Bewustzijn

‘Geef dwarse denkers de ruimte’

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Geef de dwarse denkers ruim baan, laat ze hun voorstellen ventileren, schrijf prijsvragen uit en reserveer in alle kranten en media een vaste column voor ze, zo is vandaag in het Financieele Dagblad te lezen.

Er moet weer debat ontstaan over wat onmogelijk schijnt, wat wellicht te absurd is voor woorden of simpelweg beangstigend is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Huisarts Van der Linde stelde naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek over de effectiviteit van de griepprik de vraag of de beoordeling van de effectiviteit van een middel niet in het geding komt wanneer de ontwikkelaar van het vaccinatiebeleid, in dit geval het RIVM, zelf ook financiële banden heeft met de industrie die de vaccins maakt.

Blitzkrieg

Op kosten van de staat dagvaardde het RIVM Van der Linde vervolgens onmiddelijk. Zonder open debat, wetenschappelijke discussie of weging van de belangen. Er werd gekozen voor een directe aanval. Het leek wel een ‘Blitzkrieg’.

Dr. ir. Coen Vermeeren is universitair hoofddocent lucht- en ruimtevaart aan de TU Delft en doet jarenlang onderzoek naar UFO’s, mede omdat hij daar door zijn studenten naar wordt gevraagd. Als we de techniek van UFO’s zouden leren begrijpen, zouden we dan nog Boeings bouwen of in auto’s rijden?

Verschrikte reactie

Op basis van zijn eigen en buitenlands onderzoek concludeert Vermeeren dat het niet langer houdbaar is dat UFO’s niet bestaan. Hij wil een open en wetenschappelijk debat over de technische implicaties van deze stelling en ventileerde zijn mening eind vorig jaar in De Telegraaf. Opnieuw eenzelfde verschrikte reactie: Vermeeren werd onder toezicht gesteld door zijn werkgever.

Het zijn geen klokkenluiders. Niemand wordt geschaad en niemand wordt beschuldigd. Vanuit liefde voor het vak dat zij beoefenen zijn ze nieuwsgierig en leergierig. Ze stellen de vraag of het beter kan. Het is een strijd tussen intelligente optimisten, bureaucraten en vakmensen. Nu hebben juist de bureaucraten de laatste jaren de ruimte gekregen, ten koste van de vakmensen.

Eerste failliete ziekenhuis

De Affaire Vestia. Als nog niet duidelijk is dat we door privatisering van organisaties die in het leven zijn geroepen voor algemeen nut volledig ons doel voorbijschieten zal het absurde plan om ziekenhuizen aan de tucht van de kapitaalmarkt te onderwerpen ook wel doorgaan.

Wanneer hebben we dan het eerste failliete ziekenhuis, een hospitaal waar de directie zich heeft vergaloppeert aan de nieuwste onbegrijpelijke derivaten? Een ziekenhuis dat winst maakt voor de patiënt of voor de aandeelhouders?

Organisaties voor het algemene nut zijn prachtig voor mensen die goed zijn in het buiten de deur houden van nieuwe ideeën. Op alle andere plaatsen zijn vakmensen nodig.

Linda Woudstra is directeur van Regeltante bv en Yellow & Blue Consultancy bv

Bron: FD.nl

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x