Buitenland

Amerikaanse burgemeesters geven Obama & NAVO veeg uit de pan om oorlogsspelletjes aan Russische grens

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse burgemeesters waarschuwen president Obama en de NAVO dat de aanhoudende provocatie jegens Rusland een groot gevaar vormt voor de mensheid.

De Amerikaanse Conferentie van Burgemeesters heeft de NAVO-oefening Anakonda 16 in de buurt van de Russische grens scherp veroordeeld. “De grootste oorlogsspelen van de NAVO in decennia, waarbij 14.000 Amerikaanse troepen betrokken waren, wakkeren de toenemende spanningen tussen de kernmachten aan,” waarschuwde de organisatie in aanloop naar de NAVO-top op 8 en 9 juli in Polen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Onaanvaardbare bedreiging

De groep zegt verder dat de meer dan 15.000 kernwapens – waarvan de meeste krachtiger zijn dan de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki en meer dan 94 procent in handen is van de VS en Rusland – nog steeds een onaanvaardbare bedreiging vormen voor de mensheid.

De burgemeesters bekritiseren president Obama omdat hij zich heeft overgegeven aan het defensie-apparaat en de komende 30 jaar meer dan een biljoen dollar zal laten investeren in de modernisering van kernwapens. Die modernisering resulteert in een vergroting van het arsenaal aan kernwapens, wat in strijd is met het non-proliferatieverdrag.

Van alle Amerikaanse presidenten na de Koude Oorlog heeft Obama het minste gedaan om het kernwapenarsenaal te verkleinen, klinkt het verder.

Stem van verzoening en vrede

De burgemeesters zetten vraagtekens bij de ontwikkeling en het onderhoud van kernwapens die 75 keer krachtiger zijn dan de atoombom op Hiroshima, die bijna 150.000 mensenlevens kostte, in een tijd waarin geld voor huizen, banen, openbaar vervoer en duurzame energiebronnen heel hard nodig is.

De Amerikaanse Conferentie van Burgemeesters, die de stem van verzoening en vrede laat horen, verontschuldigt zich daarnaast voor de Japanse genocide door de VS tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
7 jaren geleden

Kijk…….en zo gaat het beginnen. En dit wordt langzaam een golfbeweging van schone, nieuwe invloed. Van mensen die in het licht leven en willen groeien met elkaar in positiviteit. Lieve mensen, laten we hier allemaal aan bijdragen. Overwinning van het licht!

Albert
Albert
7 jaren geleden

Even taaltechnisch zeuren: manschappen troepen noemen is geen Nederlands, vertaal het gewoon naar manschappen of militairen.
Ik las ergens, kweetniet meer waar, dat Obama de eerste Amerikaanse president is in wiens 2 termijnen de VS continu in oorlog is geweest. Obama, de president die vóórdat hij ook maar iets had gepresteerd de Nobelprijs voor de vrede kreeg toegeschoven.
Het leek allemaal zo hoopvol toen hij bijna 8 jaar geleden verkozen werd, hoe anders is het uitgepakt. Ik vraag mij wel af in hoeverre de President van de VS het (buitenland-) beleid kan beïnvloeden. Als het om wereld-strategische zaken gaat denk ik dat de president niet meer dan een trekpop is, die gewoon moet uitvoeren wat door het Militairy Industrial Complex gepland; de oorlogszuchtige psychopaten.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Deze dreigingen en provocaties gebeuren omdat ze de wereldleraar, die vrede op Aarde sticht, nog niet willen accepteren.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x