Homepagina » Buitenaards » VIDEO: Hoe zal onze eerste ontmoeting met buitenaardse wezens zijn?
VIDEO: Hoe zal onze eerste ontmoeting met buitenaardse wezens zijn?

VIDEO: Hoe zal onze eerste ontmoeting met buitenaardse wezens zijn?

Een documentaire over een gebeurtenis die (nog) nooit heeft plaatsgevonden: onze eerste ontmoeting met buitenaards leven.

Het VN-bureau voor Outer Space Affairs in Wenen, vooraanstaande wetenschappers van NASA, ESA en de International Space University (ISU) vertellen over hoe zij het eerste contact aanpakken. En wat daar allemaal bij komt kijken, zowel sociaal als psychologisch maar ook juridisch. De film schetst een ijzingwekkend geloofwaardig scenario van het eerste contact. Te beginnen met de meest eenvoudige vraag, zoals: waarom ben je hier?

The Visit: An Alien Encounter opent deuren van instanties en laat een werkelijkheid zien die vervreemdender is dan sciencefiction. De film laat zien hoe we het onbekende benaderen, maar legt vooral ook onze angsten en hoop bloot.

Op 8 oktober zal The Visit in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. In deze documentaire is de vraag niet of, maar hoe de mensheid zal omgaan met buitenaardse wezens. Er worden scenario’s geschetst van wetenschappelijke, politieke en mogelijk militaire protocollen. De documentaire onderzoekt daarmee vooral wat het betekent om mens te zijn, en waarom we naar de sterren kijken, op zoek naar buitenaards leven.

Bekijk hieronder alvast een trailer van de film.

Meer informatie over de film vind je hier.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

huisarts

Ex-huisarts trekt aan alarmbel: We moeten opstaan tegen het systeem voor het te laat is

Het is overduidelijk dat deze hele zogenaamde ...

oud-huisarts

Oud-huisarts legt in 11 minuten uit wat ze met je van plan zijn

Het aantal mensen dat sterft aan het ...

>