Homepagina » Buitenland » Jade Helm: “Amerikaanse overheid wil deze zomer machtsgreep plegen in Texas”
"Amerikaanse overheid wil deze zomer machtsgreep plegen in Texas"

Jade Helm: “Amerikaanse overheid wil deze zomer machtsgreep plegen in Texas”

Deze zomer houdt het Amerikaanse leger een grootschalige oefening in de staat Texas. Een aantal Texanen, waaronder Texas Ranger Chuck Norris, geloven dat het om een machtsgreep gaat van de Amerikaanse overheid.

Speciale eenheden van het Amerikaanse leger vallen deze zomer ‘de vijandelijke staat Texas’ binnen. Het gaat om een militaire oefening waaraan 1200 elitesoldaten deelnemen. Operatie Jade Helm 15, zoals de oefening genoemd wordt, zal behalve in Texas in nog acht andere staten plaatsvinden en zal zes weken duren.

De samenzweringstheorie komt neer op het volgende: de 1200 leden van de Special Forces zijn de voorhoede van een machtsgreep van president Obama, die in grote delen van het land de staat van beleg zal afkondigen, de wapens van burgers zal afnemen en tunnels zal aanleggen of gebruiken om de burgers beter te kunnen controleren.

In de theorie speelt ook supermarktketen Wal-Mart een rol. Enkele vestigingen van Wal-Mart sluiten precies in de periode van de oefeningen hun deuren wegens verbouwingen. De genoemde tunnels zouden onder de supermarkten gelegen zijn.

De twee Republikeinse presidentskandidaten Ted Cruz en Rand Paul hebben gezegd dat ze de oefeningen met bijzondere aandacht zullen volgen. De gouverneur van Texas, Greg Abbott, nam contact op met een topgeneraal om te vragen of de rechten van Texanen tijdens de operatie niet geschonden zullen worden. Hij heeft zijn eigen troepen opdracht gegeven om de oefening ‘in de gaten te houden’.

[Knack]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kortjakje schreef:

  Get your facts straight! De 1200 Special Forces zijn alleen voor Texas, niet voor de andere staten. Bij elkaar zijn het er duizenden. De ‘oefening’ loopt van 15 juli tot 15 september, da’s meer dan 6 weken, maar de deelnemende staten staan al weken vol met militaire voertuigen + personeel. Is dat niet wat aan de vroege kant voor een oefening? Ik begrijp dat dit nogal wat voorbereidingen nodig heeft, maar 4 maanden…..Snap trouwens ook niet hoe de VS zich zo’n grootschalige oefening kunnen veroorloven met de enorme schulden die ze al hebben. De Walmart winkels zijn voor 6 maanden gesloten, dus niet alleen gedurende de oefening. Ze zijn nu al een paar weken dicht en volgens diverse websites is er permanente bewaking. Erg verdacht allemaal. Als je het mij vraagt is er meer aan de hand dan alleen een oefening. Ik hoop dat iedereen zich hierin verdiept, just in case….Dat zou dan alleen nog maar het begin zijn.

  20 likes
 • rik schreef:

  In Augustus komt er ook een machtsgreep in Friesland door Markt Rutte samen met die blonde van defensie. 500 mariniers gaan dan via Heerenveen en kondigen de staat van beleg af. Ook het huis van Wiegel wordt omsingeld natuurlijk.

  Alle AH’s in Friesland gaan dicht. Want alle AH’s in Friesland zijn met elkaar verbonden en komen via een tunnel in Almere uit en vandaar naar Amsterdam. De grenzen van Friesland worden hermetisch afgesloten en niemand zal weten wat er allemaal gebeurt daar.

  19 likes
 • JC schreef:

  Erg vermakelijk om op diverse sites in Amerika te lezen hoe men omgaat met het sluiten van winkels. Gewoon 5 uur van te voren melden, oh ja, jullie zijn ontslagen en we gaan dicht. Wat er dan allemaal aan conspiracy achter weg komt.

  1 likes
  • Loki schreef:

   JC
   Dat is heel gebruikelijk bij Amerikanen. Dit gebeurd namelijk ook in Nederland gevestigde VS bedrijven. Ik heb het meegemaakt dat van de 1 op de andere dag een hele lading personeel de laan uit werd gestuurd. Ze mochten niet eens hun buro en spullen meenemen. Dat moest op afspraak.
   Hun manier van zaken doen is keihard.

