Het Complot

VIDEO: “Gifgasaanval Syrië in scène gezet”

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen jaar zei de BBC materiaal in handen te hebben waaruit zou blijken dat er sprake was van een gifgasaanval in Syrië. De omroep sprak van ‘tekenen van een chemische aanval’, maar plaatste het bericht wel prominent op de website.

Terwijl VN-inspecteurs in Damascus bewijzen probeerden te vergaren van de gifgasaanval, stuitte de BBC in augustus op een aanval met een brandbom op een speelplaats. De brandbom landde op het speelterrein van een school in het noorden van Syrië. De Britse journalisten dachten dat de bom napalm of termiet bevatte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dr. Rola, een Brits-Syrische dokter die in het plaatselijke ziekenhuis werkte, zei na afloop: “Ik moet even uitrusten. Het is een chaos, een verschrikking. Er zijn enorm veel mensen met ernstige brandwonden. We weten niet wat het is, maar het lijkt op napalm.” Nog geen maand later gebruikte de BBC exact dezelfde beelden als ‘bewijs’ voor de gifgasaanval, in de hoop dat niemand het zou merken. Opnieuw kwam dr. Rola voorbij, maar dit keer werd het woord ‘napalm’ vervangen door ‘chemisch wapen’.

Terwijl om haar heen slachtoffers worden binnengebracht staat dr. Rola, die de dochter blijkt te zijn van de Syrische rebel dr. Mousa al-Kurdi, de BBC te woord. Daarna geeft ze iedereen die geen patiënt is de opdracht om naar buiten te gaan. De cameraploeg van de BBC blijft gewoon filmen.

Dr. Rola verscheen op 30 augustus 2013, enkele dagen na de gifgasaanval in Ghouta, anoniem op tv. Een Wob-verzoek om de volledige naam van dr. Rola te achterhalen werd afgewezen, omdat ‘ze had verzocht anoniem te blijven’. Het emotionele optreden deed sterk denken aan de leugens van ‘zuster Nayirah’ tijdens haar toespraak bij de Verenigde Naties in aanloop naar de stemming over militair ingrijpen in Irak. De zuster vertelde dat Iraakse soldaten pasgeboren baby’s uit de couveuse haalden en op de koude grond lieten liggen. Achteraf gaf ze toe dat ze alles had verzonnen. Nayirah bleek de dochter te zijn van de toenmalige Koeweitse ambassadeur in de Verenigde Staten.

Het Britse parlementslid George Galloway wil een diepgaand onderzoek naar de vervalste beelden die zijn verspreid door de BBC om een oorlog te ontketenen in Syrië. Omstanders hebben vastgelegd hoe acteurs, voordat ze in beeld komen, nepwonden opplakken, nepbloed opsmeren of een teken geven om te beginnen met acteren.

De berichtgeving over het voortdurende conflict in Syrië is vooral gebaseerd op persberichten afkomstig van het zogeheten Observatorium voor Mensenrechten. Het door de EU en de Britse overheid gesubsidieerde ‘observatorium’ bestaat in feite uit één man, Rami Abdulrahman, een eigenaar van twee kledingwinkels die in een rijtjeshuis in het Engelse Coventry woont.

Abdulrahman woont al 13 jaar niet meer in Syrië en krijgt zijn informatie van informanten ter plaatse. Die informatie wordt vervolgens weer doorgespeeld aan de pers. Veel van de berichtgeving over Syrië is zodoende niet gebaseerd op betrouwbare, onafhankelijke verslaggevers, maar op lokale bronnen die zelf bij het conflict betrokken zijn. Abdulrahman maakt er geen geheim van een tegenstander te zijn van de regering Assad.

