Homepagina » Graancirkels » VIDEO: Duitsland in de ban van reusachtige graancirkel
Duitsland in de ban van reusachtige graancirkel

VIDEO: Duitsland in de ban van reusachtige graancirkel

Vele duizenden mensen worden naar een mysterieuze graancirkel in het Duitse Beieren getrokken. De formatie, die afgelopen week werd ontdekt in de gemeente Raisting, heeft een diameter van 75 meter en bestaat uit drie ringen.

Duitsland in de ban van reusachtige graancirkel

Graancirkel in Raisting (DPA)

De graancirkel werd gespot vanuit een luchtballon, waarna het nieuws zich als een lopend vuurtje verspreidde op internetfora, meldt Bild. “Ze zongen, dansten, speelden gitaar en sliepen zelfs in het weiland,” aldus een lokale bewoonster over de bezoekers.

Veel bezoekers geloven dat de graanformatie niet is gemaakt door mensen, meldt de Süddeutsche Zeitung. “Dit is een technologie die we nog niet onder de knie hebben,” vertelde één van de bezoekers aan de krant. “Ze willen ons laten zien dat ze hier zijn en dat ze van ons houden.”

De graancirkel ligt vlak bij een oud-communicatiestation dat in 1969 werd gebruikt om de eerste maanlanding uit te zenden in Europa.

Christoph Huttner, de boer die eigenaar is van de grond, zei dat hij de graancirkel niet heeft gemaakt. “Dit is erg moeilijk om te doen,” zei hij. “Ik weet niet hoe ze dit hebben gedaan. Er zijn geen bandensporen te zien, helemaal niets.” De schade bedraagt een paar honderd euro.

Miriam Schäfer (31): “Ik heb de cirkel via Facebook ontdekt, ben er direct naartoe gegaan. Ik geloof dat dit het werk is van buitenaardsen.” (Robert Gongoll)

Duitsland in de ban van reusachtige graancirkel

[The Local]


Vind je dit artikel goed? Deel het dan met anderen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. @Kalki,
  Wat hebben UFO’s hier nu mee te maken?
  Er is tot op heden nogsteeds geen bewijs gevonden dat een UFO deze graancirkels maken.
  Waarom wordt er nu toch gelijk weer aan buitenaardsen gedacht??
  Zeker op deze site is het vooral, als de gewone burgers, boeren en buitenlui het niet kunnen verklaren, moet het wel buitenaards/UFO zijn.
  Grote onzin dus!

  12 likes
  • Er zijn best een aantal filmpjes die de creatie op heter daad vast leggen. Maar die filmpjes zijn natuurlijk weer niet betrouwbaar hè.

   Om er toch 1 aan te halen.
   http://www.youtube.com/watch?v=6M6vP8-SbU0

   6 likes
   • dat filmpje is al jaren geleden ontkracht als een hoax 🙂

    9 likes
    • Ik kom niet verder dan dat het misschien een hoax was. De lui die dat beweren zeggen eigenlijk niet meer dan dat het met trucage te faken valt maar dat dat ook daadwerkelijk het geval was daar heb ik geen blijk van gezien (maar heb me er ook niet heel diep in verdiept). Ook die bekentenis die er zou zijn op film en al is nergens te vinden, tja iets met copyright dat verbied de publicatie? en nooit gelekt?

     Of dit filmpje nu echt is of niet neemt niet weg dat er genoeg complexe graancirkels van de ene op de andere dag zijn verschenen. Die uit dit artikel lijkt me trouwens ook zonder tijdlimiet erg moeilijk te maken laat staan in 1x goed met de plattrap methode die er altijd aan wordt toegeschoven.

     Dan heb je nog zaken als straling, magnetisme, gebogen ipv omgeknakt graan ed waar geen goede verklaring voor is als het allemaal hoaxen zouden zijn.

     3 likes
     • De misschien is er al lang af. Maar natuurlijk wordt het geval levend gehouden door de gelovigen.

      Jaja, al die metingen 🙂
      Alleen, hoe kun je vergelijken als je daar voordien nooit gemeten hebt? En er zijn nog wel wat bezwaren te vinden.

      5 likes
     • Dat VIND jij, niet dat is.

      Wbt die metingen. Neem nou straling, als jij 1 stap buiten zo’n cirkel doet en daar veel lagere waarden meet dan binnen zo’n cirkel lijkt me zo’n argument als “er is van tevoren niet gemeten” toch wel grotendeels ontkracht.

      En zelfs als dat niet zo nauwkeurig vast te stellen zou zijn wat voor zover mij bekend is wel steeds het geval was bij dat soort metingen, kun je je afvragen wat zulke waarden verklaart, moeten er toch rare dingen gebeurd zijn op plekken waar ook nog eens graancirkels verschijnen.

