Homepagina » Gezondheid » VIDEO: Het interview met de producent van de anti-vaccinatiefilm Vaxxed dat niemand mocht zien
VIDEO: Het interview met de producent van de omstreden vaccinatiefilm Vaxxed dat niemand mocht zien

VIDEO: Het interview met de producent van de anti-vaccinatiefilm Vaxxed dat niemand mocht zien

Robert De Niro trekt een film waarin een verband wordt gelegd tussen vaccins en autisme terug van zijn Tribeca Film Festival. De Amerikaanse steracteur lag de afgelopen dagen flink onder vuur omdat hij de documentaire Vaxxed wilde laten zien.

Vrijdag verdedigde De Niro nog zijn besluit om de documentaire op het festival te programmeren. “Deze zaak gaat mij en mijn familie aan het hart en ik wil dat er een discussie over wordt gevoerd,” zei hij. De Niro en zijn vrouw hebben een kind met autisme. Hij heeft de film alsnog ingetrokken.

“Mijn bedoeling was een onderwerp ter discussie te brengen over een erg persoonlijk onderwerp voor mij en mijn familie. Na overleg met het team van het filmfestival en andere betrokkenen geloven wij nu niet dat de documentaire bijdraagt aan de discussie die ik voor ogen had,” aldus De Niro.

Censuur

Vaxxed is gemaakt door Andrew Wakefield. Deze Britse maag-darm-leverarts publiceerde in 1998 een studie in het gerenommeerde medische tijdschrift The Lancet waarin werd gesuggereerd dat de BMR-vaccinatie autisme kan veroorzaken. The Lancet trok het artikel in 2010 terug. Later dat jaar verloor Wakefield zijn artsentitel.

De afgelopen dagen ontstond er heel wat commotie over de omstreden film die de link legt tussen inentingen en autisme. De makers van de documentaire, Andrew Wakefield en Del Bigtree, zijn niet te spreken over de censuur.

De Niro zou onder druk zijn gezet door de Sloan Foundation in New York, een non-profitorganisatie die flink investeert in vaccins. Volgens Zen Gardner was Alfred P. Sloan, de oprichter van de organisatie, een nazi-collaborateur en een bewonderaar van Hitler. De Sloan Foundation had volgens de site bovendien tussen de 24.000 en 53.000 aandelen van farmareus Merck.

Voorzitter van de Sloan Foundation is de Amerikaanse professor en econoom Paul Joskow. Hij is lid van de beruchte Council on Foreign Relations (CFR).

Filmmaker Del Bigtree werd 10 minuten lang geïnterviewd door ABC World News Tonight. Van het interview werd slechts een fractie uitgezonden. ABC gebruikte de zendtijd, net als bijna alle andere Amerikaanse media overigens, vooral om de filmmakers door het slijk te halen.

Hieronder kun je het hele interview met Bigtree bekijken:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Marc schreef:

  Robert gezwicht onder de dreiging van Big Pharma….

  12 likes
 • Sathos schreef:

  Jammer. Niet dat ik het per se met de standpunten eens ben, maar dat ben ik wel met meer dingen niet. Het lijkt mij dat je in een vrije samenleving dit soort dingen juist moet kunnen laten zien. En als het dan toch zo’n onzin is, wordt het snel genoeg duidelijk en staan de makers in hun hempie.
  Maar het voortijdig schrappen van zo’n film riekt naar censuur. En een behoorlijk stinkende ook.

  11 likes
  • Franss schreef:

   Het is geen win-win maar een lose-lose situatie, net als een proces tegen Wilders.

   Als de film vertoond wordt winnen de antivaxxers, als hij teruggetrokken wordt winnen de antivaxxers nog steeds, want dan krijgen ze free publicity voordat de film op elke kwaksite verschijnt en kunnen ze weer in koor bewijsloos roepen dat Big Pharma de boel bedreigt.

   De skeptici hadden inderdaad niet om terugtrekking moeten vragen, maar behoorlijk tegenwicht moeten eisen.

   0 likes
 • exegese schreef:

  Er is dus een klokkenluider opgestaan bij het C.D.C die onomstotelijk bewijs heeft blootgelegd dat er gerommeld is met onderzoeksresultaten. Nou kunnen ze het daar voor het moment en uit pure wanhoop nog wel even van het toneel duwen, maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Dit gaat nu vroeg of laat echt wel in de openbaarheid komen en dan breekt de pleuris los. Want ja, je kunt met heel veel wegkomen, maar kom niet aan onze kindertjes, dat ligt meestal zeeeeer gevoelig. Ik denk dat er naar aanleiding van dit akkefietje een aantal mensen de komende nachten minder goed slaapt dan ik, en terecht !

  4 likes
 • Emile schreef:

  Tja, een non-profit organisatie met aandelen in Merck, das dus niet objectief en non-profit.

  1 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  roel coutinho

  Roel Coutinho over coronavaccin: ‘Succes beslist niet gegarandeerd’

  Robert Redfield, directeur van het Amerikaanse Centrum ...

  >