Wetenschap

Astrobioloog: Tijd om oorsprong van het leven te herzien

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen de Sri Lankaanse astrobioloog Chandra Wickramasinghe 30 jaar geleden suggereerde dat menselijk leven buiten de Aarde begon kreeg hij veel kritiek.

Zijn bevindingen worden nu ondersteund door een andere groep astrofysica van de Johns Hopkins Universiteit die onlangs bewijs heeft gevonden dat komeetstof water en koolstofverbindingen bevat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Er is dus een verband tussen de Aarde en buitenaards leven. We werden zo bekritiseerd omdat grote instituten en bekende tijdschriften fel gekant zijn tegen het publiceren van studies die de oude theorieën niet ondersteunen,” zei Wickramasinghe van de Universiteit van Buckingham in Groot-Brittannië. “De kosmische oorsprong van het leven werd benadrukt toen astrobioloog van NASA Dr. Richard Hoover microscopische fossielen in drie asteroïden aantrof.”

De studie van Dr. Hoover werd niet geaccepteerd door de grote tijdschriften. Wickramasinghe is eindredacteur van een online tijdschrift over kosmologie en publiceerde het onderzoek na collegiale toetsing. “Hoover werkt voor het Marshall ruimtevaartcentrum van NASA en concludeerde dat de gevonden microben overblijfselen zijn van leven dat in de ruimte bestond en dat afkomstig was van hemellichamen die de meteorieten voortbrachten.”

Rode regen

Natuurkundige Godfrey Louis van de Technische Universiteit van Kochi in India (CUSAT) doet onderzoek naar de mysterieuze rode regen die ook wordt genegeerd door de wetenschappelijke gemeenschap. Tussen 25 juli en 23 september 2001 viel in de Indiase deelstaat Kerala rode regen. De regen kreeg in 2006 veel media-aandacht toen Louis stelde dat het zou kunnen gaan om buitenaardse cellen.

“Omdat wetenschappers niet in staat zijn te verklaren waarom de cellen in de rode regen zich bij hoge temperaturen vermenigvuldigen terwijl ze geen DNA hebben houden ze zich stil,” legde Wickramasinghe uit. “Bovendien zijn er geen journalisten die er hun vingers aan durven te branden.”

“Het Westen kan vanuit cultureel en sociaal oogpunt niet accepteren dat leven uit de ruimte afkomstig is, maar India zou deze theorie zonder problemen moeten accepteren omdat het land verbanden tussen de kosmos, andere planeten en de Aarde niet verwerpt,” betoogde hij.

De Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO deed een experiment met ballonnen waarbij microben in de stratosfeer werden verzameld. Nieuw soorten bacteriën werden ontdekt maar het onderzoek werd niet voortgezet. Wickramasinghe is in overleg met medewerkers en studenten van de Technische Universiteit van Kochi om zijn bevindingen te delen en om nieuw onderzoek van de grond te krijgen.

Bron: Indiatimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dick
dick
11 jaren geleden

tja,
wetenschappers (Het zijn net mensen. acht op een gegeven moment laat ik es gaan lezen wát de big bang=theorie nu precies is/inhoud. Wat blijkt? er was ooit eens niets alleen een oneidige dichtheid die zo heet werd dat ie explodeerde t trieste is ze geven óók toe dat dit volgens onse fundamentele natuur-wetten niet kán, deze theorie…maar ipv te zeggen, jongens die theorie klopt niet, zeggen ze, dat deze theorie nog niet compleet is.
Dus hierbij beweer ik dat 3+3 20 is, ja, maar dat kan niet máár…. dat komt, mijn theorie is nog niet volledig…

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x