      3 likes
     • Je overdenkingen die je hier aanhaalt zijn zeer valide, tegelijkertijd zijn ze van het soort die nonbelievers zo snel mogelijk onder het tapijt wensen weg te moffelen….

      1 likes
   • Oliver’s Castle, prachtig filmpje inderdaad, ik had gehoopt dat er nog een ander filmpje zou bestaan van het ontstaan van een formatie. In deze tijd is het moeilijk om video’s serieus te nemen met alle cgi technieken die er bestaan.

    1 likes
 2. Een zichtbaar bewijs dat UFO’s bestaan; als je zegt dat je zelf UFO’s hebt gezien dan is er niemand die je geloofd, terwijl graancirkels meer tastbaarder zijn.

  17 likes
 3. Een mooie formatie. Er zal ongetwijfeld een uitleg volgen op de crop circle connector. Interessant dat er nu meer cirkels lijken te ontstaan buiten het gebied van Wiltshire. Eveneens interessant dat de cirkel is ontstaan op veld dat grenst aan een oud communicatiestation. Dat gebeurde in Engeland ook al eerder, in Chilbolton.

  Anders dan Kalki zie ik graancirkels niet direct als een bewijs dat UFO’s bestaan of dat buitenaards leven bestaat. Ik sluit het niet uit, maar er zijn veel krachten die een rol kunnen spelen bij dit fenomeen, wij kunnen het ook zelf zijn-dan zijn de cirkels een soort psycho-reactieve afspiegeling van onszelf. Het kan te maken hebben met een natuurlijk proces waarbij er bijvoorbeeld een wisselwerking plaatsvindt tussen aquiferen en bepaalde plekken met een specifieke energie.

  En ja, dan kan het ook nog iets zijn dat intelligente mensen maken die plezier hebben in het maken van de cirkels zelf en plezier hebben in het voor de gek houden van mensen die er iets bovennatuurlijks in zien(John Lundberg, Circlemakers). Maar vergeet niet dat er in de afgelopen 20 jaar honderden cirkels zijn ontstaan, als ik dan weer zo een Doug and Dave verhaal lees bij de reacties op deze site dan vind ik dat wel erg mager, doe zelf onderzoek.

  Graancirkels lijken te werken op het onderbewustzijn, de geometrie is vaak wonderlijk perfect, het materiaal (graan en andere planten) wordt met omzichtigheid neergelegd in een patroon. Mensen reageren meestal direct op een graancirkel, ze worden moe, blij of ervaren iets in die cirkel wat ze normaal gesproken niet ervaren. Ik vind het fenomeen hoopvol, omdat er blijkbaar krachten zijn in de natuur, die wij niet kennen en die wij (nog) niet begrijpen. In deze rationele wereld is het prettig dat niet alles verklaard kan worden. Als het boodschappen zijn om met ons te communiceren dan luisteren we blijkbaar slecht.

  13 likes
 4. Wat mij het meeste intrigeert is wat de betekenis dient te zijn van deze mooie cirkel.
  Is het een verschuiving m.b.t. onze aarde ? ( de 3 cirkels in de cirkel verschuiven op de een of andere manier) Dat kan ik op zich plaatsen, maar een ander soort van boodschap hmmmmmmmmm, geen idee ..

  2 likes
 5. Er valt natuurlijk niet uit te sluiten dat graancirkels door wie of wat dan ook gemaakt worden.
  Net als niet uit te sluiten valt dat alle graancirkels ‘gewoon’ door mensen gemaakt zijn.
  Het laatste is in verband met bewijsmateriaal of juist het ontbreken hiervan wel vele malen aannemelijker.
  Het verschil tussen ‘echte’ en ‘menselijke’ cirkels blijkt herhaaldelijk niet aan te tonen.

  6 likes
 6. Waarom is de mens nog altijd zo kortzichtig en egoistisch, om te geloven dat wij de enige zijn in het universum? En dat er geen hogere inteligentie kan bestaan dan de mens? Zo slim zijn wij niet, aangezien we alleen willen geloven wat er inde media verteld wordt..vertel en laat mij dan maar eens zien hoe een mens zo’n cirkel maakt in 1 nacht tijd…daar is net zo weinig bewijs voor als dat het buitenaards zou zijn. Maar we geloven gelukkig wel allemaal in god en in de engelen…maar aliens gaat ons te ver, ondanks vele foto’s en videos van ufo’s, en waarnemingen die we zelf doen…waarom? Vroeger geloofde men ook niet dat de aarde rond zou zijn, dat was onmogelijk, of dat er nog miljoenen planeten zouden zijn buiten ons om…zijn we echt zo blind en dom! We geloven alles wat de geschiedenis ons leerd, want dat is tastbaar, maar het gedeelte waar toen al over ufo’s en aliens werd gesproken..ook “tastbaar”, net zoals christus etc. Geloven we niet, omdat??? Ik denk persoonlijk waar de bijbel over engelen spreekt, een andere benaming is voor aliens…punt, bewijs me maar dat het niet zo is..

