Buitenland

VIDEO: Duitse politica ontmaskert Europese propagandamachine in bevlogen speech

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse politica en econoom Sahra Wagenknecht (Die Linke) uitte onlangs in een bevlogen toespraak in de Bondsdag haar frustraties over de troepeninzet aan de grens met Rusland. Ze vraagt zich hardop af waarom Europese landen miljarden extra moeten bijdragen aan de NAVO om de troepenmacht aan de Russische grens te versterken.

“Naar verluidt draait het er allemaal om de vijandige dreiging op afstand te houden, om Poetin ervan te weerhouden de Baltische staten in te nemen,” zei ze. “Ik zou heel graag willen weten of degenen die deze nonsens verspreiden dit zelf ook maar een seconde durven te geloven.”

Waanzin

“Wie heeft de grens opgeschoven? Was het Rusland richting de NAVO of misschien precies andersom?” vroeg ze. “De Verenigde Staten hebben vijf miljard dollar in een regimeverandering in Oekraïne geïnvesteerd. Het resultaat is een versnipperd land vol plunderende fascisten.”

“De nieuwe wapenwedloop heeft alleen maar als doel de Russische beer op afstand te houden,” ging dr. Wagenknecht verder. “Ik kan geen dommer argument bedenken. De militaire uitgaven van de NAVO liggen op dit moment 13 keer zo hoog als die van Rusland. En nu moeten we nóg meer geld uitgeven om de veiligheid van Europa te garanderen? Dat is waanzin!”

Onverantwoord

“De grote politicus George F. Kennan noemde de expansie van de NAVO richting het oosten eind jaren negentig al de meest fatale fout van het Amerikaanse beleid sinds de Koude Oorlog,” zei de politica onder applaus. “En toch wordt de druk steeds maar weer opgevoerd met uw steun, mevrouw Merkel. Wij vinden dat onverantwoord.”

Volgens Wagenknecht is het de hoogste tijd dat de NAVO wordt vervangen door een nieuw veiligheidsapparaat waar Rusland bij betrokken kan worden. “Helmut Schmidt meende al dat de VS gevaarlijker is dan Rusland,” besloot ze. “De komende presidentsverkiezingen, waarbij men kiest of een idioot of een marionet van de wapenindustrie het Witte Huis mag betreden, zullen daar geen verandering in brengen.”

[Marketupdate]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

‘de hoogste tijd dat de NAVO wordt vervangen door een nieuw veiligheidsapparaat waar Rusland bij betrokken kan worden’; spijker op z’n kop!

reality check
reality check
6 jaren geleden

De speech lijkt van gezond verstand te getuigen. Hoop echter, dat ze geen dubbele agenda heeft.
Want………..wat heeft ze om haar nek??

liesa
liesa
6 jaren geleden

wat heeft ze gelijk hier…. gelukkig zijn er nog mensen die t gewoon eruit knallen…de rest stelletje huichelaars.. zum kotsen frau merkel…..

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Meer van dit soort mensen in de politiek graag. Al die laffe meelopertjes politiek moet afgelopen zijn!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

34
0
We lezen graag je reactie!x