Mens en Dier

Verpleegkundige maakt gehakt van Hubert Bruls: ‘Wij zijn niet overbelast door een virus’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Werkgevers moeten de mogelijkheid krijgen om personeel naar een coronabewijs te vragen. Dat zei Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen, in Buitenhof. Hij zei dat de wetswijziging die daarvoor nodig is ‘eerder vandaag dan morgen’ in gang moet worden gezet.

Volgens Bruls vraagt het oplopende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames om strengere maatregelen. Hij zei respect te hebben voor mensen die zich om principiële redenen niet willen vaccineren, maar vindt dat ‘we de volksgezondheid in het algemeen zwaarder moeten laten wegen dan wat iedereen individueel ervan vindt’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Verpleegkundige Laurens Luijnenburg uit in een bericht dat veelvuldig wordt geliket op LinkedIn stevige kritiek op Bruls.

Chronisch onderbezet

“Het blijft teleurstellend om te zien dat (ongekozen) politici blijven hameren op onder andere dat coronabewijs zonder de daadwerkelijke oorzaken van het gebrek aan zorgcapaciteit te benoemen,” zegt Luijnenburg. Wij zijn niet overbelast door een virus, maar chronisch onderzet als gevolg van politieke keuzes, aldus de verpleegkundige.

Hij voegt toe dat de meeste ‘reguliere’ opnames in het ziekenhuis een gevolg zijn van maatschappelijk aanvaarde leefstijlkeuzes, die leiden tot onder andere hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. “Om maar te zwijgen over de mogelijke lichamelijke gevolgen van bijvoorbeeld skivakanties, allemaal maatschappelijk aanvaard, allemaal geeft dit linksom of rechtsom een bedbezetting waardoor er voor ‘de ander’ een wachtlijst ontstaat,” benadrukt Luijnenburg.

Genadeklap

“We gunnen dit echter niet aan mensen die om de meest uiteenlopende redenen niet gevaccineerd zijn, maar wel over één kam worden geschoren door de politiek of media?” vraagt hij.

Als we naar een samenleving willen gaan die uitgaat van angst, gezondheidspasjes en uitsluiting dan zal het denk ik niet een virus zijn dat de gezondheidszorg een genadeklap zal geven, maar de politiek, stelt de verpleegkundige.

4.8 198 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marja
Marja
2 jaren geleden

Goed gesproken. De politiek rommelt al jaren maar wat aan.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
2 jaren geleden

Mooie vet nek, toon eerst maar eens aan dat een virus überhaupt bestaat. Met het geld dat je dan kunt verdienen kun je met vervroegd pensioen en heeft niemand meer last van de onzin die je uitkraamt.

Heronimus
Heronimus
2 jaren geleden

Bruls is een dikke nek / witte boorden crimineel die mogelijk zijn ivermectin op zijn nachtkastje heeft staan als lid van de elitetroepen. Nog zo’n hielenlikker van Rutte die in het complot zit. De echte mensen uit het veld weten het beter dan deze leugenachtige verhaaltjesverteller die het boek van Claus heeft gelezen.

Marco
Marco
2 jaren geleden

Bruls, prototype van een blaaskaak

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x