Buitenland

Franse politieagente moest rapport over aanslag Nice onder druk van overheid aanpassen

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Franse politieagente Sandra Bertin, die aan het hoofd staat van het centrum voor videobewaking in Nice, moest een rapport over de veiligheidsmaatregelen die golden in de stad op de avond van de aanslag van 14 juli onder druk van de overheid aanpassen. Dat zegt ze althans in gesprek met Le Journal du Dimanche.

Op de dag na de aanslag heeft ze naar eigen zeggen bezoek gehad van een door Binnenlandse Zaken gestuurde commissaris die haar sommeerde in haar rapport dezelfde lijn als het ministerie aan te houden.

Niet te zien

Ze zei verder dat ze een uur lang door de man werd lastiggevallen om te verklaren dat er de bewuste avond geen gebreken in het veiligheidsperspectief waren.

“Misschien was de nationale politie aanwezig, maar zij waren niet op mijn videobeelden te zien,” zei Bertin. “Men heeft mij bevolen in het rapport melding te maken van de aanwezigheid van agenten die ik niet op het scherm heb gezien.”

Onder vuur

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve, die momenteel onder vuur ligt, heeft na de uitspraken van Bertin een aanklacht ingediend tegen de politieagente wegens ‘laster’.

Na de aanslag in Nice, waarbij 84 mensen om het leven kwamen, is de noodtoestand in Frankrijk met zes maanden verlengd. De noodtoestand werd ingevoerd na de terreuraanslagen in Parijs van afgelopen november.

[De Morgen, PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Dat heet westerse Pro-ISIS Censuur! Welkom kameraden in Sovjet Europa!

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Er is hier duidelijk een geval van overheidscorruptie aan de hand.

Rikk
Rikk
6 jaren geleden

Volgens mij waren het onzichtbare zionistische pokemon agenten die daar de veiligheid wilden handhaven. En waarschijnlijk zijn het pokemon agenten uit de toekomst, die als tijdreizigers zijn teruggekomen. De gemiddelde commentator bij wanttoknow.nl is ook deze mening toegedaan dus het zal wel waar zijn.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
6 jaren geleden

In Nice dreigt meer aan het licht te komen dan de Franse overheid lief is.
Zeker nu ambtenaren het spel beu zijn van liegen, verdraaien en machtsmisbruik.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x