  5 likes
 7. Lijkt wel de kop van mijn scheerapparaat!!
  Nee, alle gekheid op een stokje, fantastisch mooie cirkel, hopelijk mogen wij de dag meemaken dat wij begrijpen welke functie deze geweldige cirkels hebben….

  3 likes
 8. als ik het plaatje in paint plak en alles wat om de midden cirkel zit weg haal en180 graden draai
  past het perfect in het orginele plaatje

  1 likes
 9. Bleep bleep. Wij waren hier maar wij fokken met jullie zodat je niks geen bewijzen hebt alleen in de hoofden van jou en jullie mede-apen op deze mooie planeet. Speciaal voor jullie. Is dat nou niet lief?

  Ps. Er zijn nog ziljoenen planeten als deze waar ook dit soort apen op lopen en daar kunnen we in een oogwenk ook heen maar we kiezen deze vanwege de lekkere vitaminen in de lucht en de kundige leiding over de kuddes. Bijna geen gesloopt van kinderen en zo en , hè wacht eens ff, oeps. Sorry. Verkeerde planeet.
  Sjit. Vergeet die graancirkel maar. Die was niet voor jullie.

  Of toch wel. Hihi Ja we zijn me een stelletje hoor die buitenaardsen. Mmmm.. Wacht eens ff. Dat kan iedereen zijn dus. Buitenaards is zo ongeveer wel het meest algemene dat je kan bedenken aangezien alles buiten deze planeet (ja echt alles zo’n beetje) buitenaards is.

  G E B R U I K J E H E R S E NS M E E R A L S DA T E N I G Z I N S M O G E L I J K I S.NL

  2 likes
 10. HET ZIET ERRUIT ALSOF HET EEN AS IS MET CIRKELMAGNETEN EROMHEEN.
  MISCHIEN EEN BERICHT VOOR EEN NADERENDE ENERGIE CRISIS, OM GRATIS DE MENSHEID VAN ENERGIE TE VOORZIEN, EEN VRIJE ENERGIE TURBINE
  SLECHTS EEN IMPRESSIE HOOR!

  2 likes
 11. Toch ook wel grappig dat die graancirkels altijd zulke Hippiemagnets zijn….

  2 likes
 12. Voor de NONE BELIEVERS het waren de Tuin Kabouters zo goed dan.

  1 likes
 13. Nou ik vermoed dat het een Nuclear symbool is.
  Hier wat voorbeelden.
  https://www.google.nl/images?q=nucleair+symbool&gws_rd=ssl
  Maar ik weet niet wat de boodschap betekend ,
  die cirkel boven op die 3 andere cirkels zou wel eens een Groot ruimteschip kunnen zijn,
  of Nibiru komt steeds dichterbijer.
  Of er wacht een Atoomoorlog voor de deur ,
  ben wel aardig op de hoogte over de NWO(nieuwe wereld oorlog) en de hele mikmak .
  Ik lees graag jullie verhalen .
  Groetjes

  0 likes
 14. Ter aanvulling , heb zelf ook nog ff gekeken en het is een Biohazard symbool ,
  boodschap is dat er een Biologische oorlog voor voor de deur staat waarschijnlijk ,
  en of al bezig is.

  0 likes
 15. Oh nee, het is toch een ander symbool.
  Sorry.
  Hier de link naar een foto van nog zo een.

  Niks aan de hand dus, rustig slapen allemaal.
  http://saxtonstudio.files.wordpress.com/2009/09/peace_72crop.jpg

  0 likes
 16. Gewoon een ode aan het winnen van de Wereldtitel,
  en dat dat gearrangeerd is geweest,
  want het lijkt mij een voetbal met het Saturnusteken erin…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Immer betrouwbare en onbevooroordeelde NOS komt met filmpje over complotten. Dit is de waarheid over de waarheid over de waarheid

Immer betrouwbare en onbevooroordeelde NOS komt met filmpje over complotten. Dit is de waarheid over de waarheid over de waarheid

Tussen de mainstream media en het volk ...

'De aarde is plat'. Bokslegende doet opzienbarende claims over 'nepruimteagentschap' NASA

‘De aarde is plat’. Bokslegende doet opzienbarende claims over ‘nepruimteagentschap’ NASA

Weten celebrities iets wat wij niet weten? ...