Homepagina » Binnenland » Voor Rutte is de waarheid slechts een optie. Waarom de geloofwaardigheid van de minister-president helemaal weg is
Voor Rutte is de waarheid slechts een optie. Waarom het vertrouwen in de minister-president helemaal weg is

Voor Rutte is de waarheid slechts een optie. Waarom de geloofwaardigheid van de minister-president helemaal weg is

Of het nu was in het debat rondom de Teeven-deal, de leugen van minister Zijlstra of het afschaffen van de dividendbelasting: keer op keer blijkt dat de waarheid voor onze minister-president Rutte slechts een optie is.

De leugen is pas een probleem op het moment dat die in de krant komt, stelt SP-leider Lilian Marijnissen vast.

“Dat brengt ons ertoe dat we te maken hebben met recidivist Rutte,” zegt ze. “En dat het vertrouwen in de minister-president weg is.”

Cadeautjes

Het afschaffen van de dividendbelasting kost 1,4 miljard euro en komt vooral ten goede aan buitenlandse aandeelhouders van grote bedrijven.

Volgens Marijnissen behoort die 1,4 miljard juist toe aan onze samenleving en niet de grote bedrijven.

“Daarvan kunnen we de huren verlagen, de zorg verbeteren of de lonen verhogen,” zegt ze. “Dit kabinet verhoogt de btw op de boodschappen, laat de zorgpremie en de energierekening stijgen en wil mensen met een handicap onder het minimumloon gaan betalen,” vervolgt ze.

De gewone mensen, de 90 procent van onze samenleving, betaalt en de multinationals, de 10 procent, krijgen de cadeautjes, klinkt het.

Ondergeschikt gemaakt

Voor Marijnissen ging het debat om meer dan alleen de foute keuze van het kabinet om de dividendbelasting af te schaffen.

“Het ging over de geloofwaardigheid van de minister-president,” zegt ze. “Was gewoon eerlijk geweest.”

“Had gezegd ja er liggen documenten: van Unilever, Shell én de VVD. En daarom wil ik de samenleving elk jaar 1,4 miljard ontnemen,” voegt ze toe. “Maar nee, dat zei hij niet.”

De minister-president heeft zijn politieke geloofwaardigheid ondergeschikt gemaakt aan de belangen van het grootkapitaal, besluit Marijnissen.

Foto: Wikimedia Commons

[SP]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
2 jaren geleden

Welke religie heeft deze man? Talmud?

dna
dna
Reactie op  dna
2 jaren geleden

T laatste wat ik hier nog neerzet, ben er misselijk van
https://www.youtube.com/watch?v=MxxxlutsKuI

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Inderdaad hij neemt het niet zo nauw met de waarheid, of anders gezegd hij belazert de boel.

Marcel
Marcel
Reactie op  H.J.
2 jaren geleden

Functievereiste.

Laylalayla
Laylalayla
2 jaren geleden

Manipulatie van de bovenste plank.
Zo ook met twintowers een actie van binnenuit, dankzij schurk Bush. Dit alles om een 3de WO op gang te krijgen. Wat leven wr toch in een onvoorspelbare wereld. Als alle dogmatiseringen en sekte’s en geld nu eens werd afgeschaft moeten we weer terug naar de basis. Ook dat gaat niet meer lukken want dan krijgen we pure roverij. Kortom we hebben deze wereld mooi naar de kloten geholpen met zijn allen want WIJ zijn de regeringen. WIJ hebben gestemd.

Dirk
Dirk
2 jaren geleden

Dus om een lang verhaal kort te maken heet dit eigenbelang voor Rutte.

Jolanda
Jolanda
2 jaren geleden
Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  Jolanda
2 jaren geleden

Die man is daar neergezet.
Hij doet wat hem wordt opgedragen.
Wil je iets veranderen, dan zul je zijn opdrachtgevers aan moeten pakken.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  Herman de Graaf
2 jaren geleden

Wie zijn die opdrachtgevers ???
Om te beginnen is er iemand formeel betrokken bij zijn aanstelling als premier, en de groep ministers.
Dat is de Koning.

ECHTwakker!
ECHTwakker!
Reactie op  Herman de Graaf
2 jaren geleden

De koning is de hoogste baas van Nederland , echter heeft ook hij bazen waar hij zijn orders van krijgt via de Bilderberg meetings , en die bazen zijn de joodse bankiers , fam. Rothchild die veilig in IsraHell zitten waar ze de palestijnen uitmoorden a la Holacaust.

Marie
Marie
Reactie op  Jolanda
2 jaren geleden

En nou allemaal die petitie ondertekenen (zie Jolanda) en zeg het voort!!

Marten
Marten
2 jaren geleden

Deze man kan sneller liegen dan praten.

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

De minister-president heeft zijn politieke geloofwaardigheid ondergeschikt gemaakt aan de belangen van het grootkapitaal, besluit Marijnissen.

