Homepagina » Buitenland » Britse topagent: “Groot-Brittannië dreigt een politiestaat te worden”
Britse topagent: "Groot-Brittannië dreigt een politiestaat te worden"

Britse topagent: “Groot-Brittannië dreigt een politiestaat te worden”

Een hooggeplaatste Britse politieagent heeft gezegd dat Groot-Brittannië het gevaar loopt een politiestaat te worden. Sir Peter Fahy, hoofdagent van de Greater Manchester Police, vertelde aan de krant The Guardian dat agenten bij het huidige beleid worden gedwongen de rol van ‘gedachtepolitie’ op zich te nemen in de strijd tegen extremisme.

Fahy wil een discussie over de scheidingslijn tussen vrijheid van meningsuiting en extremisme. Hij vindt dat de politiediensten zich niet in die discussie moeten mengen, maar dat de maatschappij als geheel daarover moet beslissen. “Als securocraten bepalen wat extremisme is, dreigen we een politiestaat te worden,” zei hij.

“We lopen het gevaar te veranderen in een gedachtepolitie,” zei Fahy. “Het is niet de bedoeling dat we gedachten strafbaar gaan stellen of definiëren wat extremisme is.” De Greater Manchester Police is het op twee na grootste politiekorps in Groot-Brittannië.

Afgelopen maand maakte de Britse overheid bekend dat er nieuwe wetten en regels komen die moeten gaan helpen in de strijd tegen terrorisme, waaronder plannen om ‘extremistische’ sprekers uit universiteiten te weren.

Burgerrechtenbewegingen zeiden dat deze machtsgreep een ‘recept is voor onrecht’ en beschuldigden ministers van een aanval op de samenleving.

Enkele jaren terug vreesden vooraanstaande Britse rechters, advocaten en politici al dat Groot-Brittannië geleidelijk aan een politiestaat wordt. Een voormalig lid van het hoogste Britse rechtscollege zei dat de ondermijning van de rechtspraak angstaanjagende parallellen vertoont met nazi-Duitsland. Er werd ook gewaarschuwd tegen de steeds verdergaande beperking van de historische burgerlijke vrijheden.

CDA-leider Sybrand Buma kwam onlangs in de Tweede Kamer onder vuur te liggen omdat hij een gedachtepolitie wil. Buma zei dat het niet zijn bedoeling is gedachten strafbaar te stellen. Hij wil dat er opgetreden kan worden tegen ‘extremistische uitingen’.

[Guardian]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lalalalaria
lalalalaria
6 jaren geleden

Terrorisme? Welk terrorisme? er zijn nog nooit zo weinig aanslagen geweest als de afgelopen 20 jaar.
De overheid maakt duidelijk misbruik van deze schijnoorlog tegen “terrorisme” om alle macht naar zich toe te grijpen. Nederland en belgie volgen als marionetten deze tendens.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents_in_Great_Britain

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Groot-Brittannië? Dreigt niet de gehele EU een politiestaat te worden?

ferrimassi
ferrimassi
6 jaren geleden

Wat is een extremist? Als je je cultuur wilt behouden? Of als uit de eu wil stappen? Deze wetgeving zal gebruikt worden om politieke tegenstanders de mond te snoeren. Ik betwijfel of echte terroristen hier veel last van zullen krijgen. Gewoon nog een instrument voor de pc fascisten. Ik denk dat dit meer te maken heeft met het onderdrukken van rechtse geluiden dan het daadwerkelijk bestrijden van isisfanboys.

frans
frans
6 jaren geleden

voor wie er waarde aan hecht; google, kijk op Rainbow Phoenix , engelse tekst over dit soort zaken die aan de gang zijn om nwo in de wereld te helpen, maar hij zegt ook dat het niet door gaat die nwo.
Niet doorgaat omdat er steeds meer mensen wakker worden en vrede willen, wereldwijd.
Echt er worden steeds meer mensen wakker. dus blijf liefdevol, ook voor de elite, want liefdelicht helpt hen
ook wakker te worden in zichzelf!

x

Check Also

australi

Hallucinante beelden uit Australië: ‘In rap tempo is hier een burgeroorlog aan het ontstaan’

Het blijft onrustig in Australië, met name ...

australi

‘F**k de prik, lang leve Australië’: Tienduizenden leggen snelweg in Melbourne plat uit protest tegen lockdown

Miljoenen Australiërs hebben hun buik vol van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x