Homepagina » Mens en Dier » Kijk: Gideon van Meijeren confronteert Kamer met ongemakkelijke waarheid, en wordt de mond gesnoerd
van meijeren
Foto: Gideon van Meijeren (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Kijk: Gideon van Meijeren confronteert Kamer met ongemakkelijke waarheid, en wordt de mond gesnoerd

Het doet mij oprecht pijn dat ik moet constateren dat de regering zich op dit moment opstelt als vijand van de bevolking, zei Gideon van Meijeren (FVD) donderdag in de Tweede Kamer. “Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog hebben we weer een regering die wetten voorbereidt op grond waarvan een staat van apartheid wordt gecreëerd en waardoor mensen worden buitengesloten van het sociaal-maatschappelijk leven.”

“Het is noodzakelijk om niet te zwichten voor tirannen. Wij zullen niet zwichten voor tirannen. Als er regelgeving tot stand komt op grond waarvan complete bevolkingsgroepen worden gediscrimineerd, dan roep ik op om daar niet aan te gehoorzamen. Want dan is gehoorzaamheid een grotere misdaad dan ongehoorzaamheid,” zei Van Meijeren.

“De verschrikkingen die de Joden zijn aangedaan in de Tweede Wereldoorlog zijn gepleegd door mensen die gehoorzaam waren en niet door mensen die ongehoorzaam waren,” benadrukte het Kamerlid.

Tirannie

Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) zei het ‘echt ongepast’ te vinden dat hij een vergelijking maakte met de Tweede Wereldoorlog. Ze vroeg hem ‘op zijn woorden te passen’.

Kamerlid Palland (CDA) zei dat het ‘volstrekt ontoelaatbaar’ is wat van Meijeren ‘hier allemaal te berde brengt’. “U heeft geen idee wat een dictatuur of een tirannie is.”

“Feit is dat het voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zo is dat mensen weer een pasje krijgen aan de hand waarvan ze moeten bewijzen of ze wel of niet toegang krijgen tot het sociaal-maatschappelijk leven,” bracht de FVD’er daar tegenin.

Hij wees erop dat er in 1933 een gekozen volksvertegenwoordiger was die Adolf Hitler ‘een boef’ noemde. “Hem werd het woord ontnomen, met 20 stemmen tegen zes. Als een meerderheid vindt dat er geen sprake is van tirannie, betekent dat dus niet dat er daarmee geen sprake is van tirannie.”

Een verdere stap in het beperken van grondrechten

De D66-voorzitter zei deze woorden ‘kwetsbaar’ te vinden. “Ik wil dus nu echt vragen om echt op uw woorden te letten.”

“Forum voor Democratie bepleit op geen enkele manier dat de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog in de buurt komen van wat op dit moment ongevaccineerden wordt aangedaan,” zei Van Meijeren. “Natuurlijk niet. Het is een glijdende schaal. Eerst werden de Joden uitgesloten om naar de bioscoop te gaan, toen mochten ze…”

Vervolgens schorste Bergkamp de vergadering. “Ik wil heel graag even met u in gesprek.”

Forum voor Democratie vindt dat de voorzitter ‘écht haar boekje te buiten gaat’ door zich inhoudelijk te mengen in het debat en Van Meijeren het woord te ontnemen. “Een verdere stap in het beperken van grondrechten; nu ook wordt aan banden gelegd wat wel en niet in de Tweede Kamer mag worden besproken,” reageert de partij.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ellis
Ellis
1 maand geleden

Gideon, topper. De hele situatie is kwetsend. Alles dat ons wordt aangedaan is kwetsend. Dat komt niet door Gideon. Ze kunnen sterke Gideon niet aan daar in Den Haag. Stelletje zwakkelingen, griezels, bah!
Ga door Gideon, aan jou hebben we tenminste iets!

Perm.
Perm.
1 maand geleden

De linkse kliek mag zeggen wat ze wil, maar Gideon van Meijeren wordt op een ordinaire manier de mond gesnoerd. Dit is Nederland ten voeten uit. Hoelang pikken we dit nog of willen we erin stikken. Ontoelaatbaar wat zich hier voor doet. Nederland is een dictatuur geworden. En Vera Bergkamp speelt op een schandalige manier met redelijke conclusies van mensen. Het is inmiddels een schande om nog Nederlander te zijn. Bah, wat een eng land.

Petra
Petra
1 maand geleden

Geweldige aanwinst voor Nederland dee man …

Raymond
Raymond
1 maand geleden

Hij heeft geheel gelijk om de vergelijking met wo 2 te maken. Niemand minder dan de bejaarden die die tijd hebben meegemaakt maken nu de vergelijking. En dan dat gelul over kwetsend. Groningers, boeren, toeslagouders etc. die zijn pas gekwetst, tot op het bot. Hypocriete kartel huichelaars met gespreide bedjes. En vaccinatie om gezondheid is bull shit, zie tata steel, dat kan gewoon. Kinderen komen als zwarte piet thuis na een middagje speeltuin.

x

Check Also

npo

Walging om NPO-fragment waarin ongevaccineerden worden neergeschoten: ‘Totaal ziek!’

In het NTR-programma De Sociëteit werd vrijdag ...

gezichtsscan

Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’

Gezichtsscans worden steeds populairder in Nederland. De ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

149
0
We lezen graag je reactie!x