Homepagina » Gezondheid » Oud-topmanagers McDonald’s openen 250 restaurants met gezonde voeding
Oud-topmanagers McDonald's openen 250 restaurants met gezonde voeding

Oud-topmanagers McDonald’s openen 250 restaurants met gezonde voeding

Lyfe Kitchen is de naam van een nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. In de komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding. Dat meldt Retaildetail.be.

Mike Roberts was ooit directeur bij de hamburgerketen, zijn compagnon Mike Donahue was er verantwoordelijk voor corporate communications. Het tweetal ging drie jaar geleden met de plannen aan de slag en benaderde onder meer Stephen Sidwell, één van de grondleggers van vleesvervanger Gardein.

Oud-topmanagers McDonald's openen 250 restaurants met gezonde voedingDe komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van de vleesvervanger de hoofdrol spelen. Lyfe is een afkorting van Love Your Food Everyday.

Elke geserveerde maaltijd in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën. Boter, transvetten, geraffineerde suiker en andere additieven worden er niet gebruikt. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden.

Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. De meeste prijzen zitten tussen de 3 en de 10 euro. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.

[RetailDetail]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
6 jaren geleden

Genetisch gemanipuleerde groenten en fruit dat is lekker en gezond en of is dit de oplossing voor de komende overschotten.

Engeltje
Engeltje
6 jaren geleden

Maar waarom nu weer in de magnetron verwarmen.

barsoomx
barsoomx
Reactie op  Engeltje
6 jaren geleden

Bestraald eten is toch vernaggeld eten?

hader
hader
Reactie op  barsoomx
6 jaren geleden

Dan snap je het concept “magnetron” niet echt. Alsof we allemaal een nucleaire centrale in huis hebben. Vergis je niet, veel voedsel wat we eten heeft een lichte nucleaire straling ondergaan om de producten te ontdoen van bacteriën enz, om zo een langere houdbaarheid te geven. http://nl.wikipedia.org/wiki/Conserveren_(voedsel)#Sterilisatie

WAR
WAR
Reactie op  hader
6 jaren geleden

Daarom is het zo belangrijk géén voorverpakt voer te kopen. Weet wat je eet. Weet waar het vandaan komt. Koop enkel vers, biologisch voedsel. Verbouw het liefst je eigen eten.

Marieke
Marieke
Reactie op  WAR
5 jaren geleden

Wat versta je onder voorverpakt voedsel? Ook de doosjes met verse aardbeien? Die worden ook bestraald om de houdbaarheid te verlengen.

Barend of Frits
Barend of Frits
6 jaren geleden

Sorry mensen, ik heb eerst het filmpje gekeken en dit binnen 10 seconden afgezet. Mijn zin om nog verder te kijken of lezen is over. Is het toch interessant?

Jack
Jack
6 jaren geleden

Het feit dat die mensen bij McD gewerkt hebben zorgt dat ik nogal erg sceptisch ben. Ze maken reclame met beroemdheden. Het is dus gewoon een commerciële zaak. Bij commercie is geld de nr. 1 prioriteit. Ik kan mij niet voorstellen dat ze het niet om het geld doen. En daarvoor word gezond weer naar achter geschoven.

barsoomx
barsoomx
6 jaren geleden

Veel te gelikt, met die Balkenende typetjes in de clip, brrrr!!!!
Er zijn nog zeker 2 andere aarders nog, wil je iedereen zo latten eten..
(tenzij het op ecologisch verantwoordelijke wijze in de stad zelf in een
omgebouwd leegstaand kantoorpand wordt verbouwd, dat scheelt
ook mensmilieuvervuiling, en is logistiek efficient!)

Henk
Henk
6 jaren geleden

Ik pluk ‘n vuistvol Bonen uit m’n eigen tuin(tje)….
Lijkt me toch gezonder.

koekje
koekje
6 jaren geleden

Gezonde voeding is hot. En alles wat een aura van ‘gezond’ heeft.
Money, money.

hader
hader
Reactie op  koekje
6 jaren geleden

Natuurlijk zit geld hier achter dit initiatief. Men boort gewoon een “nieuwe” markt aan. De mensen vragen om verantwoord eten. I.p.v. een burger ff snel een broodje gezond. Beide markten zullen naast elkaar blijven bestaan. Het ligt aan jezelf welke je kiest. Commercieel een doordacht concept.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Lijkt mij niet verkeerd, zou dan toch eindelijk?

Enki
Enki
6 jaren geleden

Ja die magnetron maakt het af. Zij weten blijkbaar nog niet helemaal wat wel en wat niet gezond is. Beetje gezond hier beetje chernobyl daar is natooer… ik vind helemaal mooi.

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Enki
6 jaren geleden

Want de overeenkomst tussen Chernobyl en een microgolfoven (Magnetron) is?

Woppaaa
Woppaaa
Reactie op  Robbedoes
6 jaren geleden

Hetzelfde 🙂

spliffy
spliffy
6 jaren geleden

wtf… gezon met vlees..vervangers..?? en verder reclame gooien op steekwoorden als glutenvrij wat weer lekker deftig in de mond ligt maar tog kut is.. ze gaan zeker ook cola light serveren 😛 ik zie de rijen blanke chicks al staan.. we denken dat we allemaal zo ons zelf zijn en een eigen persoonlijkheid hebben maar als je kijkt hoeveel we op elkaar lijken met simpele dingen ( kijk in elke straat, voor elke fucking deur jawel, een auto ) dan zijn we net fucking kopie;en van elkaar.. collectief bewustzijn is gevaarlijk aan het worden

x

Check Also

suikerverslaving

44 kilo per jaar krijg je ervan binnen en het sloopt je!

In dit artikel gaan we het hebben ...

De laatste IJslandse McDonald's-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste IJslandse McDonald’s-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

De laatste McDonald’s op IJsland ging in 2009 ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x