Homepagina » Bewustzijn » VIDEO: Grootste gezamenlijke meditatie ooit gericht op wereldvrede
VIDEO: Grootste gezamenlijke meditatie ooit gericht op wereldvrede

VIDEO: Grootste gezamenlijke meditatie ooit gericht op wereldvrede

De Indiase schrijver Deepak Chopra wil vrijdag de grootste gezamenlijke meditatie in de geschiedenis organiseren. De meditatie voor wereldvrede staat vanuit Toronto in Canada onder leiding van Chopra, India Arie en Gabrielle Bernstein. Over de hele wereld doen mensen mee.

De meditatie, die het Guinness Book of Records moet gaan halen, begint vrijdag om 18.00 uur Nederlandse tijd. Je kunt thuis je computer aanzetten en meedoen. Maar je kunt ook samen mediteren.

Marion Reijerink uit Zoetermeer nodigt geïnteresseerden uit in haar trainingscentrum aan de Louis Braillelaan 60. Ook mensen zonder meditatie-ervaring kunnen meedoen. “Desgewenst geven wij een korte introductie vooraf,” zegt Reijerink. “Dit is een mooi moment om bij te dragen aan wereldvrede. Daarnaast is het een mooi moment om met gelijkgestemden bij elkaar te komen en onze intenties te delen.”

Over de hele wereld gaan mensen op hetzelfde tijdstip mediteren. Op internet hebben al meer dan 40.000 mensen zich geregistreerd. Tijdens de meditatie is het de bedoeling dat mensen zich als collectief gaan richten op één doel.

VIDEO: Grootste gezamenlijke meditatie ooit gericht op wereldvrede

Deepak Chopra

De laatste tijd wordt het wereldnieuws gedomineerd door conflicten. “We hopen een kritieke massa vredesbewustzijn te creëren,” zei Chopra. Op dezelfde manier moedigde Mahatma Gandhi anderen aan ‘om de verandering te zijn die je graag in de wereld wilt zien’.

“Als je liefde wilt zien moet je liefdevol zijn. Als je vrede wilt zien, moet je vredig zijn,” legde Chopra uit. De voormalig arts zegt dat hij gelooft in de gezondheidsbevorderende effecten van meditatie. Een gezamenlijke meditatie is echter nog krachtiger, aldus Chopra.

“Er is wetenschappelijk bewijs dat de effecten worden versterkt op het moment dat je als groep mediteert,” zegt hij. “Je kunt dat aflezen aan de hand van een EEG.” Het Chopra Center for Wellbeing, dat in 1996 werd opgericht in Californië, heeft Toronto uitgekozen vanwege de sterke band die de inwoners van de stad hebben met meditatie en yoga.

Registreren voor de wereldmeditatie kan hier.

[CTV News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

144.000 mediterende voor wereldvrede is al genoeg.

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
6 jaren geleden

In Nederland bestaat al enige tijd een soortgelijk initiatief nl:

http://www.stadsverlichting.nu/

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten hiervan en lees de resultaten op:

http://www.visualizedaily.com/transcript-nl.html

James
James
6 jaren geleden

Er is meer wetenschappelijk bewijs dat mediteren en bidden geen enkel effect heeft! Afgezien van dat gegeven is het wel een leuk initiatief met een goeie bedoeling, verwacht echter geen wonderen.

Artist
Artist
6 jaren geleden

Nice! ik doe mee! 🙂 Is een aanrader ook voor anderen aangezien je werkelijk de energie heel duidelijk kan voelen (omdat velen het tegelijk doen)

little rascal
little rascal
6 jaren geleden

Mediteren of bidden voor vrede. Leuk voor de deelnemers die waarschijnlijk denken dat ze “iets” doen voor de wereld, maar haalt niks uit. Ben ik negatief, nee noem het maar realistisch.

Eddie
Eddie
Reactie op  little rascal
6 jaren geleden

Ik denk dat onwetendheid een betere omschrijving is.

little rascal
little rascal
Reactie op  Eddie
6 jaren geleden

OK kom dan maar met objectief bewijs dat mediteren de situatie in de wereld ten positieve (en dat zijn o.a) heeft veranderd.

little rascal
little rascal
Reactie op  little rascal
6 jaren geleden

o.a oorlogen

spliffy
spliffy
6 jaren geleden

als een paar rijkste van deze wereld nou is effe gingen ”mediteren op wereldvrede” en een deel van de rijkdom af zouden staan of ”het geld door de illu chakra systemen pompen” ..

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Mediteren is mooi. Je verantwoordelijkheden pakken is mooier.
Er zal met mediteren echt niks gebeuren wat de wereld politiek of de wereld situatie op dit moment zal doen veranderen.
Het enige wat dit doet veranderen is als wij massaal er tegen in gaan.
Maja, dat liedje kennen wij nu wel heh ?

benhur79
benhur79
6 jaren geleden

Tuurlijk verandert mediteren iets, en zeker als je dit met veel tegelijk doet.
Als je massaal een wereld vol vrede, liefde en harmonie inbeeld dan creëer je die.
Waarom denk je dat ze in de media alleen slecht nieuws met shockerende beelden laten zien denk je, omdat deze beelden op je netvlies gebrand blijven en zo een wereld vol ellende, angst en chaos creëert.

j
j
4 jaren geleden

I snap all reaction het draait altijd om de intentie hoe je het ook neerzet. Ookal heeft niet iedereen her een hoog besef van waardoor die snel in de keerzijde van het positiefe zijn inzichten zal inzien. Eerlijk naar jezelf gekeken wat doet de regel van het inzetten van een doel OP IEDER APART INVIDU

j
j
4 jaren geleden

En kom is met objectiefbewijs wie er eerder was de kip of h et ei

x

Check Also

bill gates

Bill Gates: Iedereen moet een mondkapje op, behalve ikzelf

Heeft Bill Gates ooit een mondkapje gedragen? ...

Hij is drie keer slimmer dan de beste student ooit. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

Hij is drie keer slimmer dan de beste student die ik ooit ontmoet heb. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

Laurent Simons studeert binnenkort af aan de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x