aarde, 1 schimmel kan we een omtrek hebben van 40 km. Een schimmel is een wezen dat het verschil maakt tussen een levende planeet of een dode planeet.
  Zo een organisme naar je hand zetten,is ingrijpen in de basis van het leven op aarde.
  verstandig? Wij hebben een lichaam dat gemaakt is om hier te kunnen leven. maar als er nieuwe schimmels gemaakt worden is dat dan nog wel mogelijk? stel je voor dat een schimmels ons moet gaan bestrijden om dat wij een bedreiging zijn voor hun.
  Weet je wel waar een schimmel toe in staat is? Het zijn de oudste en meest intelligentste wezens in het universum en wij zijn de aap staat ontgroeit door schimmels. Niet mee kloten!!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=XuKjBIBBAL8

  4 likes
 7. Nou, ben benieuwd of we hier ooit nog wat van horen.

  2 likes
 8. Ik zag net op TV dat we tegenwoordig ook resistente bijen hebben tegen een mijt soort. Hebben we nu ook Monsanto bijen??

  3 likes
 9. Insecten die de sporenloze schimmels eten!!?
  Zijn bijen en andere bestuivende insecten dan insecten die de schimmels niet eten?

  3 likes
 10. Geweldig dat deze man dat heeft bedacht en het ook nog werkt.
  Zal binnenkort wel spontaan ernstig ziek worden zomaar ineens en ook nog overlijden.
  Je kan er aan de buitenkant super goed uitzien maar ja, soms heb je onderhuidse dodelijke aandoeningen die zomaar ineens opkomen.

  2 likes
 11. De daadwerkelijke reden van Monsanto is de mensen ziek te maken en er wordt geadviseerd om meer granen te eten omdat het normal gesproken gewoon erg goed voor de mens was.
  Helaas is het gevolg van het slecht voor de mens zijnde Gluten, het rechtstreekste gevolg van dat het graan wat we eten omdat het genetisch gemanipuleerd is

  Is Gluten that bad for your health? | The Science
  https://youtu.be/M0La27FNrA4?t=621

  Kissinger: “Control oil and you control nations; control food and you control the people.” US strategy deliberately destroyed family farming in the US and abroad and led to 95% of all grain reserves in the world being under the control of six multinational agribusiness corporations

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

'Stikstofcrisis' is verzonnen door wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers. Wat ze je niet vertellen

‘Stikstofcrisis’ is verzonnen door wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers. Wat ze je niet vertellen

De stikstofcrisis is sinds kort een veelbesproken ...

Tientallen giftige stoffen gevonden in wegwerpluiers, waaronder chemicaliën die al 15 jaar verboden zijn. Loopt jouw baby gevaar?

Tientallen giftige stoffen gevonden in wegwerpluiers, waaronder chemicaliën die al 15 jaar verboden zijn. Loopt jouw baby gevaar?

Het Franse overheidsagentschap dat toeziet op de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.