Homepagina » Natuur en Milieu » VIDEO: “Er is nog niets aan de hand met het klimaat”
VIDEO: "Er is nog niets aan de hand met het klimaat"

VIDEO: “Er is nog niets aan de hand met het klimaat”

“De invloed van de door de mens uitgestoten broeikasgassen is nog steeds onzichtbaar. De gemiddelde wereldtemperatuur, de zeespiegelrijzing, het afsmelten van de gletsjers en de frequentie van extreme gebeurtenissen vallen nog steeds binnen de bandbreedte van de natuurlijke processen.”

Professor dr. Salomon Kroonenberg komt net terug van een reis naar Groenland, waar hij naar eigen zeggen ‘de zaak met zijn eigen ogen eens is gaan bekijken’. Hij bevestigt datgene wat hij al jaren roept, namelijk dat de mens niet de belangrijkste oorzaak is van de veranderingen in het klimaat.

Salomon Kroonenberg is emeritus hoogleraar Geologie aan de TU Delft. Hij schreef het boek De Menselijke Maat, over onder andere de onzinnigheid van het blindstaren (door het VN-klimaatpanel IPCC) op het broeikasgas CO2 als belangrijkste en meest zekere oorzaak van klimaatverandering.

Volgens Kroonenberg is het klimaat te complex en zijn de procescycli te groot, om daar door ons een beetje aan te laten sleutelen.

Heeft de aarde ons nodig, of hebben wij de aarde nodig?

[TU Delft]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Frans schreef:

  En toch moeten we uit de auto zolang deze aangedreven wordt door fossiele brandstof.
  Jaren geleden en daarna is elke uitvinding om zeer zuinig te rijden in de ban gedaan!
  Reden; aan olie verdienen we het meest. En daarvan betalen we de oorlogsmachine en daarvoor vernietigen we landen nu, met hun infrastructuur. Irak, LIbie. Syrie. Nog net niet Oekraine.
  Elke zuinig motor, en die waren zuinig! werden onder bedreiging met de dood weggehouden uit de industrie.
  Ik heb het over de vrije energie nu. Over Tesla. etc. Neem dit serieus!

  11 likes
 • Zonnemax schreef:

  De vraag of er uberhaupt opwarming is of dat de opwarming veroorzaakt wordt door de mens of de natuur in het algemeen of een combinatie is totaal niet interessant.

  Wat het antwoord op bovenstaande vraag ook is, het is altijd beter om gebruik te maken van duurzame energie en niet van fossiele brandstoffen en zo min mogelijk van allerlei andere grondstoffen. Gewoon goed omgaan met onze AARDE / GAIA is toch niet teveel gevraagd?

  8 likes
 • karel schreef:

  eindelijk iemand die ze op de juiste plaats heeft

  2 likes
 • 365Y schreef:

  De zitten blijvende hardnekkige groepjes klimaat ontkenners hebben een verder oplopende, steeds grotere intellectuele achterstand opgelopen , met hun komt het nooit meer goed. Deze klimaat ontkenners beweren dat wij niet als oorzaak van de merkbare ontregeling van het milieu zijn, Deze mensen doen meer aan luchtfietserij… dan aan wetenschap Hun bezigheid is dat het op die manier lekker goedkoop blijft en makkelijk reizen … juist daarom komen we nooit verder dan duur tegenonderzoek . Tegenonderzoek dat al genoeg heeft bewezen dat ze totaal ongelijk hebben .

  Hun standpunten proberen iets uit te lokken maar het is hoe dan ook , altijd een leeg gel.l , asociaal en eenzijdig in alles aangaande onderzoek. Al hun reclame is opgeblazen, hete lucht meer doen ze niet en dus heb je niets aan deze trollen van luiaards.

  2 likes
 • Danny schreef:

  Ach ja als de zon ooit dooft zal er in ieder geval geen opwarming meer zijn.

  0 likes
 • x

  Check Also

  troonrede

  Troonrede: ‘Koning slaat op elk gebied de plank mis’

  Dinsdag sprak koning Willem-Alexander de troonrede uit. ...

  timmermans

  Europees klimaatactieplan: ‘De stoppen in het hoofd van Timmermans zijn nu echt doorgeslagen’

  Terwijl de meeste landen nog worstelen met ...

  >