Mens en Dier

Kijk: Gideon van Meijeren confronteert Kamer met ongemakkelijke waarheid, en wordt de mond gesnoerd

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het doet mij oprecht pijn dat ik moet constateren dat de regering zich op dit moment opstelt als vijand van de bevolking, zei Gideon van Meijeren (FVD) donderdag in de Tweede Kamer. “Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog hebben we weer een regering die wetten voorbereidt op grond waarvan een staat van apartheid wordt gecreëerd en waardoor mensen worden buitengesloten van het sociaal-maatschappelijk leven.”

“Het is noodzakelijk om niet te zwichten voor tirannen. Wij zullen niet zwichten voor tirannen. Als er regelgeving tot stand komt op grond waarvan complete bevolkingsgroepen worden gediscrimineerd, dan roep ik op om daar niet aan te gehoorzamen. Want dan is gehoorzaamheid een grotere misdaad dan ongehoorzaamheid,” zei Van Meijeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De verschrikkingen die de Joden zijn aangedaan in de Tweede Wereldoorlog zijn gepleegd door mensen die gehoorzaam waren en niet door mensen die ongehoorzaam waren,” benadrukte het Kamerlid.

Tirannie

Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) zei het ‘echt ongepast’ te vinden dat hij een vergelijking maakte met de Tweede Wereldoorlog. Ze vroeg hem ‘op zijn woorden te passen’.

Kamerlid Palland (CDA) zei dat het ‘volstrekt ontoelaatbaar’ is wat van Meijeren ‘hier allemaal te berde brengt’. “U heeft geen idee wat een dictatuur of een tirannie is.”

“Feit is dat het voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zo is dat mensen weer een pasje krijgen aan de hand waarvan ze moeten bewijzen of ze wel of niet toegang krijgen tot het sociaal-maatschappelijk leven,” bracht de FVD’er daar tegenin.

Hij wees erop dat er in 1933 een gekozen volksvertegenwoordiger was die Adolf Hitler ‘een boef’ noemde. “Hem werd het woord ontnomen, met 20 stemmen tegen zes. Als een meerderheid vindt dat er geen sprake is van tirannie, betekent dat dus niet dat er daarmee geen sprake is van tirannie.”

Een verdere stap in het beperken van grondrechten

De D66-voorzitter zei deze woorden ‘kwetsbaar’ te vinden. “Ik wil dus nu echt vragen om echt op uw woorden te letten.”

“Forum voor Democratie bepleit op geen enkele manier dat de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog in de buurt komen van wat op dit moment ongevaccineerden wordt aangedaan,” zei Van Meijeren. “Natuurlijk niet. Het is een glijdende schaal. Eerst werden de Joden uitgesloten om naar de bioscoop te gaan, toen mochten ze…”

Vervolgens schorste Bergkamp de vergadering. “Ik wil heel graag even met u in gesprek.”

Forum voor Democratie vindt dat de voorzitter ‘écht haar boekje te buiten gaat’ door zich inhoudelijk te mengen in het debat en Van Meijeren het woord te ontnemen. “Een verdere stap in het beperken van grondrechten; nu ook wordt aan banden gelegd wat wel en niet in de Tweede Kamer mag worden besproken,” reageert de partij.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ellis
Ellis
2 jaren geleden

Gideon, topper. De hele situatie is kwetsend. Alles dat ons wordt aangedaan is kwetsend. Dat komt niet door Gideon. Ze kunnen sterke Gideon niet aan daar in Den Haag. Stelletje zwakkelingen, griezels, bah!
Ga door Gideon, aan jou hebben we tenminste iets!

Perm.
Perm.
2 jaren geleden

De linkse kliek mag zeggen wat ze wil, maar Gideon van Meijeren wordt op een ordinaire manier de mond gesnoerd. Dit is Nederland ten voeten uit. Hoelang pikken we dit nog of willen we erin stikken. Ontoelaatbaar wat zich hier voor doet. Nederland is een dictatuur geworden. En Vera Bergkamp speelt op een schandalige manier met redelijke conclusies van mensen. Het is inmiddels een schande om nog Nederlander te zijn. Bah, wat een eng land.

Petra
Petra
2 jaren geleden

Geweldige aanwinst voor Nederland dee man …

Raymond
Raymond
2 jaren geleden

Hij heeft geheel gelijk om de vergelijking met wo 2 te maken. Niemand minder dan de bejaarden die die tijd hebben meegemaakt maken nu de vergelijking. En dan dat gelul over kwetsend. Groningers, boeren, toeslagouders etc. die zijn pas gekwetst, tot op het bot. Hypocriete kartel huichelaars met gespreide bedjes. En vaccinatie om gezondheid is bull shit, zie tata steel, dat kan gewoon. Kinderen komen als zwarte piet thuis na een middagje speeltuin.

Back to top button
149
0
We lezen graag je reactie!x