Je kunt je dus afvragen hoe eerlijk en evenwichtig de berichtgeving van het observatorium is. Desalniettemin baseren de Verenigde Naties zich in rapporten mede op informatie afkomstig van het Observatorium voor Mensenrechten. Ook de Amerikaanse overheid en de massamedia gaan af op aantallen slachtoffers die door het observatorium worden gemeld. Abdulrahman heeft directe toegang tot de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een vluchteling gebruikt wordt om een militaire inval in een land te rechtvaardigen. De beruchte Iraakse overloper Rafid al-Janabi geeft nu lachend toe dat hij de verhalen over massavernietigingswapens bedacht heeft, om zo de VS en bondgenoten ertoe te bewegen een oorlog te beginnen. Ook dr. Sliman Bouchuiguir schept er inmiddels over op hoe hij het Westen gek heeft gemaakt met verzonnen verhalen over Khadaffi’s wreedheden tegen de Libische bevolking.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
10 jaren geleden

We leven in een grote scene van het illuminatie Theater, met Michael Schumacher Els Borst de MH370 en veel meer van die onzin waar onze NOT vrije pers zich aan vuilmaakt. Het is lachen met een bijsmaak.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Zit hier gewoon de Illuminati achter, zo hebben ze de komst van de Christus ook gesaboteerd en de mensheid ontnomen waar het recht op had.

Rini
Rini
10 jaren geleden

Ja het zijn die schooiers ja,die paar duizend mensen die dit soort dingen verzinnen,het zijn die die tot nu toe de wereld beheersen.
Maaaaaaar als we alles moeten geloven dan zit hun tijd er over een niet te lange tijd op,en kunnen we de wereld terug pakken,en weer een vreedsame wereld van maken.
Het jammere is dat dit soort “crisis”tijden,je voledig naar beneden halen,en dat het dan super moeilijk is positief te blijven(praat echt vooral over me zelf)
Dus ben ik blij met dit soort webesitse,want als je niets anders had dan die klote tv,dan zaten we zeer zeker verder in de put,hier geven ze je nog een beetje hoop,en hoop doet leven 🙂
Grtjesssss aan alle goede mensen! 🙂 🙂 🙂

IIS
IIS
10 jaren geleden

De slaven slapen en verdedigen hun meesters in het zogenaamde vrije westen en de EU-VS zionistische-nazi NWO leugens worden onophoudelijk verspreidt via de grote zionistische Reuters leugenkast die bij elk mens in huis staat. Oorlog is voor de gewone man maar bijzaak die alles gelooft en pikt van de leugenaarsfabriek of anders wordt de waarheid wel gesmoord door ze af te doen als complotten, waanideeën of verzinsels.

Alleen de waarheid en kennis vergaren over het doortrapte systeem kan ons bevrijden, maar ja, daar hebben de slaven, de onderdanen van de judas heersers geen boodschap aan, die leven liever hun leven in gevangenschap met leugens en onderdrukking dan dat ze ook maar één keer de moeite nemen om te begrijpen en te leren hoe doortrapt en ziek het huidige afpers en moord systeem is of waarom dingen gebeuren in de wereld die niet berusten op toevalligheden.

Het is overigens ijzig stil rond Syrië, te stil als je mij vraagt. De mensen die in Syrië worden vermoord en verscheurd met behulp en door toedoen van de satanische EU en VS dat zijn de verschrikkelijke waarheden die men niet wil horen. Alles eromheen wat men wel wil horen of geloven zijn leugens op leugens verspreidt door dezelfde satanische EU en VS. Satan = het door en door kwade in de menselijke geest wat niet wil wijken voor het licht en het goede, het goede wat duidelijk niet in ieder mens zit).

Eén slecht mens, één slechte macht kan -in de huidige wereld- meer ellende, schade en verdriet aanrichten dan de gehele mensheid aan liefde of vrede kan samenbrengen, omdat het goede en het slechte totaal uit balans zijn geraakt, het kwade voert de boventoon en onderdrukt en misbruikt met alle geweld en macht het goede, en soms wel zo dat we het niet eens meer door hebben hoe het slechte ons beïnvloedt, manipuleert of stuurt, maar vooral hoe en waar het overal onder ons is.

Syrië wordt aangevallen door het kwade, het slechte met heel zijn gebalde macht en zijn leugens met moordende kannibalistische huurlingen en is het daarom voor het solistische Syrië, die er redelijk alleen voor staat, heel moeilijk, bijna onmogelijk, zich daar tegen te verdedigen. De leugens (ook over gasaanvallen) zijn er gelijk aan de moordpartijen die daar met behulp en onder regie van fascistische regeringen in het westen worden gevoerd.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x