Binnenland

75 jaar VVD-filmpje doet wenkbrauwen fronsen: ‘Doet denken aan iets van 75 jaar geleden bij onze oosterburen’

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Dinsdagavond viert de VVD haar 75-jarig bestaan. De partij werd in 1948 opgericht door Pieter Oud en Dirk Stikker. In de jaren zeventig groeide de partij onder leiding van Hans Wiegel. Sinds 2006 is Mark Rutte partijleider.

De grote doorbraak van de partij kwam in 2010 toen zij bij de Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij werd. Rutte werd daarna de eerste VVD-premier. De partij organiseert dinsdag een feestelijke avond in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Jawohl

De partij maakte ook een opmerkelijk filmpje om te vieren dat zij 75 kaarsjes uitblaast. In het filmpje, dat wenkbrauwen doet fronsen, zegt voorzitter van de Eerste Kamer Jan Anthonie Bruijn (VVD) ‘hoera’, waarna andere VVD’ers hem volgen. Daarbij houden ze hun arm in de lucht.

“Onhandig filmpje,” reageert parlementair verslaggever Ernst Lissauer. Jan Dijkgraaf voegt toe: “Houzee met de VVD.” Vastgoedondernemer Erik de Vlieger haakt daarop in: “Jawohl.”

Het is te hopen dat ze de 100 jaar niet halen

“Deze VVD-achtige ‘groet’ doet me denken aan iets van ongeveer 75 jaar geleden bij onze oosterburen,” aldus ondernemer Rutger van den Noort.

PVV-leider Geert Wilders roept mensen op om de VVD niet te belonen voor 75 jaar wanbeleid. “Stem ze weg op 15 maart!” Voormalig Statenlid Eelco van Hoecke zegt: “Het is voor ons land te hopen dat ze de 100 jaar niet halen!”

4.8 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

Even debiel als het zootje zelf!

Marc
Marc
1 maand geleden

“Vandaag blazen wij 75 kaarsjes uit”…. ’t is te hopen dat dit jaar ook het laatste VVD-kaarsje uitgeblazen wordt.

ron
ron
1 maand geleden

inderdaad 75 jaar geleden,de zelfde trekjes als Hitler.

wolfje168
wolfje168
1 maand geleden

VVD wég ermee!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

84
0
We lezen graag je reactie!x