   Maar ook andere buitenlandse bedrijven hebben dat rond 2008/2009 geflikt.
   Vast personeel er uit, goedkope Poolse arbeiders er in. De volgende dag al.
   Hoe kan het toch dat er zoveel werkelozen zijn, nou dat is duidelijk.
   Vervolgens nog een hoop Roemenen en Bulgaren binnen halen.
   En zo creëer je een hoop ellende voor de onderste laag van de bevolking, die zo goed als niet meer aan de slag komen en vervolgens knijp je ze uit met uitkeringen waar je amper van kunt leven.
   Ik heb niets tegen het feit van buitenlandse werknemers als er genoeg werk zou zijn, maar dat is er niet. Dus moet je ze ook niet binnen halen. En anders alleen op contract, na 3 maanden geen werk, dan wegwezen.
   Maar alles gaat samen onder de noemer verbroedering met de andere EU landen. Met dank aan de EU opgelegde dwang en de Nederlandse meelopers in Den Haag.

   9 likes
   • JC schreef:

    Heb jaren met Amerikanen samen gewerkt en hebben een hele aparte kijk op de wereld. Alles draait om macht. Dat er veel werklozen zijn zit ‘m in het feit dat wij een kabinet hebben wat gesitueerd is op de macht van de banken. Vooral Rabobank heet enorm veel invloed in Den Haag. De situatie in Amerika rondom Walmarkt heeft ook alles te maken met de lonen van de arbeidskrachten. Men wil goedkoop kunnen verkopen en dat kan alleen met minder arbeidskosten. Iets wat momenteel heel erg speelt in Nederland, kijk maar eens hoe de bedrijven aan het outsourcen zijn naar lage lonen landen en de werknemers de laan uitsturen. Iedereen heeft het erover dat de crisis voorbij is maar die moet nu nog echt beginnen. Bedrijven gaan steeds meer bezuinigen op arbeidskrachten en steeds meer om omzet op welke manier dan ook.

    6 likes
    • Loki schreef:

     JC
     Je heb het goed gezien, de echte ellende moet nog beginnen.
     Je ziet het al hoe grote multinationals als Unilever, PepsiCo, Nestle enzovoort zich steeds meer indekken door bedrijven/concurrentie op te kopen. Zo ontstaat er een totale macht op markt.
     Maar mijn inziens stort straks de hele wereld economie in elkaar omdat men gewoon op de oude voet is door gegaan.
     Een kaart uit het illuminati cardgame zegt dan ook tegen de superrijkrn “take the money and run”. Dat is opmerkelijk.

     5 likes
     • bert s schreef:

      @loki.
      Laatst een artikel gelezen dat de superrijken daar
      momenteel al druk mee bezig zijn, Vooral Nieuw-
      zeeland is een populair land voor deze gasten.
      Ze kopen daar massaal grote landhuizen op en
      laten er een landingsbaan bij bouwen voor hun
      prive vliegtuigen. Maak je maar klaar.
      https://www.youtube.com/watch?v=thozgxyJRn4

      1 likes
     • EllenB schreef:

      Grappig dat je die illuminati-kaart erbij haalt, want er is namelijk nog een kaart, die hier verband mee kan houden.
      De astroide, die in de buurt van Puerto Rico in zal slaan.
      Dat is volgens mij de werkelijk reden van Jade Helm, en het vluchten van de Elite naar hoger gelegen gebieden.
      Er zijn heel veel aanwijzingen gegeven in deze richting, en het verklaart misschien ook de mysterieuze sterfgevallen onder de astronomen van de laatste jaren.
      Klokkenluiders die de mond gesnoerd zijn ?

      1 likes
    • MoonRaker schreef:

     Dat komt omdat de huidige generatie economen nog niet in lijkt te willen zien dat “De Factor Arbeid” in het economische model drastisch is gewijzigd.

     Arbeid is steeds minder belangrijk in het productieproces. Maar soms wordt vergeten dat consumptie de resultante is van arbeid. We zitten daarmee in een neergaande spiraal terwijl de productiviteit skyhigh is.
     De mensen/managers die werken in onder andere de genoemde bedrijven worden afgerekend op omzet en winst en juist door die hoge productiviteit komt deze steeds verder onder druk te staan en krijg je dus die rare maatregelen van outsourcen e.d. wat uiteindelijk ook niet werkt.

     De aloude markt theorie zou zeggen, dan vallen er vanzelf aanbieders af en gaat de prijs van het product omlaag. Maar dat snijdt geen hout meer in de huidige economische situatie van in zekere zin overvloed (die niet goed wordt verdeeld) in plaats van schaarste zoals Adam Smith 300 jaar geleden bedacht heeft.

     De OPLOSSING is daarom om arbeid niet langer de noemer van verdeling te laten zijn, maar de consumptie. En daarmee introduceer je dus een onvoorwaardelijk basisinkomen en moeten we als maatschappij arbeid op een andere manier gaan waarderen.