Deze stelling wekt de indruk alsof hier iets nieuws aan de hand is en is derhalve in principe ook een soort van bedrog. Iedereen zou toch onderhand moeten weten dat onze zogenaamde democratie dit als basis regel heeft en altijd gehad. Er is maar één manier waarop dit te stoppen is en dat is door de plicht te werken met bindende referenda bij elke belangrijke beslissing op regeringsniveau, iets waar de elite echt een bloedhekel aan heeft. Ze doen het dun in de broek als dat er ooit van zou komen en dat is niet voor niets.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Nou kijk liegen doen ze allemaal als het zo uitkomt,, maar deze man verdient wel een lintje, je moet t maar kunnen dat draaien en liegen… Wat veel erger is dat de controle ( tweede kamer) voor geen meter functioneert , al jaren zitten daar mensen die volgens mij geen flauw benul hebben wat ze moeten doen, ….ja werken voor een politieke partij, nou dat is niet zo moeilijk, ik heb er toch al volslagen idioten voorbij zien komen……….. En ja natuurlijk zit er af en toe een goede tussen…… maar het rare is dat ze geen flauw idee hebben dat ze best een machtspositie hebben… Zelfs als oppositie stellen ze niks voor , al jaren niet, ja Wilders roept wat maar daar luistert niemand meer naar, en Baudet probeert nu er tussen te komen, maar dat vind ik nog een vraagteken….. we zitten in een soort van zelfgenoegzaamheid die gewoon treurig is, uiteindelijk is het een goed betaalde baan met garantie voor jaren…. Niet alleen het kabinet moet weg maar die tweede kamer moet stevig opgeschoond worden…… anders heeft t allemaal geen enkele zin………. Uiteindelijk zijn t toch de banken en de bedrijven die de Hollandse bv leiden…….. maar zulke onnozele onbenullen in publieke functie ben ik nog nooit tegen gekomen……..de tijdgeest ….

Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Je kunt bij een politieke partij aan de slag a) wanneer je het partijprogramma volgt, 2) wanneer je een kruiwagen hebt, 3) doet wat de partijleiding zegt. En de kiezer dan ? Diens belangen spelen totaal niet mee.
Het gaat om de macht van de partijleiding. Die leidt daar een maatschappelijke status uit af, en wordt meegezogen in de context van de partijpolitiek en de belangen van de lobbyisten. En de kiezer ??? Welke kiezer ? De kiezer doet er niet toe.
Ik vind het merkwaardig dat wij het landelijke en het lokale bestuur uit handen geven aan personen die zich geen snars aantrekken van het belang van de bevolking, maar in plaats daarvan hun machtspositie misbruiken voor het benadrukken van de eigen positie in de partij. De laatste ware volksvertegenwoordiger is al jaren geleden overleden. Helaas. Wat rest is een land dat ooit bekend stond om zijn schoonheid, gastvrijheid, vrijheid van denken en doen.

Femke
Femke
Reactie op  Herman de Graaf
2 jaren geleden

Hier in Tilburg is het lokale bestuur uit handen genomen door de weigering van D66 om met de grootste lokale partij te regeren (LST). Ondanks een verdubbeling van zetels hebben de landelijke pluche-plakkende partijen door achterkamertjespolitiek en handjeklap nog eens 4 jaar om geld over de balk te smijten terwijl de armoede in de stad explosief stijgt.

Tijd om het Malieveld om te ploegen en daar de gehele inhoud van het binnenhof te rusten te leggen

Harm
Harm
Reactie op  Femke
2 jaren geleden

Ook in Oss wordt de grootste partij buitengesloten door de rest.

Op school zouden ze voor straf in de hoek moeten staan. Hier regeren ze de gemeente.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Herman de Graaf
2 jaren geleden

@Herman de Graaf,

Ook voor u……zie mijn reactie op @Salvar om 15.00 uur

Avé,

Gladiator

ECHTwakker!
ECHTwakker!
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Baudet is net als wilders de gecontroleerde oppositie ! alles nep , 100 % poppenkast , en met camera’s op hun smoelen spelen ze goede tijden slechte tijden inclusief het hard uithalen naar elkaar terwijl ze achter de schermen 1 hechte criminele groep zijn die gewoon simpelweg niet voor ons werken maar voor lobbyisten en met name de banken (Rothchilds). Wat moeten we doen naast het uiteraard niet meer stemmen want dat is echt zinloos !! we moeten met honderdduizenden naar Den haag en het aftreden eisen van ALLE huidige ministers en partijen omdat ze FAKE zijn en tevens zetten we de uitkeringen en onderhoudsfinanciën stil van onze overbodige en uiterst criminele (drugs handel) koningshuis.

bert s
bert s
2 jaren geleden

Het is tijd voor Rutte om te gaan cashen. Hij zal straks wel met een mooi verhaaltje komen, dat hij altijd naar eer en geweten heeft gehandeld maar dat het tijd is om op te stappen, plaats maken voor anderen en die anderen de eer gunnen om het vertrouwen in de politiek weer te herstellen, dat soort onzin. Mocht hij toch aanblijven dan beschouw ik deze man als niet helemaal geestelijk gezond.

Jansen
Jansen
2 jaren geleden

in mijn belevenis zou deze man dood meer waard zijn voor een betere samenleving dan levend. Hij is de zoveelste homohoer aangestuurd van achter de schermen.

x

Check Also

beursanalist

Beursanalist: ‘Mensen gaan dood door coronabeleid Rutte!’

Er gaan nu mensen dood die het ...

rutte

Rutte zegt dat ook marechaussee avondklok gaat handhaven: ‘Politiestaat’

Premier Rutte zei donderdag in de Tweede ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

47
0
We lezen graag je reactie!x