BuitenlandCorona

Meeste Europeanen weigeren coronavaccin: ‘Zelfs niet voor 10 miljoen euro’

Help door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De uitrol van het coronavaccin gaat niet helemaal volgens plan. Verschillende mensen kregen in de Verenigde Staten een allergische reactie na de coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. Daarnaast blijkt uit peilingen dat Europeanen erg sceptisch staan tegenover dit haastig ontwikkelde vaccin.

De Europese Unie heeft deals gesloten met onder meer Pfizer, Moderna en AstraZeneca voor in totaal 2 miljard coronavaccins en wil volgend jaar alle volwassenen gevaccineerd hebben. Maar de bevolking is zeer huiverig.

Polen

“Volgens mij is een vaccin nog nooit eerder in zo’n kort tijdsbestek getest,” zei Ireneusz Sikorski uit Polen. “Ik zeg niet dat er niet gevaccineerd moet worden, maar ik ga zo’n vaccin niet op mezelf of op mijn kinderen testen.”

Uit peilingen in Polen blijkt dat minder dan 40 procent van de mensen zich wil laten vaccineren. Slechts de helft van de medewerkers van een ziekenhuis in Warschau had zich opgegeven voor vaccinatie, aldus Reuters. En als artsen het coronavaccin al niet vertrouwen, kun je er zeker van zijn dat de bevolking als geheel het ook zal weigeren.

Spanje

In Spanje is sprake van een soortgelijke situatie. De 28-jarige zanger German zei: “Ik ken niemand die Covid-19 heeft gehad. Ik zeg natuurlijk niet dat het niet bestaat omdat er veel mensen aan zijn overleden, maar ik ga het vaccin op dit moment niet nemen.” Veel Spanjaarden zijn sceptisch en willen het liefst even de kat uit de boom kijken.

Bulgarije

In Bulgarije is 45 procent van de bevolking niet van plan het vaccin te nemen. Nog eens 40 procent wil eerst wachten op eventuele negatieve bijwerkingen. Dat betekent dat slechts 15 procent in de rij gaat staan om zich te laten inenten.

Ook het Bulgaarse zorgpersoneel staat niet te trappelen om zich te laten vaccineren. Slechts één op de vijf Bulgaren uit de groepen die als eerste aan de beurt zijn – medici, apothekers, leraren en medewerkers van verzorgingstehuizen – wil de prik halen.

Frankrijk en Zweden

Een recente peiling laat zien dat slechts 41 procent van de Fransen het coronavaccin neemt. De overgrote meerderheid is dus van plan om zich niet te laten inenten. Zelfs in Zweden, waar mensen over het algemeen veel vertrouwen hebben in de autoriteiten, zitten veel mensen niet op het vaccin te wachten. “Ik zou het niet nemen, zelfs niet als iemand me 10 miljoen euro geeft,” zei Lisa Renberg tegen Reuters.

Hoe meer Europese overheden hun bevolkingen onder druk zetten om zich te laten vaccineren, hoe minder mensen bereid zijn om hun mouwen op te stropen.

[Zero Hedge]

4.8 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
2 jaren geleden

Dat is een heel goed plan van de bevolking, de kat uit de boom kijken, eerst maar eens kijken of die kat niet vanzelf uit de boom komt, gewoon laten zitten, en niet proberen te redden, met een in elkaar gehaaste genesteld oplossing.

Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Goeie ontwikkeling.
Geen vaccinatie is GEEN bijwerkingen!!!!

cire
cire
2 jaren geleden

als je niet in de risicogroep zit NIET doen, beter wat vitamine C en D nemen en bij klachten HCQ of ivermectine ( + zink ). Beide zijn al jaren veilig in gebruikt en goedkoop.

Loes proveniers
Loes proveniers
2 jaren geleden

Ik sluit me achteraan!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

144
0
We lezen graag je reactie!x