     Dus niks “complotjes” maar gewoonweg een systeem dat gewijzigd moet worden om weer goed te functioneren voor de gemiddelde mens.

     3 likes
 • Loki schreef:

  Texas is een opstandige staat waar de bevolking heeft geweigerd de wapens in te leveren en zich vaak keert tegen de overheidsplannen. Dat zit de kliek in het Capitool niet lekker.
  Walmart werkt mee aan overheidsoperaties om geheime basissen te bevoorraden en is met regelmaat te zien dat grote colonnes van soms wel meer dan vrachtwagens (de meeste van Walmart) zich in de richting van deze basissen begeven.
  Jade Helm is een verkapte oefening om te kijken hoe de bevolking reageert in noodtoestanden waaronder dus ook de toevallige verbouwingen van Walmart. Veel Amerikanen vragen zich al af wat er gaande is, omdat als zo lands gericht is. Overal zijn dit soort oefening en het beperkt zich niet alleen tot Texas. De FED is/wordt verplaatst naar Chicago, zijn er Fema kampen uit de grond gestampt, moesten burgers plots hun wapens inleveren op basis van de veiligheid (een zeer veel gebruikt woord om de burger te besodemieteren), stapels met kunststof lijkenkisten en ga zo maar door.
  We kunnen hierbij denken aan een economische ineenstorting van de VS of mega natuurrampen om de martial law te kunnen invoeren.
  Daarbij heeft Obama 14 gouveneurs een National Security Letter gestuurd en gedreigd hen te arresteren als zij hun State Defence Force troepen in terugtrekken tegen de bevolking. Een potentieel gevaar voor het VS leger, terwijl het eigenlijk bedoeld was de bevolking weer rustig te krijgen.
  Dat geeft toch te denken dat er iets gaande is.
  Texas is en blijft dus het grootste gevaar met zoveel wapens en hoe lang zal het duren voor daar een False Flag komt.

  12 likes
 • Roeland schreef:

  Vandaag heel veel zwaarbewapende soldaten in Rotterdam. Hier iets mee te maken? Nog nooit gezien hier. Wapens zo groot als een stofzuiger buis.

  1 likes
  • EllenB schreef:

   Ik heb het even opgezocht, en er blijkt inderdaad een grote militaire oefening te zijn in Rotterdam. Duur: 3 dagen.
   En ja; ik heb het idee dat dit net zoiets is als Jade Helm.
   Volgens mij gaat er binnenkort (eind september?) namelijk een grote natuurramp plaatsvinden.
   Op heel veel plaatsen in de wereld wordt het leger vast gemobiliseerd.
   Niemand wil me echter geloven, dus praat ik er verder niet vaak over.
   Maar jij vraagt ernaar, dus heb je bij deze mijn antwoord op je vraag.
   Mochten jullie meer willen weten over mijn hersenspinsels, dan hoor ik het wel.

   3 likes
   • Roeland schreef:

    Ik wil wel meer weten over je hersenspinsels.

    0 likes
   • albertina schreef:

    Hallo EllenB,

    Zou dit allemaal niet te maken kunnen hebben met de komst van Nibiru? Op diverse sites lees ik hier meer over, dat dit ook te maken heeft met Jade Helm, femakampen, ook in friesland operatie Bizon geweest vorig jaar, i n januari dit jaar zijn er 5000 vrijwilligers gevraagd om mee te doen aan een grote operatie van het Rode Kruis, ik krijg steeds meer onrustige gevoelens en als het waar is dat eind mei San Andreas gaat barsten, dan zijn de rapen pas echt gaar, overal ter wereld staan vulkanen op uitbarsten en overal zijn er heftige weersomstandigheden, kijk ook naar ons land, koud, veel wind, vieze wolken, uiteraard wordt dit ook veroorzaakt door chemtrails, de mensen reageren soms raar, ik zie veel egoisme en veel zombies, verblindt door hun telefoons en/of I-pads, het wordt steeds gekker in de wereld van chaos en frustraties. Maar goed, het stond al geschreven in de profetieën, Nostradamus heeft al een WO3 voorspeld. De elite ziet nu natuurlijk kans om zoveel mogelijk mensen te decimeren, zij kruipen weg in hun onderaardse holen, maar….het mooie is, ze kunnen er niet meer uit, ze worden opgesloten door de goede buitenaardsen, hun rol is straks uitgespeeld op aarde en…..de nieuwe aarde bestaat al, in 5D, voor ons nog onzichtbaar, maar die is al bewoond door een kleine groep mensen en dieren, de oude aarde zal zich versmelten met de nieuwe aarde. of iedereen mee zal gaan, tja, dat is nog maar de vraag…..

