Homepagina » Buitenland » Franse politieagente moest rapport over aanslag Nice onder druk van overheid aanpassen
Franse politieagente moest rapport over aanslag Nice onder druk van overheid aanpassen

Franse politieagente moest rapport over aanslag Nice onder druk van overheid aanpassen

De Franse politieagente Sandra Bertin, die aan het hoofd staat van het centrum voor videobewaking in Nice, moest een rapport over de veiligheidsmaatregelen die golden in de stad op de avond van de aanslag van 14 juli onder druk van de overheid aanpassen. Dat zegt ze althans in gesprek met Le Journal du Dimanche.

Op de dag na de aanslag heeft ze naar eigen zeggen bezoek gehad van een door Binnenlandse Zaken gestuurde commissaris die haar sommeerde in haar rapport dezelfde lijn als het ministerie aan te houden.

Niet te zien

Ze zei verder dat ze een uur lang door de man werd lastiggevallen om te verklaren dat er de bewuste avond geen gebreken in het veiligheidsperspectief waren.

“Misschien was de nationale politie aanwezig, maar zij waren niet op mijn videobeelden te zien,” zei Bertin. “Men heeft mij bevolen in het rapport melding te maken van de aanwezigheid van agenten die ik niet op het scherm heb gezien.”

Onder vuur

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve, die momenteel onder vuur ligt, heeft na de uitspraken van Bertin een aanklacht ingediend tegen de politieagente wegens ‘laster’.

Na de aanslag in Nice, waarbij 84 mensen om het leven kwamen, is de noodtoestand in Frankrijk met zes maanden verlengd. De noodtoestand werd ingevoerd na de terreuraanslagen in Parijs van afgelopen november.

[De Morgen, PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. In Nice dreigt meer aan het licht te komen dan de Franse overheid lief is.
  Zeker nu ambtenaren het spel beu zijn van liegen, verdraaien en machtsmisbruik.

  16 likes
 2. Er is hier duidelijk een geval van overheidscorruptie aan de hand.

  14 likes
 3. Dat heet westerse Pro-ISIS Censuur! Welkom kameraden in Sovjet Europa!

  9 likes
 4. “De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve, die momenteel onder vuur ligt,…”

  Zo zeg, die terroristen worden steeds brutaler!

  6 likes
 5. Men wist dat aanslagen konden gebeuren d.m.v auto’s e.d , en men wist dat er heel veel mensen naar dat vuurwerk gingen op die boulevard , waarom dan niet de toegangswegen van de boulevard versperren met grote betonblokken uit veiligheid ? Als veiligheid zo’n prioriteit heeft had dit toch op zijn minst moeten gebeuren .

  5 likes
 6. Volgens mij waren het onzichtbare zionistische pokemon agenten die daar de veiligheid wilden handhaven. En waarschijnlijk zijn het pokemon agenten uit de toekomst, die als tijdreizigers zijn teruggekomen. De gemiddelde commentator bij wanttoknow.nl is ook deze mening toegedaan dus het zal wel waar zijn.

  3 likes
 7. Jongens het is gewoon een spiegel,

  We zijn allemaal lopende PR bedrijfjes
  Wie nooit iets heet proberen te verdoezelen mag de eerste steen werpen.

  3 likes
 8. Die Hollande is ook zo’n socialist in hart en nieren, pro Islam.

  1 likes
 9. Aub niet doorslaan mensen, dit is en duidelijk gevalletje van de hoofdverantwoordelijke(n) die hebben nagelaten hun werk te doen en nu proberen hun straatje schoon te vegen en hun hachje te redden.

  0 likes
 10. Niets is wat het lijkt. Volgens mij zit het zo, anders dan Merkel houdt Hollande zijn poot stijf.
  Vandaar die oorlogssferen in Frankrijk.
  Als bij de cabal en handlangers alle communicatiesystemen uitvallen, geen email, geen gsm etc. schept dat voor die lui die per-ma-nent van anderen afhankelijk zijn, enorme problemen.
  Dat het maar snel mag gebeuren.

  0 likes
 11. Op 14 juli is in bijna ieder dorpje of stad eengroot feest en hoe denk je alles te bewaken in Franrijk? En als het volk dat eist dat alles bewaakt moet worden schaf het feest dna maar af, want dat is onmogelijk. Doordat het volk dit verwacht van de overheid dat alles bawaakt moet worden wat onogelijk taak is krijg je dit soort leugens om het volk koest te houden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

rutte

Wilders: ‘Rutte laat Nederlanders keihard in de steek. Schandalig!’

Premier Mark Rutte zat vrijdag aan het ...

franse

Franse inlichtingendiensten waarschuwden voor ‘catastrofaal lek’ uit lab in Wuhan

Elf jaar voor de bouw van het ...