Natuur en Milieu

VIDEO: “Er is nog niets aan de hand met het klimaat”

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“De invloed van de door de mens uitgestoten broeikasgassen is nog steeds onzichtbaar. De gemiddelde wereldtemperatuur, de zeespiegelrijzing, het afsmelten van de gletsjers en de frequentie van extreme gebeurtenissen vallen nog steeds binnen de bandbreedte van de natuurlijke processen.”

Professor dr. Salomon Kroonenberg komt net terug van een reis naar Groenland, waar hij naar eigen zeggen ‘de zaak met zijn eigen ogen eens is gaan bekijken’. Hij bevestigt datgene wat hij al jaren roept, namelijk dat de mens niet de belangrijkste oorzaak is van de veranderingen in het klimaat.

Salomon Kroonenberg is emeritus hoogleraar Geologie aan de TU Delft. Hij schreef het boek De Menselijke Maat, over onder andere de onzinnigheid van het blindstaren (door het VN-klimaatpanel IPCC) op het broeikasgas CO2 als belangrijkste en meest zekere oorzaak van klimaatverandering.

Volgens Kroonenberg is het klimaat te complex en zijn de procescycli te groot, om daar door ons een beetje aan te laten sleutelen.

Heeft de aarde ons nodig, of hebben wij de aarde nodig?

[TU Delft]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zonnemax
Zonnemax
7 jaren geleden

De vraag of er uberhaupt opwarming is of dat de opwarming veroorzaakt wordt door de mens of de natuur in het algemeen of een combinatie is totaal niet interessant.

Wat het antwoord op bovenstaande vraag ook is, het is altijd beter om gebruik te maken van duurzame energie en niet van fossiele brandstoffen en zo min mogelijk van allerlei andere grondstoffen. Gewoon goed omgaan met onze AARDE / GAIA is toch niet teveel gevraagd?

Frans
Frans
7 jaren geleden

En toch moeten we uit de auto zolang deze aangedreven wordt door fossiele brandstof.
Jaren geleden en daarna is elke uitvinding om zeer zuinig te rijden in de ban gedaan!
Reden; aan olie verdienen we het meest. En daarvan betalen we de oorlogsmachine en daarvoor vernietigen we landen nu, met hun infrastructuur. Irak, LIbie. Syrie. Nog net niet Oekraine.
Elke zuinig motor, en die waren zuinig! werden onder bedreiging met de dood weggehouden uit de industrie.
Ik heb het over de vrije energie nu. Over Tesla. etc. Neem dit serieus!

karel
karel
7 jaren geleden

eindelijk iemand die ze op de juiste plaats heeft

Danny
Danny
7 jaren geleden

Ach ja als de zon ooit dooft zal er in ieder geval geen opwarming meer zijn.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x