Binnenland

Voor Rutte is de waarheid slechts een optie. Waarom de geloofwaardigheid van de minister-president helemaal weg is

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Of het nu was in het debat rondom de Teeven-deal, de leugen van minister Zijlstra of het afschaffen van de dividendbelasting: keer op keer blijkt dat de waarheid voor onze minister-president Rutte slechts een optie is.

De leugen is pas een probleem op het moment dat die in de krant komt, stelt SP-leider Lilian Marijnissen vast.

“Dat brengt ons ertoe dat we te maken hebben met recidivist Rutte,” zegt ze. “En dat het vertrouwen in de minister-president weg is.”

Cadeautjes

Het afschaffen van de dividendbelasting kost 1,4 miljard euro en komt vooral ten goede aan buitenlandse aandeelhouders van grote bedrijven.

Volgens Marijnissen behoort die 1,4 miljard juist toe aan onze samenleving en niet de grote bedrijven.

“Daarvan kunnen we de huren verlagen, de zorg verbeteren of de lonen verhogen,” zegt ze. “Dit kabinet verhoogt de btw op de boodschappen, laat de zorgpremie en de energierekening stijgen en wil mensen met een handicap onder het minimumloon gaan betalen,” vervolgt ze.

De gewone mensen, de 90 procent van onze samenleving, betaalt en de multinationals, de 10 procent, krijgen de cadeautjes, klinkt het.

Ondergeschikt gemaakt

Voor Marijnissen ging het debat om meer dan alleen de foute keuze van het kabinet om de dividendbelasting af te schaffen.

“Het ging over de geloofwaardigheid van de minister-president,” zegt ze. “Was gewoon eerlijk geweest.”

“Had gezegd ja er liggen documenten: van Unilever, Shell én de VVD. En daarom wil ik de samenleving elk jaar 1,4 miljard ontnemen,” voegt ze toe. “Maar nee, dat zei hij niet.”

De minister-president heeft zijn politieke geloofwaardigheid ondergeschikt gemaakt aan de belangen van het grootkapitaal, besluit Marijnissen.

Foto: Wikimedia Commons

[SP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
4 jaren geleden

Welke religie heeft deze man? Talmud?

H.J.
H.J.
4 jaren geleden

Inderdaad hij neemt het niet zo nauw met de waarheid, of anders gezegd hij belazert de boel.

Laylalayla
Laylalayla
4 jaren geleden

Manipulatie van de bovenste plank.
Zo ook met twintowers een actie van binnenuit, dankzij schurk Bush. Dit alles om een 3de WO op gang te krijgen. Wat leven wr toch in een onvoorspelbare wereld. Als alle dogmatiseringen en sekte’s en geld nu eens werd afgeschaft moeten we weer terug naar de basis. Ook dat gaat niet meer lukken want dan krijgen we pure roverij. Kortom we hebben deze wereld mooi naar de kloten geholpen met zijn allen want WIJ zijn de regeringen. WIJ hebben gestemd.

Dirk
Dirk
4 jaren geleden

Dus om een lang verhaal kort te maken heet dit eigenbelang voor Rutte.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

47
0
We lezen graag je reactie!x