Binnenland

Voorzitter brancheorganisatie wil recht op zorg beperken: ‘Schandalig’

Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!

Anneke Westerlaken, voorzitter van brancheorganisatie voor aanbieders van ouderenzorg Actiz, maakt zich zorgen over de toenemende druk op de ouderenzorg. Wat is volgens haar de oplossing? De zorg beperken.

“Het is een feit dat we de zorg zoals we die gewend waren, niet meer kunnen blijven leveren. Er komen steeds meer ouderen bij terwijl het aantal mensen dat in de ouderenzorg werkt niet toeneemt. Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden,” zegt ze tegen De Telegraaf.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het recht op zorg moet beperkt worden om zorg voor de meest kwetsbaren in de lucht te houden. En dat is natuurlijk geen leuke boodschap,” aldus Westerlaken.

Veel kritiek

Haar uitspraken stuiten op veel kritiek. “Honderden miljoenen naar luxe hotels voor statushouders en asielzoekers. Daarna voorrang op een woning. Toerisme gesloopt. En de zorg voor ouderen ook. Nederlandse jongeren wonen tot hun dertigste bij hun ouders of slapen op kantoor. Fijne Paasdagen,” reageert Klassiek Liberaal, actief binnen de VVD.

Eerste Kamerlid Annabel Nanninga (JA21) vraagt: “Waarom vinden we het normaal om tegen onze ouderen te zeggen ‘beperk het recht op zorg’ en is het bijkans een hate crime om te zeggen ‘beperk het recht op asiel en toegang tot onze welvaartsstaat’ tegen vreemdelingen?”

“Minder miljarden voor 0,000036 graden minder opwarming? Minder geld naar Brussel? Minder asielzoekers in luxe hotels? Nee, ‘minder ouderenzorg’,” constateert historicus en publicist Roelof Bouwman.

Schandalig

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vindt het schandalig dat Actiz zich hier gewoon bij neerlegt. “Kom eens op voor onze ouderen. Dat is jullie taak.”

“Tientallen miljarden naar klimaat, buitenland en buitenlanders, en onze oudjes verkommeren,” merkt ze op.

“Voor de gewone Nederlanders: geen huizen als ze jong zijn en geen zorg als ze oud zijn. We worden steeds meer warm gemaakt voor de gedachte dat dit ‘normaal’ is,” aldus journalist Joost Niemoller.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 179 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kiekendief
Kiekendief
1 maand geleden

Hopelijk wordt je ook oud ,achterlijk wijf .

Cok
Cok
1 maand geleden

Betaal de werknemers maar eens beter!

julesk
julesk
1 maand geleden

Vreemd dat niemand ziet dat ze die situaties bewust creeeren, net als met ter apel overladen met vluchtelingen en dan t probleem bij alle gemeentes neerleggen. Terwijl ze ook gewoon de toegang kunnen weigeren en ter apel weer wordt waar het voor bedoeld is, vluchtelingen uit oorlogsgebied niks anders. En dan mag je ook nog eend aantonen dat je echt gevlucht bent voor oorlogsgeweld dus geen oekraine waar 80% van t land veilig is. Terug ermee

NooT
NooT
1 maand geleden

Weg met dat wijf. Neem iemand aan die doet waarvoor ie aangenomen wordt.

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x