Bewustzijn

VIDEO: Grootste gezamenlijke meditatie ooit gericht op wereldvrede

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Indiase schrijver Deepak Chopra wil vrijdag de grootste gezamenlijke meditatie in de geschiedenis organiseren. De meditatie voor wereldvrede staat vanuit Toronto in Canada onder leiding van Chopra, India Arie en Gabrielle Bernstein. Over de hele wereld doen mensen mee.

De meditatie, die het Guinness Book of Records moet gaan halen, begint vrijdag om 18.00 uur Nederlandse tijd. Je kunt thuis je computer aanzetten en meedoen. Maar je kunt ook samen mediteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Marion Reijerink uit Zoetermeer nodigt geïnteresseerden uit in haar trainingscentrum aan de Louis Braillelaan 60. Ook mensen zonder meditatie-ervaring kunnen meedoen. “Desgewenst geven wij een korte introductie vooraf,” zegt Reijerink. “Dit is een mooi moment om bij te dragen aan wereldvrede. Daarnaast is het een mooi moment om met gelijkgestemden bij elkaar te komen en onze intenties te delen.”

Over de hele wereld gaan mensen op hetzelfde tijdstip mediteren. Op internet hebben al meer dan 40.000 mensen zich geregistreerd. Tijdens de meditatie is het de bedoeling dat mensen zich als collectief gaan richten op één doel.

VIDEO: Grootste gezamenlijke meditatie ooit gericht op wereldvrede
Deepak Chopra

De laatste tijd wordt het wereldnieuws gedomineerd door conflicten. “We hopen een kritieke massa vredesbewustzijn te creëren,” zei Chopra. Op dezelfde manier moedigde Mahatma Gandhi anderen aan ‘om de verandering te zijn die je graag in de wereld wilt zien’.

“Als je liefde wilt zien moet je liefdevol zijn. Als je vrede wilt zien, moet je vredig zijn,” legde Chopra uit. De voormalig arts zegt dat hij gelooft in de gezondheidsbevorderende effecten van meditatie. Een gezamenlijke meditatie is echter nog krachtiger, aldus Chopra.

“Er is wetenschappelijk bewijs dat de effecten worden versterkt op het moment dat je als groep mediteert,” zegt hij. “Je kunt dat aflezen aan de hand van een EEG.” Het Chopra Center for Wellbeing, dat in 1996 werd opgericht in Californië, heeft Toronto uitgekozen vanwege de sterke band die de inwoners van de stad hebben met meditatie en yoga.

Registreren voor de wereldmeditatie kan hier.

[CTV News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
9 jaren geleden

144.000 mediterende voor wereldvrede is al genoeg.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
9 jaren geleden

In Nederland bestaat al enige tijd een soortgelijk initiatief nl:

http://www.stadsverlichting.nu/

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten hiervan en lees de resultaten op:

http://www.visualizedaily.com/transcript-nl.html

James
James
9 jaren geleden

Er is meer wetenschappelijk bewijs dat mediteren en bidden geen enkel effect heeft! Afgezien van dat gegeven is het wel een leuk initiatief met een goeie bedoeling, verwacht echter geen wonderen.

Artist
Artist
9 jaren geleden

Nice! ik doe mee! 🙂 Is een aanrader ook voor anderen aangezien je werkelijk de energie heel duidelijk kan voelen (omdat velen het tegelijk doen)

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x