    2 likes
    • EllenB schreef:

     @Albertina

     Sorry, ik zie je reactie nu pas.
     Je hebt helemaal gelijk !
     Dit heeft te maken met Nibiru.
     De astroide die er nu aankomt, is afkomstig uit het puin dat Nibiru in zijn baan meeneemt.
     Omdat het magnetisch veld van de aarde door zijn aanwezigheid verzwakt is, kan dit puin onze planeet nu bereiken. Tenminste, zo heb ik het begrepen.
     Er zijn al heel veel astroides waargenomen, de afgelopen tijd, maar deze is heel groot, en volgens berekeningen, zal deze wél inslaan.

     De rest van je verhaal klopt ook.
     Ben blij dat ik niet de enige ben, die het grotere plaatje ziet.

     1 likes
 • bert s schreef:

  Het symbool voor deze oefening is zeker het bekijken waard, helemaal omdat
  er een echte oer Nederlandse klomp in voor komt.
  Ik ben van mening dat dit niet echt een machtsovername is van Obama maar
  meer op een positioneringsactie voor een eventueel werelds event.
  Goed van jullie om hier aandacht aan te besteden, ik volg dit al weken en het
  wordt daar steeds gekker.
  Trouwens, over de hele wereld worden momenteel van dit soort oefeningen
  gehouden, in Nederland hadden we vorig jaar Dutch Bison. Er staat iets aan te
  komen, maar wat?!
  Hier een link naar het jade helm symbool.
  https://www.youtube.com/watch?v=aaB7vyZbaMk

  9 likes
  • Lucc schreef:

   Ik heb moeite moeten doen om dit filmpje uit te kijken.
   Wat die fundamentalist allemaal uitkraamt?!!
   De klomp in het midden van het logo lijkt hij niet te kennen als zijnde een klomp, maar een ‘old shoe’ ? Een klomp is toch typisch Nederlands, niet? En vele Nederlanders waren de medestichters van de VS, niet? Maar hij ken niet eens de term ‘klomp’ , nochtans ‘clog’ in het Engels. En omdat die klomp wat transparant is, verklaart hij het maar als de Heilige Drievuldigheid.
   Jade helm verklaart hij als de anti-christ, want Jade lijkt wel iets uit het Oosten want de anti-christ komt toch uit het Oosten, deuh.
   8-15 wat zou dat zijn? Wel het nieuwe ‘number of the beast! Want 8-15 komt niet in de bijbel voor, opgelost! (Volgens mij komt ook 548971 niet voor in de Bijbel, nog een Beestig nummer!) Als goede christen weet hij blijkbaar ook niet dat het Maria Hemelvaart is op 8 aug?
   Een knap staaltje ‘uit de nek l*llen’ ! Tien op tien daarvoor alvast!
   Voor de rest ZUCHT!

   2 likes
 • Collin schreef:

  Ooh spannend… vanaf wanneer draait deze film met Chuck Norris in de bioscoop?

  3 likes
 • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt schreef:

  Nou, dat was het dan… Ik heb expres maar even gewacht met reageren op dit onderwerp tot na de oefening…

  Inmiddels zijn we wat verder. Vanaf dat Jade Helm van strat ging was de medis, met name de alternatieve, ineens stil… Waarom?
  De paus heeft inmiddels ook zn toespraak gehad voor de vn… Niks geen aankondiging voor een nieuwe wereld order.

  September is al bijna voorbij inmiddels. Alleen moet aanstaande maandag de beurs nog instorten, en hebben we nog een bloedmaan in het verschiet. Het zal mij benieuwen, maar enige scepsis zal niemand mij toch kwalijk nemen?

  3 likes
 • Skywalker schreef:

  Gewoon een speculatie: het is een voorbereiding op paniek als de aanwezigheid van buitenaardse culturen onthuld wordt? Iets wat zo langzamerhand wel verteld MOET worden. Men heeft dat juist vanwege de te verwachtte paniek (denk aan het radiohoorspel over de mars-invasie destijds) steeds geheim gehouden.

  Een andere speculatie kan zijn dat het een voorbereiding is voor een volkswoede die mogelijk uitbreekt wanneer de schuldigen van alle ellende op deze planeet bekend worden.

  De tijd zal het leren, het wordt een spannende periode waar veel goeds uit voort kan/zal gaan komen.

