Universum

“Alles in het universum is gevormd volgens de verhouding van de gulden snede”

Help door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De kosmologische constante die bekendstaat als de ‘gulden snede’ zien we terug in de vorm van orkanen, olifantenslagtanden en sterrenstelsels. Deze speciale verhouding is nu ook ontdekt in de ruimtetijd. De gulden snede beïnvloedt het universum als geheel.

Onderzoekers zeggen dat dit gulden getal alles in het universum aan elkaar linkt, van de ruimtetijd tot de scheikunde en biologie. Het onderzoek is uitgevoerd door dr. Jan Boeyens van de Universiteit van Pretoria en dr. Francis Thackeray van de Universiteit van de Witwatersrand in Zuid-Afrika.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Zij zeggen dat de gulden snede – 1,618 – mogelijk bepaalt hoe dingen in het universum hun vorm krijgen. De gulden snede, aangeduid met de Griekse letter phi, is de verdeling van een lijnstuk in twee delen in een speciale verhouding.

De Duitser Adolf Zeising publiceerde in 1854 het boek ‘Neue Lehre von den Proportionen des menslichen Körpers’, waarin hij de opvatting verdedigt dat het ideale menselijke lichaam volledig volgens de verhouding van de gulden snede is opgebouwd. Volgens sommigen bezit de gulden snede een intrinsieke schoonheid, waardoor de verhouding veel voorkomt in de klassieke architectuur, schilderkunst en in de levende natuur.

"Alles in het universum is gevormd volgens de verhouding van de gulden snede"
Voorbeelden van logaritmische spiralen in de natuur. V.l.n.r. de Draaikolknevel, een nautilusschelp, orkaan Katrina en een ammoniet (NASA/NOAA)

Ook spiralen lijken de verhouding van de gulden snede te volgen. Dit wijst erop dat geometrische vormen in het universum uiteindelijk zullen zwichten voor deze wiskundige constante. “Spectaculaire voorbeelden van logaritmische spiralen zijn de Draaikolknevel (M51), ammonieten, de vorm van nautilusschelpen (inktvis), orkaan Katrina en de verdeling van planeten, manen, asteroïden en ringen in het zonnestelsel,” schrijven de onderzoekers.

Volgens de wetenschappers is de gulden snede zo alomtegenwoordig omdat hij in feite een eigenschap is van de ruimtetijd. “De tijd is aangebroken om relativiteit en kwantumtheorieën te integreren en te linken aan de waarde van een wiskundige constante,” schrijven ze.

De onderzoekers weten niet precies waarom het universum gebruikmaakt van de gulden snede. De studie is gepubliceerd in het South African Journal of Science.

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop
Joop
9 jaren geleden

Vincent van Gogh schilderde sterren ook in spiraalvorm.

S0M30N3
S0M30N3
9 jaren geleden

Ok helemaal offtopic….

Ik zou graag als burger van de wereld (nee niet van Nederland) willen toegeven dat wij fout zaten. Wij zijn de oorzaak over de wereld waarin het nu toestaat. Helaas geloven de meesten nog in de overheid, maar als er niets veranderd in de wereld. Tsja dan wordt ook ik als “bad guy” afgeschreven, maar tis voor mij belangrijker dat je sterft voor de waarheid dan dat je meegaat met de overheid/elite/leugens….

bert s
bert s
9 jaren geleden

De gulden snede is in feite de golden ratio en is minder verwonderlijk dan hier staat beschreven. Het heeft alles met de groei van een leven te maken in een situatie waar alles draait.
De formule van de golden ratio werkt als volgt. 1 +1=2, 2+ de vorige situatie, was een 1, is dus 2+1=3,
3+2=5,5+3=8, 8+5=13, 13+8=21, 21+13=34, 34+21=55 etc,etc.
De spiraal vormen zijn een logisch gevolg van de draaiende bewegingen die we ondergaan.De aarde draait om zijn as, tevens draait de aarde om de zon, ons zonnestelsel draait weer om het middelpunt van ons sterrenstelsel, ons sterrenstelsel beweegt zich weer door de ruimte en misschien draait het complete heelal ook wel weer om een middelpunt.
De wetenschappers geven aan dat ze niet begrijpen dat het heelal gebruik maakt van de gulden snede terwijl in mijn beleving dit gewoon een gevolg is van de natuurwetten gecombineerd met de centrifugerende krachten waar materie aan onderhevig is, hier zijn gewoon wiskundige formules voor ontwikkeld. En dat noemt zich wetenschappers.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Ik vind dit mega interessant maar wat ik ook interessant vind waarom het woord GULDEN gebruikt word.
Als GULDEN een universal woord is wat voor rol speelt Nederland dat in deze wereld. Ik weet dat wel dat Nederland een groot deel van de wereld voor zijn rekening had met zijn manipulatie voor Zuid Afrika en andere wereld delen. Wellicht zegt het woord dan ook iets over deze uiting van een Universal wet.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x