BinnenlandCorona

Verontwaardiging na vonnis over coronapas: ‘Dit zegt echt alles’

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het coronatoegangsbewijs is niet onrechtmatig, zegt de rechter in een kort geding dat was aangespannen door advocaat Bart Maes. In zijn ogen is de controle op de QR-code ‘onwettig, strafbaar en discriminerend’.

De rechtbank in Den Haag oordeelde dat van discriminatie geen sprake is en ook niet van een inbreuk op grondrechten en de privacywetgeving.

Welhaast onaantastbare rol van het OMT

Maes laat via social media weten: “In een uitgebreid vonnis – 15 kantjes – is door de voorzieningenrechter geoordeeld dat er ‘voorshands’ geen sprake is van – kort gezegd – discriminatie en is de vordering afgewezen. Uit een eerste lezing komt naar voren dat er geen ruimte zal zijn voor 2G.”

Veel mensen reageren verontwaardigd op het vonnis. “Mij valt vooral de welhaast onaantastbare rol van het OMT op: ongekozen experts, die aan geen enkele controle onderworpen zijn, bepalen feitelijk het beleid,” schrijft docent en jurist Raisa Blommestijn.

Zij regeren het land

De rechter schrijft in het vonnis: “Volgens het OMT en Van Dissel hebben ongevaccineerden een aanzienlijk grotere kans om besmet te raken dan gevaccineerden. Ook hebben ongevaccineerden volgens het OMT en Van Dissel een grotere kans om het virus door te geven. De Staat mag zijn beleid hierop baseren.”

“Dit zegt echt alles,” stelt journalist Annelies Strikkers. “De Staat mag zich baseren op de adviezen en statements van het OMT en RIVM/Van Dissel, zegt de rechter. Precies wat ik al had verwacht. WC-eend wordt geadviseerd door WC-eend en daarom is het helemaal prima.”

“Rechters in Nederland: ‘Als het OMT het zegt dan is het zo’. Het OMT dat het in talloze adviezen continu bij het verkeerde eind blijkt te hebben, geen wetenschappelijke onderbouwing geeft en nooit feitelijk gecontroleerd hoeft te worden. Zij regeren het land,” voegt ze toe.

“Een rechter die een grafiek niet snapt, een overheidsinstantie die hem niet uit kan leggen. En toch is het de ‘waarheid’,” verzucht neuroloog Jan Bonte, die namens de eisers sprak.

4.9 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
241 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
CreaBea
CreaBea
1 jaar geleden

Hadden we dan anders verwacht?
Maar rechters gaan echt niet recht spreken, zijn omgekocht.
Straks mogen we ook niet werken zonder code, want nu is oa horeca tweedelig personeel moet natuurlijk ook even gedwongen worden.

PERM.
PERM.
1 jaar geleden

We weten nu toch wel wat ons te doen staat?

Anoniem
Anoniem
1 jaar geleden

Dit was te verwachten,er is hier geen rechtstaat.Het is 1 corrupte bende hier in deze bananenrepubliek.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Tja, als het volk (let wel maximaal rond de 20%), meestal viruswaarheid, al rond de 25 zaken heeft gevoerd waarvan slechts twee zijn gewonnen waarvan er één binnen 4 uur ongedaan is gemaakt, hoe groot is de kans dat de rechter het volk in het gelijk gaat stellen?
Nagenoeg nul.

” “Mij valt vooral de welhaast onaantastbare rol van het OMT op: ongekozen experts, die aan geen enkele controle onderworpen zijn, bepalen feitelijk het beleid,” schrijft docent en jurist Raisa Blommestijn. “
Dit is te verklaren, als men het boekwerk van Hannah Arendt erbij pakt: ik parafraseer: een totalitaire leider zal altijd zich gematigder voordoen dan een ander.
De ander is in dit geval het OMT.
Het OMT dat onder bevel staat van het ministerie van volksgezondheid, dat weer onder bevel staat van minister Hugo de J., zo begrijp ik van Gideon van FvD.
Dan is het cirkeltje weer rond.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

241
0
We lezen graag je reactie!x