  1 likes
  • Loki schreef:

   Skywalker

   Ho wacht ff, je hebt het hier over de aanwezigheid van buitenaardse culturen.
   Naar mijn weten, en ondanks dat ze zich al tussen de mensen begeven, zullen ze zich pas bekend maken na dat de ellende pas echt is begonnen en bezig is.
   Zover mij bekend pas 2016 of 2017. En dan alleen om nog te redden wat er de redden valt en de mensheid bij te staan van wat er nog van over is.

   Dat is mij al in 2010 in het oor gefluisterd en dat het hier niet veilig is, dus vertrek.

   Voorlopig zijn we nog even veilig maar dat duurt niet lang meer.

   0 likes
 • Wat een gedoe schreef:

  Hebben jullie de trailer van de nieuwe film “SAN ANDREAS” gezien? Komt eind mei in de bios.
  Zou dit ermee te maken hebben? Is dit een soort teken of voorbode van wat we krijgen?

  Hier de link van de trailer.
  http://youtu.be/SzRbK9qIhBs

  Groetjes

  1 likes
  • EllenB schreef:

   Ik heb hem vandaag toevallig gezien op de T.V.
   Dit is mijns inziens inderdaad een voorbode voor wat ons te wachten staat.
   De Illuminati kunnen het namelijk niet laten, om ons op deze manier te laten weten, wat zij allang weten.
   Ik zie het als een soort van treiteren.
   Een teken van superioriteit.
   Het gros van ons zal dit soort waarschuwingen namelijk niet serieus nemen.
   Zo van ‘Ach, het is maar een film’
   Net zoals bij de film ‘Impact’

   Als de astroide inslaat, zullen er tevens aardbevingen komen.
   De breuklijn in N.Amerika, zal openbarsten en het land a.h.w in tweeen splitsen.
   Dat is volgens mij dus te zien in deze trailer.

   1 likes
 • 365Y schreef:

  Texas Ranger Chuck Norris is een acteur…. gauw eens kijken wanneer die film uitkomt .

  1 likes
 • 365Y schreef:

  wikipedia – : Jade_Helm_15 omhelst : Forces units in a multi-state exercise that includes Texas, Arizona, New Mexico, Utah and Colorado. … , dit is niets anders dan een oefening van speciale eenheden .

  1 likes
 • riek schreef:

  wjs, bij ons hebben ze alle vuurwapens jaren geleden al afgenomen

  0 likes
 • 365Y schreef:

  De pijlen in het Jade symbool staan voor militaire vriendschap . Het zwaard naar boven voor nieuwe doorbraken , en de klomp in het Jade Helm 15 symbool kan heel goed sabotage inhouden . In de franse taal heet een klomp een sabat . dit was waarschijnlijk de bijnaam voor de klomp om aan te duiden dat het noet alleen een veiligheids schoen was, maar teven voor sabotage werd gebruikt . Volgens wikipedia werd met de klomp een fabrieks machine gesaboteerd om een arbeiders protest kracht bij te zetten . Een citaat :

  Het woord sabotage is ontstaan tijdens de grote Luikse stakingen van 1886 in het Waalse industriebekken. Men kende tijdens de industriële revolutie de praktijk om bij noodgevallen tijdens het weven van kleedstof, een klomp (schoen) in de machine te slaan om het proces onmiddellijk tot stilstand te brengen. Al snel werd deze praktijk ook toegepast om de mededinging te benadelen, maar bij stakingen werd deze techniek het neusje van de zalm. De arbeiders bewapenden zich, en vernielden met hun klompen (Frans: sabot) de destijds nog zeer broze gietijzeren (denk aan het onderstel van oude naaimachines) productiemachines, en deden fabrieken en kastelen in vlammen opgaan. Arbeiders in de zware industrie droegen zeer zwaar uitgevoerde klompen, omdat ze toen ook een veiligheidsfunctie hadden, als voorloper van veiligheidsschoenen. Krachtoverbrenging was destijds vooral door tandwielen. Dus de zaak stilleggen gebeurde eenvoudig door er een klomp tussen te gooien.

  0 likes
 • 365Y schreef:

  Overigens is met deze oefening het niet de bedoeling dat de situatie permanent verslechterd maar zie het meer als een voorbereiding op een grote verandering waarbij mogelijk voor korte tijd een uitbraak van grote burgerlijke onrust in die situaties zoveel als maar kan de angel eruit te nemen waardoor het zo kort als mogelijk zal kunnen bestaan .

  0 likes
 • Roeland schreef:

  Ik heb wel zin in wat hommeles. Laat maar komen.

  0 likes
 • Wimpie schreef:

  Die Obama wil de Jihad vlag laten wapperen boven de White house.

  0 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  trump

  Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

  Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

  >