Binnenland

Verontwaardiging na uitspraken staatssecretaris Van der Burg: ‘Wat hééft dit kabinet toch met dwang?’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Staatssecretaris Eric van der Burg van Asiel en Migratie zei in het radioprogramma Sven op 1 dat hij gemeenten gaat dwingen om asielzoekers op te vangen. “Het is heel duidelijk dat wij het niet redden zonder dwang uit te oefenen,” aldus Van der Burg.

“Dat vindt uw partij helemaal niks,” reageerde presentator Sven Kockelmann. “Nee,” zei de VVD-staatssecretaris. “Dat is dan pech voor de VVD,” vervolgde Kockelmann.

“We moeten een verplichting opnemen in de wet die zegt: u bent verplicht om mee te werken aan de opvang van asielzoekers,” lichtte de staatssecretaris toe.

Volkspartij voor Dwang?

De staatssecretaris krijgt op social media veel kritiek. “Dwang is altijd een slecht idee. Al helemaal als er geen draagvlak is voor het beleid onder de ruime meerderheid van de bevolking. De ‘D’ van de VVD staat inmiddels voor ‘dwang’. En niet voor ‘democratie’,” stelt BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Financieel journalist Arno Wellens vraagt: “Volkspartij voor Dwang?”

Machtswellusteling

“De VVD wil blijkbaar geminimaliseerd worden. Dwang werkt niet in een democratie, en dwang hoort niet in een democratie. Maar blijkbaar houdt Van der Burg wel van een beetje macht, en hangt hij graag de machtswellusteling uit. Geeft niks, dat straft zich vanzelf af,” schrijft neuroloog Jan Bonte.

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop haalt uit: “Wat hééft dit kabinet toch met dwang? Ontbreekt het misschien aan verstandig beleid en redelijke argumenten?”

Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21) wijst erop dat er dit jaar 215.000 mensen bij komen als de migratiestroom zo doorloopt. “Zo veel als Almere. Dat is onhoudbaar. Het kabinet gaat op de oude voet door: gemeenten tot opvang dwingen,” zegt Eppink.

4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
2 maanden geleden

De D staat niet alleen voor dwang, maar ook voor dictat..R. De ontbrekende letters mag u zelf invullen.
Ooit stond de D voor democratie , maar dat is al heeeeeeeel laaaaang geleden.

Maria
Maria
2 maanden geleden

Wordt tijd dat die hele VVD uit elkaar klapt!
Ze worden steeds brutaler. Laat je nooit dwingen door dat tuig wat er nu zit!

Never.
Never.
2 maanden geleden

Kijk eens naar dat enge hoofd van deze “meneer”. Dan weet je toch genoeg? Vroeger was hij kampbewaarder. Aanpakken dat tuig.

Bep
Bep
2 maanden geleden

Één woord knettergek. Onderhand moeten wij beschermd worden tegen kartelleden i.p.v. corona.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

165
0
We lezen graag je reactie!x