Buitenland

Britse topagent: “Groot-Brittannië dreigt een politiestaat te worden”

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een hooggeplaatste Britse politieagent heeft gezegd dat Groot-Brittannië het gevaar loopt een politiestaat te worden. Sir Peter Fahy, hoofdagent van de Greater Manchester Police, vertelde aan de krant The Guardian dat agenten bij het huidige beleid worden gedwongen de rol van ‘gedachtepolitie’ op zich te nemen in de strijd tegen extremisme.

Fahy wil een discussie over de scheidingslijn tussen vrijheid van meningsuiting en extremisme. Hij vindt dat de politiediensten zich niet in die discussie moeten mengen, maar dat de maatschappij als geheel daarover moet beslissen. “Als securocraten bepalen wat extremisme is, dreigen we een politiestaat te worden,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“We lopen het gevaar te veranderen in een gedachtepolitie,” zei Fahy. “Het is niet de bedoeling dat we gedachten strafbaar gaan stellen of definiëren wat extremisme is.” De Greater Manchester Police is het op twee na grootste politiekorps in Groot-Brittannië.

Afgelopen maand maakte de Britse overheid bekend dat er nieuwe wetten en regels komen die moeten gaan helpen in de strijd tegen terrorisme, waaronder plannen om ‘extremistische’ sprekers uit universiteiten te weren.

Burgerrechtenbewegingen zeiden dat deze machtsgreep een ‘recept is voor onrecht’ en beschuldigden ministers van een aanval op de samenleving.

Enkele jaren terug vreesden vooraanstaande Britse rechters, advocaten en politici al dat Groot-Brittannië geleidelijk aan een politiestaat wordt. Een voormalig lid van het hoogste Britse rechtscollege zei dat de ondermijning van de rechtspraak angstaanjagende parallellen vertoont met nazi-Duitsland. Er werd ook gewaarschuwd tegen de steeds verdergaande beperking van de historische burgerlijke vrijheden.

CDA-leider Sybrand Buma kwam onlangs in de Tweede Kamer onder vuur te liggen omdat hij een gedachtepolitie wil. Buma zei dat het niet zijn bedoeling is gedachten strafbaar te stellen. Hij wil dat er opgetreden kan worden tegen ‘extremistische uitingen’.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lalalalaria
lalalalaria
9 jaren geleden

Terrorisme? Welk terrorisme? er zijn nog nooit zo weinig aanslagen geweest als de afgelopen 20 jaar.
De overheid maakt duidelijk misbruik van deze schijnoorlog tegen “terrorisme” om alle macht naar zich toe te grijpen. Nederland en belgie volgen als marionetten deze tendens.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents_in_Great_Britain

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Groot-Brittannië? Dreigt niet de gehele EU een politiestaat te worden?

ferrimassi
ferrimassi
9 jaren geleden

Wat is een extremist? Als je je cultuur wilt behouden? Of als uit de eu wil stappen? Deze wetgeving zal gebruikt worden om politieke tegenstanders de mond te snoeren. Ik betwijfel of echte terroristen hier veel last van zullen krijgen. Gewoon nog een instrument voor de pc fascisten. Ik denk dat dit meer te maken heeft met het onderdrukken van rechtse geluiden dan het daadwerkelijk bestrijden van isisfanboys.

frans
frans
9 jaren geleden

voor wie er waarde aan hecht; google, kijk op Rainbow Phoenix , engelse tekst over dit soort zaken die aan de gang zijn om nwo in de wereld te helpen, maar hij zegt ook dat het niet door gaat die nwo.
Niet doorgaat omdat er steeds meer mensen wakker worden en vrede willen, wereldwijd.
Echt er worden steeds meer mensen wakker. dus blijf liefdevol, ook voor de elite, want liefdelicht helpt hen
ook wakker te worden in zichzelf!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x